מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ בהריון אחרי הפלות חוזרותשרון30/01/2009
לפני שנה עברתי שתי הפלות בעיקבותיהן אובחנה בעיית קרישיות. עכשיו אני בתחילת הריון 3 (שבוע 5) ותוצאות בדיקת דם טובות. מזריקה קלקסן. להריון נוכחי חיכיתי 8 חודשים אחרי טיפולי פוריות קלים (איקקלומין ואוביטרל). אני כל הזמן בלחץ שגם הריון זה יפול. אני כל הזמן בודקת תסמינים ונבהלת אם ביום מסויים כואב לי החזה פחות או שאני פחות עיפה. בעלי טוען שאם לא מתחיל דימום אין סיבה לדאגה. האם זה נכון? האם הלחץ הזה יכול להזיק להריון? האם יש משהו שניתן לקחת על מנת להרגע? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בהריון אחרי הפלות חוזרות
פרופ' יריב יוגב30/01/2009אני מבין את הלחץ.
שילוב של רופא מבין והבנה לגבי התהליכים בהריון יקטינו חרדה
באם מעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעים למניעת לידה מוקדמתקרן29/01/2009
לפני כשלוש שנים נולדה בתי בשבוע 30 לאחר הריון שנוצר מ-ivf . הגעתי לביה"ח בשבוע 25+5 כאשר במסמכי השחרור (לאחר הלידה) נרשמו הדברים הבאים: preterm uterine contractions שבוע 26. מוניטור צירים סדירים, normal fetal heart rate. מיקום צוואר : אחורי 50% מחיקה. (אולטראסאונד): שיליה קדמית , מנח אורכי - ראש, כמות מים תקינה. טיפול בביה"ח: אוטוסיבן, פרסולט, תחת הטיפול התקדמות ללידה פעילה. כיום אני לפני החזרת עוברים מוקפאים בשבוע הבא, ומעונינת לדעת מהם האפשרויות העומדות בפני כדי למנוע מצב כזה בהיריון הנ"ל (כשיגיע כמובן). התייעצתי גם עם מחלקת ivf במהלך הטיפול הנוכחי והם טענו שמעקב צמוד של צוואר הרחם וטיפול תרופתי +מנוחה לפי צורך , אמורים להספיק. רופא בכיר גם אמר שהמצב אינו מתאים לתפר בצוואר הרחם. רציתי לשמוע חוות דעת נוספת, אינני רגועה מצורת הטיפול שהם הציעו. תודה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעים למניעת לידה מוקדמת
פרופ' יריב יוגב29/01/2009את בהחלט צודקת
יש צורך בהכרת המקרה הקודם לעומק מעקב אחר אורך תעלת צוואר הרחם ושקילת טיפול בפרוגוסטרון באופן מניעתי במהלך ההריון
נראה לי כי יהיה נכון עם התחלת ההריון (בהצלחה) לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת
רצוי עד מאוד שההריון הקרוב יהיה של עובר יחיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בפרוגסטרון
קרן30/01/2009במידה והרופא המטפל יחליט כן לטפל מניעתי (פרוגסטרון) איך הטיפול המניעתי בפרוגסטרון ניתן? זריקה?, החדרה לנרתיק?, בליעה? ולכמה זמן בדר"כ (בין איזה שבועות מקובל?) לפי מה שהבנתי ממך, אתה מסכים שתפר בצוואר הרחם בתחילת ההריון לא מתאים במקרה שלי? תודה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בפרוגסטרון
פרופ' יריב יוגב30/01/2009ע"פ הפרטים שציינת תפר צוואר אינו נדרש
פרוגסטרון ישנן מספר שיטות למתן הדבר דורש\ הסבר מפורט שחורג מדפי האינטרנט. במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפר צווארילילך29/01/2009
אני אמורה לעשות תפר צוורי וקבעו לי לשבוע 13.2 האם זה בסדר או שזה מאוחר כי הריונות קודמים עשו לי בשבוע 12 לא תהיה בעיה , כי כל הזמן אומרים תפר צווארי בשבוע 12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפר צווארי
פרופ' יריב יוגב29/01/2009זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפלה missedיעל28/01/2009
שלום, לפני כארבעה חודשים עברתי גרידה עקב הפלה missed. אני מנסה להיכנס להריון וייתכן שאני כבר בהריון כי אני באיחור של יום אחד. שאלתי היא - האם עלי לפנות לרופא שלי מיד כשמתברר לי שאני בהריון או שמא עלי להמתין עד לשבוע 7 ורק אז לפנות לרופא לבדיקת שק הריון ודופק? כלומר - האם בהריון אחרי הפלה נוהגים רגיל או פונים מיד פונים לרופא? תודה מראש קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר הפלה
פרופ' יריב יוגב28/01/2009העובדה כי בעבר הפלה ללא השפעה להריון הנוכחי
פני לרופא לצורך קביעת תוכנית למעקב ההריון כולל סונר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהריון דחוףלילך28/01/2009
אני בשבוע 8 להריון ואמורה לעבור תפר צווארי בשבוע 12 צוואר רחם מקוצר כבר 2 לידות תפרו לי האם אפשר לקיים יחסי מין או שזה יכול לגרום להפלה או דימום בגלל שהצואר קצק ועדיין לא עברתי את התפר תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין בהריון דחוף
פרופ' יריב יוגב28/01/2009אין מניעה מקיום יחסים בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת בטאדנית27/01/2009
שאלה שניה. תשובה ניתנה לשאלתי הראשונה ע"י דר' אלי רימון ביום 24.1 - תודה רבה, אתם עוזרים מאוד. שאלתי היתה אם רמת בטא גבוהה יכולה לרמז על הריון מרובה עוברים. ביום 25.1 ביצעתי בדיקת אולטרא סאונד ונמצא שק אחד. תזכורת: ביום 28.12 החזרת 2 עוברים וכעבור יומיים בלסטוציסט. ביום 13.1 - רמת בטא 2,400 וביום 15.1 הכפילה עצמה. היום 27.1 ביצעתי בדיקת דם נוספת והתוצאה: כ- 67,000. אם רמת הבטא אמורה להכפיל את עצמה כל יומיים אזי רמת הבטא אמורה להיות מעל 300,000. מהן הסיבות שבגינן רמת הבטא לא מכפילה את עצמה, האם היה מרובה עוברים ונספג או שמא יכול לרמז על הריון לא תקין? אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת בטא
פרופ' יריב יוגב28/01/2009למה ספקולציות? בצעי סונר. קשה על סמך קצב עליה ורמת בטא להתנבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת חוות דעתסטפני27/01/2009
שלום רב לרופאים המקסימים, מזמן לא רשמתי הודעות בעצם לא היה צורך בכך וטוב שכך . אני בהריון תאומים מ ivf שקים נפרדים מצגים: המוביל ראש והשניה עכוז, משקלים 2.900 ו 2.800 אני בשבועה 37+3 כול משך ההריון עבר טוב ללא סיבוכים רוצה ללדת רגיל, הרופא שלי ממליץ לי עם עד יום א' לא אלד לבד אז הוא יתן לי הפנייה לבית חולים שיזרזו את הלידה אני בשבועה הבאה יהי בשבוע 38+ . השאלות: למה לזרז כי זה לא טוב לי או לעוברים? אך עושים את זה (את הזירוז)? האם חייבים להתערב או אפשר לחכות לפחות עד 39 שבועות ? בבקשה תיתנו לי חוות דעת מורחבת , בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת חוות דעת
פרופ' יריב יוגב28/01/2009אין מניעה מניסיון לידה נרתיקית
החלטה על השראת לידה מבוססת על נתונים רבים ביניהם גם מידת בשלות הצוואר משקל היילודים גיל ההריון והתרשמות הרופא מגורמים נוספים כך שללא כחל הנתונים הללו קשה לגבש דיעה
באופן עקרוני אם ההריון תקין לחלוטים אין מניעה מהמתנה של מספר ימים
אנא התייעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונוטופיהלילך27/01/2009
האם אפשר לעשות בדיקה מיקרוספית של צוואר הרחם בזמן הריון ולאחר תפר צווארי שבוע 13 אודה לך על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולפוסקופיה
פרופ' יריב יוגב28/01/2009כעיקרון אין מניעה השאלה האם יש צורך בבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבוןנאהדה27/01/2009
כאילו הם הסיכון בתוצאות שלי גבוה או לא ומה אני צריכה לעשות בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאהדה
פרופ' יריב יוגב28/01/2009פני לרופא המטפל לקבלת הסבר מקיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברנאהדה26/01/2009
שלום קוראים לי נאהדה עשיתי בדיקת חלבון עובר ורציתי לדעת אם התוצאות בסדר או לא ריכוז 73.50 - AFP 2.09 MOM (<1.99 MOM HCG 1.67 MOM ( 0.20-3.00 MOM -ריכוז 30.70 UE3 0.86 MOM ( <0.15 MOM -ריכוז 3.94 הסיכון לפי גיל ובדיקות 1:1402 הסיכון לפי גיל בלבד 1:532 רוצה לדעת בבקשה בהקדם האפשרי אם התוצאות טובות או לא ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חלבון עובר
פרופ' יריב יוגב27/01/2009אין בתוצאות החלבון העוברי תוצאה "טובה" ותוצאה "גרועה" מדובר בשילוב של שלושה סמנים ביוכימיים הנותנים סיכוי סטיטיסטי בשילוב גילך לתסמונת דאון וזאת בהשואה לסיכון שניתן על סמך הגיל בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sacrocoxigeal teratomaשני26/01/2009
היה לי את הדבר הנורא הזה בהריון הקודם. מבחירה בצעתי הפסקת הריון בשבוע ה-23. הייתי ביייעוץ גנטי ממנו הבנתי שהסיכוי להישנות חוזרת היא זהה לסיכוי הכללי הקיים באוכלוסיה האם יש לך תובנות בנושא? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sacrocoxigeal teratoma
פרופ' יריב יוגב27/01/2009סיכוי חזרה נמוך
סקירת מערכות מדוקדקת בהריון הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בידיים וברגלייםמאיה25/01/2009
בת 37 לאחר הפרייה שניה. שבוע 15. הריון ראשון תאומים. עד עתה לא היו שום תופעות לוואי: לא בחילות, כאבים וכו'. לאחרונה חשתי נימול בידיים וברגלים. תופעה שלא הייתה לי מעולם. שאלותי: 1. האם יש קשר להריון ? 2. אם יש קשר, מה הסיבה לכך ? 3. האם מסוכן ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול בידיים וברגליים
פרופ' יריב יוגב25/01/2009תלונתך דורשת בדיקה מעמיקה
פני לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותפ25/01/2009
אני בשבוע 18+ 4 להריון . לאור ההסטוריה שלי של התקצרות צואר הרחם שבעקבותיה היתה לידה מוקדמת הוחלט להיות במעקב במרפאה לסכון גבוה.אחת לשבוע.\ שבועיים (יש התקשויות של הרחם)בודקים לי אורך צואר בבדיקה ואגינלית. האם אין סכון בבדיקות ואגינליות רבות של צואר הרחם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צוואר הרחם
פרופ' יריב יוגב25/01/2009אין כל סכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Candida albicans - חיובישיר25/01/2009
שלום רב, אני בשבוע 18+6. מטופלת בקלקסן ואספירין עקב טרומבופיליה. במשטח וגינלי נמצא Candida albicans - חיובי. 1) מה ניתן לעשות ע"מ לטפל? האם אנטיביוטיקה מסוג zidoval לשימוש חיצוני מספיקה? 2) האם מסוכן לעובר??? 3) בעוד יומיים אעבור דיקור מי שפיר. האם יש איזשהו קשר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Candida albicans - חיובי
פרופ' יריב יוגב25/01/20091. יש צורך בתכשירים לשחמוש פנימי ולא רק משחה חיצונית פני לרופא
2. לא
3. אין קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןדנה25/01/2009
שלום רציתי בבקשה לדעת אני כרגע שבוע 35 ו4 ימים כאשר ההיתי שבוע 35 נאמר לי כי גודל העובר(לפי אולטרסאונד) גדול לשבוע זה ותואם לשבוע 36 לפי מה מתבצע חישוב גיל ההריון? באם אלד בשבוע למשל 36 ז"א שילדתי בעצם בשבןע 37 וכ"... כמו כן הופיע לי הפרשה רירית צהבהבה האם קשור לפקק רירי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון
פרופ' יריב יוגב25/01/2009גיל הריון מחושב ע"פ תאריך ןסת אחרונה ו/או חישוב גיל ההריון ע"פ סונר טרימסטר ראשון אין משמעות להבדל בין מספר ימים מגיל ההריון המשוער למחושב ע"פ סונר בשבוע 35
לדבי הפקק הרירי והפרשה צהובה פני להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)