מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אספיריןרוני24/05/2009
בשעה טובה, בטא יצאה חיובי ועלתה יפה. ברקע ITP מגיל 16 ובחודשים האחרונים התגלה APLA לאחר 3 הפלות (והריון אחד שהסתיים בלידה באמצע). ההריון הושג בטיפולי פוריות בשל רזרבה שחלתית ירודה (בת 33). מזריקה קלקסן 40 מ"ג מהטיפולים אולם נאמר לי על ידי ההמטולוגית להוסיף אספירין 100 מ"ג מבטא חיובית.
ההמטולוגית לא חזרה אלי עדיין מאז שהודעתי לה על ההריון ואילו רופא פריון הורה לי להתחיל עם האספירין אולם רק שוחחנו בטלפון.
האם ניתן לקנות אספירין ללא מרשם? איזה אספירין יש לקנות? סוג מיוחד?
עוד לא התחלתי מעקב הריון והתור ל- US הוא לעוד שבועיים. האם יש דחיפות להתחיל כבר היום עם האספירין? מתי לקחת? יחד עם קלקסן או עדיף בנפרד?
מצטערת על השאלות הרבות אבל אמרו לי לקחת אספירין ולא נתנו לי הוראות מעבר לכך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
פרופ' יריב יוגב24/05/2009יש להתחיל אספירין
אנא פני לרופא המטפל לצורך הנחיות מדויקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנועם23/05/2009
שלום רב,
לפני שבוע הייתי ב-US והרופא שלי ראה עובר+דופק אבל שק הריון פחוס, ונתן לי סיכויים של 50-50.
נשלחתי למנוחה ל-10 ימים.
אחרי 4 ימים הלכתי לרופא נוסף שאמר שהשק לא פחוס והכל בסדר. אבל קיבלתי נרות פרוגסטרון ומיקרופירין 75. (היו לי כבר 2 הפלות).
האם יכול להיות מצב ששוב יהיה שק פחוס?? אני מנסה לשמור על אופטימיות ולקוות שהכל בסדר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי..
נועם23/05/2009מחר מתחילה שבוע 9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועם
ד''ר אלי רימון23/05/2009אם השק כעת נראה תקין ודופק חיובי הסיכויים להריון תקין גבוהים
למרות ההיסטוריה שלך היי אופטימית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןיערה22/05/2009
שלום רב,
אני בתחילת הריון חדש ויקר....
האם ניתן להקפיא את איזור הזרקת הקלקסן על מנת לצמצם את הסימנים הכחולים....
האם יש לכך השפעה על החומר או על פיזורו ?
תודה מראש
ושופשבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליערה
ד''ר אלי רימון23/05/2009"הקפאה" מקומית יכולה להשפיע על הספיגה
לצערי "הסמנים הכחולים" הם אחד הסיבוכים בקלקסאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות ועודרוני21/05/2009
לרופאים שלום, סליחה על האורך אבל זה הסיפור: לאחר 3 הפלות, לידה אחת (בהריון שני), ITP ידוע מגיל צעיר, וAPLA שהתגלה לאחרונה, וטיפולי פוריות בשל ירידה ברזרבה שחלתית (בת 33). שבועיים לאחר הזרעה בבדיקת בטא יצא חיובי. כרגע מזריקה קלקסן 40 מ"ג.
לפני שבוע היה לי חום שהגיע ל- 39 וכאב גרון נוראי! ולאחר יומיים הגעתי לרופא המשפחה שטען כי ראה דלקת גרון ברורה. התחלתי טיפול במוקסיפן שלאחר יום עזר והחום החל לרדת וכך גם הכאבים פחתו עד שחלפו לאחר יומיים בערך. אולם משטח גרון יצא שלילי. החום וכאבי הגרון היו שבוע לאחר ההזרעה. ביום שלישי האחרון (כמעט שבועיים מההזרעה) התברר כי בני בן השנתיים וחצי חולה באבעבועות. הוא מחוסן ולכן המחלה קלה יחסית אצלו. ללא חום, היה קצת יותר חלש מספר ימים אבל אפילו לא נראה חולה, וביום שלישי החלו הפצעים שהתרבו רק אתמול ורק היום לכמה מהן הופיעו שלפוחיות אך זו אבעבועות בוודאות (יש בגן שלו). ועכשיו לשאלות:
1. לי היה בוודאות אבעבועות בגיל 4-5 בערך. האם יש בכל זאת סיכוי שנדבקתי והחום שבוע שעבר היה קשור לאבעבועות ולא דלקת גרון (למרות הכאב המטורף בגרון וההשפעה הניכרת של האנטיביויקה)?האם יכול להיות משהו אחר? (חיובית ל IGG ל- CMV)
2. ברור לי שאצטרך להיות בטיפול של הריון בסיכון. איך מתבצעת הפניה לבית החולים ליחידה? האם יש צורך בהפניה של רופא נשים? רופא משפחה או המטולוג מספיק? האם צריך טופס 17 בכל ביקור ומתי יש להגיע בפעם הראשונה למרפאת הריון בסיכון עם היסטוריה של ITP וAPLA?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ד''ר אלי רימון22/05/2009אם את מחוסנת לאבעבועות אז הגורם הוא וירוס אחר
הרופא המטפל יפנה אותך למעקב הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק אלים בדרכי השתן-עזרתכם הדחופהעינת21/05/2009
לד"ר שלום רב
אני בהריון בשבוע 22.
לפני חודשיים התגלה אצלי בדרכי השתן חיידק PSEUDOMONAS AEROGUINOSA
מכיוון שלא היו כל סימנים לדלקת בדרכי השתן, הרופא שלי חשד שמדובר בטעות מעבדה ואכן תרבית נוספת חזרה שלילית.
לפני שבוע קיבלתי שוב תרבית חיובית עם החיידקים PSEUDOMONAS ן-CITROBACTER COSERI, שניהם בכמות גדולה מ-100000. לפי הוראת הרופא התחלתי טיפול אנטיביוטי עם אוגמנטין עבור החיידק COSERI, ואילו לגבי פסאודומונס - שהינו רגיש אך ורק לאנטיביוטיקה תוך ורידית בלבד- נאמר לי לחזור על הבדיקה כי לא הגיוני שהחיידק הזה נמצא ללא כל סימפטומים ואולי מדובר שוב בטעות מעבדה. חזרתי על הבדיקה וקיבלתי תרבית חיובית עם פסודומונס בכמות קטנה יותר - גדול מ-40000.
1. האם ייתכן שהחיידק המסוכן הזה נמצא בדרכי השתן ללא גרימת כל סימנים? האם עלי לקחת אנטיביוטיקה תוך-ורידית דחוף או שיש זמן לחזור על הבדיקה אחרי הטיפול האנטיביוטי?
2. האם תוכלו להמליץ על רופא זיהומולוג המתמחה בדלקות בדרכי השתן?
3. האם החיידק מסוכן גם לעובר בשבוע 22 ועלול לגרום ללידה מוקדמת?
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק
ד''ר אלי רימון22/05/20091. האם ייתכן שהחיידק המסוכן הזה נמצא בדרכי השתן ללא גרימת כל סימנים? האם עלי לקחת אנטיביוטיקה תוך-ורידית דחוף או שיש זמן לחזור על הבדיקה אחרי הטיפול האנטיביוטי? ממליץ לקחת טיפול ורידי
2. האם תוכלו להמליץ על רופא זיהומולוג המתמחה בדלקות בדרכי השתן?לא
3. האם החיידק מסוכן גם לעובר בשבוע 22 ועלול לגרום ללידה מוקדמת?לא מסוכן לעובר אך יכול לגרום ללידה מוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וקוליטיס כיביתיעלה20/05/2009
שלום,
אני בחודש שביעי וסובלת ממחלת מעיים>קוליטיס כיבית. סובלת מהתלקחות וכרגע מטופלת בפרדינזון 20 מ"ג ליום. שאלתי היא:האם יגרם נזק לעובר? ולאורך איזו תקפוה זה מסוכן יהיה לעובר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעלה
ד''ר אלי רימון20/05/2009אין סיכון משמעותי לעובר מהטיפול
יכנו סיבוכים עקב המחלנ כמו לידה מוקדמת והאטה בצמיחת העובר בהמשך ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםלירוני19/05/2009
שלום,
אני בהריון תאומים שניש קים נפרדים לאחר IVF ממחרתיים שבוע 18. בשבוע האחרון התחלתי ממש להרגיש מעין פרפורים בבטן הבנתי שאלה תנוןעות העוברים היום כמעט ולא חשתי זאת מלבד "פרפור" אחד.יש לציין כי כל הבדיקות תקינות ב"ה וכי יום שישי האחרון גם הייתי בבדיקה והכל היה תקין.
1. האם תקין? ממתי אמורים לייחס חשיבות לתנוןעות עובר בהריון תאומים?
2. יש לי כאבי גב תחתון ממש בעצם הזנב בבדיקת א.ס נאמר לי שאורך צוואר הרחם הור 3.8 ס"מ וכי הכל תקין ויש לנוח הרבה מה ניתן לעשות עמ"נ להקל על הכאבים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים
ד''ר אלי רימון19/05/2009האם תקין? ממתי אמורים לייחס חשיבות לתנוןעות עובר בהריון תאומים?משב 25
2. יש לי כאבי גב תחתון ממש בעצם הזנב בבדיקת א.ס נאמר לי שאורך צוואר הרחם הור 3.8 ס"מ וכי הכל תקין ויש לנוח הרבה מה ניתן לעשות עמ"נ להקל על הכאבים?מנוחה בלבד
אם את חוששת גשי לבצע סונר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת העמסת סוכר 100 גריעל19/05/2009
שלום ד"ר
אני בשבוע 26 להריון
לאחר תוצאת העמסת סוכר 50 גר- 143 נשלחתי לבדיקה של 100 גר
התוצאות:
בצום - 78
לאחר שעה- 182
לאחר שעתיים- 140
לאחר 3 שעות – 117
האם התוצאות תקינות?
אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אלי רימון19/05/2009ערך אחד חריג
יש מחלוקת אם להתיחס כסוכרת?
פני להתיעצות רופ הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי19/05/2009
בס"ד
בוקר טוב לכולם.
אני ברוך ה' בשבוע 13. כבר ביצעתי שקיפות: הכל תקין..
מה שכן, שמתי לב שבתחילת הריון היו לי כל מיני כאיבם מוזרים בבטן התחתונה שנעלמו.. מה שהחליף אותם: זה כאבי מחזור קלים שמופיעים מדי פעם ל5- 15 שניות ונעלמים.
הם זה תופעה מוכרת בהריון? יש מי מה? מי מה זה קורה? אולי מהתרחבות הרחם. כי כבר ממש רואים אצלי בטן
תודההההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסויה
ד''ר אלי רימון19/05/2009תופעה מוכרת
אין צורך לחשוש אלא אם תדירותם גבוהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לפעילות אחרי דיקור מי שפירתמי19/05/2009
שלום
אני בשבוע 20 עם תאומים אחרי הפחתה משלישיב בשבוע 12.
יש לי כמה שאלות:
מתי אחרי דיקור מי שפיר ניתן להתקלח?
מתי ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית (הליכה מתונה )
בבדיקה אחרונה לפני שבועים נראו 2 תאומות מתאימות לגיל ההריון. אבל שמתי לב היום שלא עליתי במשקל בשבועיים האחרונים (אני משתדלת לאכול בריא ומאוזן , לא מוותרת על ארוחות ולא סופרת קלוריות). האם זה תקין? האם זה אומר שגם התינוקות לא גדלו? התחלתי את ההריון במשקל תקין. האם כדאי להתיעץ עם דיאטנית?
תודה. תמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
ד''ר אלי רימון19/05/2009מתי אחרי דיקור מי שפיר ניתן להתקלח? אין מניעה ממקלחת
מתי ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית (הליכה מתונה - המתיני מספר ימים
למעט מקרים קצוניים העוברים לא נפגעים מאי עליית משקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך עוברליאן18/05/2009
שלום,
אני בהריון שובע 36.0 (היום) בסיכון גבוה עקב HCG גבוה (3.5).
העוברית טרם התהפכה ונמצאת במצג עכוז.
משקלה נכון לבדיקת US שנעשתה היום- 2800 .
הבנתי שקיימות בפני 2 ברירות : או לבצע היפוך ידני או לקבוע תור לניתוח קיסרי.
הרופא לא ממש הסביר לי מה הסיכונים של כל אחד מהברירות לעוברית, ואני לא יודעת מה מהם עדיף לעשות.
אנא תייעצו לי מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאן
ד''ר אלי רימון18/05/2009אפשרות אחת היא ניתוח קיסרי-סיבוכים יחסית נמוכים אך עיקר המשמעות היא סיכוי גבוה שיהיה צורך בניתוח בהריון הבא ואז מדובר על סיכונים של ניתוח חוזר.
היפוך- למרות מה שכתוב באינטרנט סיכונים משמעותיים לעובר קטנים
יש צורך לפנות למרפאת טרום לידה בבי"ח בו יתבצע ההיפוך עם סונר עדכני של הערכת משקל וכמות מים כדי להעריך את סיכויי ההיפוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תןצאות קצת מדאיגותתהילה18/05/2009
שלם,
אני בהריון בשבוע 26 , בצעתי איסוף שתן 24 שעות עקב מציאת חלבון בשתן בבדיקה רגילה.
קיבלתי כעת את התוצאות, אני מבינה שהן קצת חריגות.
יש לי תור ליום ה' הבא, זה סובל דיחוי או לגשת לרופא בהקדם?
16 Urea (B) | mg/dl
Protein Total (B) | g/dl
6
Creatinine (B) | mg/dl
0.44
Albumin (B) | g/dl
3
כימיה בשתן
Creatinine (U) /24h | g/24h
1.8
Creatinine Clearence Test | ml/min 236.7
2051 Protein (U)/24 hr | mg/day
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
ד''ר אלי רימון18/05/2009אם לא טעית במספר זה חריג ביותר
עלייך לגשת לרופא היום!!!
אם הוא לא זמין פני לקבל הפניה לבירור באשפוז מרופא אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא טעיתי, אלו הערכים. תודה...
תהילה18/05/2009
על התשובה המהירה.
יצרתי קשר עם הרופא.
שהפנה אותי למיון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטאין בשתן- דחוףטל18/05/2009
שלום
אני בשבוע 31 סובלת מכאבים בצלעות ימין. עקב תוצאת אריטרוציטים לא תקינה בשתן אספתי שתן למשך 24 שעות והתוצאה שקיבלתי היא רמת פרוטאינים של 309.7 (כאשר הערך המקסימאלי הוא 150) .ציינו במעבדה שבצעו את הבדיקה פעמיים. עברתי אתמול אולטראסאונד כליות שגילה שהכליה ימין בגודל 12 ס"מ עם גודש קל עד בינוני במערכת מאספת ואגן כליה מורחב אורכית 2.9
ללא אבנים או גודשים בשלפוחית
אמר שסה"F הבדיקה תקינה למצב הריון מתקדם
בבקשה ענו לי מה משמעות בדיקת החלבון הזו. בדיקת העמסת סוכר תקינה ואין לי בצקות (לחץ דם לא בדקתי חודש אך בדר"כ הוא נמוך)
תודה רבה
טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר אלי רימון18/05/2009הערך גבוה ובדכ מכוון לרעלת הריון
אם יש לך זיהום בשתן תתכן הפרשת חלבון כזו בשתן
פני לרופא המטפל בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בלחץ..בבקשה עזרה דחוףנטלי ט16/05/2009
אני בשבוע ה23 ואתמול פגשתי חברה שלה תאומים שכבר כחודש סובלים מאבעבועות רוח
התקרבתי אליה והיא נתנה לי נשיקה בלחי בזמן שהחזיקה את אחד הילדים
שהיה מלא בנקודות קטנות בפנים , למרות שהבנתי שהמחלה אצלו היא כבר בשלבי הסיום.
אני מאד בהיסטריה , כי הבנתי שזה נורא מסוכן
דיברתי עם סבתא שלי שאישרה לי שבילדותי בגיל 4 חליתי במחלה כשבועיים.
האם אני מחוסנת? ואם הכל בסדר?? בבקשה הרגיעו אותי ..אודה על מענה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות רוח
פרופ' יריב יוגב16/05/2009במידה ונחשפת כילדה למחלה הרי שאת מחוסנת (כמו רוב האוכלוסיה)
פני מחר לקופ"ח לרופאת המשפחה לבדיקת נוגדנים בדמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר יוגב: שני הריונות קודמים עםא.14/05/2009
סוכרת הריון. כרגע בשבוע 26, מודדת בבית במד סוכר פרטי ושומרת על דיאטה מדיאטנית פרטית. פניתי אליך אחר שלוש מדידות בצום לא תקינות (119,108,106) שלא חזרו על עצמן בשבוע האחרון. כל השאר תקין. המלצת להגיע למרפאה ללא ביצוע העמסה, אולם הרופא המטפל דורש העמסה. האם זה עשוי לפגוע בתפקוד הלבלב, אם אכן כבר התפתחה סוכרת? האם אוכל להפנות למרפאה ללא הפנייה מהגינקולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריונית
פרופ' יריב יוגב14/05/2009אין צורך בהעמסה
אין סכנה לפגיעה בלבלב
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)