פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מדבר
    יפעת ברנר
    28/12/2008

בני בן השנתיים וחודשיים כמעט אומר מילים מעטות מאד כמו אמא, אבא, עוד,די,בייביי וכו' אבל לא אומר כלל משפטים שלמים ואינו יודע לבטא את רצונותיו האם זה נורמלי (שני אחיו הבוגרים כבר דיברו בגיל זה)? ומה ניתן לעשות אם זה לא בסדר. לתשובתך אודה, חג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מדבר

הוספת תגובה

• לא מדבר

חן לדרר
    28/12/2008

יפעת שלום
    בגילו של בנך עדיין לא כל הילדים מצרפים משפטים אך כן נצפה לאוצר מילים של לפחות 50 מילים.
    כדאי לבדוק את הנושא: יש לפנות לאבחון קלינאית תקשורת דרך קופת החולים שלכם ובמקביל לבצע בדיקת שמיעה.
    בינתיים בבית אפשר לפתח את השפה בכמה דרכי:
    1. לעודד תקשורת בכל דרך (כלומר להגיב גם לתנועות ידיים, צלילים ופרצופים)
    2. ללוות הבעת רצונות של בנכם (שהובעו בדרכים שהוצגו קודם) במלל קצר. למשל אם בנכם מצביע על משהו גבוה אומר E, לתת לו ולהגיד "אתה רוצה בננה, הנה בננה, כך בננה". החזרות הרבות תורמות חשיפה חוזרת וחשובה.
    3. ללוות פעילויות משותפות במלל קצר (מילה-שתיים) וחזרתי כגון "עוד בננה, הנה בננה, רוצה בננה?" וכדומה. אל תשכחו לעשות הפסקות שיאפשרו לבנכם ליזום תגובה כלשהי
    4. משחקים קוליים : שמוש בקול להפקת צלילים שונים עוזר להתאמן ולהגיע ליכולת הפקת מילים. לוו משחקים שונים בצלילים קלים ומתאימים. למשל הופ לכדור, טו לרכבת, בום לנפל וכדומה. אל תבקשו מבנכם לחקות אותכם, לרוב הוא יעשה זאת מעצמו אם יהיו מספיק חזרות

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרייר מאוד בגיל שנתיים
    מיה
    28/12/2008

יש לי בן בן שנתיים שמרייר בכמויות (על החולצה נוצר מהר מאוד כתם גדול של רטיבות) ושאלתי היא האם ניתן וצריך לטפל בבעיה בגיל הזה. פרטים נוספים: הוא החל ללכת רק בגיל שנה וחצי, אך לא נראה שיש לו בעיית שרירים כלשהיא. כרגע, אם משווים אותו לילדים אחרים בגילו הוא מהפעלתנים ומהפעילים יותר (תמיד בריצה, משחק בכדור, מנסה לקפוץ). הוא משתמש במוצץ, בעיקר בשינה, אך לעיתים גם בשעת משחק (ואז הוא מרייר פחות) הוא אומר מילים שאנחנו מבינים (אחרים פחות.). עדיין לא מאוד ורבלי. שותה מקש בקלות. תודה רבה מראש מיה

לקביעת תור
    סגירה
    מרייר מאוד בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• ריור

חן לדרר
    28/12/2008

מיה שלום
    תחילה עליכם לפנות לרופא א.א.ג הוא יבדוק את המעברים בלוע ובאף וכן יפנה אותכם לבדיקת שמיעה.לאחר מכן מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת והיא תוכל לבדוק לעומק את נושא הריור והן את נושא מובנות הדיבור ולהמיץ על טיפו מתאים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בדיבור והחלפת האותיות ש ב ס
    אירית שליט
    25/12/2008

שלום, בני בן ה2.5 את מילותיו אומר כאשר חותך את המילים ומתשתמש בעזרת ידיו לתאר את רצונותיו טיפת חלב עשתה לו מבחן תקשורת הוא הבין הכל ושמע אך לדבר הקשה עליו לכן הפנתה אותי לרופא משפחה שימליץ על קלנאי תקשורת מה עלי לעשות על מנת לזרז את הענין ? כמו כן בתי בת ה-4.5 מדברת כאשר מחליפה את האות ש ב-ס טיפת חלה שלחה אותי לבדיקת אף אוזן גרון? האם זנ נכון? או לבקש הפניה לקלנאי תקשורת או שיחלוף לבד? מה לעשות? אשמח לקבל תשובה בהקדם תוה אירית

הוספת תגובה

• שלום אירית

ז'קלין סקרן מנסור
    26/12/2008

1- בקשר לילד הקטן בן 2:5 : בגיל הזה יש לפנות דרך רופא הילדים להתפתחות הילד השייך לקופת חולים שלכם , לפי השאלון יחליטו להזמין לקלינאית תקשורת במכון להתפתחות הילד .

2- בקשר לילדה בת 4:5: כאשר יש שיבושי היגוי של השורקות , עדיף לפנות לרופא אאג כדי לעבור בדיקת שמיעה ולאחר מכן לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת . בקשר לשיבוש - אם הכוונה שהיא הוגה את ה\ש\ כמו \ס\ כלומר אינטרדנטלית - לשון מבצבצת בין השיניים אזי השיבוש עצמו נחשב תקין עדיין לגיל , אם זה שיבוש אחר אז כדאי לפנות לאבחון לאחר בדיקת שמיעה.

בהצלחה
    ז'קלין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתים הפסיקה לדבר
    dvora
    24/12/2008

נכדתי בת 2 דברה משפטים ברורים. ו לפתע התחילה לדבר גיבריש. רוצה לציין שהשפחה חיה באר"הב כך שהילדה חשופה לשתי שפות.עברית ואנגלית. הילדה בת זקונים ולה 3 אחיות. האם תופעה זו מוכרת.? האם יכולה להיות הסיבה בעית של דו לשוניות.? האם תשומת לב ? אולי בעיה פיסיולוגית במוח? מאוד מודאגת.

הוספת תגובה

• הפסקת דיבור

חן לדרר
    24/12/2008

דבורה שלום
    לדו לשוניות בד"כ אין השפעה על הפסקת דיבור.
    הפסקת דיבור יכולה לנבוע מסיבות שונות, לעיתים בהתפתחות כאשר תחום אחד מתפתח תחום אחר קצת נעצר או אפילו נסוג. למשל כשילד מתחיל ללכת הוא עלול להפסיק למלמל.
    בנוסף ישנם לעיתים השפעות רגשיות הגורמות לנסיגה וסיבות נוספות
    במקרים של הפסקת דיבור אנו ממליצים על אבחון קלינאית תקשורת ויעוץ של רופא ילדים או רופא התפתחותי כדי לשלול סיבות המצריכות טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעיה באות ס
    ראמי
    23/12/2008

שלום שמי ראמי מנצרת עילית אני בן 30 וחבר בקופת חולים מכבי יש לי בעיה ואני לא יודע לאן לפנות הסין יוצא לי שין וזה מפריע לי מאוד בדיבור לאן לפנות והאם אפשר לפתור את הבעיה בגיל שלי ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי בעיה באות ס

הוספת תגובה

• האות ס

חן לדרר
    24/12/2008

ראמי שלום
    בעיות היגוי אפשר לפתור בכל גיל. ככל שהגיל עולה ההרגל המשובש יותר חזק , יחד עם זאת אם תשקיע ותתרגל באופן אינטנסיבי תוכל ללמוד הגייה נכונה.
    עליך לפנות לאבחון קלינאית תקשורת והיא תמליץ על טיפול.
    בדוק בקופת החולים האם הינך זכאי לטיפול דרך הקופה, אם לא באפשרותך לממן את הטיפול באופן פרטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 וחציע לא אומר "ר"
    שירלי
    23/12/2008

במקום אומר "ר" או במאמץ "ח". מה עושים?? יש תרגילים לשיפור העיניין?? ועוד דברר, השפה שלו מאוד משובשת במאמץ אנחנו מבינים למה התכוון לרוב אנו מבינים מהצללים של המילים.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 וחציע לא אומר "ר"

הוספת תגובה

• היגוי

חן לדרר
    24/12/2008

שירלי שלום
    שיבוש ב - ר אופיני לילדים עד גיל 4, יחד עם זאת מובנות ירודה אינה אופינית לאף גיל ולכן עליכם לפנות לאבחון קלינאית תקשורת דרך קופת החולים שלכם. במקביל מומלץ לבצע בדיקת שמיעה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות דיבור לילדה בת שלוש ורבע
    רון
    14/12/2008

שלום, לבתי בת השלוש ורבע יש הפרעות דיבור המתבטאות בהגיית האות ק' כ- ת'. האם הדבר מסתדר לבד, האם יש צורך לטפל כבר בגיל הזה, האם להמתין? תודה

הוספת תגובה

• היגוי

חן לדרר
    14/12/2008

אנחנו מצפים שזה יסתדר בגילאי 3:00-:06. מאחר והיא כבר די קרובה מומלץ לפנות לאבחון שיראו במה מדובר וימליצו לכם על המתנה או טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נער בן 16 עם שין שורקת איך מטפלים?
    דן
    11/12/2008

שלום, שמי דן ואני בן 16, לאחרונה מזה שנה וחצי אני סובל משין שורקת, אולם הבעיה לא קבועה היא באה והולכת מה שנקרא, לרוב הבעיה באה במצבי דיבור מהר או לחץ או סתם אפילו. איך מטפלים בבעיה והאם יש אפשרות לפתור אותה לבדי ללא עזרת מומחה? נ.ב, אני לא שומע את עצמי מבטא את השין כסין אנשים אומרים לי שיצא לי במקום ואני שומע כרגיל זה נורמלי?

הוספת תגובה

• שין שורקת

ז'קלין סקרן מנסור
    11/12/2008

שלום דן
    לפי התאור ,אני ממליצה לך לפנות לבדיקת שמיעה ( במידה ולא עברת בדיקת שמיעה כיוון שציינת שאתה לא שומע הבדלים בהגייה שלך) ולאחר מכן לאבחון ע"י קלינאי תקשורת כדי לבדוק לעומק מתי ולמה זה קורה והנחות אותך בהתאם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בשין שורקת איכן?

דן
    11/12/2008

לא עברתי בדיקת שמיעה לאחרונה, עד כמה שידוע לי אני שומע טוב, אני שומע את עצמי אומר את השין בשריקה אך לא תמיד. בקשר לבדיקה אצל קלינאי מומחה, אני גר בחיפה איכן ניתן לבצע בדיקה כזו? (אני חבר בקופ"ח כללית)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טפול

ז'קלין סקרן מנסור
    13/12/2008

שלום דן
    אבחון היגוי שורקות ניתן לבצע בלין - קופ"ח כללית בחיפה
    ז'קלין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודת מחקר
    מירב
    11/12/2008

שלום רב אני סטודנטית העורכת עבודת חקר בנושא השפעת פעילות גופנית על יכולת הדיבור אצל אדם עם פגיעת ראש. המחקר הוא מחקר פעולה התערבותי ואני מחפשת מבחן / איבחון אשר אוכל למדוד בו את ההתקדמות בדיבור של אובייקט המחקר. אשמח לקבל המלצות קישורים או הפניות למבחן. תודה מראש מירב

לקביעת תור
    סגירה
    עבודת מחקר

הוספת תגובה

• למירב

ענת תבור
    11/12/2008

כדאי לפנות לבית חולים לווינשטיין ברעננה, שם יש מחלקה של הפרעות בתקשורת שמומחית בתחום פגיעות ראש ופיתחו ערכת אבחונים מיוחדת לכך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן

חן לדרר
    14/12/2008

מרב שלום
    קיים מבחן PALPA שזו מבחן מקיף לאפזיה, אכן היוצרים והמשווקים הינם בית לוינשטיין , פני שם למחלקת הפרעות בתקשורת. האם את קלינאית תקשורת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון הגורמים לגמגום.
    אלמונית
    10/12/2008

שלום רב, בעלי הינו כבד לשון מילדות, והוא מעוניין בילדים. ניסיתי להתעניין בפורום לייעוץ גנטי, הקיים באתר זה, עד כמה הגורם לגמגום הינו גנטי, מחשש ללדת ילד מגמגם. תשובת הדוקטור הייתה כי בעלי צריך לעבור אבחון, כדי לבדוק האם הגורם לגמגום אצלו גנטי, ורק אז נוכל לדעת . שאלתי היא: היכן ניתן לעשות אבחון כזה? האם אבחון כזה ייתן לנו תשובות וודאיות? מה עלותו? ובכלל לדעת- מה ידוע לגבי הגורם הגנטי לגמגום? ובמידה ואכן מדובר בגורם גנטי, האם הוא יכול לעבור בתורשה? תודה אלמונית

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון הגורמים לגמגום.

הוספת תגובה

• גמגום ותורשה

ענת תבור
    10/12/2008

גמגום יכול לנבוע מסיבות רבות, אך ידוע כי בחלקו כן עובר בתורשה, יותר אצל הבנים.
    אין לי מידע לגבי אבחון גנטי ולא ידוע לי על אבחון מוקדם לגמגום.
    האבחון המומלץ הוא אצל קלינאית תקשורת שבודקת את אופן הופעת הגמגום. באמצעות איסוף מידע זה ניתן להעריך (הערכה בלבד) את הסיבה לגמגום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות שפה אצל ילד בן שנתיים
    מאיה
    08/12/2008

שלום, אני אמא ל- 3 ילדים. בני בן 2.2 מבקר במעון. רק לאחרונה החל בני להגות מילים. בשיחות עמו יש ברפרטואר שלו המון מילים (שמות בני משפחה, בעלי חיים, חפצים שונים, מאכלים ועוד) אולם הוא אומר את שמותיהם כשמתחשק לו (ממש כך) לעיתים ניכר כי אם הוא חש לחץ לדבר הוא אינו משתף פעולה. לילדי הקט יש שפת ג'יבריש עשירה מאוד והוא אף מתווכח איתנו ומנהל איתנו שיחות נפש אך בגיבריש. בגן הילדים הדבר מתקבל בחיוך אך הגננת המליצה לי להתייעץ עם מרפאה בדיבור. התייעצתי עם רופאת הילדים והיא יעצה לנו לחכות לפחות לגיל 2.6 אך אני מתחילה להילחץ. בני שהיום בן 8 דיבר גם הוא רק לאחר גיל שנתיים וחצי ויש לציין כי שפתו עשירה מאוד לכל הדעות. מה דעתכם האם עליי ללכת ליעוץ?

הוספת תגובה

• שפה

חן לדרר
    08/12/2008

מאיה שלום
    בכל מקרה של התלבטות עדיף לעבור אבחון מלא של קלינאית תקשורת, במקסימום לא ימצאו צורך בטיפול ויתנו לכ הדרכה בנושא.
    לגבי המצב הספציפי שתארת - בגילו של בנך אנחנו כבר מצפים להופעת צירופים של מילים אך כאשר אין די מילים זמינות זה מתעכב. בנוסף, לרוב הסיבה לשמוש מועט במילים קיימותנ הינו קושי ולא חשק. אנחנו יודעים מניסיון שילדים עם קושי מראים תסכול וז מתחילים לעיתים להמנע כמו שציינת בהתייחס לבנך. זו אחת הסיבות לא לעכב את הפניה ליעוץ

תוכלו לבקש מרופאת המשפחה שלכם הפניה עכשיו (דרך אגב אנו מאבחנים גם בגילאים צעירים יותר בהרבה כך שאין סיבה טכנית לעכב זאת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רינת
    07/12/2008

האם עושים כיום גם תואר שני בקלינאות תקשורת? אם כן, למה זה טוב? האם אפשר להתקבל עם תואר שני לעבודות שתואר ראשון בקלינאות לא מספיק להם? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תואר שני

ענת תבור
    07/12/2008

שלום רינת,
    תואר ראשון בהפרעות בתקשורת מספיק לכל עבודה. תואר שני מיועד להרחבת הידע בתחומים השונים, ובמקומות עבודה ציבוריים שונים יכול לאפשר משכורות גבוהות יותר והזדמנויות לתפקידים ניהוליים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שושי
    04/12/2008

האם ידוע לכם אם במקרה עישון גראס יום יום במשך שנים עלול לגרום להפרעות דיבור ? האם ידוע לכם אם נעשה מחקר בנושא? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שושי שלום

חן לדרר
    07/12/2008

למיטב ידעתי לא נעשו מחקרים בנושא. עישון גראס אינו מומלץ באופן כללי, אז לשיקולכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן השנה ושבעה חודשים מדבר מעט מ
    רונה
    01/12/2008

בני בן השנה ושבעה חודשים אינו מדבר ברור למרות שהוא מבין הכל קשה לו לחזור על דברי למשל אמא הוא אומר אינה ,ואוצר המילים שלן מצומצם אני רואה שבת גילו ממש מדברת ברור ואוצר מילים רחב . האם יש סיבה לדאגה? מה דעתכם כיצד עלי לפעול? לתשותכם מודה מראש דנה

הוספת תגובה

• בן 1:7

ז'קלין סקרן מנסור
    01/12/2008

שלום דנה
    כבסיס להתחלה :
    1-יש לברר את המצב של השמיעה, האם בנך סובל מדלקות אוזניים וליקוי בשמיעה עקב כך ? האם נבדקה השמיעה ?
    2- מה מצב ההתפתחות הכללית - מוטוריקה גסה ועדינה,אכילה ולעיסה , ריור, משחק...
    3- את מתארת הבנה תקינה . האם ההבנה תקינה לגילו ? האם הוא מצליח למשל לבצע הוראות פשוטות ללא הכוונה ועזרה בהצבעה? האם הוא מזהה חפצים לפי שמם ? האם מזהה אנשים לפי שם ? האם מבין שאלות של כן/לא (אתה רוצה לצאת החוצה? או אתה רוצה לאכול? כמובן ללא גסטה/הצבעה)
    4- בגיל הזה אנו מצפים מילד להגיד מילים שהם מתארות גם חפצים וגם פעולות ,ומצפים שהם לא יהיו מדויקות. גם מצפים שהילד עושה תיקונים מיום ליום והולך לכיוון יותר מובן למשל המלה /כדור /יכולה להתחיל מ : גול- דו- דדו - דור- עד שנגיע להגיה נכונה , ובזמן הקרוב יתחיל לצרף 2 מילים /הנה אוטו , אני במבה, אבא בית ...

אם תרצי להרחיב בנושאים הנ"ל , את מוזמנת שוב לכתוב.
    אם ענית על השאלות , ייתכן והתמונה נהייתה יותר ברורה ותוכלי להחליט בקשר לפנייה לייעוץ ע"י ק. תקשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בדיבור
    עור רפוי
    29/11/2008

שלום, רק עכשיו שמתי לב לפורום הזה ורציתי לשתף בעיה מסויימת שמפריעה לי הרבה שנים ולא ידעתי מהו המקום הנכון. אני בן 19 ויש לי בעייה מציקה שדמעות זולגות לי מהעיינים אוטמטית ברגע שיוצא לי לפתח שיחה עם בן אדם זר ( גם עם אדם הקרוב אלי ) על עצמי או סתם שיחה כללית מבלי שאני רוצה או מתכוון לכך. זה מציק ומפריע לי שבגיל כזה אני "בוכה" ומוצג באור של בכיין או ילד קטן, ורציתי לשאול למה זה וממה זה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות בדיבור

הוספת תגובה

• דמעות בזמן דיבור

חן לדרר
    30/11/2008

אבי שלום
    אם הבנתי נכון את תאורך אתה דומע רק בשיחה על תכנים מסויימים, כלומר שהסיבה לכך הינה התוכן ולא הדיבור עצמו.
    במצב זה הסיבה בדרך כלל הינה רגשית (למשל מבוכה, חוסר נוחות וכדומה) ולא בעיה פיזיולוגית ולכן כדאי להתיעץ עם פסיכולוג

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה