פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אותיות ש ו- ז
    יעל
    02/08/2008

שלום רב, בני בן 4 וחודש. סבל בעבר מפוליפים ונוזלים באוזניים. שנה שעברה עבר ניתוח הסרת פוליפים וניקוז הנוזלים+ כפתורים באוזניים. דיבורו השתפר פלאים. ש' הוא מבטא כס' וזה מתלווה בליווי שימוש "יתר" בלשון להבדיל משאר האותיות שבהן אין שימוש בולט בלשון. האם השימוש בלשון בהגיית אותיות אלו (ש' וז') ברות טיפול? אנו גרים בתל אביב, למי ניתן לפנות. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אותיות ש ו- ז

הוספת תגובה

• שיבוש האותיות "השורקות"

ענת תבור
    02/08/2008

יעל שלום,
    לילדים רבים קיים שיבוש בגיל הצעיר בהגיית הצלילים השורקים (ש.ס.ז.צ.), וזאת עקב חוסר בשלות במבנה הלשון ובשליטה בלשון. השיבוש האופייני הוא החלפה בין הצלילים הנ"ל או אמירתם עם הלשון בין השיניים. לקראת גיל 6 ש' (פלוס-מינוס) נצפה לשליטה מלאה בהפקת מלילים אלו. אם עד אז בנך לא יצליח להפיק את האותיות הנ"ל נכונה - יש לפנות לאבחון קלינאי/ת תקשורת.
    (לגבי שיבושים אחרים של האותיות הנ"ל - מומלץ להתייעץ עם ק"ת מוקדם יותר).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ש' שורקת בגיל מבוגר
    אלי
    01/08/2008

אני בן 19 ויש לי ש' שורקת,האם אפשר לטפל בדבר במסגרת הצבא(גם דרך גוף פרטי)?

לקביעת תור
    סגירה
    ש' שורקת בגיל מבוגר

הוספת תגובה

• טיפול בדיבור במהלך הצבא

ענת תבור
    02/08/2008

אלי שלום,
    אינני יודעת אם יש מסגרות טיפול דרך הצבא, אני מעריכה שלא, אך תוכל לפנות באופן פרטי לקבלת טיפול ולהגיע במהלך החופשות מהצבא. אולי כדאי לפנות למש"קית הת"ש בבסיסך שתנסה לברר לך אם יש זכאויות בתחום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור לא ברור
    אלברט
    01/08/2008

שלום לכם. ילדתי בת 3 שנים ועשרה חודשים מתוקה חמודה שומעת טוב , מקשיבה יפה , מציירת ,ואוהבת הרבה עבודות יצירה , ושרה אך לא מתערבבת עם ילדים יתר על המידה , לא אכלנית , קטנת ממדים , נולדה בשבוע 37 היא מתקשה בדיבורת , מדברת אך לא ברור משתמשת באותיות "י"-יוד - ו "ל"-לאמד - הרבה אומרת משפטים ארוקים אך לא ברורים , כשמתרכזים אפשר להבין על מה היא מדברת . אבל כשרוצה להגיד שעון - אומרת ייון וזה מתשכל אותה ואותנו היא מנשא לאיית לנו אני מבקש ממנה לחזור אחרי על המילה - היא חוזרת רק את הסוף של המילה אני מבקש ממנה לחזור אחרי על משפט - היא חוזרת רק על הסוף של המשפט אני רוצה לציין גם שהיא התחילה לזחול , ללכת , תיתול - מאוחר מהרגיל ומוצץ הפסיקה לפני חודש וחצי עד אז זה היה כל הזמן בפה רק לגן היתה הולכת בלי מודה לכם על עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור לא ברור

הוספת תגובה

• מובנות דיבור

ענת תבור
    01/08/2008

אלברט שלום,
    בגילה - ישנם שיבושים שמתאימים לגיל ולהתפתחות שלה וישנם כאלו שהיינו מצפים שכבר יעלמו. במידה ונושא זה מעסיק ומטריד אותכם ואותה- מומלץ לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת (דרך הפנייה של רופא ילדים או באופן פרטי) כדי שתקבלו דעה מקצועית לגבי הצורך בהתערבות.
    מכיוון שכל התפתחותה היתה איטית, יתכן כי גם הדיבור יסתדר בהמשך, אך אם דבר זה גורם לה תסכול - שווה לבדוק ולטפל בזה כבר עכשיו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שפות
    עינת
    29/07/2008

שלום, בתי נמצאת בגן בו מדברים רק אנגלית, היא בת שנתיים, האם הדבר יכול לעכב את הדשיבור הרגיל שלה, לבלבל אותה או שזה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שפות

הוספת תגובה

• דו-לשוניות

ענת תבור
    30/07/2008

ביתך נחשפת למעשה לשתי שפות במקביל, שירכשו כשתי שפות אם. על מנת למנוע בלבול חשוב לעשות הפרדה ברורה, ושכל דובר יקפיד לדבר איתה בשפה שנוחה לו באופן עקבי ולא יערבב בין השפות. ישנם ילדים רבים החשופים לשתי שפות והם רוכשים במקביל את המערכות של כל שפה ושפה ולומדים שעם ההורים מדברים בשפה אחת ובגן בשפה שנייה. מכיוון ששתי מערכות נרכשות במקביל זה עשוי בהחלט לעכב את התפתחות השפה ביחס לנורמה, פער שאמור להסגר בשלב מסויים באופן טבעי ואין עם זה כל חשש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אודליה
    27/07/2008

שלום רב, האם ניתוח הסרת שקדים אצל ילד בן 5 יכול להשפיע על איכות דיבורו? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ניתוח הסרת שקדים

חן לדרר
    28/07/2008

אודליה שלום
    ניתוח המשנה את מבנה הפה יכול לשנות במקרים מסויימים את איכות הדיבור.
    השינוי יכול להיות לטובה - הפחתת צליל אפי (כאשר הדיבור נשמע כאילו האף סתום כל הזמן) .
    ישנם גם מקרים שהסרת שקדים (ובעיקר שקד שלישי) גורמת לבריחה של אוויר מהאף. הדבר אינו שכיח ומופיע לרוב בקרב ילדים בעלי מבנה פה ספציפי.
    הרחיבי את שאלתך ואוכל לענות בצורנ יותר מדוייקת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בו שנתיים וחצי
    אסנת
    23/07/2008

בני בן שנתיים ושישה חודשים, הוא לא מדבר באופן ברור (שתי מילים אחרונות של המילה או יש אותיות כמו ס ש שאינו מזהה הצליל הנכון). יש לי תור אצל רופא השמיעה בעוד חודש... האם התופעה הזו נורמלית בגיל הזה?...

לקביעת תור
    סגירה
    בו שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• מובנות דיבור ירודה בגיל הרך

ענת תבור
    23/07/2008

בהתפתחות הדיבור הנורמלית, ילדים משבשים את הדיבור בגיל הצעיר עקב תהליכים פונולוגיים (שינויים בצלילים ובמבנה המילה) כדי לפשט להם את הדיבור בהתאם ליכולתם להפיק צלילים או רצף של צלילים. עם הזמן הבשלות המוחית גדלה (מבחינת אנטומיה, תכנון, דיוק בתנועה וכד') ותהליכים אלו נעלמים. במידה וקיימת ירידה בשמיעה, יתכנו שיבושים גם על רקע זה.
    רוב התהליכים הפונולוגיים נעלמים עד גיל 3 ש', אך גם לאחר גיל זה ממשיך התהליך של רכישת צלילים נוספים ודיוק בהגיית מילים מורכבות יותר.
    ילדים צעירים מגיל 3 ש' מגיעים לטיפול בקליניקה במקרים בהם מופיעים שיבושים שסוטים מהנורמה או עקב מובנות דיבור מאד מאד ירודה עד כדי קושי לתקשר עם הסביבה ביום-יום.
    במידה ואת עדיין מוטרדת, מוטב לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת גם בגיל זה ולשמוע חוות-דעת מקצועית אם יש מקום כעת להתערבות / הדרכה ומעקב או פשוט לסבלנות...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שליפה
    רחל
    20/07/2008

מה הגורם לבעיית השליפה של מילים אצל אנשים רגילים ללא בעיות תקשורת למינהם?

לקביעת תור
    סגירה
    שליפה

הוספת תגובה

• בעית שליפה

חן לדרר
    21/07/2008

רחל שלום
    האם את מתכוונת לאנשים מבוגרים?
    אצל כל אדם יש לעיתים קושי לשלוף מילה, אחד הדברים האופינים הינו תחושת 'על קצה הלשון' (כאשר יודעים שיודעים את המילה אבל לא מצליחים להזכר בה). כאשר זה קורה בכמות מעטה, במצבים הגיונים (כאשר עמוסים או לגבי מילים ושמות פחות שכיחים). הדבר תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריקה בדיבור
    שני
    20/07/2008

שלום, לבתי שריקה בדיבור מין ס כזו שנשנעת סמך במקום שין, היא כבר בת 8 ונראה לי שהיא גדולה מדי לזה, האם יתכן שיש לה איזו בעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    שריקה בדיבור

הוספת תגובה

• שיבושי היגוי

חן לדרר
    20/07/2008

שני שלום
    מהתאור שלך מדובר בשיבוש היגוי ב - ס. מדובר בבעיה קלה אך המצריכה לרוב טיפול. מומלץ לפנות לקלינאית תקשורת לאבחון ואז יוכלו לתת לכם פרטים לגבי הצורך בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• של בקשר לגמגום
    נתנאל
    15/07/2008

שלום אני בן 19 וברצוני לדעת איך אני יוצר מצב שלא להגיע לגימגום הבה פעמיים נוצרת אצלי בהמשך היום עם גימגומים ואני סממתי לב לזה הרבה וזה מעוד מדאיג אותי ואני שונא שזה נוצר לי התופעה הזאת אשמח לפתרון

לקביעת תור
    סגירה
    של בקשר לגמגום

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    15/07/2008

נתנאל שלום
    בעיה של גמגום אי אפשר לפתור לגמרי אך בהחלט אפשר לשפר. עליך לפנות לאבחון קלינאית תקשורת והיא תמליץ על הטיפול המתאים.
    קרא בהמשך את תשובתי לאור המפרטת את הנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.9 שהתחילה שהפסיקה לדבר
    שירי
    15/07/2008

יש לי ילדה בת 2.9 שבחודש האחרון התחילה לגמגם וזה בא לידי ביטוי שהיא נתקעת במילה הראשונה ואח"כ ממשיכה את המשפט אך בשבוע האחרון היא שמה לב שמה שקורה אצלה לא תקין והיא הפסיקה לדבר ורק מצביעה על דברים. בגן הגננת טוענת שהיא רק מגמגת וזה לא קורה תמיד רק שהיא מתלהבת או כועסת. הגשתי בקשה לאבחון בקופת חולים אך ייקח זמן עד שיטפלו בבקשה. יש לציין כי לא ידוע לי על טראומה שעברה ואין אצלנו גמגום במשפחה. שאלותיי הם: הם זה יעבור? האם כדאי לפנות באופן פרטי לאבחון על מנת שבתקופה הזאת לא ייגרם לה נזק.? אנא עזרי לי אני מאוד מתוסכלת ולא יודעת למי לפנות תודה

הוספת תגובה

• בעיה בדיבור

חן לדרר
    15/07/2008

שירי שלום
    גמגום בגיל הזה לרוב אינו קשור לטראומה או לרקע משפחתי . במקרים רבים מדובר בתופעה הנקראת חוסר שטף התפתחותי ואז התופעה חולפת מעצמה תוך חודש מתחילתה. מאחר ומדובר כבר בחודש + חשוב שתתיעצו עם קלינאית תקשורת
    לגבי פניה פרטית זה כמובן לשיקולכם.
    בינתיים החשיבות העיקרית הינה בהתיחסות שלכם ושל שאר המבוגרים בסביבה לתופעה. חשוב להתעלם מכך, להנות ולשבח את ביתך על תוכן דבריה ולא להתייחס לצורה בה היא מדברת. להיות סבלנים ולאפשר לה לדבר בקצב שלה. אנו ממליצים בתקופה כזו להפחית את כמות הדרישות המילוליות (יותר לשוחח ופחות לשאול שאלות) . במקביל חשוב לא לוותר לה על על ענייני התנהגות בשל בעית הדיבור.
    כאשר שרים ומדקלמים לא נתקעים ולכן אפשר להנות מפעילויות כאלו. כמו כן עוזר פעמים רבות כאשר ההורים מדברים בקצב איטי ובאופן נינוח (אך לא לתת לילדתכם עצות כאלו אלא רק להשתמש בעצמכם)
    קלינאית התקשורת שתאבחן אותה תראה האם התופעה מצריכה טיפול או רק הדרכה ותתן לכם כלים נוספים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שפה פרגמטיות.
    דנה
    15/07/2008

בני בן 4. נמצא במסגרת חינוך מיוחד עקב עיכוב בהתפתחות במיוחד עיכוב שפתי. הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת פרטית הטוענת שיש לו בעית שפה פרגמטית, מה הכוונה? אודה על תשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שפה פרגמטיות.

הוספת תגובה

• בעיות פרגמטיות בשפה

ענת תבור
    15/07/2008

דנה שלום,
    השפה מחולקת ל-5 תחומים (סמנטיקה, פונולוגיה, מורפולוגיה, תחביר ופרגמטיקה). כל תחום מתמקד באופן אחר של השפה - בתוכן של השפה, בצורה שלה, והפרגמטיקה התייחסת לשימוש בשפה. האם אני משתמש בשפה באופן מותאם מבחינת מרכיבים שונים, כמו - התאמת צורת הדיבור למאזין, התחשבות בידע המאזין, מתי אני אומר דברים ולמה. האם זה מתאים לומר אותם בסיטואציה מסויימת. האם אני לוקח בחשבון את המחשבות, הדעות והרגשות של המאזין בשיחה, האם אני יוצר קשר עין, מה אני עושה כשאני לא מבין וכד'.
    מאד מומלץ להפנות את שאלתך לקלינאית המטפלת בבנך כדי שתסביר לך בדיוק למה היא מתכוונת, כולל דוגמאות, כדי שתוכלו לשים לב לכך גם בבית ולעבוד על כך ביומיום.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה מאוד נוספת....

דנה
    16/07/2008

האם קושי שפתי פרגמטי מצביע על ילד בעל קשיים בתקשורת , כלומר:pdd (אוטיסט בתפקוד גבוה) או שזה לא מחייב. אני ממש לא ישנה בלילות מרוב חרדה. אנא עני לי בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע אין התייחסות לשאלה שלי?

דנה
    22/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים פרגמטיים ותקשורתיים

ענת תבור
    23/07/2008

קשיים פרגמטיים מאפיינים ילדים עם בעיות תקשורת או ילדים על הספקטרום האוטיסטי, אך זה ממש לא מחייב שיהיה ההפך - ילדים עם קשיים פרגמטיים יכולים להיות ילדים עם קשיים שפתיים בתחום זה, כשלעיתים זה גם בא על רקע של קשיים אחרים, כמו בתחום הרגשי, למשל. אם את מוטרדת מנושא האבחנה, מומלץ מאד לשאול לגבי זה את הצוות שמטפל בבנך, ו/או לגשת לאבחון פסיכולוגי כדי לשמוע חוות דעת מקצועית לגבי קשייו או יכולותיו של בנך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מגמגם כבר מגיל צעיר
    אור
    14/07/2008

שלום לכולם,קוראים לי אור ואני בן 15, אני מגמגם מגיל 4 או 5 , ההורים אומרים שלא גמגמתי לפני הגיל הנ"ל. לא קרה לא כלום שהייתי קטן,אף אחד לא הפחיד אותי לפני שגמגמתי או משהו,פתאום קרה. ההורים שלחו אותי לקלינאית תקשורת מטעם בית הספר,שום דבר לא עזר.. עכשיו הבעיה היא שאני יותר מדי פתוח למשל עם אמא שלי ואני מגמגם הכי הרבה שאני מדבר איתה וגם עם אח שלי שאני איתו הרבה,אם אמא שלי אני בקושי מצליח להוציא מילה כי היא מבינה אותי.. עם חברים מהבושה אני מנסה להסתיר אבל עם חברים קרובים גם זה לא עוזר.. אבא שלי כל הזמן אומר לי למה אני מגמגם עכשיו כי פעם לא גמגמתי לא יודע לוחץ כזה,הוא חושב שאני עוצה תצמי וזה מעצבן. איתו אני מנסה הרבה לא לגמגם כי אז הוא מתחיל להגיד לי למה זה לא נפסק וזה. אני סובל מזה המון,כבר נמאס עד כדי כך שאני לא רוצה לדבר עם אף אחד. את האמת אני המון במחשב כמעט כל היום לא בגלל זה בגלל שאני אוהב את המחשב. אבל מישהו אמר לי שאני לא באמת אוהב אותו זה דרך להסתיר את הגמגום. בתקופה הזאת של הקיץ הגמגום הוא חזק ממש לא יודע למה. היו תקופות שהגמגום היה הולך וחוזר ועכשיו הוא הרבה מאוד זמן לא הלך. אני לא יודע מה לעשות כי גם אם אמא שלי אני כבר מתבייש לדבר בקשר לזה. אני אשמח לתגובות או עצות בעניין,ערב טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    אני מגמגם כבר מגיל צעיר

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

אור
    14/07/2008

רציתי לדבר עם אמא שלי על היפנוזה.. כאילו שמעתי שזה תורם לגמגום המון.. אם מישהו ניסה אז שיגיב , תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    15/07/2008

אור שלום
    גמגום מאופיין בגליות ולכן קורה שיש תקופה יותר קשה או יותר טובה, הדבר החשוב ביותר הינו לא להמנע מדיבור כי אז הגמגום הופך מבעית בדיבור לפגיעה בכל תחומי חייך.
    מאחר ומתאורך ניסית רק תקופת טיפול אחת הייתי ממליצה לך בחום לשוב לטיפול קלינאית תקשורת. מטרת טיפול זה אינה להעלים את הגמגום אך לשפר באופן משמעותי את שטף הדיבור ולעזור לך בהתמודדויות היומיומיות. במקביל אני ממליצה לך לפנות לארגון אמב"י (ארגון המגמגמים בישאל) שם תוכל לפגוש אנשים מגמגמים ולשמוע איך הם מסתדרים.
    לגבי היפנוזה ממה ששמעתי ממטופלים זה לפעמים יוצר הקלה תקופתית אך לא פותר את הבעיה ולפעמים יוצר סימפטומים אחרים . לצערנו אין תרופות קסם לגמגום אך אם מטפלים ומתמודדים אפשר לחיות איתו טוב.
    מתאורך אתה נמצא כיום במתח רב סביב הנושא עם עצמך ועם משפחתך ולכן כדאי לפנות ליעוץ רגשי, המתח הזה רק מחמיר את הגמגום.
    קיים מכשיר הקרוי SPEECH EASY מכשיר זה נראה כמו מכשיר שמיעה קטן , כאשר מרכיבים אותו הוא לרוב גורם להפחתה דרסטית בגמגום אצל אנשים עם גמגום בינוני -חמור (הוא אינו מרפא את הגמגום אלא רק עוזר בשעות ההרכבה). וגם אותו אפשר לנסות (המכשיר אינו כלול בסל השרותים של קופות החולים)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אור
    15/07/2008

תודה רבה חן,אני באמת מעריך את התשובה המהירה ואת העזרה שלך. אני ידבר עם אמא שלי ויגיד לה שתפנה אותי לקלינאית תקשורת מטעם קופת חולים. היא אמרה לי פעם איזה משהו בנוגע לזה. שוב תודה,אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימוד אנגלית
    חן
    13/07/2008

שלום רב, בתי בת שנתיים מדברת בהתאם לגילה ואף מעבר לכך, ברצוני להתחיל ללמד אותה לדבר גם אנגלית, האם יש שלב בו מומלץ יותר להתחיל לדבר איתה אנגלית?

לקביעת תור
    סגירה
    לימוד אנגלית

הוספת תגובה

• שפה שנייה

ענת תבור
    13/07/2008

מחקרים מראים כי עד גיל 8 ש' זהו "גיל קריטי" לרכישת שפה. חשוב להבדיל בין רכישת שפה שנייה מקבילה לשפת אם לעומת לימוד שפה זרה באופן מבוקר ומתוכנן.
    במידה והינך רוצה להכניס את האנגלית כשפה מדוברת בבית, מומלץ להחליט כי אחד ההורים, למשל, ידבר עם הילדה רק אנגלית, ולא יערבב בין השפות וזאת כבר עתה.
    במידה ומדובר בחשיפה לשפה האנגלית כשפה זרה, רוב המחקרים הקיימים לא מראים יתרון ללימוד השפה בקרב ילדים צעירים לעומת ילדים בני 8 שנים, ששפת האם אצלם מבוססת מספיק ויכולים להעזר בה קוגניטיבית כדי ללמוד חוקיות של שפה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנגלית כשפה שניה

חן לדרר
    14/07/2008

חשוב לי להוסיף שהכנסת שפה שניה כשפת אם ע"י חשיפה קבועה בבית (כלומר הורה אחד שמדבר רק בשפה זו) מתאימה כאשר זו שפת האם של ההורה. במידה ולא החשיפה תהיה לקויה ולכן תתקבל שפה שניה לקויה (גם מבוגר שרכש אנגלית מעולה אך לא כשפת אם יתקשה להעביר שפה מלאה לילד מאחר ואינו מכיר את השירים, הביטויים והסיפורים האופיניים לשפה המוצגת לילדים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 שלא מדבר במשפטים שלמים
    א
    11/07/2008

שלום רב, אחיין של בעלי הוא בן 3 ושלושה חודשים. לדעתי יש עיכוב בהתפתחות הדיבור שלו, אבל רציתי להתייעץ לפני שמנסים לדבר עם הוריו. לפני מספר חודשים בטיפת חלב אמרו לאמו שכדאי לקחת אותו ליעוץ כי התפתחות הדיבור לא בהתאם לגילו. האם והסבתא מסרבות להאמין שיש בעיה בכלל. הוא ילד נבון, סקרן וחברותי מאוד, שנראה שמבין כל מה שאומרים לו. הבעיה היא שהוא לא מדבר במשפטים שלמים, אלא במשפטים המורכבים מ - 2 עד 3 מילים מקסימום. חוץ מזה, דבריו לרוב אינם מובנים, וצריך לבקש ממנו לחזור על עצמו כמה פעמים עד שמבינים אותו, אם בכלל. בעלי גם שם לב לדברים. עוד שמתי לב שהוא כל הזמן שואל את השמות של חפצים שונים, שלדעתי רוב הילדים בגילו כבר יודעים לומר. למשל מאוורר, בלון וכו'. מצד שני כאשר מבקשים ממנו לעשות משהו או להביא חפץ נראה כי הוא כן מבין. האם באמת יש הצדקה לקחת אותו לייעוץ מקצועי? מצד אחד, אני לא רוצה להתערב אם אין באמת סיבה לדאגה, כי הוריו כבר סירבו לקבל את המלצת האחות בטיפת חלב. מצד שני, אנחנו מאוד אוהבים את הילד הזה וחבל שלא יתחילו לטפל בבעיה (אם יש) בשלב מוקדם. תודה מראש

הוספת תגובה

• איחור בדיבור

ענת תבור
    11/07/2008

לדודה הדואגת שלום,
    לפי תיאורך נראה כי אכן יש עיכוב בהתפתחות הבעת השפה של הילד. איחור זה אינו מעיד כלל על יכולות אחרות של הילד, אלא יכול להיות קושי ספציפי בתחום זה.
    מומלץ לפנות לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו ולקבל הפנייה לאבחון של קלינאי/ת תקשורת, שתמליץ על הדרכה או טיפול. מומלץ לפני כן לבצע בדיקת שמיעה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור מאנפף לאחר ניתוח פוליפים
    שירי
    09/07/2008

בתי עברה לפני כשבועיים ניתוח פוליפים. השבוע החלה לדבר בדיבור מאנפף. קראתי באתר שיתכן שיש קשר בין השניים. מה טיב הקשר? האם דיבור מאנפף כתוצאה מניתוח פוליפים נובע מפגיעה במיתרי הקול? האם התופעה הפיכה? תודה על תשובתכם, שירי

הוספת תגובה

• דיבור מאנפף

חן לדרר
    10/07/2008

בריחת אוויר מהאף נוצרת בשל העדר סגירה באזור המעבר מהפה לאף ואין לכך קשר למיתרי הקול. הסגירה מתבצעת ע"י מגע החייך בלוע בקיר האחורי של הגרון, באזור בו נמצא השקד השלישי. לעיתים הורדה של השקד השלישי מקשה על יצירת הסגירה (כי הפתח גדל).
    . בזמן המיידי לאחר הניתוח הדבר יכול להיות תוצאה של הרגל לא נכון ואז עם הזמן החייך ילמד לכסות את הפער. במידה והתופעה אינה חולפת תוך מס' שבועות יש לפנות לרופא א.א.ג לברור ולאחר מכן לאבחון קלינאית תקשורת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה