מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי בעיה באות ש" מה לעשות?..ליאור27/01/2009
שלום!! שמי ליאור ואני בכיתה ט ויש לי בעיה באות ש" במקום שאני יגיד ש אני מבטה את זה באות ס" כומה סוס אז אני אומר שוש..... וזה מעוד מפריה ליי צוחיקיים עליי ילדים בכיתה שלייי אני מאוד ישמח אם תתנו לי עצות ומה ללעשותת אם זה אך אפשר לסדר את זה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור - היגוי ש
ענת תבור27/01/2009שלום ליאור,
שיבוש בדיבור זה דבר שניתן ללמוד איך לשנות אותו. עליך לפנות עם הוריך לקלינאית תקשורת שתלמד אותך איך להגות נכון את הצלילים הנ"ל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בדיבור בגיל מבוגריפעת27/01/2009
שלום, שמי יפעת ואני בת 29. סבלתי מגמגום מגיל צעיר, שהתבטא בעיקר בקושי לדבר בכיתה ולדבר מול אנשים במהלך השנים למדתי לשלוט בזה, הדיבור השתפר, אולם עדיין הייתה לי בעיה בדיבור בטלפון ובדיבור בראיונות עבודה. אני בד"כ מתגברת על כך ע"י אמירת - א...א...א.. - לא תמיד עוזר!! בשנים האחרונות המצב השתפר אף יותר, והקושי בדיבור בטלפון ובראיונות עבודה הלך ונעלם כמעט לגמרי. נשארה בעיה אחת עיקרית: דיבור בקבוצה. בשנים האחרונות לא נחשפתי כ"כ לדיבור בקבוצה ולכן לכאורה לא היתה בעיה. כאשר כן נאלצתי להיחשף לכך זה לווה בחרדה גבוהה, בעיקר בקטע של הצגת השם והמקצוע שלי. כמו כן, הרבה יותר קל לי לדבר בחברת קבוצות קטנות ואנשים מוכרים. לאחרונה התחלתי מקום עבודה חדש, במסגרתו עליי להשתתף בישיבות , להציג את עצמי ואף להציג חומר מקצועי. כתוצאה - אני ממש נתקפת חרדה כמה ימים לפני הישיבה, חושבת כל הזמן כמה גרוע זה יהיה וכמה לא אצליח וגם כשאני מנסה לחשוב מחשבות חיוביות - ללא הועיל. לפני כמה ימים הצגתי וממש לא הצלחתי לדבר - אני מטופלת אצל קלינאית תקשורת שניסתה ללמד אותי כמה שיטות לדבר יותר רגוע, בשטף - זה לא עוזר ברגע האמת כשאני ממש לא מצליחה להוציא מילה מהפה (כאילו מישהו חונק לי את הגרון....). מיותר לציין שזה ממש מפריע לי בחיים וכמובן בתחום המקצועי לדעתי הבעיה היא יותר פסיכולוגית ואני מרגישה שאם לא הייתי חושבת על זה זה לא היה קורה. מה שיטת הטיפול הטובה לדעתך? שמעתי משהו על שיטת ה-cbt. אשמח לתשובה מהירה ומפורטת. תודה יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר27/01/2009מתאורך הבעיה הינה שאת נמצאת בחרדה כל כך גבוהה שאינך מצליחה להשתמש ברגע האמת בטכניקות שלמדת. במצב כזה טיפול רגשי יכול לעזור רבות ולכן מומלץ לפנות לפסיכולוג.
את יכולה גם לבדוק אפשרות לטיפול קלינאית תקשורת בקבוצה - דבר שיעזור לך אולי בהתמודדות עם החשש שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות קולית(?)דניאל24/01/2009
שבוע טוב.. אני בן 22 כבר תקופה ארוכה (כמה שנים הייתי אומר) שאני מרגיש חוסר נוחות בדיבור.. לפעמים אני מרגיש צורך לצעוקק כדי להסדיר את הנשימה. כאילו אין אינטאראקציה בין הקול לנשימה? אני לא מעשן ולא סובל ממחלות הנשימה או אסתמה. האם זה יכול להיות קשור למנגנון הקולי? אולי זה קשור לשירה המאולצת שלי? אין לי מנעד קולי רחב, בלכל אין לי קול זימרה, אבל בכל זאת הייתי שרה שירים באוקטובות גבוהות צורחח את הגרון.. האם יש מצב זה מה שהזיק לי? האם נגרם לי נזק תמידי? אשמח לדיאגנוזה כמ שמסתמן ממה שפירטתי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קול
ז'קלין סקרן מנסור24/01/2009דניאל שלום
מהתיאור עולה שישנו שימוש לא נכון בקול ובנשימה אך לצורך דיוק באבחון מומלץ לפנות לרופא אאג ולאחר מכן לאבחון קול ע"י קלינאית תקשורת. בינתיים מומלץ לא להשתמש בקול בצורה מאולצת , בקשר לנשימה תקבל הדרכה לאחר האבחון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאא"ג הפנה אותי לקלינאית תקשורת
דניאל25/01/2009התור נקבע אחרי כמה שבועות אך בשל חולי של הקלינאית, התור נקבע לעוד חודש!!! תודה על התגובה.. דרך אגב יש מצב שנגרם נזק לשרירי הרון הפנימיים או משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק
חן לדרר27/01/2009בדרך כלל אם נגרם בנזק מדובר ביבלות על מיתרי הקול . זהו נזק שלרוב הינו הפיך ושמירה על הקול ושיטות דיבור טובות יותר יכולות במקרים רבים להביא להעלמות היבלות.
אם הופנת מרופא א.א.ג הוא בוודאי בדק את הגרון ואת מיתרי הקול כך שתוכלי לראות האם היה ממצא כלשהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פייר רובין- עובדת עצות מודאגת מאוד.תילתול24/01/2009
שלום, יש לי ילדה בת 9 חודשים עם התסמונת פייר רובין היא צריכה לעבור ניתוח בגיל שנה לסגירת החיך ולאחר מכן אנו מיועדים להמשך טיפול אצל קלינאית תקשורת. לאחר בדיקה נאמר לנו שלביתנו יש שסע רחב מאוד ומלא ויש סיכוי גבווה שהיא תצטרך לעבור ניתוח בגיל ארבע לתיקון הדיבור. נעשו ניתוחים כאלו בארץ אך מעט (לשסע רחב שכזה). כבר עכשיו אני רואה הבדלים משמעותיים ומספר ההברות מצומצם מאוד היא לא הוגה בה, רק "מה אה רררר" ידוע לי שהנושא מקשה מאוד על הדיבור והטיפול עם קלינאית תקשורת הוא רק בגיל מאוחר יותר. או במקרא שלנו לאחר הניתוח. אך האם יש תרגילים מסויימים שאני יכולה לעשות איתה כבר עכשיו כדי להקל על הדיבור בהמשך?? בנוסף הלשון צנוחה לאחור והיא בקושי מוציאה אותה החוצה, האם אני יכולה לעשות משהוא שיעזור לה להוציא אותה החוצה? כדי להקל על העיצורים "תה ודה" בבקשה תעזרו לי אני מיואשת מאוד מכל המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להוסיף ולדייק:
תילתול24/01/2009כרגע היא בת שמונה חודשים ושבוע. והיא עברה בדיקת שמיעה (ברה) והתוצאה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אף אחד לא עונה לי?
תילתול26/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת פייר רובין
חן לדרר27/01/2009שלחום רב
במקרים של חייך שסוע מומלץ לקבל הדרכה מקלינאית התקשורת העובדת במרפאת החייך בה אתם מטופלים. הדרכה זו צריכה להיות ספציפית למצב החייך ולתהליך הטיפולי המתוכנן לביתכם. פנו למרפאת החייך ובקשו פגישה עם קלינאית התקשורת שלהם.
באופן כללי בגיל זה הדגש העיקרי הינו על חשיפה מרובה לצלילים: בעודכם משחקים עם ביתכם חזרו שוב ושוב (כחלק מהמשחק) על צלילים פוטים יומיומיים כגון צלילי חיות, טו טו לרכבת, בום כשנופל דבר מה וכן הלאה. החשיפה המרובה תעודד את ביתכם להתחיל לנסות לחקות אותכם. במקביל אפשר לחקות גם את הצלילים שהיא מפיקה (לשחק מעין משחק תורות בו כאשר ביתכם מפיקה צליל אתם מחקים אותה)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב התפתחותי רב תחומי/דיספרקסיהסיגלית22/01/2009
לילה טוב, בתי בת 5, ילדה תקשורתית מאוד, חייכנית וחברותית מאוד. נולדה כ-IUGR לאחר האטה בצמיחה, וכיום מאובחנת כ"בעלת עיכוב התפתחותי רב תחומי". היא אינה מוציאה אלא מספר מילים בודדות - חלקן בעלות הברה אחת (בי, די, לא) ובחלקן היא משמיעה רק את הברה אחת מתוך המילה (או במקום אור, הו במקום צהוב וכיו"ב). יכולת ההבנה שלה נמוכה מגילה, והיא מסורבלת מעט בהיבט המוטוריקה הגסה. כמו-כן מטופלת מגיל שנה וחצי בספורט טיפולי, קלינאיות תקשורת וריפוי בעיסוק, ועדיין לא הייתה "קפיצה". נהפוך הוא, קצב ההתקדמות הוא איטי מאוד - התקדמות מעטה כל מספר חודשים ואז סטגנציה. קראתי מספר הודעות ומאמרים בנוגע לדיספרקסיה, כולל מתוך האתר שלהם. עד כה לא הצלחתי להבין, האם הדיספרקסיה היא מרכיב בתוך "עיכוב התפתחותי רב תחומי"? לחילופין, האם אין קשר בין השניים ואף יותר מזה - האם יש סתירה בין השניים? ובכלל, האם האבחנה "דיספרקסיה" (במידה ורלוונטית) משנה משהו משיטת הטיפול שאנו נדרשים לתת לה? אשמח להבין את ההקשר. יצוין, כי רק חלק קטן מקלינאיות התקשורת שטיפלו ומטפלות בה השתמשו במונח "דיספרקסיה". מודה מראש, סיגלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספרקסיה
חן לדרר24/01/2009סיגלית שלום
דיספרקסיה אינו מונח סותר לאיחור התפתחותי כללי. לחלק מהילדים בעלי האיחורים ההתפתחותיים יש גם דיספרקסיה ואילו לאחרים אין
אם מונח זה לא הוזכר ניתן לשאר שאינו מתאר את חלק מהקושי של ביתך אך בכל מקרה כדאי לשאול את הקלינאית המטפלת.
יש לציין שיש גם סיבות אחרות למובנות נמוכה . מתאורך ביתך אומרת הברה אחת במילה תופעה שאופינית לילדים בגיל הרך, מאחר ומדובר באיחור התפתחתי יתכן שהסיבה למובנות הירודה הינה באופן ישיר האיחור ההתפתחותי. במקרים של דיספרקסיה בנוסף לאיחור ההתפתחותי יש קושי רב בהבעה שאינו תוצאה של איחור זה (כלומר ההבנה טובה באופן משמעותי ובפער גדול ממההבעה) וגם סוג שיבושי ההיגוי לרוב שונה ממה שתארת ומאופיין בשיבושים רבים , שונים ולרוב כלל לא עיקביים.
העלי שאלה זו גם בפני קלינאית התקשורת המטפלת בביתך והיא תוכל לתת לך תשובה ספציפית לגביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בדיבורגיא21/01/2009
שלום רב! כתבתי חלך הודעה בקשר לקושי מתפתח בדיבור ותחושה לא נוחה..אז קודם כל תודה על תשובתך המהירה . יש לי שאלה נוספת , האם יש מצב של קושי בהוצאה לפועל של דיבור שהוא בבחינת התקף ? לאחר שבוע בערך של קושי ממשי היום נשארתי בבית לקחתי יום חופש מהעבודה .ישנתי רוב היום מאחר וזה מלווה בתחושת עייפות וטיפה בלבול וכשקמתי בערב הרגשתי יותר טוב וכבר כמה שעות שזה ככה. בכל מקרה קבעתי תור לרופא כמו שאמרת כדי להוועץ בנוירולוג. תודה רבה גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גאי
ז'קלין סקרן מנסור24/01/2009טוב שאתה מרגיש יותר טוב
כנראה החוסר שטף והקושי בדיבור ליוו את העייפות שהרגשת ... תמשיך בייעוץ
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות גמגוםגיא19/01/2009
שלום רב! אני בן 36 ובחודש וחצי האחרוניםאני מרגיש התפתחות של גמגום וקושי בדיבור ..יש מילים מסויימות או משפטים שממש קשה לי לחבר..יש לציין שתמיד ה-ס,ש,צ תמיד היו בולטות אצלי בדיבור אבל לא ברמה של קושי בדיבור או גמגום..עתה אני מרגיש קושי בהוצאה לפועל של הדיבור שלי..ומין תחושה לא נוחה בגרון ובחיך.לא היה שום שינוי במצב האישי שלי כך שאני לא חושב שזה איזה שהוא מצב נפשי...הייתי מעוניין לדעת אם יכול להיות קשר בין בעיות שיניים ודיבור שכן בשנתיים האחרונות התפתחו אצלי בעיות שיניים וכתוצאה מחסרון של 4 שיניים חל שינוי במבנה החניכיים לדברי הרופא שיניים..אם זאת לא יכולה להיות סיבה הייתי מעוניין לדעת מה כן ולקבל יעוץ מה לעשות ולאן לפנות ...תודה רבה .גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות קושי בהוצאת דיבור
ז'קלין סקרן מנסור19/01/2009גאי ,שלום
מהתיאור עולה קושי "חדש " ואתה מציין שזהו קושי בהוצאה לפועל של דיבורך ותחושה לא נוחה - הייתי מציעה לפנות לנוירולוג לשם בדיקתך . שיבושי ההיגוי המתוארים (שתמיד היו ) והשינוי שקרה בשיניים - לא אמורים לגרום לשינוי ברצף ושטף הדיבור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת אם קשור לפורום...טלי17/01/2009
אני בת 20, בארץ מגיל 6, ישאלית לכול דבר אך נישאר לי מבטא כבד מאוד ברוסית, למרות שאני מדברת בקושי רוסית כבר, זה מפריע לי מאוד...אולי תוכלו להפנות אותי הלאה , אם זה לא קשור, אשמח לכול עזרה בנושא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבטא
ענת תבור17/01/2009שלום טלי,
במידה והמבטא מפריע לך תוכלי לפנות לקלינאי/ת תקשורת בכדי ללמוד הפקה מדוייקת של הדיבור בהגהה הישראלי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לגמגום בגיל מבוגררונן16/01/2009
שלום אני בן 19.5 אני נתקל בעצמי שאני מגמגמם באיזה שהוא שלב שאני משוחח עם אנשים בעבודה ובכללי ואני מנסה להיגמל מזה וזה לא קורה זה חוזר אצלי שוב ושוב רציתי לדעת ממה זה נוצר הגמגום ואיך אפשר לשפר את הבעייה הזאת אשמח בבקשה לתשובה שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
ז'קלין סקרן מנסור17/01/2009שלום רונן
בדומה לתגובות בעבר בפורום זה , מומלץ לפנות לאבחון ע"י קלינאי תקשורת - אם עדיין לא פנית , מאחר ומהתיאור שלך נראה שאתה מעונין להבין לעומק יותר מה קורה עם הדיבור והגמגום .
באבחון - טיפול יוכלו לענות על כל השאלות שהצגת : ממה נובע ומה ניתן לעשות כדי "לשפר"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלמול - ילדה בת כמעט ארבעה חודשיםחן13/01/2009
שלום, ילדתי בת כמעט 4 חודשים. מגיל חודש מלמלה באופן קבוע בתדירות שהלכה וגברה. בשבוע האחרון היא פסקה מלמלמל ושקטה מאוד בבת אחת. האם זהו סימן לדאגה בגיל כזה צעיר ? האם קשור בכך שהיא מריירת מאוד וכנראה השיניים בדרכן לצאת ? האם יכולה להיגרם הפסקת מלמול בין רגע ? תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלמול
ענת תבור13/01/2009חן שלום,
תפקודו של ילד בכל תחום מושפע ממצבו ההתפתחותי והבריאותי, ובהחלט יכול להשפיע גם על כמות המלמול.
חשוב לעקוב בחודש הקרוב ולהתרשם. במידה ולא "חוזרת לעצמה" מומלץ לבדוק אצל הרופא אם אין נוזלים באוזניים שיכולים להשפיע על ירידה בשמיעה. ובהתאם לכך גם לבצע בדיקת שמיעה.
במידה וזה נמשך לקראת גיל חצי שנה - בדיקת השמיעה הינה הכרחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתייםאמא12/01/2009
הבן שלי בן שנתיים, לפני כשנה ידע לדבר כ20 מילים ועכשיו נשארו רק 3 מילים.
הייתי בהתפתחות הילד איתו ואמרו שיש מה לעבוד איתו על דיבור. כי בהבנה הוא מעולה.
הוא הפסיק לדבר עקב הולדת אחיו הקטן ומעבר דירה
רציתי לשאול האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לסייע לו להתחיל להביע את עצמו בדיבור.?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים
חן לדרר12/01/2009שלום
מתאורך אני מבינה שהומלץ על טיפול קלינאית תקשורת, בטיפול ידריכו אותכם כיצד לעודד שפה.
באופן כללי רצוי במצב של איחור הבעתי ללוות את הפעילויות המשותפות בדיבור. הדיבור צריך להיות ממוקד (משפטים קצרים בני 2-3 מילים, עם מילים פשוטות) , מאוד חזרתי, ברור ואיטי. כמובן יש להשאיר כל פעם מרווח כך שבנך יוכל להגיב בכל דרך (ע"י תנועת יד, גוף וכו')
בנוסף חזקו כל תקשורת שבינכם יוצר (הצבעה, צלילים וכדומה) כך שיחווה הנאה רבה ככל האפשר מהנושא.
עם המרכיב הרגשי חזק ובולט ניתן להתייעץ גם עם פסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור לא ברור גיל 3.5דקלה07/01/2009
שלום, אני אמא לילד בן 3.5 מזה מס' חודשים, עוד מהגן הקודם בהמלצת הגננת צורך בטיפולי קלינאית תקשורת,מאחר ומדבר באופן לא ברור- משמיט אותיות וכו',מילים לא ברורות היום התחלנו בטיפול שפה של קלינאית תקשורת. האם זהו הטיפול הנכון לו?. מאחר והקלינאית לא עבדה איתו כל כך על הדיבור,הם שיחקו משחק ונשאל שאלות הקשורות במשחק אשמח לחוות דעתך, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור לא ברור
חן לדרר07/01/2009בדרך כלל טיפול בדיבור לא ברור נעשה ע"י קלינאית תקשורת. אני מניחה שגם עברתם אבחון קלינאית תקשורת או שהקלינאית שהגעתם אליה מתחילה מאבחון ואז בסיום האבחון תקבלו תשובה ברורה.
באופן כללי טיפול בגיל 3:05 מורכב בעיקר ממשחק בהתאם לגיל הילד ובוודאי בפגישה ראשונה כאשר עוד לא מכירים את הילד.
פיתחי את הנושא לדיון עם הקלינאית המטפלת והיא בוודאי תסביר לך בצורה יותר מקיפה וספציפית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום שנעלםעומר05/01/2009
שלום, שאלתי היא כזו: בצעירותי גמגמתי בעקבות חרדה חברתית לחץ וגורמים סביבתיים נוספים. מאז הצלחתי להתגבר על כל החששות והקשיים ולמעשה נרפאתי לחלוטין מהגמגום ואני מדבר שוטף ורהוט. לפני כחודש היתה לי תחושה כי הגמגום חזר בעקבות תקופה קשה בחיי ואני חושש לפני הוצאה של מילה, אני חייב לציין שנפגשתי עם פסיכולוג מספר פעמים שטען כי אינני מגמגם וכי הגמגום נובע מחרדה פנימית. האם קיים טיפול תרופתי לחרדה שכזו? שכן הגמגום לא קיים בפועל אלא רק החשש ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מגמגום
ענת תבור06/01/2009עומר שלום,
השאלות ששאלת אכן צריכות להיות מופנות לפסיכולוג לגבי ההתמודדות עם החרדה.
אתה כבר הוכחת לעצמך בעבר שביכולתך לשלוט על הדיבור שלך ולדבר שוטף. גם היום, על אף התקופה הקשה שעוברת עליך - עדיין השליטה היא אצלך ואל תשכח את זה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גימגוםאפרת03/01/2009
שלום רב לבני בן ה-7 יש קושי להוציא את המילה בשטף בעיק בתחילת משפט חשוב לי לציין שכשיה צעיר יותר המילם היו ניתקעות לו מדי פעם ואז היתה תקופה שזה כמעט וחלף ולאחרונה נוצר המצב שציינתי בהתחלה ילדי הוא תלמיד בכיתה א בלי שום קשיים מיוחדים פניתי לקופת החוילם שלנו ושם החליט הרופא שמאשר טיפול שכרגע אין צורך חשוב לי עוד לציין שילדי סובל מתופעת גרון שניקראת פאפא וזה אומר שלעיתים תוקפת אותו כביכול דלקת גרון חריפה במיוחד אבל שלא מצריכה אנטיביוטיקה וחולפת מעצמה אחרי מס' ימים , יש אפשרות לתת סטרואידים אבל אני לא נותנת ,(הוא נולד עם שקדים מוגדלים) תודה רבה
חן לדרר05/01/2009אפרת שלום
ישנם מקרים שהתקעות בדיבור בתקופה מסוימת הינה תקינה, יחד עם זאת לא ניתן לבצע אבחון מבלי לראות את הילד. עליכם לפנות לאבחון קלינאית תקשורת, במידה והרופא מסרב אל תוותרו או פנו לרופא אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש קלינאיתקובי30/12/2008
אנו גרים באיזור הצפון ליד נהריה ומחפשים קלינאית תקשורת עבור הילדה שלנו בת ה-6, קלניאית שנמצאת בטווח האיזור שלנו, חיפה עד נהריה. חשוב לנו קלינאית עם ידע בחיך שסוע ודיבור אפי. אומנם בעבר נותחנו בבית חולים שניידר בגלל בעיית החיך שהייתה בת שנה וכיום יש לה דיבור מאונפף במקצת, דבר שלא מצדיק ולא מצריך ניתוח אלא טיפול בדיבור(כך נאמר ע"י הצוות בשניידר). האם אתם מכירים? האם תוכלו לעזור? ערב טוב ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלינאית
ענת תבור30/12/2008שלום,
לצורך איתור קלינאית תקשורת עפ"י איזור מגורים ותחום התמחות תוכל להיעזר באתר של אגודת קלינאי התקשורת בישראל ששם פירוט נרחבבעיניין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)