מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה מגמגוםשרון07/09/2008
שלום רב, שאלתי היא כזו: בגיל 15-16 בערך הייתי ילד מאוד ביישן,חסר ביטחון ובאחד הימים "נתקעה לי מילה" במהלך שיחה עם אבי,שנבהל וצרח עלי "אתה מגמגם".מאותו היומי הבטחון העצמי שלי ירד פלאים ופיתחתי חרדה עזה מפני דיבור,אפילו לא העזתי להשתתף בכיתה מתוך מחשבה שאני מגמגם.במהלך השנים (לאחר תקופת הצבא) ביטחוני העצמי התחזק והפסקתי לגמגם למעט טעויות דיבור שקיימות אצל כולנו.בעקבות זאת אף התחלתי לעסוק בתחום ההוראה ובמשך מספר שנים לא גימגמתי. לאחרונה, היו לי מספר טעויות של דיבור שבעקבותן פיתחתי שוב חרדה מדיבור וכל החששות חזרו..פניתי לפסיכולוג למספר מפגשים שהתפלא שפניתי אליו בטענה שדיבורי שוטף תקין ושאנני מגמגם כלל וכלל ושהכל רק בראש ושכולנו לעיתים עושים טעויות בדיבור ומגמגמים פשוט קיימת אצלי רגישות רבה מדיי לנושא. מה עלי לעשות? אני עדיין חרד ולצערי פיתחתי חשש מלדבר ואני חושש לפני אמירת כל מילה. המחשבה הזו לא עוזבת אותי.אודה לתשובתכן המקצועית במציאת פתון.תודה רבה ! :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מגמגום
חן לדרר14/09/2008שרון שלום
מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת שתעריך האם בכלל קיימת בעיה בדיבור כיום, בימדה ויש בעיה (ולו קלה) ניתן ללמוד טכניקות שעוזרות בשעת גמגום
במקביל, מאחר ועל פי דבריך עיקר הבעיה הינה חרדה ולא גמגום אכן פסיכולוג הוא המקום הטוב ביותר לדון למה פיתחת חרדה כזו ואיך נפטרים ממנה, שכן אם אין במציאות גמגום קלינאית תקשורת לא תוכל לתרום רבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורקתע.07/09/2008
שלום רב בתי בת 3 הוגה את האות ש כמו-ס עם לשון בחוץ. כשהיא מדברת ומבטאת את האותיות צ,ס,ש היא משתמשת בלשון מה שמאפיין בד"כ דיבור תינוקי. יש לציין שכשהיא סוגרת את השיניים העליונות והתחתונות יש לה רווח ביניהם והלשון יכולה "להציץ" ביניהם החוצה (שכנראה זה "תורם" לשיבוש). שאלתי היא האם ישנם תירגולים ללמדה להגיד את האות ש ולהשאיר את הלשון בפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורקות
חן לדרר07/09/2008קרן שלום
תופעה זו אופינית עד גיל 6 ולכן התרגיל הטוב ביותר הינו לא להתייחס.
הלשון משתפרת עם הגיל דרך פעילות יומיומיות כגון דיבור, אכילה, בליעת רוק ועוד.
אם ה- ש ממשיכה להשמע כמו ס' יש להגיע לאבחון סביב גיל 5 שנים. לגבי הוצאת לשון יש לבצע אבחון בגיל 6 אם הדבר לא נפתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה ו-7 חודשיםאתי04/09/2008
שלום רב, אני מחפשת קלינאי/ת תקשורת שמתמחים בהפרעות בליעה. הסיבה היא שבני בן השנה ו-7 חודשים אוכל רק דייסות מבקבוק ולא מוכן לקבל כפית לפיו ןאף לא מוכן ללעוס מזון מוצק. רופא הילדים אמר לי כי אני צריכה להמתין עד גיל שנתיים היות והוא נכנס החודש לגן ילדים ולראות האם המצב משתפר לפני שאני לוקחת אותו לטיפול. אשמח אם תפנו אותי לקלינאי תקשורת המתמחה בתחום זה לילדים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה
ז'קלין סקרן מנסור06/09/2008שלום אתי
נסי לפנות דרך היחידה להתפתחות הילד בקופת החולים אליה את שייכת באזור המגורים ותתיעצי איתם , בנוסף תוכלי למצוא רשימת קלינאיות לפי תחומי התמחות ואזורים באתר האגודה של קלינאי התקשורת בישראל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה
חן לדרר07/09/2008ישנם גם מרפאות אכילה לגיל הרך למשל בכללית בבי"ח שניידר ובבי"ח כרמל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשים קלינאית תשורת בשיטה הרגשיתרותם01/09/2008
מחפשת קלינאית תקשורת לילד בן 3 באיזור רחובות - מוכנים להגיע עד פרוזדור ירושלים ואיזור המרכז שפנויה מיידית לטיפולים אינטנסיביים בצורה פרטית בשיטת DIR / גרינשפן רצוי מנוסה נא לפנות לאימייל [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלינאית
חן לדרר01/09/2008נסי באתר אגודת קלינאיות התקשורת בישראל. יש שם רשימות של קלינאיות פרטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות31/08/2008
שלום רב, אני רווקה בת 25 והיכרתי בחור חמוד מגמגם. רציתי לדעת: האם גימגום עובר בתורשה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום ותורשה
ענת תבור31/08/2008רות שלום,
גמגום הינה נטייה שיכולה להופיע בתורשה, אבל גם האופי הטוב עובר בתורשה!!!
תהנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון דוחפתהילי26/08/2008
בתי בת 11 שנים. פנינו לאורטודנט בגלל בעיה של שיניים לא ישרות. האורטודנט המליץ על טיפול אורטודנטי ליישור השיניים וגם על פנייה אל קלינאית תקשורת בגלל שהלשון שלה דוחפת בבליעה. רציתי לשאול מה הכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיקת לשון
חן לדרר27/08/2008בדחיקת לשון הבליעה הינה אופינית לילדים צעירים. בבליעה כזו הלשון נדחפת קדימה ודוחפת את השיניים (או עוברת בינהם).
בליעה כזו מתרחשת מאות פעמים ביום (גם בליעת רוק) ולכן עלולה לגרום לתזוזה של השיניים ובכך לקלקל את פעולת הפלטה.
מומלץ מאוד להגיע לקלינאית תקשורת לפני שמרכיבים את הפלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בדיבור בגיל 71מירי23/08/2008
אבי בן 71 לפני כשבועיים החלה בעיה בדיבור - המילים ילא יוצאות כאילו נבלעות והוא מאד מתקשה לדבר ולנהל שיחה רגילה. ה-CT לא מראה כל בעיה גם לא סימנים לשבץ ולו קטן, כל הבדיקות תקינות. יש לציין כי הוא שומע פחות טוב מבעבר אך לא מרכיב מכשיר שמיעה. האם יכול להיות פוסט טראומה בעקבות מחלה של אמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי דיבור
חן לדרר24/08/2008מירי שלום
התלונות שאת מארת אכן אופיניות לארוע מוחי. יש לזכור ש - CT לא מאתר כל בעיה ולכן חשוב להתייעץ עם נוירולוג על התופעות שהופיעו.
במקרים מעטים אנו רואים גם תופעות שונות הנובעות מלחץ, מתח ומצוקה רגשית .
מומלץ לפנות לברור רפואי (בו התחלתם ע"פ דיווחך), אבחון קלינאית תקשורת ובמידת הצורך להתיעץ גם עם פסיכולוג או פסיכיאטר (כדאי לאתר מומחה לזיקנה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גימגוםאור20/08/2008
במשך מס' חודשים בני בן השלוש מגמגם בעיקר כשרוצה לספר משהו בהתלהבות, זה התגבר בחודש האחרון. בתחילת כל משפט הוא נתקע בהתחלת המילה, עד שמצליח ואז המשפט פחות או יותר זורם. שאלתי היא האם יש לטפל בזה? האם להתייחס לגמגום? האם זה יעבור לו? יש לציין שהוא ילד מאוד פיקח וחכם, אוהב לדבר ולספר. אודה לתשובתם- אני מאוד מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר24/08/2008אור שלום
בגילו של בנך מופיעות לעיתים תקופות של חוסר שטף, בחלק מהמקרים מדובר בחוסר שטף התפתחותי שהינו תקין. יחד עם זאת ברגע שהתופעה נמשכת מעל חודש-חודשיים חשוב להגיע לאבחון קלינאית תקשורת (דרך קופת החולים)
גמגום בגיל הזה בהחלט יכול לעבור אך יש צורך בתגובה מתאימה בבית ולעיתים גם בטיפול
בבית אנו מדגישים את חשיבות ההתעלמות מהתופעה:
1. תהנו מתוכן דיבורו של בנכם מבלי להתייחס לצורה
2. המנעו ממתן עצות לדיבור נכון, המתינו בסבלנות ודברו עם בנכם בקצב איטי ונינוח דבר שיעזור יותר מכל עצה ולא יעלה את המודעות שלו לכך.
3. המשיכו להתייחס לבנכם כרגיל בנושא משמעת - אסור שירוויח התנהגותית מהגמגום
4. השתדלו להוריד את הדרישות השפתיות בשלב זה, המנעו משאלות רבות ואפשרו לבנכם להיות היוזם של השיחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםנירית17/08/2008
שלום, הכרתי מישהו שמדבר ונראה כאילו בתחילת כל משפט הוא מגמגם אך לא לגמרי, האם מדובר במגמגם לשעבר שעביו טיפול כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר18/08/2008נירית שלום
מתאורך לא ניתן לדעת
ישנן הרבה סיבות להתקעות בתחילת מילה (כגון דיבור מהיר, קושי בארגון שפתי, מבוכה ועוד ועוד)
אם חשוב לך לדעת תשאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור מהירויקי13/08/2008
בתי בת שנתיים ותשעה חודשים. מבינה היטב. לא דברנית במיוחד והדיבור שלה נעשה ברובו ע"י רצף של הברות לא מובנות (ג'יבריש) כאשר היא יכולה להשחיל לתוכו מילה אחת ברורה. מדי פעם משתמשת במשפט בן 3 מילים - כל זאת לאחר טיפול של קלינאית תקשורת שהסתיים לפני כ-4 חודשים. בעוד פחות מחודש אמורה להתחיל ללמוד בגן עם 35 ילדים כאשר היא תהיה הקטנה ביותר.חשוב לי לעשות הכל לקידום התפתחותה השפתית והשתלבותה המוצלחת ביותר במסגרת הגן. שאלתי היא: מהי הסבירות שמדובר בדיספרקציה והאם מומלצת התערבות אינטנסיבית כבר מגיל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספרקסיה?
ענת תבור13/08/2008ויקי שלום,
לא ניתן לקבוע על סמך מכתבך אם מדובר בדיספרקסיה (קושי בתכנון הדיבור) או לא, וזה תלוי במגוון גורמים (אופי וסוגי הטעויות בדיבור, יכולת חיקוי, קצב בתקדמות, קיום או אי קיום דיספרקסיה לא מילולית וכדומה).
שני נושאים שעולים מתוך דברייך:
א. מדוע לא להמשיך את הטיפול בדיבור?
ב. בשל המובנות הירודה שלה, אולי עדיף להשאירה כגדולה בגן פרטי, קטן יותר וצעיר יותר, שיתאים לה מבחינת יכולותיה השפתיות, כך שתוכל להשתלב יותר מבחינת השפה והביטחון העצמי הכללי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי שמיעה ודיבורימית10/08/2008
שלום רב בני בן 4 אינו שומע באוזן אחת ונראה לי שכתוצאה מכך הוא מתקשה בדיבור ובהגיית חלק מהמלים. עד היום כשהוא בן 4 הוא לא מדבר ברור וללא אוצר מילים מפותח. איך אפשר לדעת מה הגורם לכך? מה מומלץ לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה ודיבור
ענת תבור10/08/2008ימית שלום,
הפרעת שמיעה יכולה להיות בקשר ישיר עם הפרעות בדיבור, אך לא בהכרח.
חשוב מאד לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת בכדי לבדוק את הסיבה לאיחור השפתי ולמובנות הדיבור הנמוכה וכמובן, לבדוק את הצורך בטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד הערה
חן לדרר14/08/2008ימית שלום
במידה והאוזן השניה תקינה לחלוטין אין סיבה לקשר בין השמיעה והדיבור. לא פעם אנו נתקלים בילדים עם אוזן אחת לא תפקודית שהבעיה התגלתה רק בבדיקה אקראית בבי"ס מכיוון שאוזן אחת טובה יכולה לספק קלט שמיעתי סביר
אם עוד לא פנית לאבחון קלינאית תקשורת מומלץ לעשות זאת והיא תוכל גם להתיחס להשפעות המצב השמיעתי ולהציע פתרונות שמיעתיים במידת הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שפה ותקשורתרותי06/08/2008
בני בן ארבע וחדשיים ונמצא בגן שפתי. הגננת בסוף השנה פנתה אלינו וטענה שבנוסף לבעיות שפה היא מבחינה גם בבעיות תקשורת. ואכן אני שמתי לב לכך שיש לו קושי ליצור קשר עם ילדים בני גילו, גם ילדים מהגן. הוא יוצר קשר אך הוא לא איכותי. לעומת זאת בבית הוא יוצר קשר באופן מלא עם כל בני המשפחה, כולל אחותו הגדולה ממנו בשנה וחצי. הוא משוחח עימנו פונה בכל בקשה וכל הזמן יוצר קשר. פניתי לאבחון לגבי pdd וזה לא צלח מכיוון שבפגישה הראשונה היו שם 3 רופאים והוא נלחץ ולא שיתף פעולה. שוחחתי עם הגננת האם כדאי להגיע לפגישה השניה כדי שיערך האבחון אך היא טענה שאין צורך כי הוא מקבל את כל הטיפול שמתאים לו בגן השפתי. השאלות הן: כיצד הגיוני הדבר שילד יוצר קשר מעולה ואיכותי עם בני המשפחה אך לא עם ילדים בגילו? האם ילד עם קושי שפתי יכול להראות כ - pdd? או שהקושי התקשורתי מעיד על בעית תקשורת והאם יכול להיות ילד עם בעית תקשורת שהוא לא pdd? והאם ילד שמקבל טיפול מתאים בעיות התקשורת שלו יעלמו או שהן תמיד ישארו? אשמח לתשובה מהירה בעיקר מהקלינאיות שעבדו בגני תקשורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שפה ותקשורת
ענת תבור06/08/2008רותי שלום,
העלת פה שאלות רבות ואנסה להתייחס אליהן, אך אעשה זאת כמובן באופן כללי.
- ילד מאובחן כ- PDD בתנאי שהוא עונה על מספר קריטריונים מסויים שאופייניים להפרעה זו. לכן קושי ספציפי אחד לא בהכרח קשור להפרעה תקשורתית נרחבת.
- קושי ליצור קשר עם חברת בני הגיל יכול לנבוע מגורמים שונים (בעיות רגשיות, תחושתיות, חברתיות-פרגמטיות) ולא בהכרח מיוחס להפרעת תקשורת. יחד עם זאת, אנחנו כן רואים פעמים רבות קשר טוב יותר בין הילד לבני משפחתו או עם מבוגרים אחרים לעומת היכולת ליצור קשר עם בני גילו.
- גם בין תחום הפרעות השפה והפרעות התקשורת קשה לעשות לעיתים אבחנה מבדלת, בעיקר בגיל הצעיר, וקשה לעיתים לדעת מהו הקושי הראשוני - שפה או תקשורת.
- טיפול מתאים יכול בהחלט לשפר קשיים תקשורתיים. זה כמובן תלוי בעומק הבעיה, בהבנת בסיסה (ממה הקושי נובע), האם הבעיה ראשונית או משנית וכד'.
אני ממליצה לך לפנות שוב לגננת וגם להתייעץ עם הרופא המאבחן - האם מדובר בחשד להפרעה התפתחותית נרחבת PDD, שמערבת קשיים בתחומים שונים או שמא זוהי רק נקודה ספציפית בעייתית. במידה ויש חשד לכך - רצוי מאד לעשות אבחון מסודר. במידה ולא - נסו לבנות עם הגננת תוכנית טיפולית ספציפית להתמודדות עם קשייו החברתיים (בבית ובגן), גם בהתייעצות פסיכולוגית הגן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוג להפרעות בתקשורת בקריה האקדמיתטובה מרקוביץ06/08/2008
בקריה האקדמית אונו תוקם פקולטה למקצועות הבריאות שילמדו בה ריפוי בעיסוק והפרעות בתקשורת לראשונה אישר המל'ג במסגרת הפקולטה למקצועות הבריאות -פתיחת תוכנית לימודים לריפוי בעיסוק ולהפרעות בתקשורת לתואר ראשון במסגרת מכללה פרטית. בחרנו לפתוח את הפקולטה במסגרת מכללה פרטית כדי לתת מענה לביקוש הרב שיש ללימודי תואר ראשון במקצועות הבריאות. מדי שנה פונים לאוניברסיטאות כ- 2,400 מועמדים מהם מתקבלים כ-140 בלבד. המחסור בהכשרת אנשי מקצוע בא לידי ביטוי גם בשטח ומתבטא בתורי המתנה האורכים חודשים רבים עד שנה. האוכלוסיות השכיחות שיוכלו להיעזר בבוגרים: פדיאטריה (ילדים): ילדים עם קשיים ברכישת שפה, ליקויי שמיעה, שיבושי היגוי, הפרעות בשטף הדיבור (גמגום), הפרעות קול (צרידות), PDD, לקויי למידה, אנשים לאחר פגיעות נוירולוגיות, גריאטריה (קשישים). הקריה האקדמית אונו תשים דגש על תוכנית מעשית (כך למשל, במסגרת החוג לריפוי בעיסוק הסטודנטים יוכלו כבר משנה א' לבצע התנסויות בשטח: לראות ולחוש מטופלים. לימוד שמחייב עשייה מעשית ולא רק תיאורטית ) היכולת של הבוגרים להשתלב בעבודה במסגרות קהילתיות היא גדולה יותר. שתי התוכניות יכללו 50 איש. משך התוכנית: לימודי בוקר 5 ימים בשבוע במשך 3.5 שנים, הכוללים התנסות קלינית = התמחות משולבת בתוך ה- 3.5 שנים = 1000 שעות. לאחר 3.5 השנים ישנה אופציה ללמוד בנוסף עוד חצי שנה התמחות נושאית. תנאי הקבלה הינם: לריפוי בעיסוק: פסיכומטרי 600+בגרות 95, ולהפרעות בתקשורת: פסיכומטרי 650+בגרות 95. היום הפתוח ייערך ב-18/8 בשעה 10:00 בקמפוס אונו (רח' צה"ל 104). בברכה טובה מרקוביץ ראש מנהל רישום וייעוץ הקריה האקדמית אונו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה!!!!
ענת תבור06/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!! בני בן ה6 אינו הוגה ק ו גרועי05/08/2008
בני אובחן לפני מספר שנים כ PDD NOS . עידו (בני) לא התחיל לדבר מילה עד גיל 3.5. בעזרת קלינאית תקשורת מוצלחת ביותר אשר לקחה אותו כפרויקט , עידו היום מדבר כמעט באופן שוטף, קורא וכותב. כולם מסכימים שהוא מוכן לכיתה א באופן מעולה. אך הילד לא מצליח להגות ק ו ג . הקלינאית הפסיקה את עבודתה לפני כ חצי שנה עקב לימודים. פנינו וקיבלנו קלינאית תקשורת אשר אינה מתמחה ב PDD ולאחר שני מפגשים היא הגיעה למסקנה שכנראה עידו ישאר טופלה טוטוריטו. אני אדם שלא נכנע כל כך מהר ומוכן להפוך עולמות למען בני. גם באופן פרטי עיזרו לי ,בבקשה הציעו לי על אנשים בתחום שיש להם קצת יותר אמביציה ורצון אשר אוהבים אתגרים (וכמובן טובים בתחום) אגב. הילד רגיש בלשון אבל עם רצון להצליח בטירוף , הוא אוהב ללמוד והוא מדבר על זה שהוא רוצה להצליח להגות ק ו ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגוי
חן לדרר06/08/2008שמות ספציפיים של קלינאיות תוכלי למצוא באתר אגודת קלינאיות התקשורת [email protected]
בשלבים הראשונים של טיפול היגוי הילד נדרש ללמוד את הפקת ההגה. שלב זה לוקח לרוב פגישות בודדות אך בחלק מהמקרים הינו שלב ארוך ומתסכל. אני שמחה לשמוע שאתם מוכנים להתמודדות. במקרה כזה לרוב הפסקת הטיפול תיהה זמנית ונבקש מכם בבית להמשיך לתרגל עד שיופק ההגה אפילו באופן מאוד חלקי ואז לשוב לטיפול. המטרה במקרה זה היא לנצל את טיפולי הקלינאית להתקדמות ואת תקופת התרגול שלרוב ניתנת לביצוע בבית לבצע בהפסקה.
אני לא בטוחה שדוקא קלינאית שמתמחה ב - PDD תהיה הכי טובה לנושא כי היא צריכה דוקא להתמחות בהיגוי, אפשר למצוא שליוב של שניהם או פשוט לנסות עוד קלינאית שתתאים יותר לרכיכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכולה להמליץ לך
לולי10/12/2008על קלינאית תקשורת מ-ד-ה-י-מ-ה מומחית ל PDD שמה נאוה פלג והיא מחדרה או פרדס חנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 9 חודשיםטלי04/08/2008
בני יהיה בן 9 חודשים עוד שבוע, והוא מקשקש רק בהרות של אה או י'. האם זה מעיד על בעיה? ואם כן, האם יש משהו שניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 9 חודשים
חן לדרר04/08/2008יעלשלום
סביב גיל 9 חודשים אנו מצפים שתינוקות יתחילו הברות מגוונות וחזרתיות (לרוב ילדים אומרים מה מה מה או בה בה בה). מתאורך בנך נמצא בשלב מוקדם יותר יחד עם זאת הוא עדיין לא בן 9 חודשים (בגילאים אלא כל שבוע משפיע) וגם יש לזכור שהנורמה הינה רחבה וילדים שונים זה מזה.ולכן יש סיכוי רב שהתפתחותו תקינה.
מאחר ושמתם לב לנושא והוא מדאיג אותכם בשלב ראשון היתי ממליצה לך לבצע בדיקת שמיעה על מנת לוודא שאין בעיה בתחום זה. במידה והשמיעה תקינה ולא תחושי שינוי בעוד כ 4-6 שבועות באפשרותך לפנות לאבחון קלינאית. הקלינאית תוכל להאריך את יכולותיו של בנך בתחום ההבעה אך גם בתחום ההבנה והתקשורת ולהמליץ על טיפול, הדרכה לכם או מעקב, בהתאם לצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(1).jpg)