מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני מתלבטת בין הרופאים במרפאה...מירב אדר23/02/2009
שתי שאלות: 1. האם יש לי את הזכות לבחור 2.האם מישהו יכול להמליץ לי במי לבחור מתוך שלושת הרופאים המוצאים במרפאה לסיכון גבוהה במרפאת זבולון בקריו: - ד"ר אליהן גוטרמן -ד"ר רונית עשט -ד"ר שולמית ריסקיו תודה מראש מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מתלבטת בין הרופאים במרפאה...
פרופ' יריב יוגב24/02/2009אינניי נוהג להמליץ על רופאים. אך מאחר ומכיר את כל הרופאים שציינת באופן אישי הרי שכל אחד מהם רופא מצוין ואחראי. ובאופן אישי הייתי שמח באם כל אחד מהם היה מטפל בבן משפחתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Veillonella spשרי23/02/2009
שלום, אני עברתי הפלה טבעית בשבוע 14 להריון, מסתבר עקב חיידק בשם Veillonella sp ברצוני לדעת מה זה בדיוק החיידק הנ"ל ממה הוא מגיע ואיך אפשר למנוע זאת בעתיד? אשמח לקבל תשובה מפורטת תודה רבה ושבוע נפלא שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה שבוע 14
פרופ' יריב יוגב23/02/2009לא ברור מן הפרטים שציינת באם ניתן ליחס את ההפלה לחיידק. היכן צמח? מה היו הסימנים הקליניים
יש צורך בהבנה מדוקדקת של פרטי המקרה כדי לגבש המלצות מסודרות
קבעי פגישת ייעוץ מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין לנטוס בהריוןארנון23/02/2009
שלום אני עם סכרת 2 ומנסה להיכנס להריון, אני מזריקה אינסולין לנטוס וקראתי פה שלא להשתמש בו בהריון למרות ששמעתי מהמון בנות שהן הזריקו לנטוס בהריון, והוא נחשב היום הכי בטוח...??? ,האם יש קשר לסוג הסכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין לנטוס בהריון
פרופ' יריב יוגב23/02/2009המידע לגבי מידת הבטיחות של אינסולין לנטס בהריון נמוך ויש מספר מחקרים מוגבל יחסית התומכים בשימוש שלו
אין קשר לסוג הסוכרת
אני באופן אישי וכן כמדיניות מחלקתנו נמנעים בשלב זה מטיפול בלנטוס בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ללא עוברמודאגת23/02/2009
שלום, וסת אחרונה בתאריך 8/1/09 ב17/2/09 ערכתי בדיקת אולטרסאונד ראשונה ונמצא כי: קיים שק הריון קוטר 8.9 מ"מ עם שק חלמון אך ללא עובר. בבדיקת הדם ערך BETA 20648 משיחה טלפונית עם הרופא הבנתי כי ההריון לא תקין וכי יש לבצע גרידה. האם יש עוד סיכוי שהמצב ישתנה וכי עדיין מוקדם לשפוט? באיזה שבוע כבר ניתן להבחין בעובר שלא לדבר על דופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון ללא עובר
פרופ' יריב יוגב23/02/2009יש לבצע סונר חוזר
במידה ואין דופק הרי שמדובר בהפלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HCG גבוהיעל22/02/2009
שלום רב, קיבלתי את תוצאות בדיקת התבחין המשולש שנעשתה בשבוע 18+0 ערך ה- HCG היה 2.77 דיקור מי שפיר חזר תקין. לאור עבר של שני הריונות שהסתיימו ביילוד מוקדם (34, 35) עקב מיעוט מי שפיר ועוברים קטנים מעט (על גבול IUGR), האם יש לערך זה משמעות? האם אני צריכה להיות במעקב צמוד? בשני ההריונות הקודמים ערך זה היה תקין. הערה: דיקור מי שפיר נעשה בשבוע 16+1, חלבון עוברי בשבוע 18+0 (הבנתי שיכולות להיות לכך השפעות על AFP אך זה יצא תקין) תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCG גבוה
פרופ' יריב יוגב22/02/2009מעקב סונוגרפי אחר גדילת עובר ונפח מי שפיר ומעקב אחר לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יהיהי23/02/2009ממתי מעקב כמו שכתבת? (כעת שבוע 21) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' יריב יוגב23/02/2009משבוע 23-24
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
יהיהי23/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותמאיה22/02/2009
אני בת 31, מטופלת IVF חמש שנים, הריתי 6 פעמים, בכל אחת מהפעמים המהלך היה זהה: בטא ראשונה גבוהה, מכפילה את עצמה כצפוי, בשבוע שביעי, לפני בדיקת דופק, ההריון נופל באופן טבעי. הייתי בבירור במרפאת הפלות חוזרות, קיבלתי עירויי IVIG, שלא שינו את התוצאה (שני טיפולים לא הסתיימו בהריון ואחרי הטיפול השלישי הריתי, אבל ההריון נפל אחרי בטא 8000 בתחילת השבוע השישי, כנראה תאומים). תוצאות קרישת הדם תקינות וכן בדיקת קריוטיפ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות
פרופ' יריב יוגב22/02/2009לא ברורה השאלה
לא ברור באם בצעת את כל הברור
לצורך העמקה מסודרת במקרה קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרמ22/02/2009
אני בשבוע 22+4 בשבוע הבא אעבור העמסת סוכר של 50 גרם סוכר. רציתי לשאול מה זה דורש ממני לעשות לפני הבדיקה? צום?ארוחה? משנה מה לאכול ומה לא? ראיתי שנשים רשמו פה שהן עברו העמסה של 100 גרם סוכר, מה ההבדל? כמה זמן ואיך נערכת הבדיקה? שאלה נוספת האם מותר לשתות בהריון 'isetea' כי זה עשוי מתה ובתה יש קפאין... אם מותר, כמה ביום? תודה, עטרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
פרופ' יריב יוגב22/02/2009אין צורך בצום או בכל הכנה טרם הבדיקה
במידה וערך הבדיקה יהיה גבוה יש מקום לבצוע העמסה של 100 גרם אותה מבצעים בצום
אינני מכיר את המשקה שציינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםלילך22/02/2009
אני נמצאת בשבוע 11.2 האם יתכן שבמלך כל ההריון כמעט כל פעם שאני נכנסת לשירותים ואני מנגבת יש פס אדום , הרופא עשה לי לפני כ שבועיים אולטראוסואנד ואמר שהכל תקין, לפחות יום כן יום לא יש דימום בכלל לא רציני הדימום אלה רק בניגוב קצת קצת יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' יריב יוגב22/02/2009יש לבצע הערכה סונוגרפית מסודרת וכן לבצע בדיקה לצוואר הרחם והנרתיק
ייתכן ומקור הדימום ממערכת השתן או מערכת העיכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות עובריםלולי21/02/2009
שלום ד"ר, אני בשבוע 32+5 , עם תאומים. בשבוע האחרון הם זזים,בועטים ומורגשים המון, כמעט בכל היום. הם ממש אקטיביים.... האם מתאים לשבוע זה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לולי
ד''ר אלי רימון21/02/2009תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט בהריון בסיכוןשרון20/02/2009
שלום, אני בשבוע 7 + 3, הריון שלישייה. באולטרסאונד ראו דופק לכל העוברים . מזריקה קלקסן 40 מג עקב בעיית קרישיות קלה שהתגלתה אחרי שתי הפלות (וגם אז אמרו לי שמכיון שההפלות היו בשבועות מוקדמים מאוד כנראה לא היה קשר לקרישיות). רציתי לשאול האם מותר לבצע כפיפות בטן ? לפני ההריון הייתי פעילה מאוד בחדר כושר (ריצה, משקלות) ומאז ההריון עברתי רק להליכות. בסכה אני מרגישה טוב (חוץ מבחילות ועייפות רבה). ללא דימומים וכאבים. תודה וסופש נעים. שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר אלי רימון20/02/2009המנעי מכפיפות בטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואר הרחםשירה20/02/2009
שלום. אני בשבוע 23+3 עם תאומים IVF. בסקירת מערכות ראשונה שבוע 16 הכל יצא תקין וצואר הרחם היה 12 מ"מ ושיליה נמוכה. בסיקרת מערכות מאוחרת שבוע 23 הכל תקין ב"ה אך צואר הרחם התקצר ל-30 מ"מ והשיליה עדיין מאוד מאוד נמוכה. המליצו לי על שמירת הריון- מה היא דעתך ומה הסיכונים ואיך אפשר לעבור את המצב הזה? תודה רבה על העזרה. שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד''ר אלי רימון20/02/2009קיים סיכון מוגבר בהריון בנתונים שציינת.
עדיין יש סיכוי שהשליה " תתרומם" למיקום לא נמוך אך אם תתמיד כשליה הנמוכה יכולה להביא לדימומים עד כדי צורך בילוד מוקדם.
שמירת הריון יכולה לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון שבוע 8 cmv igg חיוביתאתי19/02/2009
שלום,מבקשת תשובה דחופה לבדיקת הריון בשבוע 8 עם cmv igg חיובית ו - cmv igm חיובית גם כן. נישלחתי לבדיקת דם נוספת בשבוע 10 ולהלן התוצאות:lgg חיובית igm borderline מה עלי לעשות אני לחוצה מאוד רופאת משפחה שלי אפילו בספרים לא מצאה תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
ד''ר אלי רימון20/02/2009התשובות קיימות
סוגית הדבקה ב-CMV היא מורכבת ,פני לרופא הריון בסיכון עם תוצאות הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלית פתחרונית19/02/2009
שלום, אני בהריון שלישי שבוע 32 עם שליה שמכסה את כל הפתח. בהריון הראשון ילדתי תאומים בשבוע 34. בהריון השני - לידה רגילה בשבוע 40. נאמר לי שיש סיכוי שהשליה תזוז ואולי תאפשר לידה רגילה. עד איזה שבוע יש עדיין סיכוי שזה יקרה ועד איזה שבוע אפשר לחכות? אם אין סיכוי - מה השבוע המאוחר ביותר שמומלץ לניתוח? (אחרי תאומים בפגיה - אני רוצה לחכות כמה שרק אפשר - בלי סיכון מיותר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד''ר אלי רימון19/02/2009הסיכוי ל"תזוזת" שליה בגיל הריון כזה קיים אך נמוך
מנתחים ב39 שב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידה שקטהשירה19/02/2009
שלום רב, אני מקווה כי זהו הפורום המתאים. לאחר לידה שקטה בשבוע מאוד מתקדם לפני חודשיים, אני מחכה בקוצר רוח למחזור כדי לנסות שוב להרות. בריאותי הנפשית והפיזית טובה מאוד למרות הטראומה שעברתי. להריון הקודם נכנסתי בעזרת איקקלומין לאחר שלא היה לי ביוץ במשך מספר חודשים מהפסקת הגלולות. רציתי להתייעץ כמה זמן כדי לתת לגוף לחזור לעצמו אחרי לידה לפני שמנסים שוב הורמונים? אני כבר לא יכולה לחכות, מפחדת שאולי אין טעם לחכות ואני סתם מבזבזת זמן יקר. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד''ר אלי רימון19/02/2009תשובה בפורום שעוסק בפוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםלילך19/02/2009
שלום לך! אני בהריון שבוע 11 וכל פעם שאני נכנסת לשירתים לא לצורך שתן , אני סובלת מעצירות ועד שיש לי יציאה אז אחרי זה יוצא לי קצת דימום מהנרתיק , וזה בטוח משם שאני מנגבת אני רואה קצת דם, למה זה? ממה זה יכול להיות ? אולי בגלל העצירות אז יש קשר לצוואר הרחם? זה רק שאני נכנסת לשירותים ככה אני לא סובלת מדימום סליחה על השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאושרת
ד''ר אלי רימון19/02/2009פני לבדיקת הרופא, קשה לי לאמר מה מקור הדמם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)