מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיליה נמוכהמאיה24/01/2009
אני בת 37 שבוע 15 עם תאומים. התחיל לי דימום והרופא הורה לי להזריק במשך שבוע גסטון. אחרי יום נפסק הדימום. באולטרסאונד הוא ראה שהכול תקין (דופק, עוברים וצוואר רחם ארוך) אך גם ראה שהשילה נמוכה. שאלותי: 1. לשם מה מזריקים גסטון ? 2. מה המשמעות של שיליה נמוכה? מה הסכנות ? תודה אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד''ר אלי רימון24/01/2009בקשר לגסטון פני לרופא המטפל להסברים נוספים.
בשבוע 15 המשמעות של שליה נמוכה -סיכון יתר לדמם. במרבית המקרים השליה " מתרוממת" לעמדה גבוהה יותר בעקבות גדילת הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל העוברלי24/01/2009
שלום, אני נמצאת בשבוע 28+1 להריון בבדיקת אולטראסאונד שערכתי משקל העובר הוא כ-1600 גרם, שאר המדדים הם -
BPD-7.46 cm
HC-26.8 cm
AC-26.8 cm
FL-5.91 cm
EFW1(HAD-1) 1702g
EFW2(SHepard) 1560g
תוצאות העמסת סוכר שביצעתי הן: 88
האם יש סיבה לדאגה? כיוון שהמדדים מתאימים לשבוע 30 פלוס... ומה יכולות להיות הסיבות לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימורy
ד''ר אלי רימון24/01/2009כדאי לבצע העמסת סוכר של 100 ג"ר
צריך להציב את הנתונים בעקומות לכל מדידה כדי לראות חריגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנייה להעמסת סוכר
לי25/01/2009ערב טוב ד"ר רימון, תודה על התשובה המהירה... קיבלתי הפנייה מרופאת הנשים להעמסת סוכר, תוך כדי שהיא מדברת בצורה מאוד מזלזלת ועקב כך לא ממש הקשבתי להסבר הלוקה בחסר של איך מתבצעת הבדיקה וההכנות שלפניה. לפי מה שהבנתי צריך לאכול פחמימיות 3 ימים לפני הבדיקה אני אשמח אם תוכל לפרט יותר. (חוץ מזה שאני יהנה מכך שידקרו אותי 4 פעמים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתור אחת שעברה העמסה של 100 גרם
לינוי01/02/2009לפני 3 ימים. הרעיון הוא לבוא אחרי צום של 8-10 שעות. לי לא אמרו כלום מה לאכול בימים שקודם לבדיקה. את מגיעה בבוקר בצום ונשארת בצום במשך כל 4 שעות הבדיקה. כשאת מגיעה מיד עושים לך בדיקת דם ולאחר מכן את שותה את ה-100 גרם סוכר . לאחר מכן כל שעה במשך 180 דקות את עושה בדיקת דם. לתוצאות יש סקאלה של מה מותר ומה חריג מבחינת רמות הסוכר בדם. אני קיבלתי את התשובות יום לאחר הבדיקה באתר אינטרנט של קופת החולים (כללית). בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת IGAN בהריוןתהילה24/01/2009
שלום, אובחנתי כחולת IGAN אני סובלת מחלבון בשתן גבוה ( 3 גרם באיסף 24 שעות) . כגע אני נמצאת בשלב פעיל של המחלה . לחץ הדם שלי תקין וכך גם תפקודי הכליה. כרגע אני נמצאת בהריון בשבוע 15. בבדיקה אחרונה שבצעתי באיסוף שתן היה לי כאמור 3 גרם . אני חשה תשישות נוראית. בקושי מסוגלת לתפקד במהלך היום. וברגליים יש לי בצקות קשות. הנפרולוג שלי אמר שכל עוד הלחץ דם תקין + תפקודי הכליות תקינים רמת החלבון כרגע אינה משמשעותית. כמו כן הוא יידע אותי שהסיכון ברעלת הריון גבוהה יותר. ההריון יקר לי מאוד. יש משהו נוסף שאני יכולה / צריכה לעשות מעבר למעקב ובדיקות ברמה שבועית ? האם יש מחקרים / סטטיסטיקות לגבי חולות IGAN בהריון? כמובן שאני במעקב של מרפאה בסיכון מה עו ניתן לעשות ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אלי רימון24/01/2009לצערי לא ניתן לעשות דבר למניעת רעלת והריון
כל מה שאת מציינת נכלל בסיבוכם לרקע מחלתך היסודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה רמת בטאדנית24/01/2009
שלום רב, אחרי טיפול IVF. החזרה כפולה של שני עוברים ביום 28.12+ בלסטוציסט כיומיים לאחר מכן. רמת בטא ביום 13.1 כ- 2,400 וכעבור יומיים הכפילה עצמה. לא תואם את גיל ההריון. האם רמת הבטא הגבוהה מרמזת על הריון מרובה עוברים? אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנית
ד''ר אלי רימון24/01/2009רמת בטא גבוהה נקשרה במרובה עוברים.
לא ניתן לאמר עדיין ויש לבצע סונר עוד כשבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישתיות יתרנ. כהן23/01/2009
אני בהריון שבוע 10. ביצעתי בדיקות לגילוי אם קיימת בעיה של קרישתיות יתר (כיוון שלאבי התגלתה בעיה, זה היה מזמן ולא ידוי סוג המוטציה ולכן הופנתי למספר בדיקות) להלן התוצאות שהתקבלו: ANTITHROMBIN - III 79 (זה נמוך מהנורמה) LAC-RVVT 1.35 (זה גבוה מהנורמה) LAC-KCT שלילי PROTEIN C ACTIVITY 95 PROT -S ANTIGEN 77.5 APCR RESISTANCE תקין וביצעתי עוד 2 בדיקות מוטציה בפרותרומבין - פקטור 2 ו MTHFR - טרם קיבלתי תוצאותיהן. האם עליי לחשוש משתי התוצאות הראשונות? האם אצטרך לקחת טיפול (זריקות קלקסאן)? הרופא מאד היסס כשראה את התוצאות ולא החליט עדיין לגבי המשך הטיפול, ואמר שנחכה לתוצאות 2 הבדיקות הנוספות טרם ההחלטה בנוגע לזריקות. מה דעתכם והאם כדאי לי להתייעץ עם מומחה נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנ
ד''ר אלי רימון24/01/2009AT3 - משתנה בהריון ולכן לא ניתן להחליט
LAC -גבולי בשיטה אחת ובשני תקין- יש לחזור
כעת אין עדיין צורך בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נ. כהן24/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחענת23/01/2009
שלום אני בהריון עברתי סקירת מערכות מוקדמת הכל נראה תקין השאלה שלי קרוב משפחה חלה באבעבועות רוח לפני שנאו סימני המחלה הוא ביקר אצלנו פעם אחת ,אני מחוסנת נגד אבעבועות מגיל הילדות מה הסיכון שההיריון יפגע האם יש סוגים שונים לאבעבועות שייתכן אני מחוסנת לסוג אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד''ר אלי רימון24/01/2009יש לבדוק את החיסון לפי כמות הנוגדנים בדמך ואם קיימים אין בעיה
בשלב המקדים שיעור ההדבקה נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המצאות חלבון בשתן בערכים גבוהיםתהילה22/01/2009
שלום, אני נמצאת בשבוע 9 , עקב ערכים גבוהים של חלבון בבדיקת שתן רגילה התבקשתי לבצע איסוף שתן 24 שעות. קיבלתי את התוצאות - חשכו עייני. רופא הנשים צלצל אליי ביקש שאגיע אליו בדחיפות על מנת לקבל הפנייה למרפאת הריון בסיכון. עד שאקבל תור במרפאה- תוכל להסביר לי בקצרה מה אומרים הממצאים והבדיקות ? האם יש סכנה להתפתחות העובר ? האם, יש טיפול כלשהו שעלי לעבור? יש סכנה ממשית להריון ? ההריון הגיע לאחר 3 שנים מתישות של נסיונות. מה עליי לעשות על מנת לשמור על ההריון ? בבקשה קצת מידע ותשובת. תודה קצת הפוך אבל קריא. כימיה בדם ========= Urea (B) 15.20 mg/dl 17,00 - 43,0 *(..........). Uric Acid (B) 5.20 mg/dl 2,60 - 6,00 .(.......*..). Albumin (B) 3.10 g/dl 3,50 - 5,20 *(..........). ALT (SGPT) 54 U/l 0,00 - 31,0 .(..........)* AST (GOT) 36.30 U/l 10,00 - 31,0 .(..........)* Carnitine (B) nmol/ml ========== כימיה בשתן ========== Creatinine (U)/24hr 1.30 g/24h 0,80 - 1,80 .(....*.....). Protein (U)/24 hr 1726.70 mg/day 0,00 - 150, .(..........)* בוצע פעמיים Urine Volume 1150.00 mL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן
ד''ר אלי רימון24/01/2009כמות החלבון חריגה ביותר
רעלת בשב כזה הינה חריגה ויש לבדוק את האפשרות של פגיעה כליתית
ההריון בסיכון גבוה ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריוןמאיה22/01/2009
אני בת 37 עם תאומים שבוע 14.4 הרופא המליץ על אספירין: מיקרופירין 100 + סידן כדור ביום שאלותיי: 1. האם המינון מספק או לדעתך צריך יותר ? 2.בעלון לצרכן כתוב: "אם הינך בהריון לא מומלץ ליטול מיקרופירין בשליש האחרון של ההריון". האם להמשיך לליטול את הכדור למרות הכתוב ? תודה אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד''ר אלי רימון24/01/2009מינון אספירין למניעת רעלת 75-100 מ"ג
ניתן לקחת אספירין בשליש השלישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקצרות של צוואר הרחםYAEL22/01/2009
שלום ד"ר, שבוע 28+2 בהיריון עם תאומים. 1. האם כאשר מתחיל צוואר הרחם להתקצר אמורים להרגיש משהו? כאבים באיזור איבר המין ,או משהו כזה? 2.האם התקצרות של צווואר הרחם נגרם כתוצאה מצירים? 3.אני עדיין עובדת כרגיל (9 שעות ביום,עבודה משרדית קלה) ורציתי לדעת האם ישיבה ממושכת שכזו יכולה להרע לי ולגרום לצירים וללידה מוקדמת? האם עדיף שמירת היריון בשבועות אלו? תודה רבה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אלי רימון24/01/2009לא תמיד מרגישים ולא תמיד זה קשור לצירים ולכן צריך לעקוב אחר אורך צואר.
החלטה על שמירת הריון צריכה להעשות עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם (בעיות בכבד?)עטרה22/01/2009
ד"ר רימון שלום, אני בשבוע 34, הריון ראשון. יש לי ריבוי קל של מי שפיר + עובר גדול (2.650) + מאוזנת מבחינת סוכר בעקבות דיאטה בלבד. הגיעו תוצאות חריגות קצת של בדיקות דם ושתן: Lymphocytes % 17.8 ALT (GPT) : 33 U/l AST (GOT) : 32 U/I Creatinine (B) : 0.4 mg/dl Urobilinogen (U) : 2 mg/dL בנוסף אני אציין שהשתן שלי כהה ביומיים האחרונים יותר מהרגיל. האם יש בעיה בכבד או בעיה אחרת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעטרה
ד''ר אלי רימון22/01/2009לדעתי אין בעיה בכבד
יש לחזור על הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריוןמאיה21/01/2009
בת 37 הריון ראשון עם תאומים. שבוע 14.3 . הרופא המליץ לי בשל סיכון לרעלת הריון לקחת אספירין. שאלותי: 1. מה המינון המקובל ? 2. מה הסיכון בנטילת אספירין ? 3. אם אקח אספירין לאורך כל ההריון, האם יכול להפחית את הסיכוי לרעלת ? 4. מה עוד אפשר כדי למנוע רעלת הריון ? 5. שאלה אחרת- לא היה לי נגיף cmv מה זה אומר ? תודה
ד''ר אלי רימון21/01/20091. מינון 75-100 מ"ג
2.אין סיכון משמעותי אם אין בעיות במערכת העיכול
3. לא בטוח?
4. אין דרך למנוע
5. לעקוב אחר נוגדנים ל-CMV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בzidoval +תרופות לקרישיות יתרדנה20/01/2009
שלום רב, אני בשבוע ה-18להריון. מטופלת בקלקסן ואספירין. לאור הפרשות נרתיקיות בצבע צהוב-ירקרק (וסליחה על התיאור) הרופא המליץ על טיפול ב-zidoval. מקריאת העלון לצרכן אני למדה כי תתכן תגובה בין-תרופתית לאור השימוש בתרופה זו יחד עם תרופות נגד קרישת דם. האם להתחיל בטיפול בכל מקרה? האם ניתן לקבל טיפול אלטרנטיבי? אנא המלצתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר אלי רימון20/01/2009פני לרופא המטפל שבדק ומכיר את הנתונים.
ניתן אולי לתרבת את ההפרשה כדי לודא שמדובר בזיהום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוח וcmvמיכל20/01/2009
שלום. אני בשבוע 9. לפני כשבוע חלתה ביתי באבעבועות. יומיים אח"כ ביצעתי בדיקת נוגדנים לאבעבועות. יצא IGG 4000. לא נבדק IGM. יש לציין שלא חליתי מעולם אלא קבלתי חיסון פעמיים. כיוון שהבדיקה נעשתה לאחר החשיפה האם אין צורך לבדוק גם הדבקות עכשווית ב- IGM? כמו כן קבלתי תוצאות cmv חיובי -14. igg הבנתי שזה אומר שאני מחוסנת, אך השאלה מתי נדבקתי- כיוון שבהריונות קודמים לא היו לי נוגדנים ל-cmv. ה- igm יצא שלילי. האם יש צורך בהמשך ברור אצל זיהומולוג- הרופאה שלי חושבת שלא, אבל זה נראה לי פשטני מדי תודה- וסליחה על האורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר אלי רימון20/01/2009לגבי אבעבועות לדעתי אין צורך להוסיף בדיקות
לגבי מועד CMV לא ניתן לקבוע חד משמעית מתי ארע הזיהום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפירקוקוס20/01/2009
שלום אני בת 28 הריון ראשון שבוע 24 סקירה ראשונה תקינה בסקירה השניה התגלה CPC במוח (בקוטר קטן מאוד) וכן מיעוט יחסי של מי שפיר הומלץ על מעקב שבועי למדידת מי שפיר. ביום א' נמדד אינדקס מי שפיר 93 ואמש 91 כשהשיליה מעט מעובה 51 מ"מ. האם הנתונים הללו בתחום הנורמה? מה ניתן לעשות בנושא? מה זה אומר שהשיליה מעובה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוקוס
ד''ר אלי רימון20/01/2009מיעוט מים יכול לנבוע ממספר סיבות שלא נוכל לפרט את כולם באתר.
עלייך לגשת להתיעצות רופא הריון בסיכון.
יתכן שמדובר על אי ספיקה שלייתית ותחום זה גם דורש יעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה והריוןמאיה19/01/2009
אני לקראת הריון, כרגע אני מקבלת תמיכה של פרוגסטרון שבוע לאחר החזרת עוברים ב-IVF. האם במהלך הריון חלה עליה מתמדת ברמות הפרוגסטרון והאסטרדיול או שיש שלב שבו רמתם יורדת...? התשובה חשובה לי בגלל מלפורמציה ורידית (המנגיומה) שיש לי שכואבת לי מאוד כנראה בגלל עלייה באחד ההורמונים הנ"ל שמעלה את הקרישה. מהסיבה הזו נמנעתי מנטילת גלולות... האם באיזשהו שלב בהריון צפויה הקלה? האם נטילת קלקסן תעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלפורמציה
ד''ר אלי רימון19/01/2009מתאורך אינני מבין בדיוק באיזו מלפורמציה.
תתכן השפעה הורמונלית ובמקרה זה קיימת אכן עלי מתמדת ברמת ההורמונים עד התיצבות ברמה גבוהה. ההגדלה יכולה להיות על רקע עיכוב בפינוי הדם מהורידים הקשור להריון.
קלקסאן מונע הוצרות קרישים גפיים אך בד"כ הכאבים הם לא על רקע קרישת דם .
בכל אופן מציע להוועץ ברופא עור? רופא כלי דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)