מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימומים שבוע 14אלין12/02/2009
שלום וברכה, אני ממש מפוחדת... וזה סיפורי: היו לי דימומים מתחילת ההריון ועד שבוע 10 לערך, הייתי במעקב אולטרהסאונד צמוד (10 אולטרהסאונדים לערך.. ממש הרבה..) שהראה התקדמות יפה. משבוע 10 פסקו הדימומים תודה לאל, אולם, פעם בכמה ימים - פעם 1 כל פעם- בעת ניגוב אני רואה גוון ורדרד בהיר מאוד מאוד הייתי בשקיפות לפני כשבוע ויומיים, הרופא אמר שאין מה לדאוג כל עוד יש דופק, חשוב לציין אף שהנני נמנעת מקיום יחסים מתחילת ההריון בעקבות כך. =( היום שוב בניגוב כתם אחד ובודד ורדרד בהיר (פעם אחרונה הייתה בדיוק לפני שבוע..) התקשרתי לאחות והיא מממש אבל ממש הלחיצה אותי ואף טענה שאני צריכה ללכת למיון אםם זה יופיע שוב, ןנתנה לי להרגיש שזה ממש חמור. אני מפוחדת. הרי סבלתי מדימומים הרבה יותר רציניים והכל בסדר, אין לי כאבים או הרגשה לא טובה, אשמח למילות הרגעה או שאולי אני פשוט אופטימית מידיי? בתודה מראש, וברכת שבת שלום אלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלין
פרופ' יריב יוגב13/02/2009דימומים במהלך תחילת ההריון הינם יחסית שכיחים והסיכוי להפלה יורד כאשר נצפה דופק
אבל...עדיין סכון מוגבר ללידות מוקדמות היפרדות שליה ועוד
יש לודא כי מקור הדמום הינו רחמי ולא ממקור אחר (צוואר הרחם/מערכת שתן/טחורים)
רצוי להיות במעקב מסודר ולעבור בדיקת סונר יסודית
בכל מקרה במידה ומופיע דמום בכמות וסתית (כמו במחזור) פני להיבדק
במידה ומעונינת קבעי פגישת ייעוץ
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וסכרתנילי12/02/2009
שלום רב, רציתי לדעת אם למישהי יש סכרת (סוג 1) ומטופלת באינסולין לנטוס, האם תקופת ההריון נחשבת ל"הריון בסיכון" בשל מחלת הסכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וסכרת
פרופ' יריב יוגב13/02/2009כן
יש להיות מטופלת במרכז לסוכרת והריון
רצוי להפסיק הלנטוס בהריון (אין מספיק מידע לגבי בטיחותו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסכרת בהריון- המשך שאלה
נילי13/02/2009אז במה משתמשים בתקופת ההריון לטיפול בסכרת אם לא בלנטוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסכרת בהריון- המשך שאלה
פרופ' יריב יוגב13/02/2009אינסולין קצר טווח- ניתו להשתמש באנלוגים ללא כל חשש ו NPH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון ודיקור מי שפיראושר11/02/2009
אני בת 35 בשבוע 14 להריון בסיכון. לאחר 3 הפלות אחת מהן בשבוע 21 עם הפרדות שיליה ודימומים בכל ההריונות אובחנה קרישיות יתר. כעת אני מטופלת באספירין וקלקסן וגם בהריון זה היה לי דימום מינימלי שנמשך מספר ימים. אני מתלבטת בנוגע לביצוע דיקור מי שפיר. בהריון קודם עם הפרדות שיליה התקדמתי ללידה מוקדמת כ-10 ימים לאחר ביצוע דיקור מי שפיר - לא ברור אם זו היתה הסיבה אולם היה חשד לדליפת מי שפיר לאחר הדיקור. האם אני בסיכון מוגבר להפלה כתוצאה מדיקור מי שפיר בהריון זה? האם נוגדי הקרישה או הדימומים מעמידים אותי בסיכון מוגבר? אודה לכם על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון ודיקור מי שפיר
פרופ' יריב יוגב11/02/2009הדילמה שאת מעלה אינה פשוטה. הסיכון בהפלה צריך להישקל מול גילך תוצאות השקיפות עורפית ותוצאות הסקר הביוכימי בשילוב עם תוצאת סקירת המערכות. אין מתכון או תשובה חד משמעית
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםדנה11/02/2009
שלום רציתי בבקשה להיתיעץ אני שבוע 38 וביומיים האחרונים החלו לי כאבי ראש חלשים שעוברים לבד במשך היום כמו כן יש לי כאבים ניסבלים בבטן מיתחת לחזה עכשיו אני מודדת לחץ דם בבית ובבדיקה ראשונית לאחר מנוחה הלחץ דם מראה בסביבות 88/145 ובמדידה שניה ישר אחרי זה פתאום יורד ל-80/133 יש לציין כי כל ההריון הלחץ דם נע בסביבות 130/70 יש לי בצקות באצבעות הידים וברגלים וזהו הריוני השני האם לדעתך צריך לבצע בדיקה מיוחדת ביצעתי בדיקות דם ליפני כשבוע והכל תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
פרופ' יריב יוגב11/02/2009יש לבדוק נוכחות חלבון בשתן ומעקב אחר לחץ דם
פני לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקללי11/02/2009
שלום, רציתי לדעת האם המדדים תקינים, אני נמצאת בשבוע 30+4 ימים להריון המדדים הם: bpd-8.05 cm מתאים לשבוע 32+5 hc-27 cm מתאים לשבוע 29+1 ac-27.9 cm מתאים לשבוע 32+0 fl- 6.03 cm מתאים לשבוע 31+0 efw1-1872 g efw2-1888 g רציתי לשאול אם יש הבדל בין ה-bpd ל- hc כי יש פער בין אחד לשני והאם הערכת המשקל תקינה? אין לי סכרת הריון ערכתי העמסת סוכר 50 גרם יצא 88 תודה... מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל
פרופ' יריב יוגב11/02/2009מדדים תקינים
תמיד יהיה פער מסוים בין המדדים השונים החשוב הוא שכולם בערכי הייחוס התקינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון עם דלקת פרקים שיגרוניתאסתר11/02/2009
אני בת 37 וסובלת מדלקת פרקים שיגרונית כבר מעבר ל3 שנים. אני מטופלת בהומירה כבר למעלה משנה ומצבי בסה"כ יציב ואני מתפקדת טוב בזמן טיפול. יש לי שני ילדים 6 ו7 והמחלה התפרצה אצלי לאחר הלידה השניה. אני מאד רוצה להיכנס להריון שוב אבל חוששת. האם יש סיכון להריון עם מחלה אוטואימונית? האם יש סיכון לעובר? האם אני מסתכנת בהחמרה של מצבי לאחר ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון עם דלקת פרקים שיגרונית
פרופ' יריב יוגב11/02/2009כלל דלקת פרקים שגרונית משתפרת במהלך ההריון ובחלק מן הנשים נצפית החמרה לאחר ההריון
איו מניעה ללהרות תחת הומירה
השקול בהריון נוסף הינו פרטי יש לתכננו כך שרצוי להיכנס להריון לאחר תקופה ארוכה יחסית של רמיסיה (דהיינו ללא פעילות קלינית של המחלה).
לצורך ייעוץ ספציפי ומפורט למקרה שלך קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומירה והריון
מאי18/03/2009אני מטופלת בהומירה כבר כשנה וחצי עם תוצאות מופלאות.(לאחר טיפול של שנה, מדהים גם הוא ברמיקייד) יחד עם זאת רוצה לשתף במידע אחר שיש לי לגבי הומירה והריון . לפי הראומטולוגית שלי, מידע מלפני כחצי שנה, מכנס שהתקיים ביוון(אם אני לא טועה במיקום) בעניין, יש להפסיק את הטיפול כשלושה חודשים לפני הכניסה להריון. זאת למיטב הבנתי על פי הפרוטוקול. התרופה לא מספיק וותיקה בשביל לייצר נתונים מבוססים, על השפעתה על ההריון והעובר. אם המידע הרפואי שהצגתם לפיו אין מניעה להכנס להריון תוך שימוש בהומירה, חדש יותר מזה שאני מציינת , אשמח לדעת את מקורו והיכן אפשר לקרוא את המאמר או החומר הרפואי עליו מסתמכים הדברים, זאת מאחר ואני מעכבת כניסה להריון רק מהפחד של להפסיק את השימוש בהומירה. ושעון החול שלי אוזל. תודה מאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומירה והריון
פרופ' יריב יוגב19/03/2009הומירה הינה תרופה שמקבילה שלה נקראת רמיקייד והן פועלות במנגנון ביולוגי לעיכוב TNF-ALPHA
ככל הידוע היום התרופה אינה כרוכה בסיכון גבוה יור של מומים כרומוזומאליים או מבניים ויחסית בטוחה בהריון.
ישנם מספר מחקרים המצביעים על מעבר שלייתי של התרופה לקראת סוף ההריון לעובר (במהלך הטרימסטר ה III) כאשר התגובה העוברית אינה ברורה לחלוטין. מאחר ויש לי ניסיון די עשיר בשימוש בתרופות אלו במטופלות שלי במידת האפשר אני משתדל להימנע ממתן התצרופה לקראת סוף ההריון. אבל ואבל חשוב במידה וקיימת התויה רפואית לטיפול שמירה על מצב דלקתי "שקט" הינו לעיתים חשוב הרבה יותר לשמירת הריון תקין והסכון היחסי המוגבר מעט חייב להישקל לעומת התועלת שבנטילת התרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך צואר הרחםr10/02/2009
מהו אורך צואר הרחם המקסימלי בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך צואר הרחם
פרופ' יריב יוגב10/02/2009הממוצע 30-40 מ"מ
יכוללהגיע גם ל 60 מ"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתון בצד שמאל + נוזל צהובאמאל10/02/2009
שלום דר. אני בהריון בשבוע שלישי יש לי כאבים מאז יומיים בבטן תחתון צד שמאל ואחרי זמן קצר ירד נוזל צהוב האם זה משקף סכנה לעובר ?? *** עברתי שתי הפלות שהייתי 3 + 4 חושדים הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן תחתון בצד שמאל + נוזל צהוב
פרופ' יריב יוגב10/02/2009פני להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחוצה המלצה לרופא לסקירה מורחבתנירי09/02/2009
שלום רב , אני בהריון עם תאומים לא זהים , אני מעוניינת ברופא נחמד ונעים ומיקצועי !! שיבצע לי את הסקירה המורבת , עלי לבצע זאת בחודש הקרוב ,( כרגע אני בשבוע 20 ), תודה מקרב לב . נירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחוצה המלצה לרופא לסקירה מורחבת
פרופ' יריב יוגב09/02/2009כמנהלי הפורום וכעוסקים במלאכה איננו נוהגים להמליץ על רופאים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפ' אחירון
מאיה09/02/2009ממליצה לך בחום על פרופ' אחירון. ידוע מאוד בארץ כמספר אחד ומקצועי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברימאיה09/02/2009
בת 37.6 הריון ראשון של תאומים. שבוע 17.3 בדיקות גנטיות כולן תקינות, שקיפות עורפית תקינה ורק ע"פ הגיל של סיכון 1:1000 , סקירה מוקדמת תקינה של שני העוברים. עשיתי בדיקת דם של חלבון עוברי בשבוע 16.1 (ידוע לי שבתאומים התוצאות לא משקפות) התוצאות: A.F.P 0.79 MOM A.F.P 29.11 NG HCG 1.11 MOM HCG 25.89 U ESTRIOL 0.87 MOM ESTRIOL 1/14 NG לפי הסימון הכול תקין. אך צויין שהסיכון שלי ללידת תינוק עם תסמונת דאון המחושב לפי שילוב גיל הוא 1:277 שאלותי: 1. אני נוטה לא לעשות מי שפיר, האם הסיכון הוא רק בגלל הגיל או גם יש ממצאים אחרים ? 2. מדוע החישוב ללידת תינוק עם תסמונת דאון הוא שונה מהשקיפות ורב יותר ? 3. האם כל אחת בגילי יש את אותו הסיכון (אם שאר הפרמטרים תקינים ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי
פרופ' יריב יוגב09/02/2009ערך בדיקת החלבון העוברי בתאומים נמוך
יש לזכור כי מאחר ומדובר בהריון תאומים (ויש ברחם 2 עוברים) הרי שהסיכון לתסמונת דאון גדול יותר (לאחד העוברים) בהשוואה להריון יחיד
במידה ומעוניינת פני לייעוץ ושיחת הסבר מפורטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
מאיה09/02/2009דר' יוגב, לא הבנתי לפי תשובתך האם התוצאות תקינות ? ידוע לי שבתאומים יש ספק לגבי התוצאות אך בבקשה ענה על השאלות ששאלתי קודם. תודה מקרב לב מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאיה
פרופ' יריב יוגב09/02/2009אין בוחנים את התוצאות ברמה של תקין/לא תקין כי אם כברירת סיכון יחסי בהשואאה לגילך ותוצאות הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעצם הימנית של בית החזהחיה08/02/2009
לא מצאתי קוד לשם, אז בינתיים הסתפקתי בשם הפרטי שלי... כואב לי מאד בעצם הימנית התחתונה של בית החזה, מעל הבטן..... מה עושים כדי להקל? האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעצם הימנית של בית החזה
פרופ' יריב יוגב08/02/2009מעבר לשם הקוד לא פרטת לגבי האם בהריון, באיזה שבוע?
פני לרופא להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפותלילך08/02/2009
האם בשקיפות עורפית מקבלים תוצאה באותו יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות
פרופ' יריב יוגב08/02/2009של בדיקת הסונר כן
במידה ואת מבצעת גם בדיקת דם התשובה לכך מספר ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות שבוע 9לילך08/02/2009
יש לי עצירות רצינית יש אפשרות לקחת משהוא להשתחרר אני לא מסוגלת כבר שבוע+ לא הייתי בשירותים זה בלתי נסבל בבקשה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות שבוע 9
פרופ' יריב יוגב08/02/2009פנ י לרופא המשפחה
רוב במכריע של התרופות מותרות גם במהלך ההריון
יש לבדוק הסיבה לעצירות, תכשירי ברזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לפנות לרופא מומחה לפריון?קרן07/02/2009
שלום, רקע: בת 30 1. הריון + לידה בקיסרי לפני שנה וחודש 2. הפלה טבעית + גרידה בשבוע 12 עקב עובר ללא דופק לפני 4 חודשים 3. לפני 10 ימים - איחור בוסת + בדיקת הרין ביתית חיובית+ בדיקת דם בטא מתחת ל-40 +בדיקת הריון שניה בטא מתחתל- 300 + אתמול התחיל דימום כמו מחזור.(כנראה ההריון נפל) מועד ביוץ ידוע כל חודש עקב זה שאינני מצליחה להיכנס להריון כבר הרבה זמן וכאשר אני כבר מצליחה אז ההריון לא מתפתח בצורה תקינה - האם עלי לפנותלרופא מומחה לפוריות? אנא אודה להנחייה ברורה כי אין לי את מי לשתף ואת מי לשאול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד''ר אלי רימון07/02/2009פני לרופא פיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה תיאורתיתמאיה07/02/2009
אני בהריון בסיכון גבוה עם תאומים לא זהים בשני שקי הריון. שבוע 17 .ובתכנון לידה קיסרית. השאלה: אם עובר אחד מגלה סימני מצוקה בשבועות בסביבות 28-30. והשני לא מגלה מצוקה האם אפשר לנתח וליילד רק עובר אחד ושהשני ימשיך לגדול בבטן עוד מספר שבועות ? אם לא, מדוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד''ר אלי רימון07/02/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)