מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמגוםדורית09/07/2008
שלום רב,בעלי מגמגם ואני נמצאת כרגע בהריון ראשון. עדיין לא ידוע האם יש לנו בן או בת. יש לי כמה שאלות: האם גמגום עובר בתורשה? מה הסבירות שיצא ילד מגמגם אם בעלי מגמגם (אגב, גם אבא של בעלי מגמגם)? שמעתי שלבנות ישנה סבירות פחותה יותר לגמגם, האם זה נכון? מה כדאי לעשות על מנת למנוע את התופעה? האם להיוועץ בקלינאי תקשורת? ממתי? האם בכלל יש משהו שניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר10/07/2008דורית שלום
ישנה נטיה לגמגום לחזור במשפחות אך אין הוכחות לתורשתיות ומדובר בתופעה קטנת היקף.
אין צורך לעשות דבר אלא להנות מילדכם כשיוולד. חשוב שתדעו שבגילאים הצעירים ( 2-5 שנים) ישנה פעמים רבות תופעה של חוסר שטף התפתחותי. תופעה זו מזכירה גמגום אך היא מופיעה לתקופות קצרות בלבד והילד כלל אינו מודע לכך. אני מדגישה זאת על נמת שלא תדאגו במידה וזה יופיע. במידה ותחושו בבעיה כלשהי תמיד תוכלו לקבל הדרכה שתהיה רלוונטית לגיל ילדכם
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשיםאורית06/07/2008
בני בן 8 חודשים. מקשקש הרבה מגיל צעיר אך רק בהטיות של 'א' ו'י' (ולא בה, דה, גה וכו'). האם זה מעיד על בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלמול חסר
ענת תבור08/07/2008אורית שלום,
סביב גיל חצי שנה מתחיל להתפתח מלמול הברתי (חזרה על הברות), כמו ba-ba וכד' שבהמשך נהייה מגוון יותר בצלילים ובתנועות. מכיוון שבנך משמיע רק תנועות ללא עיצורים, יש צורך לברר נושא זה. דבר ראשון חשוב לבצע בדיקת שמיעה וזאת על-ידי פנייה לרופא משפחה / א.א.ג. וקבלת הפנייה למכון שמיעה. במידה ושמיעתו תקינה ולא יופיע שיפור בהופעת הצלילים, מומלץ לפנות להתייעצות עם קלינאי/ת תקשורת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש בדיבור + לימוד אנגליתאורלי04/07/2008
היי, אני בת 24 מאיזור המרכז. הייתי במכון שמיעה ודיבור כשהייתי קטנה אולם מאז לא הייתי אצל קלינאית תקשורת ואני מרגישה בתקופות מסויימות שאני לא מדברת מספיק ברור ולא מובנת ע"י הסביבה, כמו כן טוענים שאני מדברת חלש למרות שאני לא מרגישה בכך (פידבק ממכשיר השמיעה שגורם לי לשמוע את עצמי מוגבר יחסית?) אשמח לדעת האם ניתן לפנות לקלינאית בנושא זה, יש לי כללית מושלם. איך מתחילים את התהליך, צריך ללכת לרופא משפחה ע"מ לקבל הפניה? איזה קלינאי תקשורת טובים יש בת"א/רמת גן? כמו כן, בעיה זו הורגשה גם כאשר טיילתי בארה"ב ודיברתי אנגלית, לא דיברתי ברור וזה דבר שחשוב לי לעבוד עליו עם קלינאית. האם יש קלינאיות שמלמדות גם היגוי נכון באנגלית? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור עקב לקות שמיעה
ענת תבור08/07/2008אורלי שלום,
מפנייתך אני מבינה כי את לקויית שמיעה. קשיים בשמיעה אכן נמצאים בקשר ישיר עם מובנות דיבור לקוייה. עקב כך קבלת עזרה מקלינאי/ת תקשורת יכולה לעזור לחזק את הפידבק העצמי על הדיבור ולסייע בשיפור ההיגוי והקול.
בכדי לקבל טיפול בדיבור מומלץ לפנות ראשית לרופא המשפחה ולקבל הפנייה למכון לדיבור ושמיעה, או לפנות ישירות למכון כזה באופן פרטי.
במידה ויש לך לקות שמיעה ואת מוכרת בביטוח לאומי, תוכלי לברר את זכאותך שם.
בגיל הצעיר ישנן מסגרות שעוזרות לילדים עם לקות בשמיעה, כמו מיח"א ו"שמע".
תוכלי לקבל שמות של קלינאי תקשורת שעובדים במרכז הארץ דרך האגודה של קלינאי התקשורת:
www.ishla.org.il או לפנות למכון "הדים" בתל-אביב
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 6 לאחרונה מדבר ילדותייפעת01/07/2008
בני בן ה-6 ילד בכור עולה לכיתה א' התחיל לאחרונה לדבר ולתנהג כמו ילד קטן דיבור ילדותי , לכניס ידים לתוך הפה. הילד הוא הבכור אחריו יש ילד בן 5 וילד בן שנתים. מה עושים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור תינוקי
ענת תבור08/07/2008יפעת שלום.
מדיווחך אני מבינה כי הדיבור השתנה לאחרונה ונהייה ילדותי במקביל להתנהגות ילדותית, יתכן כי הוא נובע מתוך קושי רגשי שהילד נמצא בו עקב שינוי או מצוקה זמנית ולא עקב קשיים ספציפיים בדיבור.
אני ממליצה קודם כל לפנות לאבחון רגשי / פסיכולוג התפתחותי / יועץ לגיל הרך וכד'.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב מאוד, הפרעה בטון הדיבוררווית30/06/2008
שלום, אני בת 17 וחצי מהמרכז, ובשנתיים האחרונות הבחנתי בכך שטון הדיבור שלי לגמרי שונה ממה שאני באמת, מאיך שאני רוצה להתבטא, מהאני האמיתי שלי. טון הדיבור שלי הוא מלנכולי והולך על ציר ישר. זה לא בעיה פיזית, זאת בעיה התנהגותית (אני יודעת זאת כיוון שניסיתי לסגל לעצמי טון דיבור על ציר ישר בעבר, כי חשבתי שעליות וירידות בטון הדיבור הן מגוכחות ומוזרות..). כמה שניסיתי לשנות את הטון בחזרה, מול המראה, ולהשתמש בגווני טון שונים, לא הצלחתי. אני פשוט לא מצליחה, ואף אחד לא מכיר אותי כמו שאני. אני נשמעת כ"כ מעצבנת ומשעממת במציאות, ובתוכי הנפש מתעצבנת על כך שהמשפט לא יצא כמו שחשבתי בראש. אף אחד לא תופס ממני, ולא מכיר אותי באמת. אנשים מזלזלים בי, כי טון דיבור יותר נקלט במוח מהנאמר עצמו, זה הורס לי יחסים עם אנשים, כי הם לא מכירים אותי כפי שאני, ועוד. מה המחירים שקלינאי/ת תקשורת לוקח/ת על כל טיפול? אפשר המלצה על קלינאית טובה באיזור פ"ת? ממש חשוב לי. תודה רבה, רווית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בטון הדיבור
ז'קלין מנסור08/07/2008תוכלי למצוא שמות של קלינאיות באתר האגודה של קלינאי התקשורת בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון גמגוםאהובה29/06/2008
שלום רב, רציתי לדעת כיצד אני כאם יכולה לאבחן גמגום אצל בני בן ה-4 יש לי חשש שהוא מגמגם ונתךקעות לו המילים אך איני בטוחה שלא מדובר בחלק התפתחותי נורמלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
ז'קלין מנסור08/07/2008אהובה שלום את מתארת היתקעות בדיבור !: אם בכל זאת את שומעת יותר חזרות על תחילת המילה ללא לחיצות או שינויים בטון הדיבור(חזרות רגועות) או חזרות על מילות קשורות קצרות כמו ( ו החיבור וכו' ) ואין הימנעויות ואין תנועות לוואי ... . אז כנראה מדובר בחוסר שטף.... אני בכל זאת הייתי מציעה לך לפנות לאבחון ע"י קלינאית תקשורת כדי לקבל תמונה מקיפה ונכונה וטיפול או הדרכה בהתאם. בהצלחה ז'קלין מנסור אחראית סניף הדים קרית ביאליק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקות בדיבור ושפהשרה26/06/2008
בני בן 12 ובערך בגיל 3 החלה אצלו בעית "התקעות" שהפכה לגמגום ואשר טופלה אצל קלינאי תקשורת באותו גיל, הגמגום נרגע וחזר בגיל 7, שוב טופל אצל קלינאי תקשורת ובמהלך השנים האחרונות טופל אצל קלינאית תקשורת נוספת. הגמגום נרגע ומתחזק, תלוי במצבו הנפשי או בהתרגשות ולחץ בו הוא נמצא. נאמר שאיכשהו עם הגמגום פחות או יותר השלמנו, אך במשך השנים והטיפולים הצטברה אצלו בעית הבעה ושפה כתוצאה מהגמגום ולרוב כאשר הוא מתבטא או רוצה לספר משהו, בד"כ הוא לא מובן הוא בולע את המילים והמשפטים אותם הוא מבטא לא מאורגנים. הילד מטופל אצל פסיכולוגית בגלל חוסר ביטחון שמלווה אותו כל הזמן, רוקד קפוארה 5 שנים והחל לנגן וללמוד גיטרה (בנוסף להוראה מתקנת פעמיים בשבוע). בעלי ואני חסרי אונים ואנו לא יודעים באיזו עוד דרך לעזור לו כדי שילמד פשוט לדבר נכון ומסודר. אנא עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי שפה
ענת תבור26/06/2008נראה כי אתם בהחלט עושים הרבה ומשקיעים בבנכם ומתייחסים לקשייו. גם בתחום השפתי, בנוסף לגמגום, מטפל/ת קלינאי/ת תקשורת. ניתן להגיע לאבחון ולראות עד כמה ניתן לעזור לו על-ידי טיפול מן הסוג הזה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלינאי תקשורת באיזור הקריותאלבז אבי25/06/2008
אני מעונין בקלינאי/ת תקשורת באיזור הקריות לטיפול בנער . הופניתי ע"י קלינאית של קופח חולים לאפשרות לקבל הטיפול באופן פרטי תוך קבלת החזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלינאי תקשורת באיזור הקריות
ענת תבור26/06/2008תוכל לפנות למכון הדים בקרית ביאליק (בקריון).
לבירור על קלינאים/יות תקשורת נוספים העובדים באופן פרטי תוכל לפנות לאגודת קלינאי התקשורת www.ishla.org.il
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התפתחות או לא?ליאת25/06/2008
שלום רב, רציתי עצות כיצד לעקוב אחר התפתחותה של בתי היא כבר שת 2.5 ועוד לא הוציאה מילה, היא רק ממלמלת, אילו סימנים מעידים על בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בדיבור
ענת תבור26/06/2008שלום,
על-פי דיווחך אכן קיים איחור משמעותי בהבעת השפה אצל ביתך. מלבד לאיחור בדיבור, האם היא מביעה עצמה בדרכים לא מילוליות? מה מידת הבנת השפה שלה? האם קיים איחור גם בתחומי התפתחות נוספים?
מומלץ מאד לבצע בדיקת שמיעה ודרך הפנייה של רופא משפחה להגיע לאבחון של קלינאי/ת תקשורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עידוד דיבור וכישורי שפהאורנה22/06/2008
שלום רב, רציתי לדעת כיצד יש לנהוג כדי לשפר את יכולת הדיבור של ילד מלידתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידוד
ז'קלין סקרן מנסור22/06/2008אורנה שלום
לא ברור לי מה הרקע לשאלה , אך אם מדובר בהתפתחות תקינה וזו הינה שאלה כללית אז הההמלצות הן :
*קודם כל לדאוג לשמיעה תקינה ולכן אם ישנו חשש יש לבדוק ולטפל בהתאם.
* התפתחות כללית ומוטורית תקינה - גם כאן אם ישנן חששות יש להתייעץ.
* בתחילת דרכו של תינוק הוא רוצה לשמוע קול נעים וברור , יש לדבר איתו במשפטים ברורים וקצרים ( אנו הולכים להתרחץ - אתה רעב - רוצה לאכול...)
*לעודד תקשורת וזה אומר גם מבחינתנו -להאזין - לא כל הזמן לדבר ללא הפסקה . אלא להאזין גם לילד ולדבר כאילו בתורות
יש לצ יין שליווי התפתחות (מוטורי/שפתי) תוכלינ לקבל גם דרך התחנה לבריאות המשפחה.
מקווה שעזרתי
אם ישנה שאלה ספיציפית ,אשמח להתייחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בדיבור- ילד בן שנתיים וחצינעמה19/06/2008
שלום,
בני בן שנתיים ושבעה חודשים ואני מודאגת מאיחורו בהגיית מילים ומשפטים.
לפני מס' חודשים רציתי לפנות לקלינאית תקשורת אך לפתע אוצר המילים שלו התרחב וויתרתי.
כיום הוא יודע לומר משפטים בני 4 מילים אך ללא מילות תיאור או יחס.
כמו כן ההגיה של המילים משובשת כך שאני לא תמיד מצליחה להבין למה התכוון.
לדוגמא: אומר "אבא" גם כאשר מתכוון לסבא והמילה השגורה בפיו היא "אוטו".
מאידך, הוא מבין כל מה שאומרים לו למשל הוא מביא לי חולצה שביקשתי, זוכר להיכן כל חפץ שייך, שולט לחלוטין בצרכיו.
כאשר הוא פוגש חברים מהגן הוא לא שש לשחק עימם ומעדיף לשחק עם אבא או אבא.
הגננת בגן אומרת שהוא משחק עם כולם ולא עם חברים קבועים אך בכל פעם שאני מגיעה לגן אני רואה אותו משחק לבדו.
מה לעשות? אני ממש מתוסכלת מהעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בדיבור
ענת תבור20/06/2008נעמה שלום,
מתיאורך, אני מבינה כי לבנך הבנה טובה ואת חוששת שהבעת השפה מאחרת ומובנות הדיבור נמוכה.
חשוב לזכור כי בגיל זה המערכות השפתיות השונות מתפתחות וקצב ההתקדמות שונה מילד לילד.
מבחינת השפה - ילדים בגיל זה משתמשים במשפטים פשוטים, אך לא בהכרח רכשו את כל המילים (כמו תארים ומילות יחס שנרכשים לרוב מאוחר יותר) או את החוקיות של מבנה המשפט בעברית.
גם מבחינת ההיגוי - עדיין מקובל לשמוע שיבושים שונים בהגייה, שהולכים ומשתפרים עם הזמן.
ה"מבחן" החשוב בכדי לדעת אם לדאוג או לא הוא: א) מידת מובנות הדיבור שלו. האם ברוב הפעמים ניתן להבינו, או שכמעט תמיד הוא זקוק ל"תרגום" שלך, כאשר מדבר עם אנשים אחרים.
ב) עד כמה מצליח לבטא את עצמו. את רעיונותיו, את רצונותיו. האם מצליח ליצור תקשורת טובה עם סביבתו או שמתוסכל מכך שלא מצליח להביע את עצמו.
במידה והתשובה לשתי שאלות אלו היא שלילית מומלץ לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית והגייה נכונהנטלי17/06/2008
שלום שמי נטלי ואני בת 23, נולדתי ברוסיה ועליתי ערצה בשנת 1991 ישר לכיתה א' כך שמכיוון שלא הבנתי מה מדברים איתי כי הייתי עולה חדשה פיספסתי את הבסיס ולכן יש לי בעייה של הגיית מילים בצורה נכונה לפעמים אני מדברת ולא מבטא נכון את המילה או לא מקשרת את המילה המתאימה למשפט כמו למשל במקום להגיד ישנה אני אומרת יושנת וכדומה...אשמח אם תוכלו לייעץ לי היכן אוכל לטפל בבעייה כי זה חשוב לי לתקשורת בין אנשים שצריך להתבטא בצורה גבוהה ונכונה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגייה נכונה
חן לדרר17/06/2008נטלי שלום
לגבי ההגייה עליך לפנות לאבחון קלינאית תקשורת והיא תחליט האם יש מקום לטפל. נסי לקבל הפניה לאבחון מהקופה שלך.
לגבי השפה עצמה , במקרה הדוגמא שנתת (יושנת) אינה שגיאה מאחר ורבים בישראל משתמשים בה (היא אומנם אינה נכונה לפי חוקי העברית אך מילה שימושית)
עזרה בתחום השפה ניתן לקבל מכמה גורמים בהתאם לבעיה:
קלינאיות תקשורת מטפלותבמקרים כאלו כאשר יש קושי בלמידת שפה.
במקרים של לקוי שפה על רקע חשיפה לרוב תוכלי לעזר במורה של אולפן או לחילופין להעשיר בעצמך את השפה ע"י קריאת ספרים, תשבצים וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהישראל15/06/2008
שלום רב,
לאחרונה אני שם לב שהתפתחה אצלי בעיה חמורה - כל פעם לפני שאני מתחיל משפט אני מכחכך בגרוני. בעבר הייתי עושה את זה מעט, עכשיו מאות פעמים ביום.
מה לעשות עם האובססיה הזו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כחכוח לפני התחלת דיבור
חן לדרר15/06/2008ישראל שלום
ראשית הייתי ממליצה לך לפנות לרופא א.א.ג ולוודא שאין בעיה רפואית בגרון (כגון צרבת, ליחה מרובה וכו')
במידה והכל תקין אזי כנראה מדובר בהרגל והרגלים צריך להתאמץ ולהפסיק. זה כמובן לא כל כך פשוט ולכן לעיתים צריך להתייעץ עם איש מקצוע ולכן אם אינך מצליח לעצור זאת בעצמך פנה לאבחון קלינאית תקשורת.
נסה להפחית את התופעה בהדרגה למשל בהתחלה רק בדקה הראשונה של כל שיחה , אח"כ 5 דקות וכן הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבורליאת10/06/2008
בני בן 2.5 מרייר מגיל 8 חודשיים. בהתחלה חשבתי שזה השיניים לאט לאט הבנתי שיש לו בעיה בחיזוק שרירי הפה יחד עם זאת יש לו בעיה של שקד שלישי , הוא נושם דרך הפה. הדיבור שלו לא ברור. אני חייבת שלציין שהוא ילד מפותח מבחינת מוטרית , הוא אומר משפטים ויש לו אוצר מילים נרחב.
האם אני צריכה להתחיל איתו בטיפול והאם יש קשר לזה שהוא מרייר לדיבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריור
חן לדרר10/06/2008ליאת שלום
ישנן דרגות שונות של ריור ובהתאם לכך אנו שוקלים צורך בטיפול. פעמים רבות הריור נובעמכך שהילד נושם בפה פתוח (למשל כאשר השקד השלישי מוגדל) או כאשר יש מוצץ בפה רוב היום. לפני ברור קלינאית תקשורת יש לבצע ברור רפואי של רופא א.א.ג ובדיקת שמיעה , לאחר מכן ניתן להגיע לאבחון קלינאית תקשורת שתבדוק האם יש צורך בטיפול ואם כן אז איזה (הדרכה להורים לתרגול בבית, טיפול בילד וכדומה).
לגבי הדיבור - גם כאן זה מאוד תלוי למה הדיבור לא ברור, בגיל של בנך באופן תקין ההגייה עדיין אינה מושלמת. אם שיבושי היגוי פוגעים באופן משמעותי במובנות (כלומר שמלבד ההורים הסביבה מתקשה להבינו) אז בהחלט כדאי להגיע לאבחון קלינאית תקשורת. שיבושי דיבור אינם נגרמים בשל הריור אך בהחלט יתכן שאותו גורם יוצר גם ריור וגם קושי בדיבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריור
ליאת17/06/2008שלום,
ראשית תודה עבור המענה המהיר.
פניתי לרופא א.א.ג ונשלחנו לצילום רנטגן ובו הובהר לי שלבני יש שקד שלישי,אדנואיד (או פוליפ) כגידול (בד"כ שפיר) שמתבלט מתוך קרום רירי. הרופא הציע שנעשה ניתוח. האמת שאנו קצת חוששים מזה ורוצים לתת לזמן לעשות את שלו, הרופא ציין שבדר"כ בגילאי 5-6 המצב יכול להשתנות ולהסתדר.
לשאלתי האם הריור של בני נובע מכך ובגלל זה הדיבור שלו לא ברור?( הרופא לא נתן לי תשובה החלטית!!)
והאם כדאי לפנות לטיפול הומאופתי באדנואיד?
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריור
חן לדרר17/06/2008ליאת שלום
אינני יכולה לתת לך תשובה ברורה מבלי לבדוק את בנך. באופן כללי ריור מופיע לעיתים כאשר האדנואיד מוגדל מאחר והילד מתקשה לנשום מהאף ונאלץ להשאיר את הפה פתוח כל הזמן (כלומר זה לעיתים גורם עקיף לריור)
רצוי להגיע לאבחון קלינאית תקשורת שתבדוק את כל הסיבות לריור וכך תדעו האם זו הבעיה היחידה או שיש דברים המצריכים טיפול
לגבי טיפול הומאופטי לא שמעתי על כך בהקשר של אדנואיד מוגדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה- 4 מאובחנת בדיספרקסיה קשהענבל07/06/2008
שלום ! בתי בת 4 אובחנה כסובלת מדיספרקסיה לפני כשנה. אנחנו מטופלים אצל קלינאית תקשורת דרך הקופה ללא הצלחהאו התקדמות. היא מנסה נורא לדבר ,אני חייבת לציין שהיא לא מרגישה תסכול, היא אומרת משפטים שליעתים אנחנו מבינים(חלקים של מילים) ולפעמים זה נשמע כג'יבריש, היא אומרת את הסוף של המילה למשל: כדור=אור, כוס=אוס, ירח=אאח. בשנת הלימודים הקרובה היא תהיה בגן שפתי. נורא קשה לי לתרגל איתה בבית (ביחוד כשיש לי תינוק קטן נוסף בבית) , היא מתפנקת ולא רוצה לתרגל. קניתי לה חוברות לתרגול, השתמשתי בשיטת הפרסים אך אני לא מצליחה להביא אותה לכדי ישיבה ועבודה.
יש לי מספר שאלות ואשמח לקבל תשובה :
1) האם יש באיזור מגוריי, חולון, קלינאית טובה המתמחה בדיספרקסיה?
2) האם יש צורך בבדיקות רפואיות? קראתי באינטרנט על תסמונות שונות ומשונות ונכנסתי לפאניקה והלם - תסמונת האונה הימנית, הדבקת הענבל לחיך וכדומה. שכחתי לציין כי עשינו בדיקות שמיעה והכל יצא תקין.
3) האם יש קבוצות תמיכה להורים?
4) האם זה יעבור בסופו של דבר או שהדיספרקסיה ממשיכה ללוות את הילד גם בגיל מתקדם?
5) האם יש ספרים בנושא שיכולים לעזור לנו?
6) האם זה תורשתי?
אשמח לקבל כל מידע שיוכל לעזור לי לעזור לבתי!!!!!
בתודה רבה מראש
ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספרקסיה
חן לדרר10/06/2008ענבל שלום
דיספרקסיה מאופינת בהתקדמות איטית ולכן אל יאוש, לגבי העתיד אומנם הדיספרקסיה ממשיכה ללוות את הילד אך מה שנרכש לא יתקלקל מחדש ולכן הביטוי בדיבור הולך ופוחת.
תרגול רב הינו מאוד חשוב ולכן טוב שבתך תהיה בגן שפתי , במקביל תשקלו דרכים אחרות לתרגל בבית (ישנן משפחות הנעזרות בסטודנטית לשם כך).
כאשר בתך תתחיל את הגן השפתי אפשר לשקול עם הצוות המטפל תקשורת תומכת , זאת כדי לעזור לה להביע את עצמה עד שהדיבור ישתפר.
לגבי קלינאיות המתמחות בדיספרקסיה אני יודעת על גילה טובול ושרון פלג באזורך. את פרטיהן ופרטים של קלינאיות נוספות תוכלי למצוא באתר קלינאיות התקשורת הישראלי (ishla.org.il). לגבי ספרים לצערי אין ספרים ספציפיים על דיספרקסיה. קבוצת תמיכה אני לא נתקלתי אך תוכלי לכתוב בפורום באתר הקלינאיות ובוודאי יפנו אליך הורים נוספים, גם בגן השפתי רוב הסיכויים שתפגשי הורים נוספים.
לגבי בדיקות חשוב לעבור ברור של רופא התפתחותי (התפתחות הילד) , אם יעלה צורך הוא יפנה לבדיקות נוספות, יחד עם זאת ברוב המקרים אין ממצאים רפואיים. גם תסמונת האונה הימנית הינה תאור של בעיה ולא מצב פיזיולוגי ולכן אין בדיקות המאתרות אותה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענבל12/06/2008חן, תודה רבה על התשובה המפורטת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)