מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון תאומים - מוות אחד העובריםשירלי07/05/2009
שלום רב,
אני בהריון עם תאומים לא זהים בשבוע 21 לאחר טיפולים לביוץ (איקקלומין + 2 זריקות אוביטרל). אתמול הלכתי לסקירת מערכות מאוחרת.
בסקירה התגלה שלאחד העוברים אין דופק ואין תנועות. הרופא גם אמר שגודל העובר החי קטן בשבוע (כמו עובר בשבוע 20) וביקש שאחזור לסקירה חוזרת בעוד כשלושה שבועות. הרופא גם הסביר שהעובר ללא הדופק נשאר ברחמי עד סוף ההריון ואם הכל תקין בעובר החי והוא גודל בצורה נורמלית, העובר ללא הדופק ילך ויצטמק וייעלם.
בדיקת האולטראסאונד האחרונה שעשיתי אצל הרופא המטפל הייתה לפני שבועיים בדיוק והכל היה תקין.
אני נואשת לדעת כמה דברים ולא מסוגלת לחכות שלושה שבועות ורוצה גם second opinion.
האם מקרה שכזה הוא שכיח?
האם עצם השארת עובר ללא סימני חיים פוגע או יפגע בעובר החי? האם זה עלול לפגוע בי?
האם עליי לגשת למיון במקרה כזה?
האם עליי לפעול בצורה שונה? שמירת הריון וכד'.
האם ניתן בכלל לדעת למה זה קרה?
ולסיום, האם יש טעם לבצע בדיקת אולטראסאונד חוזרת במיידית בכדי לראות שבאמת אין
דופק ותנועות?
אשמח לתשובות בהקדם היות ואני נואשת ולא מוצאת בשום מקום מידע על המקרה שלי.
בתודה מראש,
שירלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירלי
ד''ר אלי רימון07/05/2009האם מקרה שכזה הוא שכיח? לא שכיח אך גם לא נדיר
האם עצם השארת עובר ללא סימני חיים פוגע או יפגע בעובר החי? האם זה עלול לפגוע בי? בהנחה שתאומים לא זהים לא צפוי שיפגע ישירות אך ההריון בסיכון
האם עליי לגשת למיון במקרה כזה? לא
האם עליי לפעול בצורה שונה? שמירת הריון וכד'.לא
האם ניתן בכלל לדעת למה זה קרה?- כנראה שלא
ולסיום, האם יש טעם לבצע בדיקת אולטראסאונד חוזרת במיידית בכדי לראות שבאמת אין
דופק ותנועות? נהוג לחזור על הבדיקה כדי לודא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןאושי06/05/2009
אני בשבוע 9 לאחר ivf ואני לא מתפקדת מרגע ההפריה. אני לא הולכת לעבודה וקשה לי לבצע כל פעילות. כל ניסיונותיי לחזור לעבוד לא הצליחו וכרגע אני בחופשת מחלה.
אני עובדת משקד החינוך וזכאותי לימי מחלה הסתיימה,האם אני יכולה לקבל שמירת הריון? איך אני בודקת את זה? לאן לפנות?
אשמח מאוד אם תענו בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
ד''ר אלי רימון06/05/2009ההחלטה נעשית על ידי רופא מטפל
ההחלטה נבחנת על ידי ביטוח לאומי ולא כל בקשה מאושרת אוטומטית
פני לרופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהLeonardan06/05/2009
מעט ארוך, אך מכיל את כל הפרטים, אשמח להתייחסוכם, תודה מראש !
רקע :
שבוע 12+3 : שקיפות עורפית תקינה (1.2 מ"מ, משוקלל גיל ובדיקת דם 1:9999)
שבוע 15+4 : סקירה מוקדמת אצל ברונשטיין, ממצא יחיד Nuchal Edema 4mm
שבוע 17+2 : חלבון עוברי : תקין (1:9999)
שבוע 19+0 : מי שפיר תקינים
שבוע 19+3 : סקירה ממוקדת לקפל עור צווארי נמדד 6 מ"מ (אמור היה להעלם לחלוטין)* (ראה הערה בכוכבית)
שבוע 22+5 : אקו לב עובר תקין
ברונשטיין אמר ש Nuchal Edema של 4 מ"מ בלבד, כשמי שפיר תקינים, חסר משמעות.
(עשינו גם אקו לב, מכיוון שנונן למשל לא רואים בוודאות במי שפיר (גם לא תמיד באקו))
למרות זאת, פנינו לייעוץ גנטי, נראה שהם לא ממש יודעים כיצד להתייחס לממצא,
מכיוון שכל ההמלצות התייחסו ל 4 מ"מ כממצא של שקיפות עורפית, למרות שלחלוטין לא נכון.
* ברונשטיין בתחילה לא הסכים לקבלנו למדידת קפל עור צווארי נוספת,
מכיוון שטען שזה חסר משמעות, אך לאחר שלא נעלמה הבצקת ונמדד 6 מ"מ,
הסכים לקבלנו, באדיבות, נחמדות ומקצועיות (למרות שעדיין טען שחסר משמעות, רק מכיוון שלחצנו :-))
ונראה כי הסוקר שמדד 6 מ"מ לא ממש הבין מה עליו למדוד, לא ברור מה הוא מדד (כנראה את הכל, ולא רק בצקת),
ואפילו אמר לנו שמעולם לא נתבקש למדוד זאת, והוא לא בטוח מה רוצים ממנו.
(בזמן הסקירה הממוקדת, הסוקר אפילו לא ידע לומר לנו אם קיימת בבצקת או לא)
נוסף על כך, הבנו ש 4 מ"מ בשבוע 15+4, ואפילו 6 מ"מ (שלא בטוח כלל שהיו) בשבוע 19,
אלו ממצאים תקינים לחלוטין ע"פ הספרות :
ד"ר יובל עוז :
"את לא בקריטריונים של לחפש תסמונת כי המדדים שלך בנורמה - אחרת צריך לשלוח את כל הנשים . . . "
"על פי הגבולות שנקבעו ע"י איגוד הגנטיקאים בישראל וע"י החברה לאולטרהסאונד מיילדותי של האיגוד הישראלי למילדות וגניקולוגיה
(שמות מפוצצים - המשמעות: שני הגופים שקובעים את ההנחיות הרפואיות)
נקבע כי עד שבוע 13 ו- 6 ימים הגבול לעובי העורף (להבדיל מערך השקיפות העורפית) הוא 4 מ"מ.
משבוע 14 (מלא) הערך הוא 6 מ"מ."
לאחר כל ההקדמה הארוכה הזו, רק ע"מ להיות על ה Safe Side, אשמח לדעת :
1. אנו מתכוונים לבצע אקו לב עוברי נוסף לקראת שבוע 30,
וסקירת טרימסטר שלישי (בנוסף למאוחרת בקרוב)האם יש דברים נוספים שכדאי לבצע ?
2. מה ה DD של נונן ? (כלומר, הסימפטומים שעלולים להעיד על נונן, על מה עוד יכולים להעיד ?)
זאת לאור מי שפיר ואבו לב עובר תקינים (טרנר למשל, הבנתי שניתן לשלול לחלוטין במי שפיר)
3. התכתבתי עם מספר מעבדות גנטיות בארה"ב שמבצעות בדיקה גנטית טרום לידתית לנונן,
חלקן בודקות רק גן אחד, חלקן את כל הארבעה וכו' - מישהו יודע אם יש מקום כלשהו בארץ שמבצע זאת ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Leonardan
ד''ר אלי רימון06/05/2009אכן מקרה מורכב
ממליץ לכם לקבל חוות דעת נוספת מגניטיקאי בכיר באחד מבתי החולים הגדולים תה"ש, איכילוב, בילינסון ( בכוונה לא ציינתי שמות ספיציפיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לא מוסברנורה06/05/2009
בת 30 עם הריון תאומים לאחר טיפולי פוריות. שבוע 22 עם דימומים לא מוסברים (בבדיקה הגניקולוגית הכל תקין). הדימומים גורמים לי ללחץ ולמתח רב. אני מפחדת לאבד את ההריון או ללדת פגים. האם אני יכולה לקבל שמירת הריון למרות שאין צירים או התקצרות צוואר הרחם???
מעבר לדימומים, ההריון מאוד קשה לי מבחינה פיזית (כאבי גב, כאבי צוואר וכאבי ראש).
הרופאה של קופת חולים אומרת שהיא לא יכולה לתת לי שמירת הריון. אני ממש נואשת.
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד''ר אלי רימון06/05/2009מציע לך לפנות ליעוץ רופא הריון בסיכון ואם יתרשם שיש צורך בשמירת הריון תקבלי המלצה כזו לביטח לאומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MVP mitral valve prolapse Barlow'sנורה06/05/2009
שלום רב
בת 29. שבוע 12. הריון תאומים. אני מאובחנת כלוקה בmitral valve prolapse Barlow's disease. רופא המשפחה אמר לי שאצטרך לקבל תרופות ולהיות בשמירת הריון ובמעקב מרפאה להריון בסיכון.
אני חשה עייפות קיצונית, הזעה, דפיקות לב מואצות וסחרחורות.
הדבר מפריע לי בחיי היום יום וגורם לי לחרדות ולעצבנות.
הסימנים נרגעים רק בשכיבה ומנוחה.
האם רופא המשפחה צודק? האם אני צריכה לגשת למרפאת הריון בסיכון ולקבל שמירת הריון?
תודה רבה רבה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורה
ד''ר אלי רימון06/05/2009אכן כדאי לך להתיעץ עם רופא הריון בסיכון .מטריד שכבר בתחילת ההריון יש סמנים להפרעה בתפקוד הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה נעוצהנעמי קורל05/05/2009
בתי מאושפזת בבית חולים במחלקה להריון בסיכון שבוע 28+4 עם שיליה נעוצה אחרי ניתוח קיסרי בהריון ראשון. אני מתרשמת לטובה מהיחס של הסגל ותשומת הלב ובכ"ז, ברצוני לדעת האם יש אפשרות להביא רופא מומחה לבית החולים לקבלת חוות דעת נוספת. האם זה נהוג? ואם כן - האם יש לכם המלצות על רופאים מומחים בתחום זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
ד''ר אלי רימון05/05/2009באופן עקרוני זכותך לקבל מידע שימסר ליועץ חיצוני.
מעשית אין טעם ביעוץ נוסף שכן הבעיה מוכרת, איננה נדירה כבעבר ואין דרך לשנות מיקום השליה.
איננו ממליצים בפורום על רופאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות, הריון עם קלקסאן.רחל05/05/2009
שלום,
בת 42 הריון שני, שבוע 25, אחרי הרבה שנות טיפול. (הראשון, הריון רגיל ללא תמיכה תרופתית כלשהי, לידה וגינלית קלה, שבוע 38 ), מזריקה נכון להיום 80 מ"ג קלקסאן עקב בעית קרישיות (פרוטאין S ).
1) בשבועיים האחרונים נצפתה מגמת ירידה בהיקף הבטן של העוברית ( מתחילת ההריון הערך התאים לגיל ההריון + כמה ימים, עתה ירד לגיל ההריון פחות 5 ימים) , מה ניתן לעשות ועד מתי זה נשאר נתון ש"אינו מדאיג, ורק נעקוב" כדברי הרופא..? (אותי מסתבר זה מאד מדאיג... (-: )
2) האם נכון הוא שבהריון על קלקסאן מזרזים לידה בשבוע 37-38 בגלל הצורך בהפסקת ההזרקה של הקלקסאן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסאן
ד''ר אלי רימון05/05/20091) בשבועיים האחרונים נצפתה מגמת ירידה בהיקף הבטן של העוברית ( מתחילת ההריון הערך התאים לגיל ההריון + כמה ימים, עתה ירד לגיל ההריון פחות 5 ימים) , מה ניתן לעשות ועד מתי זה נשאר נתון ש"אינו מדאיג, ורק נעקוב" כדברי הרופא..? (אותי מסתבר זה מאד מדאיג... (-: )- לא ניתן לעשות דבר, הפערים שציינת לא משמעותיים
2) האם נכון הוא שבהריון על קלקסאן מזרזים לידה בשבוע 37-38 בגלל הצורך בהפסקת ההזרקה של הקלקסאן?לא, מזרזים בשב 39* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריוןמיטל05/05/2009
שלום,
תודה על התשובה הקודמת.
1. האם נטילת אומגה 3 בהריון גם היא מונעת רעלת הריון בחלק המיקרים? (הזכרת אספירין)
2. האם יכול להיות שרעלת הריון לא "הסתיימה" לאחר הלידה? תפקודי הכבד שלי לא ירדו כחצי שנה לאחר לידה ואז גם הסתבכתי מעט עם קרישה- אך מייד עם נטילת מדללי דם גם הכבד חזר לנורמה? האם קשור לאספירין-רעלת?
3. האם יש דרך למנוע ושאו לטפל בכולסטאזיס הריוני?
תודה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת
ד''ר אלי רימון05/05/20091. האם נטילת אומגה 3 בהריון גם היא מונעת רעלת הריון בחלק המיקרים? (הזכרת אספירין)- לא הוכח
2. האם יכול להיות שרעלת הריון לא "הסתיימה" לאחר הלידה? תפקודי הכבד שלי לא ירדו כחצי שנה לאחר לידה ואז גם הסתבכתי מעט עם קרישה- אך מייד עם נטילת מדללי דם גם הכבד חזר לנורמה? יתכן
האם קשור לאספירין-רעלת? רק כמניעה
3. האם יש דרך למנוע ושאו לטפל בכולסטאזיס הריוני-לא ידוע על מניעה, טיפול תרופתי קיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה מציקה ואגיסטןעינת04/05/2009
ד"ר שלום רב
אני בהריון שבוע 20 יש לי פטרייה שמציקה לי כבר כמה שבועות. טיפלתי בה בעבר בנרות אגיסטן אך היא שוב חזרה.
הפעם ברופא שוב נתן לי אגיסטן אך כנראה התבלבל ורשם קרם:AGISTEN 3 VAGINAL CREAM 2% FOR 3 DAYS TREATMENT במקום הנרות שקיבלתי בטיפול הקודם.
האם זה אותו תכשיר ואותו מינון בדיוק כמו בנרות האגיסטן שכבר לקחתי (ל-3 ימים) או שהרופא התבלבל?
האם נטילת אגיסטן מסכנת את העובר באיזושהי צורה ועדיף להמשיך לסבול מהפטרייה עד סוף ההריון?
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד''ר אלי רימון05/05/2009אגיסטן אינו מסוכן לעובר בשלב זה
לגבי המרשם פשוט יותר לשאול את הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןדקלה04/05/2009
שלום,
האם ניתן להזריק מתחילת ההריון לירך או שצריך בתחילה להזריק לבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעלמה
ד''ר אלי רימון05/05/20092 המיקומים אפשריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלזמהשושנה04/05/2009
שלום!
לפני כחודשיים עשיתי בדיקת דם במטרה לבדוק שהכל תקין לפני הפסקת גלולות. בבדיקת הטוקסופלזמה התגלה כי ערך ה- igg הוא 0.125 והערך ה- igm הוא פעיל. כמובן שלא הפסקתי את הגלולות ובבדיקה נוספת שעשיתי כעבור חודש התגלה שעדיין ערך ה- igg הוא 0.162 וה- igm עדיין פעיל. הייתי שמחה להבין יותר את התוצאות כי הבנתי שזה לא הגיוני שה- igg לא מתחיל לרדת... הרופאה לא אמרה שום דבר חריג, ומבדיקה עם אנשים מומחים בתחום נאמר לי שדגימות הדם היו חייבות להישלח לאבו כביר – למעבדה מרכזית שתאמת או תשלול את הימצאות הטוקסופלזמה. מה אני צריכה לעשות עכשיו? ומה התוצאות האלה אומרות לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלזמה
ד''ר אלי רימון05/05/2009יתכן שהנוגדנים יתמידו, ניתן לחזור על הבדיקות
בכל אופן אם את לא בהריון אין העיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםדקלה04/05/2009
שלום,
לפני שנתיים וחצי ילדתי בלידה רגילה והריון תקין לחלוטין בן במשקל 3.800 ק"ג. כשבוע לאחר הלידה התפתח אצלי לחץ דם גבוה (בשיא הגיע ל-190/100 )שטופל בתרופות במשך 8 חודשים עד שירד לערכים נורמליים. מאז ללא תרופות לחץ הדם 100/70. אציין שיש לי MTHFR הטרוזיגוט (הומוציסטאין תקין) ו-FACTOR 5 ליידן הטרוזיגוט (אבי עבר אירוע מוחי ועל כן ביצעתי בירור קרישיות) . בהריון הייתי ללא קלקסן או אספירין לאחר התייעצות עם המטולוגית שאלותיי:
1. האם התופעה של עליית ל"ד/רעלת לאחר לידה הן תופעות מוכרות?
2. מה הסיכוי לחזרה של התופעה בהריון הבא (במהלך ההריון או אחרי הלידה)?
3. האם יהיה צורך בהריון הבא באספירין או קלקסן למניעה של ל"ד במהלך/אחרי לידה או רעלת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד''ר אלי רימון04/05/2009.1 האם התופעה של עליית ל"ד/רעלת לאחר לידה הן תופעות מוכרות? כן
2. מה הסיכוי לחזרה של התופעה בהריון הבא (במהלך ההריון או אחרי הלידה)? 20-30%
3. האם יהיה צורך בהריון הבא באספירין או קלקסן למניעה של ל"ד במהלך/אחרי לידה או רעלת?לדעתי יש אנדקציה לטיפול בקלקסאן אך יש צורך לאסוף את הנתונים ולהתיעץ עם רופא הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון בהריוןאלה04/05/2009
שלום רב,
אני בשבוע 7 להריון ולוקחת פרדניזון בעקבות תסמונת נפרוטית.
רוצה לציין שהתחלתי פרדניזון במינון של 60 מ"ג לפני כ6-7 שבועות וירדתי במינון אחרי שבועיים ל50 מ"ג ואחרי שבועיים ל40 מ"ג ולאחר שבוע וחצי ל30 מ"ג ולאחר שבוע ל20 מ"ג ואחרי שבוע ל15 מ"ג . אני צריכה להגיע ל7.5 מ"ג ולהמשיך עם מינון זה.
אני גם לוקחת ציקלוספורין 100 מ"ג בבוקר ו50 מ"ג בערב.
ידוע לי שעם נטילת פרדניזון בהריון יש סיכון למום בעובר (חיך/שפה שסועים).
האם בעקבות נטילת פרדניזון במינון גבוה ממש בתחילת ההריון - יש אצלי סיכון מוגבר למום בעובר?
האם העובדה שאני עכשיו במינון נמוך, בשבוע 7 להריון מפחית את הסיכון?
מה עוד אני צריכה לדעת?
האם בסקירת מערכות מספיק שהרופא יגיד לי שלא יהיה לילד חיך/שפה שסועים?
רוצה לציין גם שבהריון הקודם לקחתי פרדניזון 5 מ"ג (הייתי ברמיסיה של המחלה) יחד עם 50 מ"ג ציקלוספורין פעמיים ביום וילדתי ילדה במשקל 2830 גרם.
בהריון הקודם הרופא אמר לי בסקירת מערכות-חד משמעית שלא יהיה לילדה חיך/שפה שסועים.
אשמח לקבלת חוות דעת בהקדם.
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלה
ד''ר אלי רימון04/05/2009ידוע לי שעם נטילת פרדניזון בהריון יש סיכון למום בעובר (חיך/שפה שסועים)- נכון .
האם בעקבות נטילת פרדניזון במינון גבוה ממש בתחילת ההריון - יש אצלי סיכון מוגבר למום בעובר?כן
האם העובדה שאני עכשיו במינון נמוך, בשבוע 7 להריון מפחית את הסיכון?-מוריד את ההסתברות
מה עוד אני צריכה לדעת? נראה שאת יודעת כבר די בעניין זה
האם בסקירת מערכות מספיק שהרופא יגיד לי שלא יהיה לילד חיך/שפה שסועים? אבחנה בסונר לא קלה אך ברב המקרים ניתן לשלול בודאות
לסיכום הטיפול חשוב לאור בעית הכליה וניתן לאבחן את המומים בסונר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדניזון
אלה05/05/2009אז אם הרופא שולל בוודאות הימצאות חיך/שפה שסועים - אני יכולה להיות רגועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtלאלה
ד''ר אלי רימון05/05/2009כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופלודקס בהריון - דחוף!!!!איילה04/05/2009
קיבלתי מהרופא אופלודקס לטיפול בדלקת בדרכי השתן. אני בשבוע 24 להריון ובהתווייה כתוב במפורש שאין להשתמש בהריון. האם יש סיכון בנטילת התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילה
ד''ר אלי רימון04/05/2009הרופא שרשם את המרשם יוכל בודאי להסביר את שקוליו, פני לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטאזיס או רעלת הריון HELPמיטל03/05/2009
שלום רב,
לפני שנה וחצי ילדתי את בני הבכור. בהריון סבלתי מצירים מוקדמים משבוע 25 לערך, ומשבוע 32 החלו עלייה בתפקודי כבד. הגעתי לחדר יולדות עם ערכי כבד מאד גבוהים, גירודים קטסטרופליים שהחלו כשבועיים לפני כן ולחץ דם גבוה. יילדו אותי בשבוע 33, כמובן שהיינו בפגייה. בבירורים שערכו לאחר הלידה (גסטרואנטלוגים ורופאי נשים) התברר כי או שהיה לי כולסטאזיס או רעלת הריון מסוג HELP חלקי (כי הטסיות לא ירדו). בנוסף בהריון התגלו לי אבנים בכיס המרה, הייתי אמורה לעבור כריתת כיס מרה אך באחד ההתקפים שלי (של האבנים) הכניסו לי ברנולה ליד ונוצר קריש דם. טופלתי בקלקסן מס' שבועות והומלץ לי להריון הבא- לקחת קלקסן בשליש השלישי כי לא ברור מדוע קרה מה שקרה. חשוב לציין כי תפקודי הקרישה יצאו תקינים. ומאז זריקות הקלקסן-חזרו תפקודי הכבד לנורמה חצי שנה לאחר הלידה.
עכשיו אני מתוכננת לעבור כריתת כיס מרה, ולאחר ההחלמה ארצה לנסות להיכנס להריון. שאלתי היא: האם ניתוח כיס המרה יכול למנוע ממני בהריון הבא את העלייה בתפקודי הכבד (היו כולסטאטיים אך גם חסימתיים)? האם יש דרך למנוע כולסטאזיס או לחילופין רעלת הריון מסוג HELP?
אשמח לקבל תשובה
בברכה
מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
ד''ר אלי רימון04/05/2009הניתוח לא ימנע כולסטזיס של הריון אך חשוב לבצעו
יש מחשבות שאספירין מוריד שכיחות רעלת הריון קשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)