מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריבוי עובריםרונה01/06/2009
שלום רב,
יש לי ילדה בת חמש וילד בן שנתיים וחודשיים.
גיליתי שאני בהריון (מתוכנן) והלכתי לרופא נשים שלי.
הוא אמר שאכן אני בהריון ושיש לי תאומים ולשניהם יש דופק.
שאלותי:
א- מה הסבירות של "התאום הנעלם"?
ב- מה פרק הזמן הרצוי שעלי להגיע להיבדק בגלל שזה הריון עם ריבוי עוברים?
ג- האם מההתחלה ההריון נקרא הריון בסיכון גבוה?
ד- האם ישנן בדיקות שעלי לבצע/לא לבצע בגלל שההריון הנו הריון עם ריבוי עוברים?
תודה רבה,
רונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונה
ד''ר אלי רימון02/06/2009מה הסבירות של "התאום הנעלם"? 5-30% עבודות שונות
עלייך לפנות למעקב הריון בסיכון, הביקורת לפי שיקול הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים, הגדלת חדרי מוחמיכלוש01/06/2009
שלום רב,
אני בהריון עם תאומים לא זהים [BBB] שבוע 25+1.
בבדיקת אולטרא סאונד שגרתית שערכתי היום נממצאו חדרי מוח גבוליים:
לתאום אחד-חדר לטרלי ימני 10 מ"מ
לתאום שני-חדר לטרלי שמאלי 9.6 מ"מ
הרופא אמר לי שהתוצאות גבוליות אך בטווח הנורמה ולכן צריך להיות במעקב.
הוא לא הסכים לפרט על הגורמים/ההשכלות האפשריות.
ובכל זאת אני מאוד מודאגת.
10 מ"מ זה ממש הקצה של הגבול כאשר כל התרחבות נוספת היא כבר גורם סיכון לאבנורמליות של המח.
רציתי לשאול מה לעשות במקרה כזה-כל כמה זמן להיות במעקב, האם יש מומחים שאני צריכה ללכת אליהם או כל רופא זה בסדר, מה הסיכויים הסטטיסטיים שיש השלכות על המוח, וכו'... חפשתי חומר באינטרנט אך כל מקור מידע אומר דברים אחרים.
כמו כן-האם זה לא מוזר שהתופעה קיימת אצל שני התאומים? הרי מדובר בהסתברויות סטטיסטיות נמוכות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר אלי רימון02/06/2009יש צורך במעקב +סקירה מכוונת למח
בהמשך יעוץ גנטי שיסכם את מכלול הנתונים במעקב ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה באשר להריון בסיכוןיעלה01/06/2009
יש לי קוליטיס כיבית, עברתי התקף וכרגע ברגיעה. בשבוע 24 בבדיקת אולטרסאונד נמצא שיש לי שליית פתח. האם עליי להיות במעקב של הריון בסיכון? האם ישנו סיכוי לשינוי מיקום השלייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעלה
ד''ר אלי רימון01/06/2009הסיכון המרכזי הוא דימום שמסכן אותך ואת העובר
רצוי מעקב סיכון גבוה
בחלק גדול של המקרים השליה" מתרוממת" למיקום המאפשר לידה רגילה
המנעי מיחסי מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אלי רמון תודה על תשובתך המהירה
יעלה02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקשויות הבטןטל01/06/2009
אני בשבוע 22+1, ומשלשום אני מרגישה כל כמה דקות (לא קבוע) התקשויות של הבטן. אני לא זוכרת אם בהריון קודם זה היה כך גם במהלך ההריון, אבל אני כן זוכרת שבסוף ההריון, כך הרגישה ההתחלה של הצירים, עוד לפני השלב הכואב (אין לי כאבים עכשיו, אלא רק לחץ משמעותי).
האם לדעתך יש מקום לדאגה?
והאם אתה חושב שצריך לבדוק את ההתקשויות או שזה נורמלי ותקין?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר אלי רימון01/06/2009קשה לאמר מרחוק
גשי להבדק על ידי הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף?
טל01/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי להיבדק! לא רופאה אך זה היה לי
א01/06/2009תעשי מעקב אחרי צואר הרחם, לראות שלא מתקצר....
יתכן וכדאי לקבל טיפול בפרסולאט אלה כדורים להפסקת צירים...
אל תזלזלי....זה קרה לי וזה סיכון ללידה מוקדמת
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טל02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הגב בהריון תאומיםתמר01/06/2009
קראתי באינטרנט שלא מומלץ לישון על הגב בהריון עם תאומים, כי המשקל שלהם לוחץ על כלי דם ומאט את אספקת הדם לעוברים.
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר
ד''ר אלי רימון01/06/2009נכון, רצוי לשכב על צד שמאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקליעל01/06/2009
שלום ד"ר,
בשבוע 28.1 להריון ביצעתי אולטרסאונד הערכת משקל בגלל סוכר קצת גבולי
להלן התוצאות:
BPD - 73 מ"מ מתאים לשבוע 29.3
- Head cir 272 מ"מ מתאים לשבוע 29.5
מתאים לשבוע NA
- AB.Cir 232 מ"מ מתאים לשבוע 27.4
יחס - HC/AC 1.17
Femur len - 57 מ"מ מתאים לשבוע 29.6
גיל הריון US- 29.1
משקל ילוד- 1273
האם תקין?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אלי רימון01/06/2009בטווח התקין, למעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתדקלה31/05/2009
שלום,
קראתי לאחרונה תוצאות מחקר גדול שמצא שפעילות גופנית בהריון מעלה את הסיכון לרעלת הריון. האם המחקר מוכר לך? אם עשיתי פעילות גופנית לפני ההריון מותר להמשיך גם בהריון?[
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד''ר אלי רימון31/05/2009מכיר ולא מקבל
עלייך להתאים את הפעילות הגופנית להריון
נפגשתי באישה ששאלה בדיוק אותה השאלה ולא פרטה מה כוללת הפעילות הגופנית
כשהופיעו הצירים המוקדמים התברר שהיא כמעט ורצה מרתון!!
הפעילי שיקול דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחקרים שאני קראתי
תמר01/06/2009הי טלי,
אני קראתי כמה מחקרים שעשויים לעניין אותך. האחד אומר שאם את רגילה לעסוק בפעילות, את יכולה להמשיך בפעילות שהגוף שלך רגיל אליו, אבל מבלי להעלות את הדופק מעל 130 (בערך- תלוי ביכולות שלך) על מנת שלא להפריע לאספקת הדם לעובר. אם השרירים שלך מאוד מתאמצים, הם צורכים יותר דם... ומכיוון שרעלת היא סוג של מחלה של כלי הדם (שאין מספיק כלי דם בין הרחם לשלייה), לא כדאי להסתכן.
מחקר שני שקראתי נעשה על נשים בסיכון גבוה במיוחד לרעלת (כמוני)- מחקר גדול מכתב עת מהימן. קבוצה אחת של נשים עשתה 40 דק' הליכה 5 פעמים בשבוע וקבוצה שניה עשתה תרגילי מתיחה 40 דק' 5 פעמים בשבוע. קבוצה שלישית הייתה קבוצת ביקורת. 15% מהנשים מהקבוצה הראשונה-ההולכת קיבלה רעלת, תוצאות זהות לקבוצת הביקורת, ואילו מהקבוצה השניה- המותחת, רק 5% קיבלו רעלת. הם הצציגו את התוצאות כמובהקות.
אני בכל מקרה עושה מתיחות 5 פעמים בשבוע. זה דווקא די נחמד.
חשוב לי לומר שאני לא רופאה, וזו לא המלצה, רק משתפת במחקרים שקראתי.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל- הריון תאומיםיובל31/05/2009
שלום רב,
אני בהריון עם תאומים בסיכון גבוה לרעלת (ע"פי הסטוריה אישית כואבת ותוצאות בדיקת pp13).
כרגע אני בשבוע 22. בשבועות האחרונים אני עולה המון במקשל. בערך 1.5 ק"ג כל שבוע. אני רעבה הרבה ומרגישה שאני ממש מתחזקת אחרי ארוחה, אבל אני באמת אוכלת המון, כל שעתיים שלוש, כולל בלילה, שאני מתעוררת פעם או פעמיים מקרקורי בטן.
מצד אחד אני יודעת שאני אמורה להיות קשובה לגוף שלי, ולאכול כמה שאני צריכה. אני לא בחורה שמנה ומעולם לא עסקתי בריסון עצמי באוכל, וברור לי שזה לא הזמן להתחיל, אבל יש לי גם הרגשה שאני עולה יותר מידי. אני סתם משמינה, וזה גם מיותר.
אשמח לדעה או לעצה...
תודה,
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליובל
ד''ר אלי רימון01/06/2009הרחון תאומים לא דורש לאכול "כפול"
פני לדיאטנית להסדרת תפריט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים לאחר "דליפה" של מי שפירא31/05/2009
שבוע 36+4 אתמול בלילה הייתי במיון עקב תחתונים לחות וחששתי לדליפת מי שפיר
נאמר לי לאחר הבדיקות במיון שכמות המים תקינה 13.5 14.5 . נעשתה גם בדיקה ואגינאלית שנדרשתי להשתעל והרופאה אמרה שלא נראה שיוצאים מים.
בנוסף בבדיקה ידנית, צוואר הרחם סגור. ספירת דם תקינה.
השתחרתתי עם המלצות לסונר נוסף כדי לבדוק שהמים לא יורדים בכמותם.
אני משוכנעת שהלחות היתה עם ריח של זרע. ולא זיעה או שתן.
שאלתי היא האם מותר לקיים יחסים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר אלי רימון01/06/2009מחמת הספק כדאי להמנע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם חד קרנישיר31/05/2009
שלום,
אני בשבוע 37 והעובר שלי טרם התהפך.
הייתי ביעוץ אצל רופא מומחה בעקבות מעקב על עובר קטן ומי שפיר בגבול תחתון.
הרופא ציין בחצי משפט שנראה שיש לי רחם חד קרני וכנראה מסיבה זו העובר קטן יחסית ובמצג עכוז (שכנראה לא ישתנה) ולכן יהיה עלי לעבור ניתוח קיסרי.
האם זה אומר שבהריונות הבאים שלי העובר תמיד יהיה קטן? ותמיד אצטרך לעבור ניתוח קיסרי כי העובר לא מסוגל להתהפך בגלל חוסר מקום?
האם יש טעם לנסות שיטות טבעיות להיפוך עובר או שאין טעם בגלל צורת הרחם?
אני בחרדה נוראית מהמחשבה שבכל הלידות אצרך לעבור ניתוח.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
ד''ר אלי רימון31/05/2009האם זה אומר שבהריונות הבאים שלי העובר תמיד יהיה קטן? ותמיד אצטרך לעבור ניתוח קיסרי כי העובר לא מסוגל להתהפך בגלל חוסר מקום? לא ב-100% אך קיים סיכון מוגבר לשני הדברים
האם יש טעם לנסות שיטות טבעיות להיפוך עובר או שאין טעם בגלל צורת הרחם? אינן מעוגנות בספרות הרפואית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכוןטליה31/05/2009
מה זה אומר?
כרגע לא בהריון ורוצה הריון.
הריון ראשון הסתיים בניתוח חרום לאחר זרוז עקב רעלת הריון.
הריון שני שבוע 43(לא אין טעות) זרוז ללא התפחות של לידה.
האם ההריון הבאה הוא בסיכון?ומה ההשלכות ומה ההכנות להריון שכזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרווית
ד''ר אלי רימון31/05/2009קיים סיכון מוגבר לרעלת הריון
פני להתיעצות מסודרת טרם ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
טליה31/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריוןאור31/05/2009
בת 37 הריון תאומים ראשון שבוע 34. נאמר לי בבדיקה שטחית (לא מעבדה) שיתכן שיש לי חלבון בשתן. ולחץ דם- תקין. התבקשתי לעשות איסוף שתן ל-24 שעות.
שאלותיי:
1. מה הסיבות האפשריות לחלבון בשתן ? האם זה יתכן רעלת הריון למרות שלחץ דם תקין ?
2. כאשר לחץ דם עולה לרמות גבוהות ולא תקינות. האם אני אומרה לחוש זאת ? מה הסימנים ?
3. מה הטיפול בשלב זה של ההריון ?מנוחה ? כדורים ?
4. התבקשתי לבדוק כל יומיים שלושה לחץ דם. אך אין מכשיר כזה בידי, ובגלל החג עבר כשבוע. האם לחץ הדם יכול להשתנות בהפרש של יום , מתקין לגבוה. או שזה בהדרגה?
5. האם אני אמורה לחוש כאב, חולשה או משהו כשיש שלי רעלת הריון ?
6. שאלה בנושא שונה: נאמר לי שיש בשק הריון אחד ריבוי קל של מי שפיר. מה הסיבות לכך ? מה הסכנות בכך ?
תודה מראש
אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת הריון
ד''ר אלי רימון31/05/20091. האם זה יתכן רעלת הריון למרות שלחץ דם תקין ? כן בהחלט
2. כאשר לחץ דם עולה לרמות גבוהות ולא תקינות. האם אני אומרה לחוש זאת ? מה הסימנים ? שימי לב לכאבי רא וטשטוש בראיה
3. מה הטיפול בשלב זה של ההריון ?מנוחה ? כדורים ? - תלוי בערכי ל"ד ובדיקות- אשאיר זאת לרופא המטפל
4. התבקשתי לבדוק כל יומיים שלושה לחץ דם. אך אין מכשיר כזה בידי, ובגלל החג עבר כשבוע. האם לחץ הדם יכול להשתנות בהפרש של יום , מתקין לגבוה. או שזה בהדרגה? יתכן שישתנה בתוך ימים
5. האם אני אמורה לחוש כאב, חולשה או משהו כשיש שלי רעלת הריון ? ראי תשובה לסעיף 2
6. שאלה בנושא שונה: נאמר לי שיש בשק הריון אחד ריבוי קל של מי שפיר. מה הסיבות לכך ? מה הסכנות בכך - נושא מורכב ודורש שיחה יות מעמיקה
לאור ריבוי שאלותייך כדאי שתחזרי לרופא המטפל או לרופא הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןאורית30/05/2009
שלום ד"ר,
להלן תוצאות שקיבלתי לאחר ביצוע בדיקת סוכר 100 מל':
צום- 108, 60 דקות-241 , 120 דקות-216, 180 דקות-169, גלוקוז- 108.
אני יודעת שהתוצאות גבוהות, השאלה שלי היא : מה עושים במקרה כזה? אני כמעט ולא אוכלת ממתקים (יותר פירות או מחליפה ארוחה באבטיח ) , אני בשבוע 21+5 ועליתי שלושה ק"ג.
האם במצב כזה אני צריכה להיות בשמירת הריון? במיוחד שבהריונות קודמים סבלתי מצירים מוקדמים החל מהשבוע 26 לערך וגם מפתיחה של 2 אצבעות (למרות שנכון להיום הצוואר סגור והאולטרסאונד התברר כתקין - העובר שוקל 380 גר' ומתאים לשבוע ההריון).
תודה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריון
פרופ' יריב יוגב30/05/2009לאור הערכים לא נראה לי שמספיקה דיאטה ויש מקום לטיפול תרופתי
פני בהקדם למרפאה להריון בסיכון גבוה או במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוניתיפית30/05/2009
שבת שלום
עשיתי העמסת סוכר 50 ויצא 136.6 שהגבול 140 והורפא שלח אותי לעשות שוב בשיקה של ה 100
התוצאה כעת היא משהו לא ברור , הבדיקה מחולקת ל 4 רישומים : סוכר 0 יצא 77שהגבול 95
סוכר 60 יצא 178 שהגבול 180
סוכר 120 יצא 165 שהגבול 155
וסוכר 180 יצא 137 שהגבול 140
נראה לי שמשהו לא תקין , בבקשה ענו לי מהר , אני בלחץ נוראי.
אני בשבוע 25 בהריון תאומים ועם משקל של 102 קילו, וסה"כ בהריון עליתי 2 קילו .
מה אומרת התוצאה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריונית
פרופ' יריב יוגב30/05/2009לצורך אבחנת סוכרת הריונית באופן מסורתי יש צורך ב 2 ערכים לא תקיניםמתוך ארבעה
ולמעשה לך יש ערך אחד פתולוגי
אך מכיון ששאר הערכים קרובים מאוד לגבול המותר לאור העובדה כי מדובר בהריון תאומים ולך עודף משקל הייתי מגדירך כסוכרתית
יש לנערכתי מקום למעקב אחר רמות הסוכרים וייעוץ תזונתי
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים לאחר דימוםחסוי30/05/2009
שלום,
אשתי בתחילת שבוע 13.בת 38.שקיפות עורפית תקינה.
בשבועות 6 ,7,היה דימום והמטומה למשך שבוע וחצי.(היה כבר דופק).
הומלץ על מנוחה ולא לקיים יחסי מין וגם ניתן נר לחיזוק.
מאז שכחנו לשאול את הרופא האם מותר לקיים יחסים.וזאת שאלתי,האם ניתן כבר לקיים יחסים?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין
פרופ' יריב יוגב30/05/2009כעיקרון במידה ואינה מדממת אין מניעה מקיום יחסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)