מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גובה היולדת הריון תאומיםליאת14/12/2012
שלום, אני בהריון עם תאומים.
גובהי 1.80 ומשקלי 80 ק"ג. האם עובדת היותי אישה גדולה מהממוצע,
מפחיתה את הסיכון שבהריון, והופכת את גופי לבנוי ומתאים יותר לנשיאת תאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה היולדת הריון תאומים - תגובה
ד''ר אלי רימון14/12/2012איני בטוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם דו קרניאסתר13/12/2012
בתי בת ה-32 עברה הפלה טבעית בתחילת ההיריון . בהיסטרוסקופיה שנעשתה לאחר הפלה זו ,מצאו כי יש לה רחם מחיצתי, וטענו שהיא חייבת להסירה. אך באולטרה סאונד תלת מימד נמצא כי הרחם הוא דו קרני.
19 על איזה בדיקה ניתן לסמוך ?
2) מה המשמעות של להיכנס להריון עם רחם דו -קרני . האם צפויה לה הפלה נוספת בעקבות צורת הרחם ? האם תצטרך שמירת הריון ?
תודה מאוד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם דו קרני - תגובה
ד''ר אלי רימון13/12/2012אינני יכול לאמר לפי הנתונים מה מבנה הרחם שלה
בשני המקרים יכול להיות קשור להפלות חוזרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחם דו קרני
אסתר14/12/2012במידה וזה רחם דו קרני האם נגזר דינה להפלות חוזרות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחם דו קרני - תגובה
ד''ר אלי רימון14/12/2012הסיכוי שלה גבוה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל אזור הבטן תפוסה בהריון תאומיםקשת10/12/2012
שלום רב
הריון תאומים שבוע 35
בלילות אני ישנה על צד שמאל בעיקר לפעמים אני רוצה לשנות תנוחה וחשה שכל הבטן נתפסת לי ושאיני יכולה לזוז
כאשר אני מנסה לזוז זה מלווה בכאבים עזים יש לציין שהם מתחזקים כל כמה זמן
אשמח לקבל חוות דעת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל אזור הבטן תפוסה בהריון תאומים - תגובה
ד''ר אלי רימון10/12/2012תלונות מוכרות בהריון תאומים עם בטן מתוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספרין בהריון עם קרישהשרה09/12/2012
שלום רב ,
אני בהריון רביעי שבוע 26 , בהריון ראשון לידה של IUGR בעקבות רעלת הריון .
אובחנתי כסובלת מקרישיות יתר מטופלת עכשיו בקלקסן (40) ומיקרופירין .
( הריון שני ושלישי טופלתי גם בקלקסן ומיקרופרין ).
הייתי אצל רופא שיניים שאיבחן דלקת בשן ורשם לי מרשם של מוקסופין ( 3 כדורים ביום ל 10 ימים ) .
האם לאור המצב שלי אין בעיה לקחת תרופה זו .
מודה לכם על תשובתכם המהירה .
בברכה,
שרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספרין בהריון עם קרישה - תגובה
ד''ר אלי רימון10/12/2012אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אדמת חצי שנה לפני כניסה להריושני07/12/2012
ביצעתי חיסון אדמת לפני כחצי שנה ולפני כשבועיים גיליתי כי הנני בהריון?
האם ביצוע חיסון לאדמת לפני כחצי שנה יכול להזיק לעובר באיזשהיא דרך?
האם ישנו איזשהו סיכוי לפגיע כלשהיא בעובר בעקבות החיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון אדמת חצי שנה לפני כניסה להריו - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/12/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילייה גדולה ועבה - מה הסיכונים?פ.07/12/2012
שלום,
עשיתי סקירה מוקדמת היום שבוע 14+6. העובר מתאים לשבוע 14+4 וכל האיברים בסדר.
אבל יש שילייה גדולה ועבה 89-75-35 (עובי 35 ממ)
מה הסיכונים האפשריים של זה?
מהם זרימות דם שצריכים להיות?
איזה מעקב נעשה במקרה זה?
כמו כן, אני מקבלת טיפול מונע של קלקסן 40 ואספירין 100.
תודה מראש,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילייה גדולה ועבה - מה הסיכונים? - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/12/2012קשה לדעת ללא בדיקה
יש צורך בהמשך מעקב וייעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בתחילת ההריוןשני07/12/2012
שלום רב,
ההני נמצאת בשבוע 7 להריון השני,ועדיין מחכה לטור אצל גניקולוג,בנתיים הלכתי לרופאת משפחה שתשלח אותי לבדיקות דם-תחילת הריון ...
ההנני בהריון השני (הראשון היה לפני שנתיים) האם אני צריכה לבצע את הבדיקה לזיהוי נוגדנים לעגבת למרות שביצעתי אותה לפני שנתיים?
האם אני צריכה לבצע בדיקה לסיפיליס(כי ראיתי בכמה ספרים שמבצעים בדיקה זאת)?
(הבדיקות שרשמה לי רופאת משפחה הינן:CMV,TOXOPLASMA,RUBBELA,COOMBS,TREPONEMA SCREEN,ספירת דם,GLUCOSE )
האם ישנן עוד בדיקות שעלי לבצע פרט למה שרשמו לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם בתחילת ההריון - תגובה
ד''ר אלי רימון10/12/2012מומלץ לבצע את הבדיקות שציינת ועוד רשימה ארוכה שמקובלת בהריון וגם בהתאמה אישית
פני לרופא הנשים להשלמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשבוע 8רונית05/12/2012
שלום, אני בשבוע 8 שבועות ו-4 ימים ומדממת 5 ימים. בתחילה זה החל בניגוב כהפרשה ורדרדה ועכשיו בכל ניגוב יורדות כ- 4-5 טיפות דם בעל צבע טרי.
נשלחתי לבצע בדיקת דופק שניה וגם לאחר הדימום עדין יש דופק והכל נראה תקין באולטרסאונד.
הרופאה אמרה לי בנתיים לשכב ולנוח עד שהדימום ייעצר.(ובמקביל תוך שבוע לבדוק שוב דופק).
שאלותי: איך עלי לשכב? על הגב על הצד? להרים ברכים או לא?
יש השערות כמה זמן זה יכול לקחת אם זה באמת ייעצר?
מה הסיכויים שלא תקרה הפלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בשבוע 8 - תגובה
פרופ' יריב יוגב05/12/2012אין חשיבות לשכב ובוודאי שלא חשובה התנוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטים בהריוןדפנה02/12/2012
בהריון בשבוע 5. אחוז הלימפוציטים 52 ואחוז ניטרופילים 35. זה מחוץ לנורמה.ידוע לי שבהריון תקין שאחוז הלימפוציטים נמוך וניטרופילים גבוה אך אצלי זה הפוך?האם יש מצב שנדבקתי מוירוס אני מפחדת נורא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוציטים בהריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב02/12/2012קשה לדעת מהמתואר
פני לרופא המטפל או רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם מחיצתיאסתר27/11/2012
רציתי בבקשה לשאול: בתי בת 32 והריונה הראשון נפל באופן טבעי. בין יתר הבדיקות היא עברה היסטרוסקופיה ולפיה התברר כי יש לי מחיצה בגודל של כמחצית הרחם.
1) האם חייבים להסירה ?
2) האם היא יכולה להיות גורם להפלה בשבוע כה מוקדם ( 10 ימים לאחר אי קבלת מחזור )
3) בהנחה שכל הבדיקות האחרות שעברה תקינה, האם מומלץ לנסות ולהרות שוב, או להוריד המחיצה. ?
תודה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם מחיצתי - תגובה
ד''ר אלי רימון28/11/2012מומלץ להוריד המחיצה כי יכולה לגרום להפלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדת מחיצה
אסתר29/11/2012האם אין סיכון לרחם בהורדת המחיצה ?
תודה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדת מחיצה - תגובה
ד''ר אלי רימון30/11/2012יש סיכון של פגיעה בחלל הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית27/11/2012
שלום רב,
כרגע בשבוע 32 ובשמירת היריון משבוע 25 עקב צירים מוקדמים וקיצור צוואר הרחם.
שמתי לב שבכל פעם שאני יושבת ישיבה זקופה לאורך זמן הבטן מתקשה ואני חשה בחוסר נוחות. האם הישיבה הזקופה מאמצת את שרירי הבטן ובאמת גורמת לתחושת צירים? לרוב כמובן שאני נמנעת ורק שוכבת או יושבת על כורסה וכך השרירים רפויים יותר.
האם זה מפעיל לחץ על הבטן ועל צוואר הרחם??
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אלי רימון27/11/2012בישיבה יש לחץ על הצואר
יתכן גם שיש לך פעילות רחמית
בכל אופן את יכולה לשבת לסרוגין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קצרה
רוית27/11/2012היום ישבתי די הרבה זמן וכרגע לא חשה בטוב,תחושת הצירים התגברו.
האם הגיוני שיכול להיות הרעה במצב עקב ישיבה ממושכת? יכול באמת לגרום חלילה להתקצרות הצוואר או צירים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קצרה - תגובה
ד''ר אלי רימון28/11/2012כן יכול לגרום
לכן אם קשה תעברי לשכיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Indirect Coombsמלי22/11/2012
סוג דם O+
במהלך ההיריון הייתי במעקב הריון בסיכון בגלל נוגדים (שהתבררו לא משמעותיים)
ההיריון והלידה עברו בסדר גמור
האם עכשיו לאחר הלידה אני אמורה לעשות שוב את בדיקת ה-Indirect Coombs
ומה לגבי "הכנות" לפני ההיריון הבא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Indirect Coombs - תגובה
פרופ' יריב יוגב22/11/2012לא הבנתי
אלו נוגדנים? מתי נבדקו? אישה שבוע את?
שלחי שאלה מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתותי21/11/2012
לפני כשנה וחצי עברתי טרומבוזיס ברגל שמאל עקב שימוש בגלולות.
אושפזתי 3 ימים בבי"ח, הייתי על קלקסן מספר חודשים וכן נטלתי קומדין למשך 8 חודש.
מאז טפו טפו טפו, הכל עבר ונגמר.
אני בבדיקות תקופתיות אצל המטולוג.
הוא אמר לי שבזמן שאהיה בהריון אאלץ לקחת זריקות קלקסן מדי יום החל משבוע
10-13.
אמנם הרעיון לא ממש קוסם לי, אך אם זה מה שצריך לעשות -אעשה את זה.
שאלה:
האם אחשב עקב כך להריון בסיכון?
הבנתי שבעת הריון עולה רמת קרישיות הדם מעל לנורמאל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' יריב יוגב21/11/2012כן
יש להתחיל הקלקסן בהריון הרבה לפני שבוע 10* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשאול מה זה הרבה לפני?
תותי25/11/2012כמה הרבה?
חשוב לי לדעת. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשאול מה זה הרבה לפני? - תגובה
ד''ר אלי רימון26/11/2012שבוע 6 להריון כשרואים הריון ברחם בסונר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אפשר לשאול על מינון
תותי26/11/2012הזריקה היומית?
40 מ"ל? 60 מ"ל?
או 80 מ"ל?
מי קובע את המינון הזה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אפשר לשאול על מינון - תגובה
ד''ר אלי רימון27/11/2012הרופא המטפל או רופא הריון בסיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריוןהלנה21/11/2012
שלום, בהריון הראשון שלי הייתה לי סכרת הריון ורעלת הריון. בעקבות זה, בהריון השני הייתי במעקב במרפאת הריון בסיכון גבוה במהלכו קיבלתי אספרין למניעת רעלת. הריון שני היה עם סכרת אבל ללא רעלת הריון, כרגע אני בהריון שלישי. האם יש צורך לפנות במעקב מיוחד שוב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת הריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב21/11/2012כן
רצוי להיות במעקב צמוד
התיעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמיםחן19/11/2012
צהרים טובים
אני בהריון תאומים לא זהים שבוע 29+3.עקב הפרשה בצבע לא ברור פניתי למוקד שבוע שעבר ,שם בבדיקת מוניטור גילו צירים סדירים ושלחו אותי לבית חולים.הצוואר ארוך וסגור לכן נשלחתי הביתה ,עם דרישה למעקב ולמנוחה.כעת שבוע אחרי ,עדיין צירים במוניטור והצוואר ארוך וסגור.שוחררתי גם כעת מבית החולים עם המלצה למנוחה ולמעקב.
רציתי לשאול:
1.באיזו תדירות עלי להיות במעקב(מוניטור ואולטרה סאונד)?
2.מה ההגדרה המדויקת ל"מנוחה" ?איני רוצה לסכן את העוברים.אני עובדת בעבודה משרדית
3.האם יש סיכוי למשוך את ההריון עד לחודש תשיעי או שאולי רצוי לקבל משהו להפסקת צירים או הבשלת ריאות?
עלי לציין כי ילדתי בניתוח קיסרי לפני למעלה מ12 שנה.לאחריו ,לידות טבעיות.
האם יש סיכון יתר בצירים המוקדמים? האם ישנו סיכוי ללדת בלידה רגילה את התאומים?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מוקדמים - תגובה
פרופ' יריב יוגב21/11/20121. אחת לשבוע או בהחמרת בכאבים
2. הימנעותצ ממאמצים מוגברים
3. קשה לנבא ע"ס הנתונים שסיפקת
4. התיעצי מול ביה"ח בו אמורה ללדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)