מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימומים - שבוע 16רות11/08/2012
שלום ד''ר,
אני בת 28 בשבוע 16 לאחר היריון שהתקבל אחרי שנתיים של ניסיונות (רק לאחר צילום רחם נכנסתי להיריון).
ההיריון התחיל עם 2 שקי היריון כאשר רק באחד מהם היה דופק. נכון להיום העובר עם הדופק התפתח יפה, אך השק השני לא נספג עדיין. בנוסף, לאחר סקירה התברר שיש לי שלייה קדמית נמוכה וכמו כן המטומה נרחבת.
החל משבוע 13 אני סובלת מכאבי בטן תחתונה ומדימומים- חלקם כבדים כמו מחזור וחלקם קלים.
אני עובדת בעבודה משרדית עם הרבה שעות, ורק בסופ''ש כשאני נשכבת מרותקת למיטה הדימומים וכאבי הבטן פוסקים.
מה עליי לעשות?
הרופא המליץ על שמירה אבל הוא לא נתן שום אישור מלבד יומיים מחלה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים - שבוע 16 - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/08/2012לא ניתן להתיחחס להמלצות ספציפיות ללא בדיקה
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול למניעת הפלהאיריס08/08/2012
ההריון האחרון שלי הסתיים בהפלה נדחית, עקב שק הריון ריק.
כשהגעתי לרופא לביקורת אחרי הגרידה, הוא אמר לי שברגע שאהייה שוב בהריון מחדש, הוא ייתן לי טיפול שימנע מקרה דומה של הפלה.
הרופא מיהר, ואני לא הספקתי לשאול אותו - מה זה הטיפול הזה?
מה סיכויי ההצלחה שלו?
האם יש נזק לעובר?
אודה לך אם תוכל לענות לשאלותיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול למניעת הפלה - תגובה
פרופ' יריב יוגב17/08/2012אינני קורא מחשבות
דברי עם הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סינון לשליש ראשון של ההריוןאיריס07/08/2012
אני בת 40 ועשיתי שקיפות עורפית + בדיקת דם PAPP-A ו- FREE BHCG
בשקיפות עורפית התוצאה היתה בסדר אך בבדיקות דם התוצאות:
papp-a 0.77miu/ml 0.38 mom
free bhcg 58.26miu/ml 1.14 mom
nt 0.86 mm 0.77 mom
הסיכון לדאון שכתוב בפענוח הוא:
לפי הגיל והדיקות 1:114
ולפי הגיל בלבד 1:75
התקשרו אליי מהמעבדה ואמרו לי ללכת למכון גנטי.
אני בכל מקרה עושה את הבדיקת מי שפיר כשיגיע הזמן, אני בשבוע 13.
מה אומרות התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התשובה
איריס08/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם קרישיות יתראמא07/08/2012
שלום דוקטור, אני בשבוע 32 סובלת מקרישיות יתר ומטופלת בקלקסין. האם מומלץ לבצע זירוז להקדמת הלידה מהתאריך המקורי? אם כן למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם קרישיות יתר - תגובה
ד''ר אלי רימון08/08/2012מקובל להשרות לידה בין 39-40 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אפשר לדעת מה הסיבה?
אמא08/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בכליה שמאל לעוברזהבה06/08/2012
שלום וברכה אני ממש רוצה לשמוע חוות דעת נוספת בבקשה.
להלן תאור הדברים.
אני בשבוע 33+5 בהריון שלישי
במהלך ההריון בסקירה מורחבת נצפו 2 ציסטות האחת בקוטר9 והשני 5 בכליה השמאלית
הכליה הימנית תקינה לחלוטין
מאז אני במעקב אחרי הציסטות
כל שבועיים אני מגיע לביקורת וכל הזמן מצב 2 הכליות במראה ובמרקם תקין
והציסטות לא גודלות
ביום ד' האחרון בביקורת שיגרתית של מעקב הציסטות לא נצפתה הכליה השמאלית בכלל
הכליה הימנית תקינה.
לשאלתי ודאגתי הרבה האם כליה יכולה להעלם פתאום בשבועיים???
או שאולי יש אפשרות כזו שלא רואים טוב בגלל גודל העובר??
אני מודאגת מאוד.... ממתינה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות בכליה שמאל לעובר - תגובה
ד''ר אלי רימון06/08/2012קשה להאמין שנעלמה
יתכן שלא רואים עקב מנח העובר
כדאי לחזור על הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר רימון שאלה נוספת בבקשה
זהבה07/08/2012תודה רבה לך ד"ר רימון נתת לי תקווה ואכן אחזור על האולטרסאונד ביום ד'
מקווה שמנח העובר זה כל התעלומה
אך שאלתי נוספת אם ציסטות היושבות בחלק התחתון של הכליה השמאלית ובמעקב משבוע 21 ועד שבוע 27 נצפו פשוטות ולא גודלות לדיברי הרופא ומירקם וגודל תקין של 2 הכליות
האם הציסטות הללו יכולות לגרום לניוון כליה עד כדי מצב של העלמות????
ממתינה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפיררוני05/08/2012
שלום,
אני בשבוע 19 ובסקירה אובחן מיעוט מי שפיר. AFI 8 cm
אשמח לדעת מה המשמעות כלפיי העובר ומה עליי לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט מי שפיר - תגובה
ד''ר אלי רימון06/08/2012לא אוכל לענות ללא עיון בנתוני מעקב ההריון
מציע שתפני ליעות רופא הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים ודימום קליעל03/08/2012
שלום,
אני בשבוע ה- 11. מלפני יומיים הופיעו כתמים חומים, כאשר פעם אחת הופיע גם דימום קל- הפסיק וחזרו הכתמים החומים.
בדיקת האולטרנסנד אתמול הייתה תקינה.
מלבד מנוחה, האם יש עוד משהו לעשות? האם זה נחשב הריון בסיכון? מתי אוכל לחזור לשגרה? ממה זה נובע אם האולטרנסאנד תקין?
המון תודה,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים חומים ודימום קל - תגובה
פרופ' יריב יוגב03/08/2012יש צורך בבדיקת סונר
כעיקרון אם אין דמום אין כל צורך במנוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבת בדיקת סוכר?
יעל03/08/2012עשיתי לאחרונה בדיקת גלוקוז בצום והתוצאה הייתה 75, כך שנראה לי סוכר זה בינתיים לא הבעיה. אבל אני היד על הדופק בעניין כי לאמי ואחותי היתה סוכרת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבת בדיקת סוכר? - תגובה
פרופ' יריב יוגב03/08/2012סונר=אולטרהסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון ריטרדנילי02/08/2012
שלום
אני בתחילת הריון מקבלת פרוגסטרון ריטרד פעמיים בשבוע עקב דימומים וכאבי מחזור שהתחילו עוד לפני הבטא החיובית.
במידע הדליל באינטרנט על זריקות אלה ישנם כמה מקומות בו מופיע שתתכן השפעה על עוברים שהן בנות. מה ההשפעה/הנזק שיכול להגרם לעובר? והאם זה יכול לפגוע בעובר במידה וזו בת? איפה אפשר לקרוא מידע על זריקות אלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון ריטרד - תגובה
פרופ' יריב יוגב02/08/2012בעבר שברו כי יכול לגרום למומי מערכת המין בבנות
כיום בטוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נילי05/08/2012טוב לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בקיסרי בשבוע 39?אור31/07/2012
שלום,
הריונית - הריון ראשון בת 43 הריון בצורה טבעית, אין רעלת אין בעיה מיוחדת כרגע.
באולטרה סאונד הראשון נצפתה ציסטה בשליה..
אני בשבוע 35, והרופא אמר לי שאם לא יולדת עד שבוע 39 עליי לעבור ניתוח קיסרי..
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך בקיסרי בשבוע 39? - תגובה
פרופ' יריב יוגב02/08/2012קשה לתת ייעות מסוג זה ע"ס הכתוב
תכנון צורת הלידה דורש ייעוץ פרטני אישי
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר אקטופי ומטטרוקסטרינה30/07/2012
שלום רב,
קבלתי זריקת מטטרוקסט לאחר חשד לאקטופי בחצוצרה השמאלית (עקב בטא שלא התרוממה וכאבי בטן בצד שמאל),
הבטא עלתה קצת ואחר כך ירדה:
בטא 890- יום4
בטא 621- יום 7
בטא 194 -היום יום 11,
העניין הוא שלמרות שהבטא יורדת והדימומים פסקו שלשום, עדיין יש לי התכווצויות מדי פעם כשאני הולכת או באה להתיישב. (לא ברמת כאב של כדור , אלא חוסר נוחות)
השאלה שלי- האם זה נורמלי שלמרות שהבטא מעידה על ספיגה יש עדיין התכווצויות באיזור החצוצרה?
האם כדאי במצב כזה לחזור לעבודה או שצרך לנוח בבית עד להתאפסות מוחלטת?
ממתינה לייעוצכם בעניין,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר אקטופי ומטטרוקסט - תגובה
פרופ' יריב יוגב30/07/2012השאלה אינה בתחום הפורום
פני לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לסכרת הריוןסיגל29/07/2012
שלום לכם,
נשלחתי לקבוע תור למרפאת הריון בסיכון גבוה בביה"ח, אבל התורים די רחוקים (את העמסת הסוכר 50 גר' עשיתי ב23.7 (התוצאה היתה 195) ונתנו לי תור בביה"ח רק לסוף אוגוסט, שזה די רחוק).
רציתי לדעת כמה זה קריטי למצב העובר כרגע (אני כרגע בשבוע 10+ 3 ימים) והאם בכלל הגיוני לחכות כל כך הרבה (אני מנסה לבדוק כרגע זמינות תורים בבתי חולים אחרים).
כמו כן, האם בינתיים עד שאגיע למרפאה- האם אני יכולה לעשות משהו שיסייע למצב? אולי יותר פעילות גופנית (אני בעיקר שוחה)?
תודה רבה,
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לסכרת הריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב29/07/2012במקרה שלך ע"פ שבוע ההריון קרוב לוודאי כי לא מדובר בסוכרת הריונית אלא בסוכרת קדם הריונית
רצוי כי תפני לבדיקה יחסית מהר
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ושאלה נוספת - תגובה
פרופ' יריב יוגב29/07/2012קשה להאמין
גם לא הייתי מבצע במקרה שלך העמסת סוכר של 100
מציע כי תפני לייעוץ מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה ן CMVריקי28/07/2012
שלום,
גיל 36 לפני שנה נדבקתי ב CMV הידבקות ראשונית עשיתי הפלה
כיום בני בן 4 חולה במחלת הנשיקה ברצוני לדעת האם זה מסוכן להיכנס להריון כשבני נמצא במחלה?
כמו כן מה ההבדל בין CMV ו EBV
תודה רבה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה ן CMV - תגובה
פרופ' יריב יוגב29/07/2012אין מניעה מכניסה להריון
בניגוד ל CMV וירובס ה EBV לא גורם לפגיעה בעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטית שבוע 25נתונים נוספים26/07/2012
שלום,
אני בשבוע 25. בעלי ואני שנינו ממוצא אשכנזי וגיליתי היום שיש בדיקה גנטית גלקטזומיה שלא ביצענו אותה. ביצענו דיקור מי שפיר שיצא תקין. האם מומלץ לבצע את הבדיקה עכשיו או אם בדיקת מי השפיר תקינה אז בטוח לעובר אין את המחלה הזו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית שבוע 25 - תגובה
ד''ר אלי רימון27/07/2012צריך לבצע את הבדיקה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון לסוכרתא25/07/2012
שלום
בבדיקה שנערכה בשבוע 4+ להריון נמצאו ערכי גלוקוז בצום 87 ואינסולין בצום 28.3 microIU/l (הנורמה עד 27. (הבדיקה נקבעה מראש ללא קשר להריון עקב בדיקה קודמת של גלוקוז גבולי והיסטוריה משפחתית).
האם תיתכן עליה פיסיולוגית ברמות אינסולין כבר בשבוע 4 או שהדבר מצביע על תנגודת פתולוגית לאינסולין?
האם כדאי לבצע העמסת סוכר מוקדם מהרגיל או לחזור על הבדיקות הנ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון לסוכרת - תגובה
ד''ר אלי רימון25/07/2012לדעתי לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא פתולוגי או לא פיסיולוגי?
א25/07/2012מצטערת לא הבנתי מתשובתך מה דעתך לגבי הבדיקות ומהי האבחנה. אודה לך אם תסביר לי שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא פתולוגי או לא פיסיולוגי? - תגובה
ד''ר אלי רימון27/07/2012לא פתולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv בתחילת הריון - דחוףףףףףףףמיכל24/07/2012
שלום,
נמצאת בהריון שני שבוע 8
בבדיקות שביצעתי לפני כשבוע נמצא כי אני נושאת את הנגיף CMV וכי ככל הנאה נדבקתי בו לא מזמן. (אדיביטי 7.6% וIGG 178)
למיטב זכרוני הייתי חולה ביום 15.5.12 (כשבועיים לפני המועד האחרון של המחזור שלי שהיה ב-26.5.12)
לביתי הקטנה היו אפטות בפה, ומס' ימים לאחר מכן אני חשתי ברע, צמרומורות, כאבי שרירים וחולשה - ורותקתי למיטה.
בהנחה שאכן זה המועד שבו נדבקתי בנגיף, רציתי לדעת מהם האחוזים שהעובר נדבק בנגיף, ובהנחה ונדבק, מהם האחוזים לפגיעה משמעותית בו בשלב הזה זה ההריון.
אני מתלבטת בעניין הפסקת ההריון ויודעת שמקובל לחכות ולבצע מי שפיר ואולם איני בטוחה שאהיה מסוגלת לבצע הפסקת הריון בשלב כה מאוחר ולכן שוקלת לעשות זאת כבר עכשיו
אשמח לשמוע עמדתכם בעניין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv בתחילת הריון - דחוףףףףףףף - תגובה
ד''ר אלי רימון24/07/2012CMV הינו סוגיה מורכבת מכדי שאוכל לסכם באתר
מציע שתפני ליעוץ מסודר של רופא הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)