מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צואר רחם קצררינת03/05/2009
בשתי הריונות היו לי צואר רחם קצר וסיכון ללידה מוקדמת {בסופו של דבר ילדתי בשבוע 38} זה אומר שיקרה גם בהריון הבא ? זה קשור למבנה רחם ?כי יש לי רחם דו קרני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינת
ד''ר אלי רימון03/05/2009הריון דו קרני קשור ללידות מוקדמות
קשה לנבא מתי תלדי בהריון הבא אך קרוב לודאי שבמועד דומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים בהריוןרונית03/05/2009
שלום
בהריון שבוע 8 לפני כשבוע התחילו דמומים,בהתחלה קלים ולאחר מכן כמו מחזור,ללא כאבי בטן וללא גושים לעת עתה נבדקתי לפני שלושה ימים וראו דופק ונאמר לי שאין צורך לבוא כל הזמן להיבדק רק במקרה של דמום מסיבי וכאבי בטן חזקים להגיע שאלתי מהיכן הדימום הזה נובע? האם יש הריונות עם דמומים כאלה? ומתי אני יכולה לדעת שאני מפילה? והיה והעובר כבר ללא דופק האם זה מסכן אותי עד הבדיקה הבאה? סליחה על כל השאלות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד''ר אלי רימון03/05/2009שאלתי מהיכן הדימום הזה נובע? לא ברור, כנראה מאיזור ההשרשה
האם יש הריונות עם דמומים כאלה?15-20%
ומתי אני יכולה לדעת שאני מפילה? אינך יכולה לדעת אלא במקרה של דימום כבד
והיה והעובר כבר ללא דופק האם זה מסכן אותי עד הבדיקה הבאה?לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה מרגיע
שלי03/05/2009לי היו דימומים קלים לאורך שבועות 6-9 והתפתח הריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים (?)יעל03/05/2009
שלום
אני בהריון שבוע 7 (+3)
בשבוע 6 (+4) ערכתי אולטרסאונד ראשון ונצפה עובר עם דופק + שק הריון נוסף
הרופא שלי אמר לחזור על האולטרסאונד בעוד שבוע בכדי לראות אם השק הנוסף התפתח
שאלתי הם מה הסיכוי שאכן השק הנוסף יתפתח?
איזה סיכוי גדול יותר: שיתפתח או שלא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אלי רימון03/05/2009לא ידועה לי סטטיסטיקה בנושא זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא סטטיסטיקה אלא ניסיון
יעל03/05/2009אינני מצפה למספרים סטטיסטיים
אלא רציתי לדעת האם מניסיונכם זה נורמאלי ששק אחד כבר התפתח לעובר עם דופק ואילו השק השני מתעכב בהתפתחותו ורק כעבור שבוע גם הוא מתפתח לעובר עם דופק?
האם לטפח ציפיותיי (אשר הנן גבוהות מאוד) או לאו?
הייתי מאוד רוצה תאומים
אנא, אם תוכלו לתת אפילו כיוון - אודה לכם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
ד''ר אלי רימון03/05/2009זה בהחלט יתכן היות שכיום אנו מבצעים סונר מוקדם מאוד בהריון.
מצד שני יתכן כי השק מבטא הריון שנספג כמו שקורה ב-5-15 % מתאומים בשלב התחלתי
לכן קשה להעריך ודרוש סונר נוסף בהפרש שבוע
אין צורך לפתח ציפיות "גבוהות" וגם לא לצלול לאכזבה קשה. עדיין יש שק הריון תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להיכנס להריון ומפחדתרינת02/05/2009
בת 33 יש לי שני ילדים מקסימים ובריאים. עברתי 4 הפלות כי לא היה דופק לעובר ולידה בשבוע 40 תינוקת ללא דופק [לא ידוע מה הסיבה} בנוסף יש לי רחם דו קרני.
אני עובדת במשרה מלאה ורוצה להיכנס להריון אך פוחדת לעבוד בזמן ההריון השאלה שלי אם
אני יכולה לקבל שמירת הריון בגלל העבר שלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להיכנס להריון ומפחדת
פרופ' יריב יוגב02/05/2009נראה לי כי יש מקום לברור רפואי טרם ההריון הבא
לגבי שמירת הריון זו ה מלצה אינידידואלית שאינה מסתמכת על פחד כי אם על שאלה מאד בסיסית באם עבודה בהריון מסכנת אותך או את העובר. לצורך שאלה זו יש צורך ביותר פרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקלאבי01/05/2009
שלום,
אשתי במשקל 100 ק"ג גובה כ- 1.70. שבוע 9 להריון.
האם משקל זה מגדיר את ההריון כהריון בסיכון?
אם כן אל מי לפנות?הרופא המטפל המליץ לפנות לדיאטנית.האם זה מספיק?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון-המשקל הוא 90 ק"ג
אבי02/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף משקל
פרופ' יריב יוגב02/05/2009יש לפנות לדיאטנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי ואספיריןאור30/04/2009
בת 37 הריון תאומים ראשון שבוע 29
שאלותיי:
1. אני צפויה ללידה בניתוח קיסרי. האם זו הרדמה חלקית או הרדמה מלאה?
2. באילו מקרים יש הרדמה מלאה? האם זה כאשר הניתוח הוא לפני התאריך הצפוי ?
3. האם הרדמה חלקית מתבצעת באפידול ?
4. מה היתרונות של ניתוח בהרדמה מלאה או חלקית ?
5. שאלה בנושא אחר: אני נוטלת אספירין 100 למניעת רעלת הריון. ידוע לי שצריך להפסיק לפני הלידה. באיזה שבוע יש להפסיק ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי ואספירין
פרופ' יריב יוגב01/05/20091. כעיקרון בהרדמה אזורית
2. בכשלון הרדמה אזורית, מספר טסיות נמוך ובמקרים חריגים ע"פ שיקול המרדים
3. בד"כ הרדמה ספינלית (דקירה דומה לאפידורל)
4. התאוששות קלה יותר ללא צורך לצנטר את קנה הנשימה
5. שבוע 34 לערך התייעצי עם הרופא המטפל
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתיפית30/04/2009
נמצאת בהריון לאחר IVF תאומים שבוע 21
שאלתי . מדוע לא עושים או צריכים לעשות בדיקת חלבון עוברי לתאומים .?
זה מה שהרופא שלי מסר לי .
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
פרופ' יריב יוגב30/04/2009הבדיקה אינה מדויקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רביפית30/04/2009
שלום,
אני נמצאת בהריון עם תאומים שבוע 21 -במעקב הריון בסיכון.בגלל יתר לחץ דם ותפקוד מהיר של בלוטת התריס .
נוטלת כל יום אספירין וכדור לבבלוטה PTU
שאלתי היא , בחודש האחרון אני סובלת ממצב שהכפות ידיים שלי נרדמות או כל אחת בנפרד או ביחד . לכמה דקות .. ואז משתחררות. וללא קשר לשינה כי אני לא ישנה לצערי כלל
שאלתי היא האם זה בכתוצאה מהריון וזה טבעי ?
בנוסף מדובר בכל כמה שעות שזה קורה
ובעבר לא סבלתי מזה .
או שצריך לבדוק יותר את העניין ?
אשמח לקבל תשובה בהקדם .תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
פרופ' יריב יוגב30/04/2009ממצא שכיח בהריון
אך דגרת החומרה שאת מציינת חריגה
פני לרופא להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון גבוהגלי28/04/2009
שלום
נמצאת בשבוע 6+5 התחיל בהתחלה הפרשה חומה ולאחר מכן לדימום כמו התחלת מחזור צבע אדום,לאחר בדיקה הרופאה ראתה דופק והמליצה על כדורי אוטרגיסטן,שאלתי האם הכדורים יכולים לגרום ליתר דימום? היות ואני סובלת מקרישיות יתר אני לוקחת קלקסן,שאלתי היא מי מפנה למרפאה בסיכון גבוה האם הרופא? או שאני יכולה לגשת על דעת עצמי? האם לאור המצב אני צריכה שמירת הריון? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון גבוה
פרופ' יריב יוגב28/04/2009אין צואך בטיפול בכדורים הללו
הפניה למרפאה להריון בסיכון גבוה ע"י הרופא המטפל.
או באופן פרטי לרופא המומחה בתחום זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות פולשניות ודימומים בעבראבי27/04/2009
שלום,
אשתי בת 38 בשבוע 8.
לפני שבועיים עברה דימומים קלים למשך שבוע וחצי לסרוגין.כעת נראה שהכל תקין.
שאלתי היא בנוגע לבדיקות המסכנות את העובר,למשל מי שפיר.
קראתי באתר מסויים, שמי שעברה דימומים יש לה סיכוי מוגבר להפלה עקב בדיקת מי שפיר.
האם כך?והאם כדאי לבצע בדיקות פולשניות אלו בהתחשב בדימומים שהיו לה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות פולשניות ודימומים בעבר
פרופ' יריב יוגב27/04/2009במידה ועד למועד הדיקור לא יהיו דמומים נוספים אין סיכון מוגבר לדיקור מי שפיר מעבר לסיכון הסטטיסטי של אובדם הריון לאחר דיקור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv ,תחילת הריון - לחץדניאל27/04/2009
אני בשבוע 11 להריוני , הריון שלישי , בשתי הלידות הקודמות הכל היה תקין. כרגע cmv igm positive ' avidity 42%.
מה זה אומר ?
כשקראתי על זה - חשכו עיניי...
הפסקת הריון אני לא אעשה בשום שלב מטעמי הלכה .
מה הסיכויים , מה הסיכונים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
פרופ' יריב יוגב27/04/2009ע"ס הנתונים שסיפקת לא ניתן לחוות דיעה פני למרפאה להריון בסיכון גבוה או קבעי פגישת ייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףשרון27/04/2009
בס"ד
אני נמצאת כרגע בשוע 10. יש לי שקיפות עורפית ב6/5 בעזרת ה'.
העניין שהייתי אצל הרופא שלי רק כשהייתי השבוע 6+5 ימים, הוא ראה דופק ועובר, ואמר לחזור רק בשבוע 11 לעשות שקיפות.
יש לי מספר שאלות:
1. האם זה מקובל שהייתי אצלו בשבוע 6 + 5 ימים ואני חוזרת רק בשבוע 11? אני לא אמורה לבקר אצלו בתדירות יותר גבוהה?
2. בדרך כלל, יש לי בחילות, גודש בחזה וכו'. היום קמתי וכאילו כלום. האם זה קורה או שאני אמורה לדאוג?
3. יש לי לפעמים הפרשות (סורי) בצבע צהוב. זה תקין?
4. יש לי לפעמים כמו כאבי מחזור שנמשכות כמה דקות? האם זה תקין?
בבקשה תענו לי, אני בלחץ
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ' יריב יוגב27/04/2009נראה לי שיש מקום לבדיקה
פני לרופא המטפל או קבעי גישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא- עודף משקל בהריוןמיכלניקית26/04/2009
שלום דוקטור, אני בהריון ראשון, שבוע 8 לפי וסת אחרונה ו-5.5 לפי US .
מדד ה BMI שלי הוא 50 !!!
היום הייתי בפעם ראשונה אצל הרופאה שלא הייתה נחמדה בכלל ולא נתנה לי לשאול הרבה שאלות, פלטה מהמחשב הרבה בדיקות מעבדה וכו וכו'.
אני מפחדת מהמשקל שהתחלתי בו את ההריון ומשתדלת לא לעלות כלום , אפילו ירדתי 2 קילו.
הרופאה אמרה שהיא מגדירה את ההריון בסיכון גבוה אבל שאין מה לעשות כרגע.
האם זה נכון?
נקודות לציון: לפני חודש גילו לי תת פעולה של בלוטת התריס והתחלתי לקחת אלטרוקסין.
יש לאמא שלי הסטורייה עם קריש בריאה-טרומבוזות בהריון. בגלל זה הרופאה הפנתה אותי להמטולוג להתייעץ.
אני לא יודעת למה זה קרה בשלב כל כך מוקדם אבל יצאו לי ורידים בולטים בכל הרגליים, גם על זה הרופאה אמרה שאין מה לעשות.
מה דעתך?
האם הריון בBMI 50 יכול לשרוד תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ' יריב יוגב27/04/2009עודף משקל בהריון הינו גורם סיכון משמעותי
מציעכי תפני למרפאת הריון בסיכון או קבעי פגישת ייעוץ מסודרת באם מעוניינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולעקוף את הרופאה?
מיכלניקית29/04/2009אתה מציע בעצם שאני אעקוף את הרופאה של הקופה ואלך פרטי?
אני באמת מפחדת ממנה שהיא תתעצבן שעקפתי אותה ותסרב לטפל בי הייטב, היא נוראית.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולעקוף את הרופאה?
פרופ' יריב יוגב01/05/2009לשיקולך המלא
כאשר את "עוקפת" את הרופאה תגובתה לא רלבנטית מאחר ובטיפול פרטי לא תזדקקי כלל לשרותיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות ושקיפות עורפיתאבי26/04/2009
שלום,
כמה אחוזים מן ההריונות מופסקים בצורה יזומה עקב ממצאים לא תקינים בבדיקות אלו?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
אבי26/04/2009כמה מההריונות מופסקים,עקב כלל כל הבדיקות שנעשות במהלך ההריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
פרופ' יריב יוגב28/04/2009אנו עונים על שאלות ממוקדות ולא מספקים מידע כללי
נראה לי כי נכון יהיה שתקבע עם רעיתך פגישה מסודרת עם רופא מטפל אליו תפנה את כל שאולתיך הרבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםח26/04/2009
שלום,
אשתי בשבוע 8.
לפני שבועיים התחיל דימום קל שנראה שפסק בשבועיים שחלפו.(יש לפעמים מעט הפרשה).הרופאים המליצו על מנוחה.
היום לא נצפה באולטרסאונד דימום ברחם ונראה שהכל תקין.כולל דופק.
שאלתי,מה הסיכויים שכעת יהיה ההריון תקין?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' יריב יוגב26/04/2009סיכויים גבוהים להריון תקין המשיכו מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)