מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון לאחר קרע ברחםקרן02/01/2009
לד"ר יוגב שלום, הנני בשבוע 7 בהריון מס' 3 (2 לידות קודמות בקיסרי עקב מצב עכוז ברחם דו קרני). במהלך הלידה האחרונה גילית קרע ברחם באזור התפרים הקודמים. אני אמורה להגיע אליכם למרפאת סיכון גבוה בהמשך, אבל בינתיים אני לחוצה בגלל שההריון לא היה מתוכנן ועברו רק 10 חודשים מהלידה הקודמת ואני לא יודעת מה ההשלכות של דבר כזה. אשמח לקבל הסבר קטן בנושא. תודה, קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר קרע ברחם
פרופ' יריב יוגב03/01/2009לכשתגיעי למרפאה נוציא את התיק הקודם ונדון בכל העובדות והסיכונים באופן פרטני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100 גרםשירה01/01/2009
שלום. יש לי תור להעמסת סוכר 100 גרם לשבוע 24, ואני תוהה האם זה לא מוקדם מדי בשביל הבדיקה הזאת? יכול להיות שלא ניתן עדיין לגלות סוכרת הריונית בשבוע כזה וכדאי לדחות את הבדיקה בכמה שבועות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100 גרם
פרופ' יריב יוגב01/01/2009אינך מפרטת מדוע הרופא המטפל ביקש להתחיל עם העמסה של 100 גרם. שבוע 24 הינו זמן מתאים. במידה והבדיקה תקינה יש לשקול לחזור על הבדיקה כעבור 4 שבועות בהתאם לשיקול קליני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.
שירה01/01/2009הופניתי לבדיקה כי אני נמצאת בקבוצת סיכון (סוכרת במשפחה). עשיתי גם העמסה 50 גרם שיצאה תקינה. האם זה משנה את התשובה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאסתי
פרופ' יריב יוגב01/01/2009במידה ובדיקת ה GCT (העמסה של 50 גרם) היא תקינה (פחות מ 130) אין כל טעם לבצע העמסה של 100 גרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר שליש ראשון מדאיגמודאג31/12/2008
שלום רב, אישתי בת 30.5 אנחנו בהריון ראשון ומעט מודאגים מתוצאות סקר השליש הראשון, נשמח לקבל מעט מידע. ההריון הושג לאחר טיפול Gonal F והזרעה, כיום אנו בשבוע 12.5 ועד היום טופלה אישתי נרות פרוגסטרון. בבדיקת שקיפות עורפית התקבלו התוצאות הבאות: גיל ההריון 11.4 שבועות CRL 47.3 NT 1.7 והתוצאה עמדה על 1:1300 תוצאות הסקר הביוכימי הורידו את הסיכוי לתסמונת דאון של 1/360 PAPP A 0.51 Mom PAPP A 815 mIU/L Free Beta HCG 0/97 Mom Free Beta HCG 38/7 ng/ml שאלתי היא ראשית כיצד קוראים את תוצאות הסקר הביוכימי? שכן לא נתונים בתשובות ערכי הנורמל. ושנית האם ייתכן קשר בין הטיפול בנרות אנדומטרין לתוצאות הסקר הביוכימי? אנו מאד מודאגים... תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר שליש ראשון מדאיג
פרופ' יריב יוגב01/01/2009אין קשר לנרות האנדומטרין
יש להפריד בין שתי הבדיקות האחת הינה בדיקת סקר המתבססת על השקיפות העורפית בלבד והשניה על סמך בדיקות ביוכימיות לא ברור באם קבלתם סיכון כללי המשלב ביניהם או רק של כל בדיקה בנפרד
לצורך הסבר מפורט והתאמת הבדיקות להריון הספציפי שלכם יש צורך בשיחת ייעוץ מסודרת
קבעו פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של דימום טרם קבלת הוסתיעל31/12/2008
שלום ברקע - לידה אחת תקינה בניתוח קיסרי. (במהלך ההריון הייתי במעקב לסיכון גבוה). לאחר שנה, הריון שהפסיק להתפתח בשבוע 8 עם עובר ללא דופק + גרידה - לתשומת לב בהריון השני היה לי דימום קל ממש בהתחלה (לפני מועד קבלת הוסת) ואמרו לי שזה דימום של השרשה. כעת שוב מנסה להיכנס להריון - ושוב יש לי דימום קל לפני מועד קבלת הוסת זה לא בדיוק דימום אלא כתמים חומים שמופיעים בעיקר בניגוב. מה המשמעות של הדימומים האלו ומדוע הם לא הופיעו בהריון הראשון? האם ייתכן שכבר ההריון לא מתפתח באופן תקין? האם עלי לגשת לרופא לפני שאני בכלל יודעת אם אני בהריון? אודה על קבלת הכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות של דימום טרם קבלת הוסת
פרופ' יריב יוגב31/12/2008בצעי בדיקת הריון
רק לאחר שלילת הריון ניתן לדון בסיבות ובדרכי הפתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הסקר הביוכימי - דחוףאופטימית30/12/2008
שלום, בת 25.5, הריון ראשון שהושג ע"י טיפול בגונל F + הזרעה. עפ"י הוסת - שבוע 15+1, עפ"י ה- US בשקיפות וה- US בסקירת מערכות , העוברית גדולה בשבוע. כל הבדיקות שעשיתי עד כה היו טובות, כנ"ל סקירת מערכות. ***** להלן תוצאות שקיפות עורפית מהתאריך 10/12 שבוע 12.2: שקיפות - 1.2 מ"מ CRL - 72 מ"מ גיל הריון לפי השקיפות - 13.2 שבועות. סיכום הבדיקה: הודגם דוקטוס ונוזוס גל A חיובי *****להלן תוצאות הסקר הביוכימי מהתאריך 11/12 : PAPP A - 0.88 MOM PAPP A - 2338 MIU/L FREE BETA HCG - 3.50 MOM FREE BETA HCG - 97.6 NG/ML עד לא ביקרתי אצל הרופא המטפל ( תור ב- 1/1/09) אבל בטיפת חלב בתאריך - 26/12/08 הבהילו אותי מאוד ואמרו שהתוצאות לא טובות , וביקשו שאגש מיד לרופא. מאז התקשרו אלי עוד פעמיים על מנת לוודא שהלכתי לרופא, אך יש לי תור רק בעוד יומיים ואני מאוד לחוצה. אנא ממך דוקטור תאמר לי בבקשה מה אומרות התשובות של הסקר הביוכימי? אציין כי כל יתר הבדיקות טובות . תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת - ומצטערת על האורך
אופטימית30/12/2008להלן הסיכונים כפי שהיו רשומים התוצאות השקיפות ובסקר הביוכימי - שקיפות - סיכון לפי גיל - 1/1268 סיכון לפי שקיפות + גיל - 1/8453 סקר ביוכמי - סיכון לדאון לפי גיל - 1/1300 סיכון לדאון לפי גיל+שקיפות + ביוכימי - 1/1500 סיכון לטריזומיה 18 לפי גיל + שקיפות+ ביוכימי - 1/20000 אודה מאוד למענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת הסקר הביוכימי - דחוף
פרופ' יריב יוגב30/12/2008אין דחיפות. בעוד יומיים אני משוכנע כי תקבלי ייעוץ מסודר מן הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת קלקסן - האם נדרש?לימור30/12/2008
שלום רב, אני בשבוע 11 להריון השני שלי. ההריו ן הראשוןהסתיים בשבוע 33 עם לד גבוה ועלייה בתפקודי כבד. הייתה התלבטות האם מדובר ב ACUTEFATTY LIVER OF PREG או לחילופין HELLP חלקי. הלידה הייתה בקיסרי וטופלתי לפני בקריו. בכל מקרה תפקודי כבד חזרו לנורמה לאחר חודש ובבירור להפרעה במטבוליזים חומ היה שלילי. בירור טרומבופיליה לא העלה דבר פרט לרמה גבוהה של פקטור 8 בבדיקה חד פעמית. מומחה להיי ריסק ממליץ על זריקן קלקסן בעוד ההמטולגית ממליצה על טיפול ב CARTIA, מה לעשות? האם דרוש לך נידע נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור-זריקת קלקסן - האם נדרש?
פרופ' יריב יוגב30/12/2008אינך מצפה שאתן המלצה על סמך הנתונים שסיפקת
נראה לי כי את במסגרת מעקב מסודר של מרפאה להריון בסיכון גבוה
במידה ומעוננינת בחו"ד נוספת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר קטן
עובר קטן21/10/2009יש לי גם שאלה אני בהריון בשבוע 28 הריון שני בהריון הראשון ילדתי תינוק איוג"יאר וגם בהריון הזה אובחן עובר קטן מהשבוע המתאים החליטו לתת לי זריקת קלקסן 40 מיליגרם האם זה יעזור במשקל העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל העוברד'30/12/2008
שלום רב, בהריון קודם עברתי הפסקת הריון בשבוע 24+6 . משקל העובר היה 310 ג'. עתה אני בשבוע 24+2. תוצאות האולטרסאונד: היקף ראש 219 מ"מ היקף בטן 206 60 מ"מ BPD 43 מ"מ FEMOR יחס ראש/גוף 1.06 הערכת משקל 730 גרם. האם המשקל והיקף הבטן תקין לשבוע 24? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל העובר
פרופ' יריב יוגב30/12/2008תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מי שפיר??ליטל30/12/2008
אין לי מושג של איזה בדיקה זו לא עשיתי שום בדיקה חדשה חוץ ממי שפיר שעשיתי פרטי אצל ליפיץ ב18.12 שזה התאריך עליו רשומות התשובות פשוט קיבלתי את זה למייל ע"י האתר של מכבי זה הגיוני ששלחו לי תשובות??? אשמח לעזרה בפענוח התשובות afp amniofic fluid תוצאה 5.3 כחולה afp amniotic fluid תוצאה 0.8 זה בטווח (הטווח בין 1-3) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מי שפיר??
פרופ' יריב יוגב30/12/2008התוצאות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלו תשובות סופיות?
ליטל30/12/2008או שאני אמורה לקבל עוד תשובות?? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מי שפיר
פרופ' יריב יוגב30/12/2008את אמורה גם לקבל תשובת כרומוסומים
פני עם התשובה לרופא המטפל או לרופא שביצע את הדיקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה-דחוףשירה29/12/2008
לדר' שלום. אני בשבוע 16- הריון תאומים לאחר IVF מוגדר כהריון בסיכון קיבלתי תוצאות של בדיקות דם שנעשו בשבוע שעבר כחלק מהמעקב בסה"כ הכל ב"ה תקין פרט ל: TSH- 0.03 שזה ממש מחוץ לנורמה השאר FT4-12.4 ו-FT3-4.04- תקינים. מה זה אומר? בעבר הכל היה תקין מה עושים? תודה על העזרה שירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' יריב יוגב30/12/2008ייתכן ורמת ה TSH נמוכה עקב ההריון (רמות גבוהות של HCG) בשבוע זה של ההריון ובמיוחד הריון תאומים
התייעצי עם הרופא המטפל לגבי צורך בהמשך טיפול/מעקב מכיון שמעבר לבדיקת הדם שאינני יודע באיזו שבוע נלקחה יש חשיבות לבדיקה הקלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פערים בגדילה ובעיה בזרימותרומי29/12/2008
היום אני בשבוע 26+3 ה US האחרון בוצע בשבוע 25+6 בסונארים חוזרים שבוצעו במכון ה US נמצאה הפרעה משמעותית בצמיחה תוך רחמית של העובר עם הערכת משקל סונוגרפית של 530 גרם וביומטריה תואמת שבוע 21-23 מעבר לכך, תנגודת מוגברת בזרימת הדם בחבל הטבור עם אפקט שימור ראש בזרימת הדם ב MCA. בניטור עוברי נצפו מספר האטות עמוקות בדופק העוברי. הראש קטן בשלושה שבועות ממה שאמור. הבטן קטנה בארבעה שבועות. אמרו לנו שהזרימות לא טובות בחבל הטבור. שבמקום 10 ארוחות ביום, העוברית מקבלת 3. לא נותנים לה סיכוי. לא ברחם ולא בחוץ. מה דעתך? יש סיכוי לשיפור מדדים כאלה? יש דרך כלשהי <מוכנים לשלם כל סכום> לדעת אם יש כבר פגיעות מוחיות או פיזיות אחרות בעקבות הזרימות הלא תקינות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פערים בגדילה ובעיה בזרימות
פרופ' יריב יוגב30/12/2008אכן את מתארת מצב לא פשוט שהייעוץ אליו הינו מורכב ולא יכול להינתן מעל דפי האינטרנט פני לייעוץ למרפאה להריון בסיכון גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Apla והריוןגל28/12/2008
שמי גל כבת 38 בעברי הריון בחודש שמיני של עובר מת, ילדה כבת 8 בריאה, הריון טבעי- הפלה של שני עוברים זהים בשבוע שביעי עקב זה שבאחד לא היה דופק, בעובר השני דופק איטי - הריון שלא התפתח. עברתי בבלינסון במח' גנטיקה, המטולוגיה וסיכון גבוה מס' רב של בדיקות,הבדיקות יצאו תקינות פרט לבדיקה אחת Apla - הערך שלה יצא 111 התבשרתי כי עליי לחזור על בדיקה זו, מה משמעות ערך זה, מה הערכים המקובלים ???, ומה המשמעות להיכנס להריון והסיכונים הכרוכים בכך, והאם יש לזה השפעה גם לאחר ההריון - בלקיחת תרופות. אודה לתשובתכם בהקדם בתודה מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Apla והריון
פרופ' יריב יוגב28/12/2008אינני מכיר ערכי ייחוס אלו
הייעוץ בנוגע ל APLA והריון חורג מגבולות האינטרנט לצורך ייעוץ ספציפי
קבעי פגישת ייעוץ במרפאה להריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר 7 הפלותשולה28/12/2008
אני בהריון בשבוע 7, לאחר 7 הפלות בשבועות הראשונים. לאחר ברור נמצאה בעיית קרשיות "גבולית". לפני כשלשה שבועות התחלתי קלקסן 60 מ"ג, ועכשיו הרופא ביקש להוסיף ולהזריק פעמיים ביום קלקסן 60 מ"ג, בוקר וערב. זה לא המון??? זה יכול להוות סיכון לעובר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר 7 הפלות
פרופ' יריב יוגב28/12/2008אינני מכיר את פרשת המקרה
אין לעובר כל סיכון מטיפול אמהי בקלקסן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריון.מאיה28/12/2008
בת 37 בהריון עם תאומים בשבוע 11. שאלותי: 1. האם אני בקבוצת הסיכון ? 2. אילו בדיקות ניתן לעשות כדי לגלות אם יהיה לי רעלת הריון? 3. האם יש תזונה מסויממת שיכולת לעזור למנוע התפתחות רעלת הריון ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת הריון.
פרופ' יריב יוגב28/12/2008גם הריון תאומים וגם גילך מהווים סיכון מוגבר לרעלת הריון
גורמי סיכון נוספים הינם השמנת יתר, יתר לחץ דם כרוני וספור עבר בלידות קודמות שדל רעלת הריון חמורה ובעיקר בשבועות הריון מוקדמים. ישנם מספר סמנים בדם היכולים לנבא באיכות זו או אחרת התפתחות עתידית של רעלת הריון כגון בדיקה לרמות PP13 אך אינני משוכנע כי ניתן לבצעה בהריונות תאומים. אין תזונה מיוחדת המונעת רעלת הריון למרות מחקרים רבים בנושא שבדקו תוספת סידן ושמן דגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת הנחיה להריון שלאחר הפלה בוששתיעל28/12/2008
שלום רב, אני עברתי לפני כשלושה חודשים הפלה וגרידה מאחר ולא היה דןפר לעובר בשבוע 8. בוסת האחרון ניסינו להיכנס להריון. אינני יודעת עדיין אם נקלטתי אך רציתי לדעת אם יש הנחיה מסויימת לגבי הריון שלאחר הפלה, ובפרט הנחיה לגבי מנוחה, פעילות גופנית ותזונה? האם עלי לנקוט באמצעים מיוחדים כמו מנוחה והיעדר פעילות גופנית (בשיגרה אני הולכת לחדר כושר) או שמא עלי לנהוג כרגיל? אודה על קבלת הניחה בכדי שלא אעשה משהו שיסכן את ההריון במידה ואכן יש הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת הנחיה להריון שלאחר הפלה בוששת
פרופ' יריב יוגב28/12/2008אין צורך בכל הנחיה מיוחדת
מעקב הריון שגרתי ע"י הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת צלסטון בסכרת הריונית - דחוף!!עדי25/12/2008
שלום אני בשמירת הריון עקב צירים מוקדמים משבוע 23 ובנוסף גילו סכרת הריונית בשבוע 26 שמאוזנת היטב ע"י דיאטה. בזמנו אושפזתי בשבוע ל24 ל 5 ימים וקיבלתי צלסטון. אתמול, שבוע 32 התאשפזתי שוב בבי"ח עקב צירים חזקים מאוד וכאבים והוחלט לתת לי זריקת צלסטון נוספת, למרות שקיבלתי בשבוע 24. אמרו לי שהזריקה תעלה לי את רמת הסוכר בדם, ואכן שבאתי היום לבדוק בערב, שעתיים לאחר ארוחה אכן הסוכר היה גבוה מאוד 176 (ככה הוא תמיד נע בין 100-115)...... כמה ימים לאחר הזריקה השניה בסדרה הסוכר אמור להתאזן? מאיזה ערכים אני צריכה לדאוג ולדווח לרופא או ללכת לבי"ח? האם זה יכול לפגוע בעובר??? האם יש משהו שאני יכולה לעשות, כגון לא לאכול פחמימות בימים האלה? תודה עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלסטון
ד''ר אלי רימון26/12/2008התופעה מוכרת
אין נזק לעובר
הערכים מתאזנים בד"כ תוכ 4-5 ימים.
ערכים חריגים מעל 160 שעה לאחר ארוחה דורשים דיווח והתיחסות הרופא המטפל
כאמור בד"כ מסתדר תוך מספר ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)