מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רכישת מכשיר קול קטןאהרון פוגל07/08/2010
הקול שלי צרוד ושברירי בעקבות הנשמה ממושכת, וליקוי לב-ריאה, בבדיקה רפואית אין ליקוי במיתרי הקול, הפגם בהם הוא שאינן נסגרים לגמרי, ולכן הקול נשמע צרוד וחלש ביותר,הדרך היחידה היא לרכוש מכשיר הגברת קול קטן ונוח. איפה רוכשים מכשיר זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קול
חן לדרר08/08/2010קלו שברירי
אהרון שלום, חוסר סגירת מיתרים הינה דבר שניתן במקרים רבים לטיפול ולכן מומלץ להתייעץ עם ק"ת
מכשירים להגברת קול לרוב הינם מכשירים המשמשים מורות ספורט , מרצים וכ' . באפשרותך לפנות לחברות המספקות ציוד לאוכלוסיה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות שפתיתתוכית02/08/2010
שלום רב,
בני בן שנה ו9 חודשים מבחינה מוטורית הולך מגיל שנה וחודש עכשיו כמעט קופץ פעיל נמרץ מטפס מדלג ,השאלה שלי היא מבחינת השפה
יש לציין שהוא סבל בערך מגיל שנה מדלקות אוזניים חוזרות ומנזלת ונוזלים באוזניים שעדיין יש לו ,יש לו תור לבדיקת שמיעה בקרוב,ממה שאני רואה בבית הוא שומע בסדר.קודם כל מבחינת הוראות מבין הכל ממש הכל לדוגמא לך תביא טישו אחד על הספה...בהתחלה חיפש על הספה הגדולה ואז אמרתי לו על הספה הקטנה מאחורי כסא האוכל עקב אחרי ההוראות שלי בדיוק והביא טישו אחד..
מבין מתחת מעל מאחורי ממש מבין הכל....מבחינת מילים שאומר:אבא,עמה=לאמא,תוכי או תוכיכי,פה,עוו=עוד,קום,בוא,אף פה בט=בטן,מכיר גם את כל חלקי הגוף כולל שיער ואצבעות סיומות כמו פוח=תפוח,פוז=תפוז,גס=אגס,אננה=בננה,איפור=ציפור,אמלה=נמלה,מעלה=למעלה
ועוד סיומות,מחקה את כל החיות גם בדיבור כמו כלב=הבהב ברווז=געגע וגם גורילה מחקה עם הידיים דופק על החזה וצועק אווו,סוס מחקה דיו כמו רכיבה על סוס,סרטן מחקה עם האצבעות צבתות,
מכיר שירי משחק ומבצע אותם כמו עוגה עוגה ידיים למעלה ,על הקיר טיפס עכביש.
אך עדיין לא מחבר 2 מילים וגם לא תמיד אומר משהו שהוא מכיר ומזהה כמו לדוגמא תפוח רק אם שואלים...לעיתים יגיד.
אבל כשרואה ציפור או כלב מילים וחיקויים שהוא מכיר הרבה זמן הוא ישר יגיד לבד איפור או הבהב.
אני יודעת שאסור להשוות אבל הבן של חברה שלי גדול ממנו בחודש וחצי וכבר ממש אומר משפטים.
רציתי לדעת אם זה תקין והאם כדאי לפנות לקלינאי תקשורת לחיזוק או שיפור כבר עכשיו?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפטים
חן לדרר03/08/2010משפטים או צרופים של שתי מילים יכולים להופיע בטווח רחב של גילאים ועליך לחכות עד גיל שנתיים לפחות. אם אני מבינה נכון נראה שלבנך לפחות 100 מילים שאומר מיוזמתו כך שהוא בכיוון הנכון למשפטים .
את מתארת הגייה חלקית של המילם שגם זה (עד מידה מסוימת) אופיני לגיל ובכל זאת חשוב א) לוודא מה מצב השמיעה
ב) להקפיד לתת דגם ברור , מוגדש וטוב של המילים (הכוונה באופן חיובי לא תיקון) כך שיוכל להתקדם בהגייה
אם תארה בגיל שנתיים שעדיין אין צרופים ו/או שמובנות הדיבור ללא שינוי ואנשים זרים מתקשים להבינו אז מומלץ להגיע לאבחון ק"ת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחדשיים לא מדבר כללנועה01/08/2010
אומר רק אבא, אבל ניכר כי הוא משתמש במילה בשביל לפנות לשנינו. מצביע ששאולים אותו איפה אור, כדור וכד'. מבין הוראות פשוטות כמו תן לי, שים בקופסא וכו'. מחקה אותי בכל דבר: קולות שאני מוציאה תנועות שאני עושה ( לדוגמא תנועות של נקיון עם מטלית ) . "אומר" מה שרוצה עם הצבעה והשמעות קולות. שופע אהבה ומרבה לחבק ולנשק אנשים וגם בובות. אני מיישמת את כל ההמלצות: מדברת ברור ומפורש, כשמבקש ממני משהו, חוזרת על שם החפץ ( רוצה מים? בוא אני אמזוג לך מים ) יש עוד משהו שאפשר לעשות? באיזה גיל ההתמהמהות שלו הופכת לעיכוב שיש לטפל בו?
מבחינה מוטורית התפתחות תקינה כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחודשיים
חן לדרר03/08/2010נעה שלום
בגילו של בנך זה עדיין סביר, באופן כללי מה שאת מבצעת מצוין
אוסיף עוד שחשוב שהמלל יהיה קצר (מילה-שתיים) ומאוד חזרתי לדוגמא: רצה מים? קח מים? הנה מים. מים קרים וכן הלאה. כמובן לשמור על רווח בן משפט למשפט כך שבנך יוכל להגיב אם ירצה בדרך כלשהי
חשוב לבצע בדיקת שמיה
במידה ולא יהיה שיפור בחודשיים הקרובים אז צריך להגיע לאבחון ק"ת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשים ולא אומר הברותאיילת30/07/2010
בני בן 10 חודשים עדיין לא אומר הברות עם עיצורים שפתיים. הוא אומר מממ או הברות עם ג כמו גי שמענו אותו אומר פעם פעמיים בה לעיתים רחוקות שומעים ר. וזהו. התפתחותו בכל שאר התחומים תקינה. מבחינה מוטורית הוא כבר הולך עם תמיכה. הוא מתקשר וצוחק צחוק חברתי. או מסתכל לכיוון אור כששואלים "איפה אור" או כששואלים "איפה אבא". אין לו ת, ד,נ.
מה זה אומר? האם יש בעיה ? מהי יכולה להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט עיצורים
ענת תבור30/07/2010איילת שלום,
תהליך רכישת הצלילים שונה מילד לילד. בגיל 10 חוד' עדיין לא ניתן לעבוד באופן ספציפי על הפקת צליל זה או אחר, אך חשוב לעודדו להפיק הברות ורצף הברות עם צליל כלשהו.
נסו לעודד אותו להפיק צלילים שפתיים או לפחות לחשוף אותו - ע"י השמעת קולות של חיות (מו...מה..מיאו..), נשיקה באוויר, אמא, אבא. לחזור על מילים אלו הרבה ושיראה אותכם.
עדיין בגיל הזה הפקת הצלילים באה בעיקר כתוצאה ממשחק קולי ופחות מחיקוי הסביבה.
מומלץ לבצע בדיקת שמיעה בכדי לוודא שהיא תקינה (פנו לרופא הילדים לצורך הפנייה).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור בן שנתיים וחודשלירון27/07/2010
שלום,
בן שנתיים וחודש. ילד מאוד תקשורתי, בעל הבנה מצויינת ומתפתח יפה וכמצופה בשאר התחומים. (קוגנטיבית ומוטורית).
לאחרונה חל שיפור רב ביכולת ההפקה והדיבור. כל יום אומר מילים חדשות ומתחיל לצרף מילים.
אך רוב המילים "היפות" הן בנות הברה אחת ומעט מאוד מורכבות משתיים. כמו: עץ, אף, אבא, מים, יו- יו, עוד, איכס, את - זה ועוד'.
בנוסף אומר הרבה מילים אך רק את הסיומות וגם לא תמיד נכון. לדוגמא: אוירון - און, אבטיח - איח, כדור - או, משאית - אית, הרביץ - איץ וכו'.
לגבי צירוף מילים, התחיל לצרף כמה מילים בודדות למשפט. כמו - אמא עוד מים, עוד אט (עוד שוקולוד), יו -יו אס און ( יו - יו טס באוירון) וכד'
*** בדיקת שמיעה תקינה.
האם יש מקום להתערבות של קלינאית תקשורת? לתת לו זמן נוסף? איך אפשר בנתיים לעבוד איתו בבית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבור לבן שנתיים וחודש
ז'קלין סקרן מנסור27/07/2010שלום ליקון
מאוד חשוב שהוא ממשיך ומוסיף מילים לאוצר המילים וגם מביע את עצמו בצרופים של 2 מילים ויותר .
מבחינת המובנות של הדבור והפקה מדויקת של מילים : הוא מפיק הברות או שתיים לעיתים , שזה לרוב מתאים להפקות הראשונות . אנו מצפים ממנו שיתחיל להרחיב לשתיים למשל : כדור : או / דו/ דדו/ אדור/כדור . אני מקווה שתתחילו לראות את השינויים במילים.
מה שמומולץ להורים לעשות :
1- אורך המשפט - מאוד חשוב להרחיב לו בהדגמה את מה שאומר .אם אומר מילה אחת לתאור , יש לחזור על מה שאמר עם הוספה של עוד מילה ,או אומר 2 מילים אז להוסיף עוד אחת למשל : אם הוא אומר /אבא אוטו / להגיד לו /נכון אבא נוסע באוטו/
2- בקשר למובנות הדבור : מאוד חשוב לילד לשמוע דגם נכון של המילה כלומר לא לחקות אותו , אך גם לא לתקן אותו . יש לחזור אחריו עם המילה הנכונה ברורה ללא מהירות וללא בליעת אותיות - להדגיש כל צליל . למשל אם אומר /או/ לכדור להגיד לו / אה אתה רוצה -כ דו ר / או /נכון הנה כ דו ר /.
בדכ זה עובד ואתם תתחילו לראות שינויים
אך חשוב מכל להינות ממנו ומהמשחק איתו ולעשות את מה שנאמר לעיל תוך כדי משחק מהנה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג של גמגוםשירן26/07/2010
לאחרונה כשאני מדברת המילים כאילו נתקעות מעצמן ואז אני צריכה לדבר שוב מההתחלה כדי שיבינו אותי.
הייתכן שיש סוג כלשהו של בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג של גמגום?
ז'קלין סקרן מנסור27/07/2010שלום שירן
תפרטי יותר במה מדובר
ממתי זה התחיל? בת כמה את ? .......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שלוש וחצירחל26/07/2010
בס"ד
שלום,
בתי בת שלוש וחצי מבינה ומדברת הכל אך בצורה לא מובנת כל כך. בפגישה עם קלינאית תקשורת הוסבר לי שזה ישתפר לקראת גיל 4. רציתי לדעת האם יש ספר שיכול לעזור לי ללמד אותה להגות נכון את האותיות? (בעיקר קושי באות ר' שנשמעת כמו א', ובאות ש' שנשמעת כמו ס'). זה נראה כי היא לא יודעת איך להוציא את הר' מהגרון ולכן זה נמשע כמו א'.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגוי
חן לדרר26/07/2010רחל שלום
מתאורך השיבושים של ביתך מתאימים לגיל. כלומר שילדים רבים בגילה עדיין מבצעים שיבושים אלו.
לרוב השיפור מגיע מעצמו עם הבשלת המערכת, במידה וזה לא קורה מגיעים לטיפול אצל ק"ת שתלמד הגייה טובה בעזרת התרגול בבית
חשוב לא לנסות לשנות בבית מכמה סיבות:
- תרגול לא נכון יכול להביא לשבוש אחר או לצליל נכון אך המופק בצורה מסורבלת ולא מתאימה
- תרגול בגיל לא מתאים יכול להביא לתסכול רב
במידה ומלבד השיבושים האלו יש שיבושים נוספים ובתך באמת אינה מובנת לאנשים סביבכם אזי שווה להתייעץ שוב עם קלינאית התקשורת שבדקה אותה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון חורצתשמרית25/07/2010
שלום רב,
בתי בת ה-8 מדברת עם לשון חורצת ורב האותיות ניא הוגה לא נכון.\
עברה טיפול כולל5 מפגשים עם קלינאית תקשורת. יודעת את הדרך הנכונה....ולא מצליחה ליישם בשיגרה ובדיבור יום יומי. מחפשת טיפול מעמיק יותר והכוונה לשימוש ביום יום
בברכה
שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
חן לדרר25/07/2010שמרית שלום
המונח לשון חורצת לא ברור לי. האם את מתכוונת להגייה בינשינית (אינטרדנטלית) של ס,צ וכדומה?)
בכל שיבושי ההיגוי שלב הישום הינו שלב מאתגר. יחד עם זאת זה שלב שצריך לקרות בבית. במקרים מסוימים אפשר להגיע לביקורת אחת לתקופה אצל ק"ת כדי לראות את התקדמות היישום אך בעיקר מדובר בעבודה שלכם ושלה - להזכיר, לנדנד ולתרגל .
בדרך כלל מתחילים בבית מהקפדה על ההגיה בזמן קצוב (למשל חצי שה ביום) ומנסים מיום ליום לעלות את משך הזמן בו מקפידים
אם אתם צריכים יעוץ ב יותר שווה לקבוע פגישה נוספת עם ק"ת שטיפלה בביתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזליים באוזניים ירידה בשמיעהשירית23/07/2010
שלום,
ביתי בת שנתיים וחודשיים, במרץ עברה בדיקת שמיעה והתגלתה בעיית שמיעה סף 40-45. היינו שוב לפני כשבועיים בבדיקת שמיעה והתשובה הייתה שיש שיפור קל ל35.
אני מרגישה שביתי משתפרת אבל לאט, היא אומרת מילים אבל את חלקן משבשת.
הרופא דיבר איתנו על ניתוח כפתורים. אני באינטואציה של אימא מרגישה שאין צורך בניתוח. הילדה עירנית, מגיבה, ישנה מצוין בלילה, יש הוספה של מילים כל הזמן, מסוגלת לחזור על חלק מהמילים. אני חושבת שזה יעבור מעצמו כפי שהיה ברוך השם עם אחותה.
שאלותיי:
1) האם מישהי יכולה להמליץ על רופא מהכללית שדוגל בגישה יותר טבעית? (יש לציין שהרופא לא נתן אף תרופה לילדה).
2) מה זה איירפןפר והאם זה מתאים לילדה בגילה?
3) האם יש טעם להתחיל טיפול של קלינאית תקשורת?
הרופא המליץ לי לקחת את הילדה לים הרבה על מנת שהאוויר המלוח יפתור את הבעיה ואני אכן עושה זאת שלוש פעמים בשבוע. אשמח לשמוע על עוד פתרונות טבעיים ותרופות סבתא.
תודה רבה, בשורות טובות שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזניים
חן לדרר25/07/2010שלום רב
את מתארת שני נושאים שונים - ירידת שמיעה ואיחור בדיבור.
אומנם יש כמובן קשר בין שמיעה לדיבור אך הקשר אינו מוחלט - כך ילדים עם לק"ש מסוימים יכולים להראות התפתחות דיבור סבירה ולהבדיל יכולים להיות איחורים שפתיים משמעותיים לילדים עם שמיעה תקינה.
לגבי השמיעה - חשוב לקחת בחשבון שמעבר לנזק השמיעתי לנוזלים באוזניים יכולות להיות השלכות רפואיות ולכן כדאי לקבל מהרופא את כל המידע כולל הסיכונם בנוזלים באוזניים לוך זמן. EARPOPPER הוכח כמועיל אך נועד לילדים מגיל 3 בלבד
לגבי הדיבור - לא פרטת את מצבה של ביתך אך אם יש התלבטות כדאי לבצע אבחון של קלינאית תקשורת. היא תוכל לבדוק באיזה איחור מדובר וליעץ לך לגבי תחום זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!רציתי לדעת אם יש פתרון לרוקשי רמת גן19/07/2010
אשר ניתז מהפה בזמן דיבור?אני בן 35 ללא רווחים בשיניים!שמתי לב שאני יורק כאשר אני מדבר!האם דיבור איטי יכול לעזור או טכניקה מסוימת שאפשר להפעיל בזמן הדיבור?תודה רבה ואני מקווה שאני בפורום המתאים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוק
חן לדרר20/07/2010שי שלום
יציאת רוק בזמן דיבור יכולה לנבוע מהגייה בין שינית של חלק מההגאים (למשל אם כשאומרים ס הלשון מציצה מבין השיניים), הפרעות דיבור אחרות ובמקרים מסוימים גם ריבוי רוק.
מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת שתוכל לאבחן מה הסיבה למצב ובהתאם לכך לתת לך הדרכה או להמליץ על טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!רציתי לאמר שאני לא סובל
שי20/07/2010מבעיית היגוי כלשהי!לדעתי יש לי ריבוי רוק בפה באופן קבוע גם כשאני לא מדבר!האם יש פתרון לכך במפגש אצל קלינאית תקשורת או אצטרך ללמוד לחיות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי רוק
ז'קלין סקרן מנסור21/07/2010שלום שי
בכל מקרה כדאי לעבור אבחון ע"י קלינאית תקשורת כדי לבדוק את הבליעה ורצף הבליעה של הרוק . אם ריבוי הרוק הוא לא מתלווה לבעיות דבור/ היגוי, יתכן והוא קשור למוטוריקה לקויה של איברי הדיבור ( לשון ,לחיים....) או לקשיים בבליעה. אחרי האבחון היא תמליץ על המשך טיפול או הפניה להמשך ברור ( למשל בירור בלוטות הרוק )
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות דיבור אצל חיילאלי17/07/2010
שלום
חנכתי בפרויקט חברתי נער עולה מאתיופיה, כיום הוא ממש לקראת סיום השירות שלו כלוחם בהנדסה קרבית (משתחרר עוד פחות מחודש)
קשה מאוד להבין מה הוא אומר,זאת ממש בעיה משמעותית שהתעלמו ממנה הרבה זמן
במהלך השירות למרות שזה קצת מביך דחפתי אותו לדבר עם פקידת הת"ש ועם החובש ביחידה שלו, אבל הם לא ידעו לאן להפנות אותו
אין לו אמצעים כספיים, אז הייתי ממש רוצה להתחיל בטיפול בבעיה כשהוא עוד בצבא, אני גם ניסיתי לדבר עם המ"מ שלו, אבל גם לו אין מושג למי להפנות, יש מודעות מאוד נמוכה לנושא
מה אפשר לעשות אם כל הגורמים הרלוונטיים לא יודעים לאן להפנות, יש מקום אליו הוא יכול ללכת כדי לקבל אבחון וטיפול במסגרת הצבא?
המון תודה על התשובה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות דיבור בצבא
חן לדרר18/07/2010האבחון והטיפול נעשה ע"י קלינאיות תקשורת. למיטב ידיעתי חיילים מופנים לבתי חולים למרפאות דיבור שם או למכון הרעש בתה"ש השייך לצבא. תוכלי לבדוק זאת יחד עם זאת חודש אינו זמן מספיק לטיפול במובנות דיבור.
כן שווה לעשות אבחון ולראות במה מדובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היגוינטע17/07/2010
שלום לכם. בני בן 6 בעוד כחודש. עד לא מזמן היה בטיפול של כ-10 מפגשים לערך עם ק. תקשורת. בעקבות היגוי לקוי מעט של האותיות ס,צ ,ש. הורגש שיפור רב מייד אחרי כמה טיפולים ,ולאחר זמן ממושך המצב נשאר כשהיה,ללא שום התקדמות. כעת,הופסקו הטיפולים בטענה של הקלינאית שיש להמתין מעט "ולראות מה יהייה". לפני יומיים שוב התקשרה ורוצה לתת עוד 3 טיפולים נוספים. שאלתי... האם כדאי להמשיך? מצבו כמעט מצויין (מדבר ומבטא ללא קושי כמעט את האותיות ), והאם לא כדאי להמתין עוד כחצי שנה לפחות. מה דעתכם בנושא?בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפול ומעקב
ז'קלין סקרן מנסור18/07/2010שלום נטע
בניית תוכנית טיפולית שכוללת תקופת טיפול - הפסקה ליישום וחזרה למעקב בד"כ נקבעים עם הקלינאית המטפלת והמשפחה וכמובן לאור מה שקרה וקורה עם הילד בטיפול . לכן היא מכירה את בנך ויש לדון איתה מה הקצב הנכון לחזרה למעקב או לטיפול קצר ולהציג את עמדתך בנדון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת אוויר בדיבורmeital15/07/2010
לבתי בת ה- 3 ו10 חודשים יש שיבושי הגייה והיא מטופלת אצל קלינאית תקשורת.
מלבד זאת כאשר היא מדברת בשטף - במהלך הדיבור היא לוקחת אוויר בקול, האם זה הוא סוג של גמגום ומה הטיפול הנכון לגביה?
תודה,מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיפת אוויר בקול
חן לדרר15/07/2010מיטל שלום
שאיפה קולנית כיולה לנבוע מסיבות שונות, מאחר ואתם מטופלים ע"י קלינאית תקשורת כדאי לשאול אותה והיא תוכל לתת לכם תשובה מדויקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ci 4רחלי11/07/2010
הבן שלי בן 4 ושולשה חודשים בעל שפה עשירה וחכם מאוד , אך עדיין מתקשה בהגייה של צ, ש, ס . האם זה הזמן לטפל בנושא או שצריך עדיין להמתין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוש שורקות
ענת תבור11/07/2010שיבושי הגייה בצלילים "השורקים" (צ,ס,ש) שמאופיינים בהגיית הצלילים כאשר הלשון נמצאת בין השיניים ולא מאחוריהן, שכיחים בקרב ילדים בגיל זה, ולרוב מסתדרים לבד עד גיל 5 וחצי-6.
במידה וזה אכן השיבוש, יש לפנות בעוד שנה לאבחון בדיבור, אם זה לא יסתדר לבד.
במידה וקיים שיבוש אחר בצלילים אלו, ניתן לפנות לאבחון כבר עתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, בני בן 1.4, לא אומר כלום כמעטרחל10/07/2010
שלום
בני בן 1.4 עד כה התפתח באופן תקין לחלוטין מבחינה מוטורית וחברתית. הוא הולך כבר יותר מחודשיים באופן עצמאי.בבית יש שני שפות דיבור, רוסית ועברית. בעלי מדבר איתו רק עברית ואני רק רוסית.כבר לפני גיל שנה הוא אומר מאמא או אמא או מא בהקשר אלי וגם בהקשר לכל דבר אחר. את המילה אבא או פאפא הוא אומר לעיתים נדירות למדי כך שאני לא מיחסת קשר בין המילה לבין בעלי. הוא מבטא המון צלילים והברות כמו תהתא, פאפאפאפ,באבא, ועוד כל מיני. חייבת לציין שעל תמונות של החיות הוא לא מגיב לי כשאני שואלת אותו או מצביעה אבל לפעמים, ממש לעיתים נדירות הוא אומר הב הב לשמיעת נביחות הכלב או ציפציפ לציפור. אני רואה שהוא מבין את מה שאני מדברת איתו וגם מה שבעלי אומר לו. לגבי בדיקת שמיעה לא ערכנו שום בדיקה מקצועית, נראה שהוא שומע היטב. הוא מתעורר מכל רעש קטן, לצלילי מוסיקה תמיד מסב את הראש. בנוסף הוא לא סובל מדלקות אוזניים ב"ה מה שאני יודעת גורם להצטברות נוזלים באוזניים.אמרו לי שילדים עם שני שפות בבית יתחילו לדבר יותר מאוחר אך עדיין בתחום הנורמה. השאלה היא אם יש צורך בהתערבות מקצועית ועד מתי זה נחשב חריג או יכול להצביע על בעיית דיבור אצל פעוט במצב כזה?
נ.ב בשאר הדברים שהוא אמור לעשות לגילו הוא עושה טוב.
תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבור בגיל 1:4
ז'קלין סקרן מנסור11/07/2010שלום רחל
מבחינת התפתחות שפה ועוד לפני הופעת הדיבור : מאוד חשוב שהבנת השפה והתקשורת יהיו מפותחות ואח"כ ( אם אין קשיים ) גם יבוא הדיבור.
*לכן מאוד חשוב לפתח הבנת שפה : 1-שהוא יזהה אנשים וחפצים לפי שמם , לזהות ע"י הסתכלות או להביא או להצביע על חפץ או אדם לפי שם . 2- שיבין הוראות פשוטות ניתן בליווי ג"סטות כמו - תן לאבא , תביא בקבוק , תביא סנדלים ...3- להתחיל לקשר בין הדברים , למשל כאשר קמים ולוקחים מפתחות של אוטו בדכ הילד מביא סנדלים שלו וניגש לדלת וכו
*מאוד חשובה גם התקשורת שלו : איך מבקש דברים ממכם ואיך משתף אותכם : האם מצביע לכיוון חפץ כדי לקחת , האם מצביע ומסתכל עליכם כדי שתראו יחד , למשל להצביע על כלב ולהסתכל עליכם כאילו אומר /הנה כלב/ .
* רחל - גם חשוב לשים לב שאחרי שמתבססת ההבנה של השפה והילד גם מתקשר עם הסביבה , איכשהו מתחילים להופיע ההפקות המילוליות ובד"כ הן הפקות כמעט קבועות ולא שלמות כמו : הב לכלב , וננה או הם לאוכל וכו . בינתיים את מדווחת שהוא מוציא קולות שונים וזה טוב מאוד... רק צריך לשים לב שהוא מתחיל לכוון אותם לדברים קבועים בסביבה שלו כמו שציינתי.
אם סעיפי ההבנה והתקשורת מפותחים טוב אנו מצפים בד"כ להופעת המילים(מהדוגמאות שנאמרו לעיל בהסבר ) לקראת גיל שנה עד שנה וארבעה .
אם את מרגישה שיש איחור בהתפתחות ההבנה או התקשורת אז גם הדיבור יאחר ויש לגשת לאבחון.
אם את מרגישה שההבנה טובה והתקשורת טובה , אזי ניתן לחכות עוד תקופה כי ישנה שונות בהתפתחות הדיבור ולתת לו זמן עד לגיל שנה וחצי עם בדיקת שמיעה מסודרת ובדיקת אאג עדכנית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
רחל12/07/2010תודה רבה על התשובה המהירה!
אני רואה שהוא מבין אותי טוב, הוא לא מבצע את כל הדברים שאני מבקשת ממנו כמו תביא את הספר/סנדלים/בקבוק וכו". בגדול הוא תמיד מסתכל לכיוון של הדברים שאני אומרת לו. כמו תסתכל לשם, שמה הבקבוק שלך תקח אותו/ תסתכל לשם תראה מה יש שמה וכו'. אני לא רואה שום ניסיון לחזרה על המילים שאני אומרת אצלו.כאשר הוא רוצה משהו הוא מצביע עליו עם היד ואם לא מצליח לקחת לבד הוא מסתכל עלינו ומילל. הוא מתקשר טוב עם החברה ויכול להעסיק את עצמו לבד גם לתקופת זמן עם המשחקים שלו.
מה הגבול לילדי 2 שפות בתחילת דיבור מילים?אולי הוא מתבלבל עם 2 שפות בבית וכדאי לעבור לשפה אחת?
תודה רבה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבור
חן לדרר12/07/2010רחל שלום
האם מלבד הצבעה יש עוד 'מילים' שמביע בעזרת תנועות?
מביחנת ההבנה חשוב לתת דגם מאוד קצר וחזרתי - למשל כשאת רוצה שיביא את הבקבוק שלו מספיק להגיד 'תביא את הבקבוק' או לשאול 'איפה הבקבוק'. שימי לב האם הוא מסתכל כשאת מצביעה לכיוון או מגיב באותה צורה גם כשאת לא עושה שום סימן עם הידיים ורק אומרת
הדו לשוניות יכולה לעקב מעט מצד שני אנו מעדיפים שכל הורה ידבר בשפה הטבעית לו ולכן לרוב לא נמליץ על הורדת שפה אחת.
בכל מקרה של התלבטות ודאגה שווה לפנות לאבחון בהתפתחות הילד שם יוכלו לתת לכם הדרכה יותר מדויקת
בינתיים כדאי לתת דגם שפתי קצר וחזרתי לאורך זמן ואז ברוב המקרים ההבנה משתפרת ובעבותיה גם ההבעה. למשל כל פעם שמתרחצים מלווים במלל די קבוע כגןו: הולכים להתרחץ. בו נוריד חולצה, עכשיו נוריד .... ' אחר כך כשמסתבנים: נסבן יד... נסבן רגל..'
חשוב כמובן בין משפט למשפט להשאיר מקום לתגובה של בנך (גם אם תהיה בצלילים, הבעות פנים וכו'.
ככל שהמלל יהיה מצומצם יותר (מספיק משפטים בני 2 מילים) וחזתי יהיה לבנך יותר קל להכירו. ניתן לבצע זאת בשתי השפות כמובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)