מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקות שפתית המתבטאת בהחלפה בין ק-ל תתמי25/11/2008
כיצד מטפלים בילד בן 3 שמחליף בין ק-ל ת ובין ג-ל ד קיים גם קצת גמגום וסימנים של הפרעת קשב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
ענת תבור25/11/2008מה הילד אומר? ק במקום ת או ההפך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבושי היגוי
ז'קלין סקרן מנסור25/11/2008שלום תמי
כיון שלא ברור מה השיבוש( האם הוגה את ההגאים בקדמת הלשון כמו /ת/ או בגב הלשון כמו /ק/ , אני רוצה להתייחס להמשך ההודעה שלך : הייתי מציעה לשקול בכל זאת אבחון בשל הדיווח על גמגום (גם שלא ברור מה טיבו ואם זה חוסר שטף?) ובשל הדיווח על הפרעת קשב (שזה יכול להיות הרבה דברים החל מהתנהגות ועד ליקוי בקשב). כיוון שיש לך חששות כאלו , אז עדיף לפנות לאבחון רב מקצועי במסגרת התפתחות הילד בגיל כזה.
שיהיה בהצלחה
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום ונשימהרומי24/11/2008
אני בת 24, מגמגמת קל מאוד בערך מגיל 10 (רוב האנשים בכלל לא שמים לב), כנראה זה תורשתי כי גם סבתא שלי מגמגמת. רציתי לדעת האם נורמלי אצל אדם מגמגם שבעת קריאה די מהירה בקול רם יווצר מצב שבו לרגע "אין אוויר" וקשה להמשיך לקרוא? מצב זה קורה לי לעיתים רחוקות גם תוך כדי דיבור- כשאני מנסה לדבר מהר ולהסתיר את הגמגום. במצבים כאלה אני מנסה לדבר לאט והמצב מסתדר. אובחנה אצלי בעבר אסטמה קלה שלא חזרה מאז. לפני קצת יותר משבוע עשיתי צילום לאיתור בעיות נשימה והבדיקה יצאה תקינה. אז רציתי לדעת אם אותו חוסר אוויר רגעי בעת קריאה בקול /דיבור נובע בגלל בעיית נשימה, או שזה פשוט בגלל הניסיון לדבר/לקרוא מהר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום ונשימה
חן לדרר24/11/2008חלי שלום
ברוב המקרים התופעה שאת מתארת קשורה לדיבור ומיצגת קושי בתאום בין האוויר לדיבור. תופעה זו נובעת מהרגלי דיבור לא נכונים ומופיעה הרבה פעמים בדיבור מהיר. גםם הניסיונות להמנע מגמגום מביעים בעקבותיהם פעמים רבות תופעות חדשות ומפריעות.
באפשרותך לפנות לקלינאית תקשורת שתאבחן את כל מאפיני הדיבור ותציע לך טיפול מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רומי24/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדינה23/11/2008
שלום רב, נולד לי בן וכיום הוא בן שלושה חודשים. אני מתעניינת בנושא התפתחות הדיבור והשמיעה אצל ילדים. רציתי לבקש המלצה לספר טוב בנושא. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב!!!
ענת תבור23/11/2008דינה שלום,
לקבלת מידע לגבי התפתחות השפה והדיבור תוכלי למצוא רבות באינטרנט. בין השאר גם באתר של "הדים" - שם ישנה טבלה התפתחותית בתחום השמיעה והדיבור.
בנוסף, קיים ספר מצויין "ילד מה הוא אומר?" על התפתחות שפה אצל ילדים בהוצאת מכון מופ"ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמורן20/11/2008
שלום רב,
מה זו בדיוק מערכת FM, ואיך היא עוזרת לשמיעה?
תודהרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת FM
חן לדרר20/11/2008מורן שלום
מערכת FM נועדה לעזור להבין דיבור בעיקר במרחק או בסביבה רועשת.
מטרת המערכת לאפשר לשומע לשמוע את הדיבור ישירות מהדובר תוך מחיקת ההפרעות בדרך. הדבר נעשה ע"י מיקרופון הניתן לדובר והוא זה שקולט את הדיבור ומעבירו בגלי רדיו לשומע.
רוב מערכות ה-FM מיועדות לשמוש בצרוף למכשיר שמיעה . במקרה זה חלק אחד של המערכת יחובר למכשיר השמיעה והחלק השני יהיה אצל דובר, ישנן גם מערכות שאינן מצריכות מכשיר שמיעה ואז בעל המערכת מרכיב אוזניות.
מערכות אלו עוזרות מאוד בסיוטאציות לימוד (מורה בבי"ס או מרצה באוניברסיטה) אך יכולות לשמש גם בסיטואציות אחרות כגון שיחה ברכב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בקלינאי תקשורת לבן 2.5יואל17/11/2008
בני בן השנתיים אינו מדבר ברור. אותיות כמו ס, או ז'.ט ואחרות. המצב השתפר מעט מאד מאז החל לדבר, לפני כחודשים ספורים (גם באיחור מה). כשהלכנו לאבחון אמרו שהכל בסדר. עם זאת, לדעתינו יש מקום לשיפור ולימוד הגייה. האם זה נורמלי? האם יש צורך? ולאיזו קלינאי/ית פעוטות מומלצת (באיזור תל אביב ומרכז. אני במכבי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגוי של ילד צעיר
ענת תבור17/11/2008יואל שלום,
בהתפתחות הנורמלית יש קצב רכישה ממוצע של צלילים ומורכבות מילים בעברית. יש ילדים שמצליחים לדבר ברור מוקדם ויש כאלו שלוקח להם יותר זמן. בגיל שנתיים וחצי עדיין רוב התהליכים "השגויים" של הפקת הדיבור נחשבים נורמליים ותלויים בהבשלה של מערכות שונות אצל הילד (עיבוד שמיעתי, תכנון, תפקוד השרירים בפה וכד'). אם כבר היית באבחון ונאמר לך שאין כל בעיה, מומלץ לתת לזמן לעשות את שלו. לעיתים כשמנסים מילד להפיק נכון צלילים שהוא לא מסוגל פיזית לעשות כן - הדבר רק יוצר תסכול והתנגדות. מדיווח שלך - הוא רק התחיל לדבר לא מזמן ושרואים שיפור כל הזמן.
הדבר שכן ניתן לעזור לו והוא מומלץ זה לחזק את דבריו ע"י השמעת המילה השלמה. למשל, אם אומר "הנה טפר" לספר, אפשר לחזק אותו: "נכון, הנה ספר".
במידה ואתה לא שקט, תמיד תוכל לפנות לאבחון נוסף (תברר בקופ"ח על קלינאיות שעובדות בהסדר עם מכבי).
בהצלחה וסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתהילה16/11/2008
שלום רב, מה ההבדל בין "גמגום" לבין "חוסר שטף נורמלי"? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום וחוסר שטף
ענת תבור16/11/2008תהילה שלום,
חוסר שטף התפתחותי הוא תופעה נפוצה בקרב ילדים בגיל הרך אשר מגיעים לשלב של בניית המשפטים בהתפתחות שפתם. הם מנסים לדבר במהירות וברמה הגבוהה מיכולתם ולכן הדבר מתבטא לרוב בחזרות מרובות על מילים או על תחילת מילים בתחילת המשפט. זה יכול לנבוע גם מתקופה מתוחה בחיי הילדים. הילד אינו מודע לבעייה בדיבור. חוסר השטף יכול להשתנות בחומרתו והוא נעלם לרוב תוך מספר חודשים בודדים.
להבדיל מחוסר השטף, גמגום מופיע בתדירות גבוהה יותר ברצף הדיבור. הוא מאופיין בחזרה מרובה על הברות וצלילים או הארכה שלהם במקומות שונים במילה או במשפט. בזמן הגמגום הילד לרוב כן מודע לבעייה בדיבור ויכול לפתח חרדה בשל כך שיכולה להתבטא מהמנעות מדיבור או בתופעות לוואי גופניות שעוזרות לו להתמודד עם ההתקעויות. גם הגמגום מאופיין בגליות (תקופות טובות יותר ופחות). בחשד לגמגום יש חשיבות רבה לפנייה לאבחון של קלינאי/ת תקשורת כדי לעזור באיתור הרקע לבעיה ובהדרכת ההורים ו/או הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלו וארבעה לא מבטא את האות ריישאמא12/11/2008
במקום זה מבטא את האות אלף.. האם זה בעייתי? אין שיבושים אחרים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיית ר'
חן לדרר12/11/2008נהוג לחכות עד גיל 4, אם זה עדיין לא מסתדר יש לפנות אז לקלינאית תקשורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בדיבור לבחור בן 26הדר09/11/2008
לחתני בן ה-26 יש הפרעה בדיבור (מילדות) שמתבטא בדיבור מהיר ו בבליעת מילים תוך כדי דיבור רצוף עד כדי כך ששומעיו לעיתים קרובות לא מבינים מילים שנאמרות. העניין משבש את חייו . האם יש אפשרויות טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בדיבור
חן לדרר10/11/2008הדר שלום
אפשר לטפל בכל גיל, דרושים השקעה ומוטיבציה כדי לעשות שינוי בקצב דיבור אך הדבר אפשרי. הוא צריך לפנות לקלינאית תקשורת לאבחון והיא תסביר לו על ההמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבורליבי09/11/2008
שלום רב, בתי בת שנתיים ו-9 חודשים, מפותחת לגילה והכל בסדר (טפו טפו) השאלה שלי היא לגבי הדיבור שלה, קשה לה עם האות ל' . כשהיא אומרת מילה שהאות למד נמצאת בתוכה אז היא נבלעת בכל המילה עצמה, זה נשמע כאילו היא מדברת מהאף או שהיא מצוננת, היא לא מבטה את האות למד כמו שצריך. רציתי לשאולבאיזה גיל צריך לעבוד איתה על זה? האם אני צריכה לפנות לקלינאית תקשורת או שזה מוקדם בגיל? תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל'
חן לדרר09/11/2008ליבי שלום
הצליל ל' אמור להרכש באופן תקין עד גיל 3:06-4:00 ולכן זה הזמן בו נוהגים לפנות לקלינאית תקשורת.
לרוב ילד צריך שלא הוגה נכון ל' הוגה במקומה י' או א. אם מדובר בשיבוש אחר (כגון אמירת נ' במקום ל') אז עדיף לפנות לקלינאית לאבחון כבר עכשיו (ליתר בטחון).
בכל מקרה בביתץ המנעו מלהתייחס לכך הדבר לא תורם ולרוב אף מקלקל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טטדנטיתעטרת05/11/2008
אני סטודנטית שנה ג' בחוג להפרעות תקשורת, המתחילה לעבוד בשטח. הייתי שמחה לקבל יעוץ באיזו שיטה וכיצד כדאי לטפל באי הגיית ר'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטודנטית
ז'קלין סקרן מנסור05/11/2008עטרת שלום
אני מקווה שאת מתכוונת ל"עבודה בשטח" כלומר שאת עובדת במקום המוסמך לכך מטעם החוג שלך ותחת הדרכה , אם כן אני מעדיפה שתקבלי הדרכה מהקלינאית המדריכה אשר מכירה מקרוב את המטופל.
הטיפול בהיגוי תלוי בהרבה גורמים : גיל , יכולת הפקה בחיקוי או לאחר הדגמה, עירנות לשיבוש חיצונית ופנימית , מוטוריקה ותחושה, מוטיבציה..... בתחילת הטיפול , תקבלי מידע על כל השאלות הנ"ל ואז תתכננו את הטיפול .
בהצלחה
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 וחצי לא מבטא "ר" ו "ל"צופי03/11/2008
בן ארבע וחצי לא מבטא "ר" וכנראה גם "ל" איזה תרגילים ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ר,ל
חן לדרר04/11/2008צופי שלום
טיפול בשיבושי היגוי נעשה בהדרכת קלינאית תקשורת, אין תרגיל מסויים שעושים כי זה תלוי בגורמים רבים.
לאור גילו של הילד זה בהחלט הזמן לטפל בנושא ולכן פנו לאבחון קלינאית תקשורת דרך קופת החולים שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום בת 3.3ענבר02/11/2008
שלום רב, לפני כחצי שנה, כשהייתי בהריון מתקדם עם ביתי השנייה, ביתי הבכורה החלה לגמגם היא חוזרת על תחילת המילה ואחר כך יכולה לומר את שאר המשפט ללא גמגום. היא אינה מתייחסת לזה כלל וגם אנחנו לא. הבנתי לפי העיון בשאלות ובתשובות בפורום שיש תופעה כזאת אך זה כבר כחצי שנה. יש לציין שיש לי אחיינית באותו גיל וגם היא החלה לגמגם לפני מס' חודשים ואילו אתם כותבים כאן שהתופעה עוברת תוך 2-3 חודשים. במידה ופונים לקלינאית תקשורת, איך היא מאבחנת? ע"י שיחה אחת של כמה משפטים זה מספיק? האם יש זאת בקופ"ח מכבי? אנחנו מקרית ביאליק תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
ז'קלין מנסור03/11/2008ענבר שלום
את מתארת שישנן חזרות על מילים מלפני כמה חודשים : האם ישנה החמרה , האם ישנו שינוי כלשהו בהתנהגות התקשורתית שלה ?
גם אם התשובה לכך שלילית ואת עדיין מודאגת , עדיף להגיע לאבחון , לתמיכה והדרכת הורים : לעיתים זהו עיקר הטיפול.
האבחון מתבצע דרך משחק ושיחה עם הילדים והסתכלות על מאפייני התקשורת של הילדה עם הסביבה ועם המשפחה ולהיפך.
בהצלחה
ז'קלין סקרן-מנסור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי דיבור, אכילה ותחושה בבת 4יעל01/11/2008
בתי בת 4 סובלת מקושי שפתי, המתבטא בעיקר בקשיי שליפה וכן כאשר היא נדרשת לתת תשובה מורכבת. בנוסף, סובלת מקושי בויסות תחושתי (טוענת שהמיים באמבטיה חמים כשהם פושרים, מסוננורת מהשמש, מתקשה בעת רעשים חזקים וכו) וכן מפגינה דפנסיביות אוראלית , המתבטאת בתפריט דל ומצומצם, קושי בהתנסות במאכלים חדשים וטקסטורות חדשות. מוטוריקה גסה, תקשורת ואינטיליגנציה תקינים. שאלתי- האם ניתן לקשר בין כל הסימפטומים (חשבתי לכוון של דיספרקסיה ורבלית אורו-מוטורית) או שמדובר בתחלואה כפולה? בברכה ובתודה מראש, אמא של שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי דיבור
חן לדרר02/11/2008יעל שלום
דיספרקסיה וורבלית אינה מתאימה לסימנים שתארת. פעמים רבות מוצאים אצל ילד המראה קשיים בתחום אחד גם קשיים בתחומים אחרים בהתפתחות ולכן הדבר אינו מפתיע. בדרך כלל הסימנים שתארת מאפיינים ילדה עם מס' קשיים ולא קשר סיבתי אך קשה לקבוע האם יש קשר בין הגורמים (מלבד העובדה שיש קשיים) בוודאי על סמך דיווח קצר. תשובה מלאה יותר תוכלי לקבל מקלינאית תקשורת שתאבחן ותטפל בילדה.
בכל אופן כל הקשיים שתארת מצריכים ברור מקצועי (אם עדיין לא נעשה) ופעמים רבות גם טיפול רב מקצועי.
בהחלט יש להזהר מלכרוח כל קושי בנושא התחושתי כי פעמים רבות דיאטה מצומצמת אינה קשורה דווקא לקשיים התחושתיים ולכן יש חשיבות גדולה בברור מקיף. אם עוד לא עשית זאת מומלץ לפנות למכון להתפתחות הילד שם יוכלו כל הגורמים לראות את שירה ולאפיין את יכולותיה , קשייה וצרכיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גימגוםמתי30/10/2008
שלום יש לי בעיית גימגום מיזה שנים הגימגום לא קשה לעומת אנשים מגמגמים אחרים שראיתי אבל עדין הבעיה מפריעה לי....קשה לי להסביר משהו ארוך לאנשים או לספר סיפורים אורכים קשה לדבר חלק בלי לגמגם....כיום אני חושב שזה רק החמיר ורציתי לדעת מה אני יכול לעשות בושא ואיזה טיפולים יש...מקווה לתשובה מספקת תודה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי שלום
חן לדרר02/11/2008האם טופלת בעבר? הטיפול המוצע בדרך כלל הינו טיפול דיבור ע"י קלינאית תקשורת. ישנן שיטות שונות של טיפול והדבר תלוי אבחון והקלינאית שאליה תפנה. מומלץ להתחיל באבחון קלינאית תקשורת (בד"כ ניתן לקבל הפניה לאבחון מהרופא שלך)
בתום האבחון יקבע האם יש צורך בטיפול וכן יסבירו לך את שיטת הטיפול המומלצת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
מתי02/11/2008ובקשר לשאלתך עם טופלתי בעבר אז התשובה היא לא...ועכשיו אני מעונין מאוד ורוצה להתחיל לטפל בבעיה...תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמני28/10/2008
שלום י ידידה שלי בת 26 מדברת [ ס,ש ] האם ניתן לתקן את הליקוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפול היגוי
ז'קלין סקרן מנסור28/10/2008שלום מני
טפול בהיגוי השורקות בגילאים אלו מצריך מוטיבציה גבוהה ותרגול רב, וכן יש סיכוי להצלחה. אם החברה מעונינת בכך , מומלץ לפנות לאבחון ע"י ק. תקשורת
בהצלחה
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)