מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכי במקום דיבוררותם03/06/2008
שלום, בתי בת ארבע וכל משפט שלה נגמר בבכי במין צליל בכייני כזה, היא רגילה לבכות כדי לדרוש את מה שהיא רוצה, השאלה אם זה משהו שישתנה מעצמו או שיש לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי במקום דיבור
חן לדרר04/06/2008רותם שלום
תאורך יכול לאפיין שני מצבים:
1. קושי כלשהו בדיבור הגורם לשינוי עוצמה או טון הדיבור בסוף המשפט
2. סיבה רגשית - התנהגותית שבגללה בתך משתמשת בטון כזה
בשני המקרים המצב יכול להשתנות אך אין דרך לדעת האם זה ישתנה או לא ולכן אני ממליצה לך לבדוק:
אם זה קורה בכל משפט רצוי לפנות לאבחון קלינאית תקשורת שתשלול בעיית דיבור. אם זה קורה רק לפעמים אז יש יותר סיכוי שזה רגשי-התנהגותי ואז אפשר להתייעץ עם פסיכולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבוראבי01/06/2008
יש לי ילד בן 5 והוא לא מדבר ברור, הוא כאילו בולע את המילים, וזה לא דבר חדש זה כבר כמה שנים וחשבנו שזה יעבור עם הזמן.
מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור לא ברור
חן לדרר01/06/2008אבי שלום
חשוב לפנות לקלינאית תקשורת לאבחון, היא תבדוק מה מידת הבעיה ותוכל להמליץ על טיפול ו/או תרגול חשוב.
במקביל יש לבצע בדיקת שמיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עזרתכן-בני בן ה-6 מחליף נ' ב- ל'ליתי29/05/2008
שלום לכן,
בני בן ה- 6, ילד מבריק ומחונן, אינו מסוגל להגות את האות ל' ומחליף אותה באות נ', וגם ש' אצלו נשמעת תמיד אותו דבר- גם במילה שולה וגם במילה ששון.
הוא כמובן מודע היטב לבעיה (אפילו אם לא מבינים אותו הוא מסביר שהוא לא יודע להגיד ל'..).
היינו איתו לפני שנה וחצי אצל קלינאית שאיבחנה אותו והציעה להמתין בשל המורכבות (?) של הטיפול.
נא עזרתכן-
האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לטפל בבעיה?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל שמוחלפת ל(נ)
ז'קלין סקרן מנסור29/05/2008שלום
הבנתי מהתאור שלך שבנך מחליף ל ב(נ) : היום הוא בן 6 וחשוב בהקדם לפנות לקלינאית תקשורת לאבחון וטיפול בהתאם .
עדיין איני מבינה איזה שיבוש הוא עושה עם ה(ש) : אך כן ניתן לאבחן מה קורה עם הגה זה ולטפל בהתאם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים ותשעה חודשים מדבר בהברותמיכל28/05/2008
שלום,
בני בן שנתיים ותשעה חודשים מדבר בהברות, סופי מילים.
המילים הבודדות שהוא מבטא מלא: אדום אני אבא (מתחילות ב-א)
הבעיה היא שלהברה יש הרבה משמעויות, קשה לנו להבין אותו וזה גורם לו לתסכול רב.
הוא מבין הרבה מאוד מילים אך עדיין מתקשה להבין משפטים
מורכבים או שקשה לו לענות, לדוגמה: מה הילד עושה בתמונה?
1) איך אנו יכולים לעודד אותו לדבר מילה שלמה?
(לצערנו הרב תור בקופ"ח להתחלת טיפול הוא רק בעוד 4 חודשים)
2) האם יש עוד ילדים בגילו בבעיה דומה?
3) האם זה יכול להשפיע על התפתחות בבית הספר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור בהברות
חן לדרר28/05/2008מיכל שלום
תאורך על שיבושי הדיבור של בנך אינם חריגים. שיבושים רבים בהגייה בגיל זה הינם תקינים לגיל ולכן נפוצים מאוד. ישנו אחוז מסויים של ילדים שאצלם השיבושים יותר נרחבים ופוגעים במובנות הדיבור ואז הם צריכים טיפול.
לגבי השפעות עתידיות זה כמובן מוקדם מדי לחשוב על כך (לאחר קבלת אבחנה וטיפול ניתן לדעת האם מדובר בקושי בלמידה שעלול ללוות את הילד לאורך חייו או בקושי ספציפי).
לגבי ההבנה את מארת כאן משפט שילד בגיל בנך אינו צריך להבין בשל מורכבות המשפט ולא אורכו.
לגבי עידוד ההבעה - בעיקרון חשוב לו לעבוד על הנושא: לא לבקש שיגיד , לא לחלק מילים לחלקים וכן הלאה.
כן מומלץ: לדבר על בנך במשפטים קצרים בקצב איטי ובהגייה ברורה קח שיקבל דגם טוב וכן לחזור על מבעיו בצורה כזו (כחלק מהשיחה ולא כתיקון כדוגמת "תקשיב ככה אומרים...". במקביל אפשר להנות ממשחקי צלילים (ולא מילים). למשל כשמסיעים רכבת אומרים טו - טו - טו, בהמשך אפשר להכיר גם רכבת שעושה טו - טי וכן הלאה. את זה עושים גם רק ע"י חשיפה, זאת אומרת שבזמן משחק את משמיעה צלילים חוזרים לאותו משחק ולא מבקשת מבנך להגיד. בהרבה מקרים הוא יחקה אותך מיוזמתו.
לפני האבחון חשוב לבצע בדיקת שמיעה עדכנית, אם עדיים לא עשיתם כזו.
חשוב לי להדגיש שתפקידכם המרכזי כהורים במצב זה הינו להנות מתוכן הדברים, להבין בצורה הטובה ביותר שאתם יכולים ואיפה שלא הבנתם להעזר בשיטות אחרות כדי להבין מה הכוונה.
שיטות אחרות_> לשאול שאלות מכוונות (כדוגמת "זה משהו במטבח?) או לבקש מבנכם שיראה למה הוא מתכוון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ש מבנימיןחיון דניאלה25/05/2008
לכנכדתי בת השלוש וחצי , יש שיבוש בהגיית העיצור ש, במקומו היא מבטאת ס. גם אימא בילדותה הגתה כך את האות ש. אולם בגיל העשרה, בעקבות טיפול אצל קלינאית תקשורת היא הוגה את האות בצורה נכונה. נכדתי גם לא מצליחה לבטא את העיצור ר. שאלתי, באיזה גיל שיבושים מסוג זה נחשבים לבעיה ויש לפנות לקלינאית תקשורת.
תודה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ש/ ר
ז'קלין סקרן מנסור25/05/2008שלום דניאלה
בהנחה שאלו הם השיבושים , ללא קשיים נוספים :
ר: יש לפנות לקלינאית בין גיל ארבע עד ארבע וחצי , במידה ולא תרכוש לבד
ש: לקראת גיל 5 שנים -אם לא תרכוש לבד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשש מבנימין
חיון דניאלה25/05/2008תדוה רבה , עזרת לי מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 וחדשייםבבב23/05/2008
בני צריך לעלות לכיתה א בספטמבר הקרוב.
עבר ניתוח כפתורים באוזניים בגיל שנה וחצי בגלל ירידה בשמיעה ונוזלים באוזניים יש לציין
שלפני הניתוח אמר בערך שתי מילים . לאחר הניתוח התחיל לאט לאט לדבר.
עבד עם קלינאית תקשורת מגיל 4 וחצי בערך עם הפסקות. כרגע מטופל פעם בשבוע אצל קלינאית תקשורת ופעם בשבוע עובד עם גננת שיח .
שתיהן מדווחות על התקדמות רבה .
אני מאוד מתלבטת אם להשאיר אותו שנה נוספת בגן חובה או לא.
גננת השיח טוענת שיכול להיות לו קשה מאוד ברכישת קרוא וכתוב לעומת זאת הגננת והפסיכולוגית חושבות שהוא צריך לעלות לבית ספר.
עליי לציין שבני אובחן עם בעיית קשב וריכוז .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה לכיתה א'
חן לדרר25/05/2008שלום
השיקול לגבי התאמה לבית ספר כולל התיחסות ליכולות שפתיות , מוטוריות ותפיסתיות וכן שיקולים לגבי נושאי קשב וריכוז, יכולות חברתיות ועוד.
לרוב כאשר יש התלבטות פסיכולוגית הגן מבצעת אבחון מוכנות ואז יכולה להמליץ. אני מניחה שההמלצה לעלות את בנך התקבלה לאחר אבחון כזה. אם את עדיין מתלבטת כדאי להתייעץ עם הפסיכולוגית מה השיקולים שהביאו להמלצתה לעלות לכיתה א'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות דיבור קשותמריוס22/05/2008
אני סובל כבר מגיל צעיר בהפרעה בדיבור,קשה לי לחבר משפטים שלמים ארוכים אני צריך לקחת הרבה אוויר ולהתאמץ בשביל להוציא את המילה שאני רוצה להגיד וזה מתבטא בדיבור לא רציף ,המצב שלי הוא שאני לא מתקשר כמעט עם אף אחד ומנסה להיכנס לכמה שפחות מצבים שאני צריך לשאול משהו מישהו זר או לדבר בטלפון שזה ממש קשה,(אם חברים פחות)והמצב הכלכלי שלי גם לא טוב ורק בגלל הבעיה הזאת לא הלכתי לעבוד אחרי שסיימתי ללמוד והחיים שלי די משעממים ואני לא נהנה ולא יוצא לבלות כמעט ,יש הרבה מצבים שיש לי מה להגיד אבל אני מעדיף לשתוק כדי לא להיתקע וכששותקים אז לאנשים לא מעניין איתך או משעמם איתך וזה יוצר הרגשה לא נוחה גם להם וגם לעצמי,אני עכשיו בצבא משרת בתפקיד שאני לבד מסיע אנשים בכל רחבי הארץ בשביל העברת ציוד והסעות ,בקצרה לעבוד עם אנשים חדשים שהם כי אני שקט אז אני צריך לתקשר לפחות קצת עם כל אותם אנשים על מנת שלא יסתכלו עליי במבט של "איזה בנאדם שקט ומוזר" ולא מעניין .אני לא זוכר כמעט שום דבר שעשיתי בגילאים של 4-8 ובבית ספר היסודי, חוץ מתמונות שאני מסתכל ונזכר ומזה הבנתי שאם הייתי שקט וביישן כבר מהגילאים האלה אולי זה בגלל ההורים ?ואחרי זה בבית ספר הייתי שקט ולא דיברתי ואחרי זה בחטיבת ביינים ,ומזה האוצר מילים שלי קטן , רציתי לדעת איך אני מתקן את זה ולמי אפשר לפנות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות דיבור
חן לדרר25/05/2008מריוס שלום
מתאורך נראה שאתה מתכוון לגמגום. גמגום מטופל ע"י קלינאיות תקשורת ולכן מומלץ לך לפנות דרך הצבא לקבלת טיפול.
במקביל אתה מתאר דברים רבים שאינך עושה בשל חששך מבעית הדיבור וביישנות ולשם כך מומלץ להתייעץ עם פסיכולוג שיעזור לך להעיז ולהגשים את יכולותיך למרות הקושי בדיבור
במקרים רבים טיפול משולב יכול להביא לשיפור רב.
תחילה עליך לפנות לאבחון קלינאית תקשורת ויעוץ פסיכולוגי ואז לאחר האבחון יוכלו לאתר את הבעיה ולהמליץ על טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות דיבור
ז'קלין סקרן מנסור25/05/2008שלום
בנוסף לנאמר ,הנני מציעה להיכנס לאתר הגמגום בישארל "אמבי" - תוכל למצוא מאמרים ודברים שיענינו אותך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בדיבוראיילת20/05/2008
שלום ,
שמי איילת, בני בן השנתיים וחצי, ילד אינטיליגנט ומוטורי בצורה יוצאת דופן. בגיל שנתיים אובחן אצלו פוליפים ומים באזניים ובעקבות כך הוא סובל מפיגור בדיבור. בגן הוא משחק עם עצמו (הוא מאוד עצמאי) ואינו משתתף בריכוז (אינו מפריע אך מתוסכל כאשר לא מבינים אותו על כן מעדיף להתבודד). ראוי לציין כי כאשר אנו יוצאים לחברים הוא מאוד חברותי. הגננת מסרה לי מכתב ובו נאמר כי היא ממליצה על סייעת צמודה שנה הבאה על מנת לחזק אותו - המשך לימוד בגן רגיל.
אני לא מבינה, האם מתייגים את הילד שלי, מהם ההשלכות לעתיד (בית ספר) וכיצד אני יכולה למנוע תיוג שכזה (שוב, הילד סופר אינטיליגנט וחביב:))
מודה מאוד,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בדיבור
חן לדרר20/05/2008איילת שלום
מתאורך אתם קושרים את כל הקשיים בנושא השמיעה אך הדבר אינו בהכרח כך - ישנם ילדים רבים עם בעיות שמיעה שהתפתחותם השפתית תקינה ולהפך ילדים עם שמיעה תקינה וליקוי התפתחותי. אני ממליצה לך לפנות לקלינאית תקשורת ולעבור אבחון וטיפול במידת הצורך.
מתאורך ילדך מפסיד הרבה בשל הקשיים שלו ולכן מומלץ להתיעץ עם רופא התפתחותי גם בנושא ההשתתפות בגן.
לרוב כשמציעים סייעת השיקול הוא טובת הילד כדי שיתאפשר לקדם אותו ככל האפשר.
התיוג אינו משמעותי מאחר ומה שחשוב זה כיצד ילדך יגיע למסגרת הבאה - אם הוא יגיע מאחר ולא משתתף יחושו בבעיה ואם הוא יגיע עם רקע של סייעת אך משתלב היטב התיוג יעלם במהירות.
לסיכום - מטרתכם צריכה להיות לנקוט בכל האמצעים לקדם את ילדיכם לנצל את הפוטנציאל שלו. את זה מומלץ לבצע ע"י טיפול בבעיות האוזנים והשמיעה, פניה לאבחון שפתי ואבחון התפתחותי ועזרה בגן במידת הצורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים- קושי לאחד מהם בדיבור..שלומית19/05/2008
יש לי תאומים בנים בני שנה ו-10 חדשים.
אני מודעת לכך שלא משווים בין תהליכי ההתפתחות של שניהם, אבל מאוד מפריע וכואב לי ולבעלי -
אחד מהילדים מתבטא די בחופשיות, חוזר על מילים שלנו, מחכה ומבטא היטב את ההברות השונות.
ואילו השני ממש עצור. כאילו חושש לדבר. נראה שהוא מאוד מתאמץ ורוצה להוציא צלילים אבל פרט למספר בודד של מילי- כמעט ולא מתבטא מילולית פרט לצערות ונשיכות... (של אחיו)
מה לעשות? למי לפנו בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ענת תבור19/05/2008שלומית שלום,
כמו שאמרת, אמנם תאומים, אך לכל אחד אישיות משלו ותחומי חוזק וחולשה וחשוב להתייחס באופן זה לכל אחד מהם בנפרד.
כדי לדעת אם לדאוג או לא לגבי הדיבור של הבן - חשוב להשוותו לנורמה מכיוון שטווח הנורמה הוא מאד רחב, וגם אם מאחר ביחס לאחיו, עדיין לא צריך בהכרח לדאוג, אלא לאגור סבלנות עד שגם דיבורו ישתפר. כל אחד בקצב שלו. בגיל זה אנו מצפים למחסן מילים הולך וגדל, כשעד לגיל שנתיים נצפה לצירוף של 2-3 מילים לקראת בניית משפטים. גם אם יש מילים אך הדיבור אינו מובן כי אינו מבטא כראוי את הצלילים, זה עדיין בסדר לגילו. אם אתם חוששים לעיכוב משמעותי בהתפתחות דיבורו, יש לפנות לרופא המשפחה ומשם לאבחון של קלינאי/ת תקשורת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שלומית20/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גימגום בגיל 8אוזן שושי18/05/2008
בני בן ה-8 החל לגמגם רק עכשיו
לפני כן דיבר ברור וחלק
הוא מגמגם כחודש ימים
מה עלי לעשות??
ללכת לקלינאי תקשורת?
תודה
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר19/05/2008חשוב לפנות לאבחון קלינאית תקשורת שתוכל לוודא שמדובר בגמגום ולהציע לכם טיפול מתאים. בינתיים חשוב להתייחס לזה מעט ככל האפשר, כמובן אם בנך יוזם שיחה בנושא אז לענות אך נסו אתם להנות מתוכן דבריו מבלי להתיחס לצורה. המנעו ממתן עצות (כגון דבר לאט) כי זה לרוב רק מחמיר את המצב. חשוב להיות סבלניים כאשר הוא מדבר ולתת לו את הזמן שהוא זקוק לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנותנויה18/05/2008
שלום רב, בתי כמעט שאינה מדברת ליד אנשים, היא מתביישת וממש נוצר אצלה גמגום, אבל כשהיא לבד היא מדברת חופשי, האם זו בעיה שאתם יכולים לעזור או בתחום פסיכולוגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישנות
חן לדרר18/05/2008נויה שלום
בת כמה ביתך? האם היא מדברת חופשי עם אנשים מוכרים או רק כשהיא לבד?
במקרים כאלו אם ביתך מתקשה לדבר רק במקומות מאוד מסוימים המלחיצים אותה אז יש לפנות תחילה לפסיכולוג. אם מדובר בבעיה יותר גורפת ורק במצב מסויים הדיבור שוטף אז שווה לפנות גם לפסיכולוג וגם לקלינאית תקשורת שיוכלו להבחין האם מדובר בבעית דיבור בעיקר או בבעיה רגשית בעיקר ולהציע טיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל תפספסו את השאלה שלי!!!ילדה15/05/2008
אני בת 18 וכמושאני זוכר את עצמי אף פעם לא הצלתי להגות את אות "ר" במקומה תמיד יצאה לי האו "ל" וזה מאד מפריע לי כי זה נמשך עד עכשיו , האם ש עו סיכוי להרפא מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיית אות
חן לדרר18/05/2008שלום לך
התקשתי לקרוא באיזה צליל הבעיה, אך בדרך כלל אפשר להגיע להגייה נכונה של כל ההגאים עם עזרה.
אם לא רכשת בעצמך את ההגה עד היום זה לא יקרה לבד ולכן עליך לנות לקלינאית תקשורת לאבחון. טיפולים יכולים לעזור בכל גיל בתנאי שתשקיעי בכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שהפסיק לדבר-דחוף ביותרסרור13/05/2008
שלום רב
הבן שלי בן 4 מזה שבוע לא מצליח לדבר והוא צריך לרדת עד הרצפה ולקפוץ למעלה כדי להוציא את המילה. אתמול והיום הוא הפסיק לדבר בכלל והתחיל לדבר בשפת הגוף בידיים. כמובן שאני אפנה דחוף לקלינאי תקשורת, אבל השאלה הדחופה היא האם להמשיך לשלוח אותו לגן או לא?? במחשבה שילדי הגן ילעגו לו וזה יחמיר את מצבו!!!!?????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שהפסיק לדבר
חן לדרר14/05/2008סרור שלום
האם הית לבנך בעית דיבור קודם? במידה והדיבור היה תקין קודם ללא גמגום זה שינוי מאוד האם גם בגן הוא נמצא במצב הזה? בידקו איך הוא עם ילדים אחרים כי לפעמים דוקא בחברת ילדים המצב טוב יותר. גן יכול להיות גם מקום מרגיע והפסקת השליחה במצב כזה יכולה להתפרש לבנכם גם כמבהילה ולכן חישבו ביחד עם הגננת מה דעתה.
בבית חשוב לתת לו את הזמן שלו, להשתדל להמנע משאלות ובעיקר מכאלו הדורשות תשובה ארוכה.
נסו להתיעץ גם עם הפסיכולוגית המלווה את הגן מטעם העירייה כדי לאתר האם היה גורם רגשי כלשהו לשינוי הדרסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שפותמאיה11/05/2008
שלום, האם שילוב של שתי שפות עלולות לעכב את מועד תחילת הדיבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דו לשוניות
חן לדרר11/05/2008מאיה שלום
לא ברור לי האם את מתיחסת לדו לשוניות או לחוג אנגלית וכדומה. בגדול תשובותי תתיחס לדו לשוניות (כלומר שאחד או שני ההורים מדברים באופן קבוע בשפה שאינה עברית).
דו לשוניות הינה תופעה נפוצה בארץ ובעולם בכלל. לעיתים ישנו איחור קל בתחילת רכישת הדיבור אך בהמשך לא נצפה לראות איחור כלשהו
כמה נקודות חשובות בנושא:
מומלץ להורים לדבר עם הילד בשפה הקלה להם (אין טעם לחשוף ילד לשפה שאינה רהוטה ושגורה היטב בפי ההורה)
חשוב שתהיה הפרדה בין השפות - כלומר שאם את מדברת עם ביתך ברוסית למשל , תעשי זאת באופן סדיר ואל תערבבי עברית במהלך השיחה כדי לא ללמד שיבושים וערבובים
מומלץ לאפשר לילדכם לענות בשפה הנוחה לו (אלחא אם כן אתם אינכם מבינים שפה זו) אין זה חשוב אם הוא עונה בשפה שונה מזו שבה פניתם אליו .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בביטוידביר יהודה07/05/2008
שלום וחג עצמאות שמח
נכדתי היקרה היא בת שלוש, ילדה מדהימה בכושר הביטוי שלה אך אין היא מצליחה לבטא את האות "ר" ובמקומה היא אומרת "אא". ההורים לא לחוצים אני כן לחוץ.
אשמח לקבל את חוות דעתכם בנידון
בברכה
יהודה דביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגוי "ר"
ענת תבור07/05/2008שלום לך וחג עצמאות שמח!
ביתך המקסימה אינה הוגה "ר", וזה עדיין תקין לגילה. ההגה "ר" נרכש מאוחר יחסית בהתפתחות הנורמלית, ולכן ישנו סיכוי רב שירכש באופן עצמאי וטבעי בשנה הקרובה ללא צורך בהתערבות טיפולית. לקראת גיל 4 ש', אם עדיין אינה מפיקה "ר" - מומלץ לפנות לקלינאי/ת תקשורת.
בברכת חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)