מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמגום עקב תאונת דרכיםמונה22/06/2010
עברתי תאונה ,] התנגשתי באמבולס וקיבלתי מכה בראש לא הלכתי ישר לב"ח , הייתי עייפה ונירדמתי, לאחר יקיצתי החלו לי תופעות של גמגום, כאבים נוראים בגב, צוואר, גב תחתון, בעיית יציבות, ראוי לציין שמעולם לא היו לי בעיות אלו, עברתי c/t שתוצאתו הייתה תקינה, לא ברור לי עדיין למה כל הגמגון וכל הבעיות הללו...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונה
ז'קלין סקרן מנסור23/06/2010שלום מונה
בכל מקרה של שינויים חריגים ופתאומיים בדיבור ובשטף הדיבור יש לגשת לבדיקה ע"י נוירולוג והוא יחליט על הפניה לגורמים נוספים .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בדיבור הקשורות לפוליפים מוגדלשלמי21/06/2010
ילדתי בת ארבע ויש לה בעיות דיבור בהגיית אותיות רבות, קלינאית התקשורת חושבת שיתכן וחלק מהבעיה נובע מזה שיש לה פוליפים מוגדלים באף וממליצה על ניתוח הקטנה. הרופא אף אוזן גרון לא מסכים איתה. האם יש קשר בין הדברים ובמה ניתוח יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית דיבור
חן לדרר22/06/2010שלמי שלום
האם כוונתך לשקד שלישי מוגדל?
כאשר המעבר לאף חסום באופן מלא או חלקי הדיבור נשמע עמום - כמו בזמן צינון. לכן חסמה באזור זה יכולה לגרום לשבוש באותיות מסוימות
כאשר נתקלים בשיבוש של אפיות סגורה בד"כ מפנים לרופא א.א.ג לקבלת חוות דעתו מאחר ועל סמך הדיבור בלבד לא ניתן לדעת האם אכן יש שקד שלישי מוגדל או שהשבושש נובע מהרגל דבור כלשהו
במידה ונמצאת חסימה ניתוח יכול לשפר את מעבר האוויר דרך האף ובכך גם שבושים הקשורים לכך
בכל מקרה שיש אי הסכמה בין הרופא לק"ת כדאי שידברו בינהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 חדשים לא הוגה הברותקרי20/06/2010
הי,
בתי בת 9 חדשים. היא הוגה רק את ההברה "אה".
היא יכולה לומר זאת חזק או חלש, קצר או רצוף.
בנוסף היא הוגה משהו בסגנון 'ששסס' (כמו גלים בים...).
ו"בו" - אבל לא עם ב' אלא מנפחת לחיים ומוציאה אוויר ורוק עם הלשון בין השפתיים.
אני קוראת לזה אפקטים :-)
היא לא ממלמלת לעצמה הרבה אבל אם היא רוצה לקרוא לנו היא צועקת "אה אה".
היא עדיין לא הגתה שום הברה נוספת.
כשאני עושה "בו" אני רואה שיש לה רצון לעשות כמוני, היא מנסה להזיז את השפתיים ללא קול, אבל 'לא בכיוון'. בסוף היא מתייאשת ומוחאת כפיים או אומרת "אה".
היא ילדה מאד שמחה וחברותית. גם מבחינה מוטורית היא מעט איטית - עכשיו רק החלה לזחול גחון אבל מזה אני ממש לא מודאגת.
לגבי השפה - אני מאאאאאאאאאאד מודאגת!
מה אתם מציעים לעשות?
ממה יכולה לנבוע בעיה שכזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במלמול
ענת תבור21/06/2010לקרי,
בהחלט יכול להיות קשר בין איחור בהתפתחות המוטורית לאיחור בהפקת הצלילים, מכיוון שההפקות הראשונות מושפעות מהתנועה של התינוק, מהתנסות בפה ומהמנח שבו הוא נמצא. בנוסף, חשוב לבדוק מה מצב השמיעה שלה. יש לפנות לרופא הילדים שיבדוק את האוזניים ולאחר מכן לגשת לבדיקה במכון שמיעה.
איך היא אוכלת? האם מתנסה במאכלים סמיכים או מוצקים? האם יש קשיים סביב האכילה/יניקה?
מומלץ לבדוק את כל התחומים הנ"ל.
במידה ואין שיפור במגוון הפקת הצלילים בקרוב, מומלץ להגיע להתייעצות אצל קלינאי/ת תקשורת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמיעה והתנסות במאכלים
קרי21/06/2010הי ענת,
תודה על התגובה המהירה.
לגבי שמיעה - לא בדקנו אבל אני בטוחה שהיא שומעת - היא מוסחת מהר בעקבות שמיעת צלילים.
לגבי אוכל - מגיל 5 חודשים היא אוכלת מרק גרוס של ירקות עם עוף. עם המרק אין בעיה אבל אם אני נותנת לה משהו קצת פחות מרוסק (יותר גס) יש לה נטיה להחנק (נתקע בגרון).
מבחינת מנח - היא הרבה זמן על הבטן.
שמתי לב לדבר נוסף - היא הרבה פעמים מוציאה את הלשון וכאילו תופסת/ מלקקת את השפה העליונה.
מה זה אומר?
מה הקשר בין האכילה לדיבור?
שוב תודה!
קרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר
קרי21/06/2010בגדול היא אוכלת יפה. לא מהבעייתיים עם אוכל:-).
ינקה עד גיל 8 חודשים. בהחלט אני יכולה לומר שיש העדפה לנוזלים על פני מוצקים.
אפילו קוטג' הוא בעייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור במלמול
חן לדרר23/06/2010קרי שלום
לגבי השמיעה - מאוד חשוב לבצע בדיקה כי רגישות לרעש אינה שוללת בעיה.
לגבי האכילה - מאחר וגם לאכילה משתמשים בארי הפה קשיים מסוימים יכולים להופיע גם בדיבור וגם באכילה.
את מתארת איחור מוטורי, קושי במלמול וקושי במעבר למזון מוצק. במצב כזה אני ממליצה לך לפנות למכון להתפתחות הילד שם יעשו אבחון התפתחותי מקיף ולאחריו יוכלו להמליץ על טיפול במידת הצורך או לתת לכם הדרכה כיצד לפתח תחומים אלו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום ילדה בת שנתייםעינב17/06/2010
שלום רב,
כבר כתבתי בפורום זה בעבר כי ביתי בת השנתיים ושלושה חודשים התחילה לגמגם לפני מספר חודשים והופניתי על ידכם לשאלות הנפוצות,אכן קראתי חומר בנושא והבנתי שלא צריך להתייחס,(יש לציין כי לפני הילדה דיברה מדהים כולל דקלומים ושירים ואף התחילה לדבר מוקדם מאוד).אפילו היינו באבחון באופן פרטי לפני חודשיים,הקלינאית טענה כי אין צורך כרגע בטיפול נתנה לנו מעט טיפים ואמרה כי הכי חשוב להתעלם,הגמגום אכן נעלם לחודש וקצת וכרגע חזר שוב.
מה זה אומר ?האם העובדה כי הגמגום חזר שוב מעידה על בעיה שלא תיעלם?
האם זה נורמלי שגמגום יחזור ויעלם או שהוא אמור להיעלם ולא לחזור שוב וכרגע בגלל שחזר סביר להניח שתסבול מזה כל הזמן?
אני מאוד מודאגת הייתי בטוחה שהעניין כבר נעלם כי הילדה ממש חזרה לעצמה,מה זה אומר שזה חזר שוב?
תודה ,
עינב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
ענת תבור19/06/2010עינב שלום,
גמגום וחוסר שטף מאופיינים בגליות בהופעתם. זה לא אומר דבר על מהלך הישארות או היעלמות הגמגום בעתיד. המשיכו להתנהג כפי שנהגתם עד עתה.
במידה ואינך שקטה, תוכלי לפנות בשנית לקלינאית שאיבחנה את ביתך ולהתייעץ עימה באופן אישי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית היגוימיכל16/06/2010
יש לילד בן 3 וחצי עם יכולת התבטאות נהדרת ואוצר מילים של ילד בוגר
אבל יש לו בעיה להגות את האות "למד" הוא מחליף אותה באות "נון".
האם זה הזמן לפנות לעזרה מקצועית?
אין לי מושג אם יש לזה קשר אבל הוא עדיין משתמש במוצץ בשעת השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוש ל
ענת תבור19/06/2010זה אכן הזמן לפנות לאבחון קלינאי/ת תקשורת ללימוד הגייה נכונה של הצליל "ל".
עשי זאת דרך פנייה לרופא המשפחה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתאום - ש' שורקת?שני14/06/2010
היי
אני בת 26... מעניין כמה הזוי תישמע לכם ההודעה שלי :)
שמתי לב בשבוע האחרון, שיש לי מעין שין שורקת,
לא שמתי לב לזה עד עכשיו.. יכול להיות שזה הופיע פתאום?
האמת שלא קיבלתי הערות מהסביבה בעניין...
אבל נראה לי שזה מפריע לי... ואני מתאמצת מאוד שלא יצאו לי ש במילים....
אני לא יודעת למי צריך לפנות ואם בכלל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ש
ז'קלין סקרן מנסור15/06/2010הי שני
שינוי בדיבור כן מצריך התייחסות .
האם את עוברת טיפולי שיניים?
אם לא , ניתן לפנות לאבחון ע"י קלינאית תקשורת , יש לבצע בדיקת שמיעה לפני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדיבוראמא אוהבת14/06/2010
בני בן 3.5 נמצא בטיפול אצל קלינאית תקשורת מזה 3 חודשים ,עפ"י אבחון הקלינאית איחור בשפה שבעקבותיו נוצר גמגום בגלל חוסר הבטחון בשפה,ברצוני לשאול כיצד קלינאית יכולה לעזור בטיפול בגמגום אם המפגשים מתקיימים פעם בשבוע ל-45 דקות???.חשוב לי לציין שבעת האחרונה הקלינאית טוענת שחל שיפור עצום בגמגום אך איני יכולה לומר בוודאות מכוון שהגמגום משתנה מעת לעת,יוצא שהוא מגיע אליה והוא לא נתקע במילים
אנא ענו לי בבקשה האם זהו סימן לסיומו של הגמגום מכוון שישנם ימים שהוא מדבר כמעט שוטף וישנם ימים עם קשיים בדיבור ??
אני די מוטרדת כי אני לא יכולה להגיד חד משמעית שזה עבר ומצד שני כבר 3 שבועות כמעט שהקלינאית אומרת שהיא לא שומעת גמגום???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדיבור
ענת תבור14/06/2010שלום לך,
ה"מתכון" של טיפול חד-שבועי של קלינאית תקשורת בא מתוך ראייה שבטיפול אחד הקלינאית עובדת על תחומים ספציפיים שאותם צריכים לקדם, ובשאר ימי השבוע הילד מתרגל ומפנים זאת (במודע או שלא במודע) בסביבה בה הוא חי (בית, גן וכד'). בשל כך יש חשיבות רבה ליישם את הצפייה, הדרכה וההנחיות שמקבלים בכל טיפול.
לגבי גמגום, עבודת ההמשך בבית הינה חשובה מאד. התייחסות מותאמת של ההורים לדיבור ילדכם או תרגול דיבור שנלמד בטיפולים - הינם משמעותיים מאד לשיפור בשטף הדיבור. חשוב לזכור שגמגום בגיל זה נחשב פעמים רבות לחוסר שטף התפתחותי והוא עובר בשלב מסויים, בעיקר עם השיפור בשפה.
הקלינאית משווה את שטף הדיבור שלו מפגישה לפגישה ורואה שינוי, אך חשוב שתבחנו את שטף הדיבור במהלך כל השבוע ותשאלו את עצמכם - האם יש שינוי בטווח הארוך? האם אתם חשים שיש לכם כלים טובים יותר להתמודד עם הגמגום שלו? האם אתם חשים שיפור בשפה של הילד?
בקיצור, צריך סבלנות, אך גם לקחת אחריות על עבודת ההמשך בבית, וככה יחול השינוי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אמא אוהבת20/06/2010ענת תודה רבה לך על תשובתך..
א. ברצוני להוסיף שבתחילת הטיפול הקלינאית לימדה אותו מס' שיטות ולהקלה על הדיבור השוטף אך מכוון שהוא לא שיתף איתי פעולה בבית הפסקנו והיא אמרה לי שרצוי לעבוד איתו על השפה שתוביל להעלמות הבעיה,טענתי בפניה שאולי הוא קטן מידי בכדי לעבוד על הנושא מכוון שהוא לא מודע כל כךל בעיה .היא טוענת שצריך לספר לו על הבעיה שלו כדי שירצה לעזור לעצמו ...ופה אני קצת לא מסכימה איתה ??? מה דעתך ??
ב. דיברתי איתה השבוע בטל' וסיפרתי לה על ההחמרה בשטף והיא אמרה לי שזה בגלל סוף שנה שבגן מדברים איתם הרבה על מעבר לגן חדש וכנראה הוא לחוץ..
בגדול האם יש לי אפשרות לבקש חוו"ד נוספת כי לפעמים יש לי תחושה שאני לא כל כך בטוחה בדבריה מה דעתך??? יתכן ואני לחוצה מידי לכן אני מערערת לעיתים על דבריה ??
אודה לך מאוד על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ענת תבור20/06/2010בגיל זה חשוב מאד לא להעלות את הגמגום למודעות של בנך. מודעות יכולה לגרום להמנעות מדיבור ולמציאת אסטרטגיות לא טובות להמנע מגמגום וכך יכולה לעודד שימור של הגמגום. כאשר כבר יש מודעות - אנחנו כמובן מתייחסים למצוקת הילד ועוזרים לו ומדברים איתו על הקושי.
באופן כללי - חוסר שטף וגמגום מאופיינים בגליות ויכולים להיות מושפעים ממצבי לחץ, פחד וכד'. כך שיכול להיות שתקופה זו של חוסר ודאות ומעבר מגן לגן מערערת את הילד וזה בא לידי ביטוי בהחמרת הגמגום. יכולות להיות לכך סיבות נוספות ויכול להיות שאין קשר... אם את מרגישה שיש החמרה משמעותית בגמגום, ניתן לשקול חזרה לטיפולים.
לגבי בחירת הקלינאית - חשוב שתרגישי נוח לשוחח עימה וגם לשאול שאלות לגבי המלצותיה. יכול להיות שזה יעזור לך להבין את הכיוון הטיפולי שהיא פועלת בו. במידה ואינך סומכת עליה, תמיד תוכלי לפנות לחוו"ד נוספת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בדיבור.שרה12/06/2010
שלום שמי שרה והיה לי עגיל בלשון שנתיים וחצי ולא ידעתי שזה גורם לבעיות בדיבור ואז שגיליתי שזה פוגע בדיבור הורדתי אותו ואני בלי העגיל כבר חודשיים ככה.
רציתי לדעת עם ההפרעות בדיבור שנעשו לי בעקבות העגיל לאט לאט יעלמו או שזה ישאר?
כי לפני העגיל לא היה לי בכלל בעיות דיבור וזה נעשה לי בגלל העגיל.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרה
שרה12/06/2010אגב אני בת 18
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו בעיות דיבור יש לך?
ענת תבור13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התינוקת שלי עדיין לא מדברתמשהיא10/06/2010
התינוקת שלי בת שנה ותשעה חודשים ,היא לא מרבה לדבר היא חוזרת אחרי על המילים אבל לא ממש מדויק, אבל היא לא משתמשת במילים האלה לבדה חוץ מהמילה תביא לי שזה בערבית "האת" וכמובן אבא ואימא .אני קצת מדאגת הילד הראשון שלי כבר דיבר בגיל שנה וארבע חודשים והוא נולד פג בבקשה ממך אני מבקשת הנחייה מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להגיד גם
משהיא10/06/2010אני רוצה להוסיף שברמה ההתפתחותית היא בסדר גמור היא מבינה את כל מה שאני אומרת או מבקשת היא אוהבת לשמוע סיפורים והיא מצביעה על כל איברי הגוף שלה אז ברמה ההתפתחותית חוץ מדיבור היא ממש טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור
חן לדרר10/06/2010משהיא שלום
להתפתחות הבעת השפה טווח רחב ולכן יכול להיות ילד שיגיד מילים כבר בגיל 9 ח' ואחר בגיל שנה וחודשיים. יחד עם זאת בגיל 1:09 אנחנו מצפים שיהיו כבר יותר מילים ממה שאת מתארת ולכן מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת.
בינתיים חשוב לבצע בדיקת שמיעה
בבית חשוב לתת דגם של דיבור פשוט, קצר וחזרתי (לדבר אליה במילה-שתיים כל פעם ולהשתדל לחזור על הדברים בהרבה מצבים)
איך הפקת הצלילים הכללית שלה ? האם משמיעה מגוון רחב של צליללים, האם מרבה להשמיע צלילים או ששקטה לרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר עשיתי לה בדיקת שמיעה והכל תקין
משהיא11/06/2010שלום לך
לא היא בכלל לא שקטה היא כמעט מוציאה את הצלילים ואני ציינתי שהיא חוזרת אחרי המילים שאני אומרת לה לא כלכך במדויק אבל חוזרת אבל העניין הוא שהיא לא משתמשת במילים האלה לבדה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת שנה ותשעה
ז'קלין סקרן מנסור13/06/2010שלום לאמא
אני גם מציעה לגשת לאבחון של קלינאית תקשורת כדי להכיר את הילדה מקרוב ולבדוק לעומק איך היא מתקשרת כלומר : איך היא משחקת עם האחר/ איתך , איך היא משתפת אותך /את האחרים בדברים , איך היא מבקשת חפצים , איך היא מבקשת פעולות ( לאכול /לשתות ...) ולבדוק האם במתן דגם להפקה קולית מסוימת האם יהיה חיקוי ואז שימוש ספונטני למשל : בודקים האם אם משמיעים לה קול מכוון של כלב /האו האו בערבית / או /מאע מאע לכבשה / במהלך משחק האם היא תפיק לבד את הצלילים לאחר מכן כאשר תשחק איתם.
לכן חשוב לפנות לאבחון
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה התפתחות שפתיתאמאלה10/06/2010
שלום,
אני קצת מודאגת
בני בן שנה ושבועיים, מגיל שלושה חודשים התחיל לקשקש, לפי הספר, הברות כפולות כבר חודשים מספר ובחודש האחרון התחיל לג'ברש
בגיל עשרה חודשים יכולנו להישבע שהוא אומר אמא' כשבוכה (כי אלו לא היו הברות שהשתמש בהן בדרך כלל וזה תמיד היה בהקשר) וזה נעלם, לא שמעתי את זה
הוא אינו מצביע וזה מדאיג אותי
מחקה צלילים (גם צלילים נניח עם הלשון וגם חוזר אחרי הברות שאותן יודע לומר כמו אאאהה או א-דה), מחקה תנועות, יודע 'איפה ראש', 'איפה הכלב' וכו', קשר עין רציף ואיכותי, אם נהנה ממשחק מחפש אותנו ומחייך, מחפש חברת ילדים, מוחא כפיים ועושה ביי ביי מגיל 9 חודשים, ילד מקסים וחייכן ומאושר
מדוע לא מצביע? איך אדע אם זו בעיה תקשורתית? או אולי מוטורית? מבחינה מוטורית הוא בשלבי הליכה עם חפצים, יושב מגיל 8 חוד', זחל גחון בגיל 7.5 ועל שש מגיל 9 חו'. אוכל לבד יפה ויש לו תפיסת פינצטה.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות שפתית
חן לדרר10/06/2010לאמא מודאגת
להתפתחות תקינה יש טווח רחב ולכן ילד אחד יגיד אבא בגיל 9 ח' ואחר בגיל שנה וקצת. מתאורך בנך מראה התקדמות הדרגתית ומתאימה לגיל ולכן אין סיבה למהר לדאוג
את מתארת שמוש בג'סטות (תנועות כגןו בייביי)) שכן קיים יתכן שילדך זקוק ליותר זמן
אתם יכולים לתת לו דגם של דיבור ברמה פשוטה - לדבר אליו במשפטים של 1-2 מילים, להשתמש במשפטים חזרתיים באותן סיטואציות וגם ללוות תנועות כגןו הצבעה כשזה מתאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן שנתיים ושמונה התחיל לגמגםנעמה10/06/2010
ברצוני לדעת בני בן השנתיים ושמונה חודשים התחיל לגמגם בזה שהוא מתחיל את הגמגום שלו באות הראשונה ונתקע בה . בגן אמרו לי לא להתייחס וזה יעבור לו . לפני חודש בערך זה הפסיק לו מעט ושוב פעם זה חזר . מה עלי לעשות אני מאוד מודאגת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר10/06/2010נעמה שלום
כפי שתוכלי לראות ממעבר על שאלות קודמות התופעה שאת מתארת הינה מאוד נפוצה בגילו של בנך וקרויה חוסר שטף התפתחותי
את מוזמנת לקרוא המלצות והנחיות במדור שאלות נפוצות בפורום זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתייםלירון07/06/2010
שלום,
שאלתי בעבר כבר בפורום הנ,ל לגבי בני השנתיים (ליתר דיוק בעוד כשבוע)
הוא מאוד מפותח בכל התחומים - מוטוריקה עדינה וגסה, קוגנטיבית וחברתית.
הוא ילד מאוד תקשורתי יוזם משחק משותף, מזהה את כל איברי גוף (יודע גם לשיים - יד, אף, עין) מבין ומבצע הוראות מורכבות כמו כן מבין מילות יחס - מעל מתחת ליד ועוד'. כשקוראים יחד סיפור מזהה תמונות של חיות עושה קולות שלהם ומבין סיטואציות כמו - ראה תמונה של ילד בוכה הוא אומר למה (הילד נפל מהאופניים) ועוד'.
הבעיה מתחילה (אני כבר לא יודעת אם זה באמת בעיה או ציפייה גבוהה שלי) בהפקה של המילים. רוב המילים שלו הן בנות הברה אחת (אומר סופיות) בעיקר משתמש לצורך כך בהברה אה. אך עדיין יש מגוון אם כי לא גדול למשל : איריס (איס), תרנגול (אול) וכדומה.
עדיין לא אומר הברוות כמו גה, דה, (למשל שואלת איך עושה ברווז - עונה יה יה יה)
יש התחלה של צירוף מילים כמו - אמא אי או ( אמא תדליקי אור).
התייעצתי עם הגננת לגבי הפניה להתפתחות הילד (לקחתי כבר טפסים) והיא מצידה אמרה שאין צורך, שהילד בסדר ולתת לו עוד זמן.ושיש ילדים שההבנה שלהם מאוד טובה אפילו מעל למצופה לגילו וזה לפעמים בא על חשבון הפקת מילים. גם בטיפת חלב אמרו את אותו הדבר.
אבל משומה אני לא רגועה כי הייתי כבר מצפה לגילו שיהיה ממש מילים ברורות (בנות 2 בסרות) ועדיין אין!
מה המלצתך? לאור מה שתיארתי ללכת או לחכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בהפקת הצלילים
ענת תבור07/06/2010דנה שלום,
מתיאורך ניתן להבין כי לבנך שפה תקינה ויפה אך קיים איחור ביכולת הפקת המילים. מכיוון שהפער בין מובנות הדיבור ליכולת השפתית כה גדול, הייתי ממליצה לך כן לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת, שתוכל להמליץ לך או על טיפול או לחילופין - תתן לך הדרכה איך לעודד הפקות שלמות יותר, תוך מעקב לראות אם ישנה התקדמות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת ש ב-סגלי02/06/2010
שלום רב,
בני כמעט בן 4 ומדבר מאד ברור ושוטף. יש לו בעיה שהוא הוגה ש כ-ס. כשאני מתקנת אותו אני לא בטוחה שהוא הוגה נכון. האם זה יחלוף לבד או שלקבוע תור לקלינאית תקשורת ( האם צריך לשם כך הפניה מרופא משפחה ואם לא ממי?) .
תודה גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוש היגוי ס
ענת תבור03/06/2010שיבוש זה עדיין מתאים לגילו, ויתכן כי יסתדר לבד. אם לקראת גיל חמש וחצי-שש עדיין אין רכישה טבעית של "ש" - יש לפנות לאבחון של קליניאי/ת תקשורת. תוכלו לעשות זאת דרך הפנייה מרופא משפחה בכדי לקבל השתתפות בתשלום האבחון מקופת החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום של ילדה שעברה לחו"לאפרת02/06/2010
שלום. אחיינית שלי בת שנתיים וחודשיים עברה עם משפחתה להתגורר בחו"ל. היא נקלטה בגן חדש בו דיברו רק אנגלית וחוותה קושי בהשתלבות ובהבנה. בנוסף , לפני ואחרי המעבר חלו הרבה שינויים משמעותיים בחייה (כגון: לידה של אח חדש, ניתוק מהסבתא הקרובה, נוכחות מינימלית של האב בעקבות עבודתו החדשה ועוד). הילדה החלה לגמגם בשבועיים האחרונים. האם יש סיבה להלחץ? האם זה שלב התפתחותי נורמאלי או שמא זה קשור בשינויים הרבים שעברה לרבות רכישת שפה חדשה? אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
ז'קלין סקרן מנסור03/06/2010שלום אפרת
ניתן להניח שזה קשור לכל הסיבות הנ"ל , בואי נחכה שיעבור , אם לאחר תקופה קצרה של חודשיים שלושה , המצב לא ישתנה ניתן לפנות לאבחון. כדאי בתקופה זו לנהוג לפי הרשום בשאלות הנפוצות לגבי חוסר שטף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב שפתיסיגל30/05/2010
בתי בת 4 אובחנה בעיכוב שפתי בגיל כשנתיים וחצי במסגרת מעקב בהתפתחות הילד במשך כ8 חודשים טופלה במסגרת התפתחות הילד ע"י קלינאית תקשורת בהמלצת הקלינאית והצוות המטפל בתי נקלטה השנה לגן שפתי, במסגרת הגן היא מטופלת באופן פרטני ע"י קלינאית תקשורת אחת לשבוע ובנוסף ישנה למידה ותרגול גם בבית עפ"י הנחיות מהקלינאית, אחת לחצי שנה ישנו מעקב ע"י פרופ' בהתפתחות הילד.
לפני שבתי נכנסה לגן השפתי התיעצתי עם הפרופ' לגבי אפשרות ללכת לקלינאית תקשורת באופן פרטי בנוסף לטיפול שבתי מקבלת ע"מ לחזק את העבודה איתה, נאמר לי לא לעשות זאת היות ובתי צעירה וחשיפה להרבה גורמים מטפלים אינה חיובית בשלב זה, כיום כשנה לאחר שבתי בגן שפתי והתבגרה מעט, שוב עלתה השאלה האם לחזק אותה גם באופן פרטי ושוב נעניתי בשלילה
האינטואיציה שלי אומרת שככל שעובדים יותר לרוב צמצום הפערים קטן ומהר יותר ברצוני להגיע לגן חובה כאשר בתי סגרה פער גדול בתחום השפתי ע"מ שיהיה לה קל יותר לקראת ההכנה לכיתה א'.
האם עלי לחזק את בתי במסגרת פרטית בנוסף לטיפול אחת לשבוע בגן וזאת כמובן תוך שיתוף פעולה מלא עם הגן והקלינאית בגן?
הייתי רוצה לקבל המלצות לגבי קלינאית תקשורת בחיפה בעיקר בעבודה על תחום ההיגוי.
תודה מראש סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב שפתי
ז'קלין סקרן מנסור30/05/2010שלום סיגל
בדרך כלל ההמלצה שלנו שההחלטה על הוספת טיפולים תיעשה ע"י המטפלים אשר מכירים את הילדה מקרוב ויוכלו להבין אם טיפול נוסף יוכל לעזור בתהליך , לכן תיעזרי בהם (צוות התפ, הילד )ובקלינאית המטפלת (מהגן) ואם כן ישנה המלצה לכך תוכלי למצוא קלינאית דרך קופ"ח.
בהצלחה
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי האות 'ש'?
נגה30/05/2010בהמשך לתשובתך לגבי ביתי בת ה-3.5 שאינה מבטאת את האות 'ר'', חשבתי שנכון לציין שגם מבטאת את האות 'ש' עם לשון בין השיניים וזה נשמע כמו 'ס'. האם גם עם זה כדאי להמתין לגיל 4?
תודה, נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבוש ש
ענת תבור31/05/2010שיבוש כזה ממתינים עד גיל 6.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)