מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמגוםגילה27/10/2008
שלום שמי גילה בית 47 ובשלושה חודשים אחרונים אני סובלת מדיכאון וחרדה כיום אני מטופלת ע"י פסיכיאטר לפני כחודש לערך התחלתי פתאום לגמגם אולי כי ראיתי את בני נופל ונבהלתי אני לא ממש יודעת מאז הייתה פעם אחת שבה הצלחתי לדבר חופשי וזה היה באזכרה של אבי שם הייתי דיי נסערת למחרת הגימגום חזר שאלתי האם הגמגום יעבור לבד או שאני צריכה לעבור טיפול כלשהו נציין כי עברתי סיטי מח ובדיקת נוירולוג אולם טרם קיבלתי תוצאות תודה גילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילה
ענת תבור27/10/2008שלום,
מכיוון שתופעת הגמגום אצלך הופיעה לאחרונה בלבד ומיוחסת למצב רגשי שחווית, מומלץ לפנות לפסיכיאטר המטפל והתייעץ איתו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן השלוש וחצי אינה הוגה ר'יעל24/10/2008
בני בן ה-3 אינו הוגה את האות ר' הגננת אמרה שאין מה לדאוג עד גיל 4 שאלתי, האם המלצה זו הגיונית או להקדים ולטפל. כמו כן עדין לא מבצע את כל הטיות הזמנים ויחיד רבים לפעלים בצורה נכונה לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיית ר'
חן לדרר26/10/2008יעל שלום
לגבי הגיית ר' אנחנו אכן מטפלים בדרך כלל מגיל 4 ש', זה תלוי אבל בסוג השיבוש (מה הוא אומר במקום ה- ר')
לגבי הטיות פעלים זה כמובן תלוי בסוג ההטיות . אני ממליצה לך לפנות לאבחון קלינאית תקשורת ואז תקבלי תשובה מדויקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהפזית22/10/2008
האם ניתן לטפל בגימגום על ידי היפנוזה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפנוזה
חן לדרר22/10/2008זה תלוי את מי שואלים
ישנם מהפנטים המאמינים שהיפנוזה יכולה לעזור.
כקלינאית תקשורת אני פחות מאמינה בכך. התנסתי במקרה אחד בו מטופל שלי שסבל מגמגום עבר היפנוזה. אכן היה שיפור בגמגום אך הופיעה הרטבת לילה(מכיוון שלעיתים הגמגום מהווה סיפטום לבעיות אחרות הכחדתו בצורה כזו יכולה לגרום לפריצת הבעיה בצורה אחרת )
במידה ועדיין לא טיפלתם טיפול מסורתי של קלינאית תקשורת חשוב ומומלץ. אם כן וזה לא עזר מספיק בהתאם לגיל הסובל מהבעיה ישנן אופציות נוספות (כגון מכשירי שטף)
אשמח לתת יותר פרטים אם תפרטי לגבי הסובל מהבעיה (כגון גיל, כמה זמן סובל מכך, האם טופל וכו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בדיבורגילה19/10/2008
שלום רב, שאלתי נוגעת לאבי. מזה יותר מחצי שנה הוא סובל מדיבור צרוד מאוד ולא ברור. הוא מאוד מתאמץ כשהוא מדבר ובכלל כבר לא ברור מה הוא אומר. המילים יוצאות לו למחיצה. חצאי מילים. הוא היה אצל רופא אף אוזן גרון שלא מצא משהו מיוחד. אבל- המצב הולך ומחמיר. אני מאוד דואגת. האם זה קשור אולי לנוירולוגיה של המוח, אולי לא מגיע הדם למוח. מה ניתן לבדוק או לעשות... בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא בן 77
גילה19/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרם קבלתי תשובה?
גילה20/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרה בדיבור
ענת תבור20/10/2008שלום גילה,
כאשר נצפית התדרדרות בדיבור (באופן פתאומי או הדרגתי) חשוב מאד לבדוק זאת רפואית בהקדם.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, אשר יפנה אותך אל הגורם המתאים.
בדיקת נוירולוג מומלצת בהחלט.
על-פי הממצאים - ניתן יהיה לשלב בהמשך אבחון/טיפול של קלינאי/ת תקשורת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה:)
גילה22/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ש* במקום *שnoa17/10/2008
בני בן 6.5 בכיתה א אומר ש* במקום *ש בגן לא הפנו אותי לקלינאית תקשורת. כשבתחילת השנה הוא התלווה אלי לטיפת חלב עם טחיו התינוק, האחות אמרה לי שאני צריכה לפנות לקלינאית תקשורת. כהבאתי למורה טפסים למלא (שקופת חולים דורשת) היא אמרה שאין צורך לטפל וזה מסתדר לאחר התחלפות השיניים. מאחר והפרוצדורה וההמתנה בקופת חלים ארוכה אני מתלבטת מה לעשות. אין לו בעית שמיעה וההתפתחות שלו תקינה ואף מעבר לממוצע. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ש
חן לדרר19/10/2008נעה שלום
שיבושי היגוי בשורקות (ש,ס,צ,ז) הינם תקינים ברובם עד גיל 6 ולכן בגן לא אמרו לך דבר בנושא. בגיל 6 הם צריכים להסתדר ולכן בגילו של בנך יש בהחלט סיבה לפנות לאבחון וטיפול. נושא התחלפות השיניים משפיע לעיתים אך זה תלוי בשיבוש המדוייק.
פני לאבחון קלינאית תקשורת דרך קופת חולים והיא תוכל להסביר באופן מדוייק מה מתאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום בתחילת משפטנתן14/10/2008
בתי בת שנתיים וחצי דו לשונית (אנגלית ועברית) ויחסית לילדה דו לשונית התפתחות השפה שלה יפה מאוד. לפני כשבוע החלה לגמגם בתחילת חלק מהמשפטים וכל יום התופעה מחמירה ומתדרדרת: הגמגום ארוך יותר בתחילת המשפט ולעיתים גם בהמשך המשפט מופיע גמגום. הפנים שלה מתעוותות בניסיון להתחיל לדבר ועיניה נעצמות. התופעה לא הייתה קיימת בכלל עד לפני שבוע. הילדה בריאה ושום דבר פיזי לא קרה לה. עושה רושם שהיא אוהבת את הגן שלה ויוצאת אליו בכיף בבוקר. מלבד הגן היא נמצאת בחזקתינו ההורים בלבד. ממה יכולה לנבוע תופעה זו? (האם עליי לבדוק משהו לגבי הגן?) כיצד ניתן לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום / חוסר שטף נורמלי
ז'קלין מנסור15/10/2008שלום נתן התייחנו בפורום זה בהודעות הקודמות לגבי "חוסר שטף " בגילאים אלו , מקובל להתייחס להיתקעויות הנ"ל כאל חוסר שטף התפתחותי שקורה במהלך התפתחות השפה .לרוב הוא נעלם איך שהחל ותוך חודשיים שלושה. בתקופה הנ"ל מאוד חשוב להקפיד ,מבחינת הסובבים את הילדה : לא להפריע , לא לחקות אותה , לא להשלים מילים , לא לתת לה עצות "איך לדבר נכון" וכו. מאוד חשוב להתייחס בתקופה זו לתכנים ולא לצורה של הדיבור ולהתפעל מכך. מצד שני מאוד חשוב לבדוק שלא קרה דבר מה חריג , ושהחוסר שטף באמת משתפר עם הזמן ולא מחריף . אם אתם עדיין מודאגים , אני ממליצה לפנות לקלינאית תקשורת והיא תדריך אותכם באופן אישי ושבועי -צעד /צעד - בהצלחה ז'קלין סקרן-מנסור אחראית סניף קרית ביאליק הדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לשקם דיבור בחולי gbm?יפעה12/10/2008
אחי עבר ניתוח להסרת גידול מסוג gbm במוח ולאחריו טיפולים בהקרנות ובכימוטרפיה. הדיבור שלו מאד משובש ולהרגשתי יש החמרה - למרות שלעיתים מדבר מצויין. נוצר פער בין מה שהוא אומר למה שנדמה לו שהוא אומר. האם ניתן לשקם מצב זה בעזרת קלינאית תקשורת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBM
חן לדרר19/10/2008יפעה שלום
כדי לדעת אם טיפול יעזור יש לבצע אבחון מקיף של קלינאית תקשורת, שיקול חשוב הינו הגורם לפגיעה - האם הפגיעה בדיבור נוצרה בעת הניתוח או שהיא נגרמת עדיין ע"י הגידול או ע"י הטיפולים. כאש מדובר בפגיעה הממשיה להתקיים תרומת הטיפול מוגבלת יותר.
מומלץ להתיעץ עם הצוות הרפואי האם יש מקום לאבחון קלינאית תקשורת (או שאולי מומלץ לחכות להתיצבות המצב הרפואי). במידה וכן פני לאבחון אצל קלינאית תקשורת המתמחית בבעיות דיבור עקב פגיעות ראש. יתכן שבבית החולים בו אחיך מטופל קיימת אשת מקצוע כזו ואם לא תוכלי לבקש הפניה דרך קופת חולים או לפנות באופן פרטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחלי12/10/2008
שלום רב, האם יתכן שרוב קלינאי התקשורת הם נשים? אם כן, אתן יכולות להעריך למה המצב כך? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ענת תבור12/10/2008שלום חלי,
סטטיסטית אכן הרוב המוחץ של קלינאי התקשורת הן נשים, אך ישנם גם גברים. הסיבה לכך היא אותה הסיבה לכך שיש יותר מורות, אחיות או עובדות סוציאליות - את הסיבה האמיתית לכך - כדאי לשאול סוציולוג...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת לשוןיהודה05/10/2008
שלום.
לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח להוצאת גידול מהלשון,לכן כרתו לי בערך 40% מהלשון את רוב הלשון הקדמית.במקומה ביצעו השתלה מן הירך,לעת עתה מבינים אותי בין 80%-90%.שאלתי היא האם הגעתי למקסימום דיבור שלאחר הניתוח,או שיש סיכויים טובים להגיע לרמת דיבור מושלמת בעוד כמה חודשים.
קלינאית תיקשורת ביקרה אותי במהלך אישפוזי 3 פעמים והייתה מאד מרוצה מאיך שאני מתקדם,האם זה מעיד על אופטימיות מסויימת,או בבחינת "הכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת הבייתה".ואם יש סיכוי לשפר עוד את הדיבור במפגשים נוספים עם קלינאית תיקשורת.
בתודה מראש יהודה חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת לשון
חן לדרר05/10/2008יהודה שלום
ע,פ התרשמותי מתאורך מובנות של 90% הינה דבר נהדר. היכולת לחזור למובנות מלאה תלויה בניתוח - כמה מהלשון הוסרה ואילו איזורים ולכן כדי לקבל תשובה מדויקת עליך להבדק ע"י קלינאית תקשורת המתמחה בתחום זה.
באפשרותך לבדוק בבית החולים בו טופלת אפשרות לפגישת ביקורת עם הקלינאית
בהצלחה ובריאות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ארבע וחציורד01/10/2008
בני בן ארבע וחצי מדבר יפה מאוד לגילו יש לו מס' מילים בערך חמש מילים שאינו הוגה נכון{ במקום אושרת -אושת משקפיים - מיקשפיים} סייעת בגן ילדים הגדירה זאת כילד עם למד עצלה מה הקשר לדבריה ולבעיית בני? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבושי היגוי
ז'קלין סקרן מנסור02/10/2008ורד שלום
את נותנת דוגמאות לשיבושי היגוי שאנו ערים להם בהתפתחות הדיבור של הילד : השמטת ר ו/או הפחתת הברה וסיכולי הברות . לפי דיווחך הבן כבר בן ארבע וחצי ולכן מומלץ לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת אשר תייעץ לכם אם ישנו צורך בטיפול ו/או להדריך אותכם
בהצלחה
ז'קלין מנסור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת.חיה23/09/2008
רציתי להתייעץ עם אנשי המקצוע. הבן שלי נפגש עם בחורה מקסימה במיוחד שאבא שלה מגמגם. מבירור שערכתי אף לא אחד מן המשפחה הקרובה מגמגם גם הוא. רציתי לדעת מה הסיכוי שאחד מן הילדים של הבן שלי יגמגם (דור שלישי). ראוי לציין שהאחים של הבחורה וכמובן הבחורה עצמה לא סובלים מגמגום וגם לא אף אחד מאחי האב. האם עלי לחשוש ולמנוע את בני מלהתחתן עם הבחורה? הבן שלי ממתין מאד במתח לתשובתכם כי חשובה לי ולו דעתכם המקצועית והאובייקטיבית. תודה לכם מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום ותורשה
ענת תבור25/09/2008חיה שלום,
גמגום יכול להופיע בתורשה, אך בהחלט לא מחוייב - לראייה - כל משפחת הכלה.
יחד עם זה, גמגום הינה תופעה שקיימת אצל אנשים ולעולם לא תהווה גורם להפלות או אי הבאת ילדים עקב סיכוי זה או אחר. כל אדם יש לו את הפלוסים והמינוסים שלו, וכל אחד מתמודד איתם בדרכו. אחד מרטיב בלילה, אחד מתקשה בקריאה וכתיבה, אחד לקוי ראייה ואחר מגמגם. זה עדיין לא הופך אדם להיות פחות חכם, נחמד ואוהב. אם בנך אוהב את הבחורה הנ"ל - ברכי אותם לחיים יפים, וקבלי כל דבר שיצא מפרי אהבתם.
שיהיה במזל-טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית דיבורעדי21/09/2008
שלום, ביתי בת ארבע וחצי מרבה לחזור על אימרותיה כמו בלופ של פעמים רבות מאוד. גם אם מקבלת תשובה חוזרת על השאלה . בכל פעם אני עוצרת אותה מבקשת ממנה לחזור על תשובתי וחלילה על שאלתה ,אך זה חוזר ברצף. בנוסף לאחרונה היא החלה "לגמגם" או קוש י בשטף דיבור כלומר חוזרת פעמים רבות על מילה מסוימת ואז המשפט זורם. יש לציין שזה לא במשך כל ביום אך אינני יכולה להצביע על סיטואציה מסוימת שזה קורה. לפני מספר חודשים ביתי הובחנה עלידי קלינאית תקשורת בגלל דיבור בקול רם וחזרה על משפטים. לא הומלץ על טיפול אלא על ביקורת נוספת על פי הצורך. כיצד עלי לפעול? מודה מראש על תשובתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בדיבור
ענת תבור25/09/2008שלום,
לגבי ילדים ששואלים שוב ושוב ושוב. ניתן להחזיר את השאלה אליהם כדי שיצטרכו להתמודד עם התשובה (שכבר נאמרה להם קודם) וזה לרוב מונע שאלות חוזרות.
לגבי נושא חוסר השטף - יתכן כי מדובר בחוסר שטף התפתחותי ששכיח מאד בגילאים הצעירים. חשוב כעת לא להגיב לכך כלל, אלא לחכות בסבלנות שתסיים את דבריה מבלי לעצור אותה או לעזור לה.
אני ממליצה לך לפנות לביקורת אצל הקלינאית המאבחנת בכדי שתוכל לתת הדרכה מפורטת בנושאים הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש קלינאית תקשורת פרטית באזור פ"תשלמי16/09/2008
בתי בת שנתיים וחצי ואינה מדברת עדיין. יש לה כמה כמעט מילים (אבוק - בקבוק, מילה לבובה, אבא וכד') אבל היא אפילו לא יודעת להגיד אמא. חסרות לה רוב האותיות וההגיות. נראה כי היא מבינה כל דבר שאחרים בגילה מבינים אך לא יודעת לומר את המילים. בשאר הדברים ההתפתחות תקינה וכך גם השמיעה והראיה. היא מטופלת מספר חודשים אצל קלינאית של מכבי אבל ההתקדמות איטית מאד. אני מחפש קלינאי//ת תקשורת פרטי/ת ומומלץ/ת להשלמת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלינאית פרטית
חן לדרר17/09/2008רשימות של קלינאיות פרטיות ניתן למצוא באתר אגודת קלינאיות התקשורת וכמובן גם בדפי זהב
לא אוכל לתת המלצות אישיות כמובן אלא להמליץ לך לשוחח עם הקלינאית ולהתרשם בעצמך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מטרידהלא מגלה14/09/2008
הבן שלי בן 5 בעל שפה עשירה ומגוונת ובעל יכולות קוגניטיביות הרבה מעבר לגילו. אך אני מוטרדת משני דברים: 1. הוא מדבר כל כך מהר ובולע המון מילים וחלקי מילים בדרך שלפעמיםממש קשה להבין אותו, תכונה זו מאוד בולטת והסובבים אותו תמיד מציינים שהוא מדבר מאוד מהר. אפילו אני מוצאת את עצמי שואלת אותו הרבה פעמים במהלך היוםמה אמר כיוון שלא תמיד אני מצליחה להבין אותו (הוא כבר כמה משפטים קדימה...) האם יש צורך לטפל בזה? 2. הוא לא מבדיל בדיבור שלו בין האותיות ש' וס'. הוא פשוט אומר הכל כמו ס'. האם צריך לטפל בזה ובאיזה גיל זה נחשב לבעיה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור מהיר והיגוי
ענת תבור14/09/2008שלום,
אתייחס לשני הנושאים שהעלת:
1. דיבור מהיר הוא תופעה שבהחלט יכולה לפגוע במובנות הדיבור. במידה וזה מגיע למצב שזה פוגע בתקשורת השוטפת שלו עם אנשים, מומלץ לפנות לאבחון קלינאי/ת תקשורת. אז תינתן הדרכה ו/או טיפול בו ילמד הרגלי דיבור חדשים. בינתיים מומלץ לשים לב לקצב הדיבור שלכם ההורים, ובמידה והוא מהיר מומלץ להאטו בכדי לתת לו דגם דיבור תקין. יש להקפיד ולדבר לאט במיוחד כאשר אתם משוחחים עימו. בדר"כ קצב דיבור של האחר "מדבק" ובאופן אוטומטי הוא יוריד את הקצב.
2. גם לגבי שיבוש היגוי של "ש" יש צורך בטיפול בגיל 5-6 ש'. מומלץ לקבוע תור לאבחון של קלינאי/ת תקשורת גם בנושא זה (הוא אמנם גבולי, אך כדאי לקחת בחשבון שהתורים לאבחון ארוכים וזה לוקח זמן).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לאנגלית לקראת רילוקיישןיערה09/09/2008
אנחנו מדברים בבית רק עברית (יודעים אנגלית טובה), ובעוד 4 חדשים עוברים לשנתיים לארה"ב. התינוק שלנו יהיה אז בן שנה. האם כדאי כבר היום להתחיל לדבר איתו באנגלית, כדי שלא "תנחת" עליו השפה בבת אחת כשיכנס לגן שם? אם כן - באיזו מידה של אינטנסיביות כדאי לחשוף אותו כבר כאן: האם כדאי שאחד מאיתנו ידבר איתו רק באנגלית מעכשיו, או רק זמן מוגבל ביום כל יום? נראה לנו שהוא מתחיל להבין מילים בודדות (בעברית) היום, והוא מפטפט הרבה הברות תינוקיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לאנגלית
חן לדרר14/09/2008יערה שלום
חשיפה לאנגלית צריכה לעשות ע"י אדם דובר אנגלית ילידית (כלומר דובר השפה מילדותו). אם אינכם כאלו מוטב תעשו אם תשאירו את החשיפה לאנגלית למסגרת החינוכית בה ימצא בנכם.
אם אחד מכם אכן מבית דובר אנגלית והאנגלית שבפיו טובה וקולחת כעברית באפשרותכם לחלק כך שאותו הורה ידבר רק אנגלית. לא מומלץ לחשוף חלק מהיום כי הדבר יבלבל.
בגדול ילדים תקינים בגילאים אלו משתלטים בקלות על שפה שניה כאשר הם זקוקים לה (לדוגמא אם בנכם לא ישולב במערכת חינוכית או לא יזדקק לאנגלית) ולומדים במהירות מי דובר איזו שפה בסביבתכם כך שאין סיבה מיוחדת לדאגה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)