מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דינמיקה צוואריתרונית20/07/2012
שלום רב,
אני בהריון שני שבוע 10, אורך צוואר 2.2 (לאחר קוניזציה *2). בהריון הראשון בשבוע 11 אורך הצוואר היה 1.8 והחליטו לבצע תפר צווארי. כרגע אני מטופלת אצל רופאה אחרת שטוענת שאין צורך בתפר צווארי ולא במנוחה. ההנחיה שלה להמשיך כרגיל... אני קצת חוששת כי במאמץ (תליית כביסה, הליכה לדוג')מתחילים לי כאבים בבטן. האם לדעתך החלטת הרופאה היא נכונה? אני שוקלת להתייעץ עם רופא נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינמיקה צווארית - תגובה
פרופ' יריב יוגב21/07/2012ללא בדיקה ומעבר על החומר הרפואי קשה לדעת
אשמח ליעץ
במידה ומעונינת תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמים בהריון תאומים- דחוף.יעל20/07/2012
שלום רב פרופ'
בהריון עם תאומות. שבוע 22. לאחר טיפולי פוריות. עברתי דילול משלישיה בשבוע 12.
החל משבוע 20 צירים. כרגע מטופלת בזריקת פרוגרסטרון ריטארד במשך שבועיים. 250 פעם בשבוע.
הצירים לא פסקו. יש לציין שהצוואר סגור, ארוך ואין לחץ.
1. האם יש יעילות לזריקה בתאומים?
2. האם יש השפעה לזריקה על עובריות?
3. האם יש צורך בהעלאה של המינון של הזריקה עקב אי הטבה בצירים?
4. מה הסיכוי שאחזיק עד שבוע 28 לפחות או 34? או במידה ותהיה פתיחה חס וחלילה?
לתשובתך אודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מוקדמים בהריון תאומים- דחוף. - תגובה
פרופ' יריב יוגב21/07/2012הדעות חלוקות לגבי יעילות פרוגסטרון בתאומים ויש מקום להערכה מסודרת
לא ידועה השפעה ישירות על העובריות אך טיפול בפרוגסטרון מגדיל הסיכוי לסוכרת הריונית במיוחד בהריון תאומים
אשמח אם תתאמי פגישת ייעוץ לצורך הערכה מסודרת וגיבוש אסטרטגיה טיפולית אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים MC-BA- למה ליילד ב37 שבועות?ויקי19/07/2012
שלום!
אני בשבוע 37, הריון תאומים מהסוג MC-BA.
ביום ראשון הקרוב, 22 ליולי, אהיה 37.1 שבועות ונקבע לי תור ליילוד בתל השומר.
מהלך הריון תקין לגמרה. כל עובר שוקל 2300 בממוצע והתחתון קצת גדול מהעיליון כך שיש לי אפשרות ללילה רגילה.
עשו לי אתמול בדיקה - צוואר רחם 3 ס"מ סגור ונעול. הבנתי שזה אומר שהלידה עוד רחוקה.
1. למה בעצם 37.1 שבועות זה מועד אחרון ואני לא יכולה למשוך יותר?
מה יכול לקרות אם אמשוך עד שהלידה הטבעית תגיע?
התחושה שלי שזה נגד הטבע, אבל בטח יש סיבה לזה ואני רוצה להבין מהי.
2. מה המורכבות והסיבוכיות של זירוז מהסוג בלון שאני הולכת לקבל בעוד 3 ימים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים MC-BA- למה ליילד ב37 שבועות? - תגובה
פרופ' יריב יוגב19/07/2012זרור מאחר ובסוג תאומים כמו שלך יש עליה בלתי מוסברת בתמותה פתאומית של אחד היילודים שיכול להשליך גם על בריאות העובר השני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהטלת שתןחן19/07/2012
צהרים טובים
הריון תאומים,שבוע 13.כאשר אני מרגישה צורך להטלת שתן ,אני מרגישה ממש כאב ואם מתאפקת אפילו קצת ,ממש צולעת לשרותים.גם כאשר אני מטילה את השתן יש לי כאב (כעין כאב "טכני") ולא צריבה בהטלה.כמו כן ,אני לא מצליחה להטילו באופן רצוף ,אלא בזרימה איטית. האם תופעות אילו נורמליות ,בגלל התרחבות הרחם ,או שעלי להבדק??
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהטלת שתן - תגובה
פרופ' יריב יוגב19/07/2012יש צורך בבדיקה כי ייתכן והרחם אחורי ולא "יצא מן האגן" כמו כן יש לבצע הערכה לשלילת זיהום
במידת הצורך תאמי תור לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יאשרו לי שמירה?אלה18/07/2012
שלום רב,
הקדמה: מילדות אני סובלת מרפלוקס דו צדדי בכליות ופילונפריטיס.
בהריון הראשון הוכנס סטנד שהוחלף במשך הריון. היו לי כאבים מאוד חזקים, אושפזתי מס' פעמים באורולוגיה. לאור כך רופא נשים המליץ על שמירה. השמירה אושרה ע"י ביטוח לאומי.
לפני שנכנסתי להריון השני, (היום אני בשבוע 12) הוחלט ע"י אורולוג להכניס סטנד, ע"מ שלא אצטרך לעבור הכנסת סטנד במהלך הריון ללא הרדמה (זה מה שעברתי בהריון הראשון)
כבר בשבוע 7-8 התחילו שוב כאבים חזקים בכליה. בקושי יכולתי לעבוד - לפעמים הייתי נשארת בבית מהבוקר בגלל הכאבים ולפעמים הייתי משתחררת הביתה באמצע משמרת כי ממש לא הרגשתי טוב.
בשבוע 10 רופא נשים טען שבמידה ואורולוג ימליץ לי על שמירה, הוא ימלא את כל הטפסים לשמירה.
אורולוג אכן נתן לי אישור רפואי בו רשומה כל ההיסטוריה של הריון הקודם והמלצה להמנע ממאמצים פיזים.
רופא נשים מילא את כל הטפסים.
היום הייתי אצל רופא שיטפל בבמרפאה להריון בסיכון גבוה. הרופא אמר שרוב הסיכוים שלא יאשרו לי שמירה כי אין סכנה לעובר.
האם זה באמת נכון?
האם הכאבים שלי לא סיבה מספיק מוצדקת לשמירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יאשרו לי שמירה? - תגובה
פרופ' יריב יוגב18/07/2012פני לרופא תעסוקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלא מתפתחרונה18/07/2012
שלום רב,
עקב עליית בטא לא תקינה , אני בתחילת שבוע 6 והבטא הגיעה סה"כ ל 570 ( ההכפלות לא תקינות כלל), ועקב העובדה שכבר כמה ימים אני במעקב אולטרסאונד ובטא, לא מוצאים שרק הריון לא בתוך הרחם ולא מחוצה לו ( כי קטן מאד כנראה),
הודיעו לי בבית חולים שהם ממליצים לעשות מחר גרידה, אם בעקבות הגרידה הבטא תרד כנראה שההריון היה תוך רחמי, ואם לא תרד, אקבל מטטרוקסט (יש לי לציין שלפני חצי שנה היה לי אקטופי בחצוצרה ובשלב הזה כבר היו לי כאבי בטן וראו אותו, במקרה הזה לא רואים אותו ואין לי כאבי בטן כמו בפעם הקודמת, אלא יותר דמויי כאבי מחזור קלים).
השאלות שלי הן:
1. אם אעשה גרידה כשלמעשה אין כלום בחלל הרחם, האם זה לא יסב איזשהו נזק?
2. האם כדאי לי לחכות עוד מס' ימים אולי משהו בכל יתפתח וניתן יהיה למצוא אותו?
3. בכלל ,מה המלצתכם- מה כדאי לעשות כשקורה מקרה כזה ??
אני מבולבלת ומאד מתוסכלת ואשמח לקבל עוד חוות דעת.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שלא מתפתח - תגובה
פרופ' יריב יוגב18/07/2012מסכים עם הצעת בית החולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםחן17/07/2012
צהרים טובים!!
אני כרגע בהריון עם תאומים.טבעי.
לידה ראשונה הסתימה בקיסרי עקב חוסר התקדמות בלידה(בדיעבד ,משקל די גבוה)
לידות אח"כ רגילות.
האם יש סיכוי ללידה טבעית בהריון זה? (הריון תאומים,כאמור)
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים - תגובה
פרופ' יריב יוגב17/07/2012סכוי קטן
יש להתיעץ עם המרכז הרפןאי בו אמורה ללדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי למומחיםתותי15/07/2012
אני בת 30, בריאה. לאחר הפלה טבעית בטרימסטר הראשון.
לפני כשנתיים עברתי כריתת לולאה בצוואר הרחם (cn2), זה קוצר מעט
צוואר הרחם.
רופא נשים אמר שבמידת הצורך, כשאכנס להריון, כנראה שאצטרך בתפר
מיוחד שיחזיק את ההריון על מנת שלא יפול.
מהן הסיבות לעשות תפר זה, באילו מצבים?
בנוסף אני נמצאת בסיכון לקרישיות יתר, עברתי לפני יותר משנה טרומבוזה
(DVT) ברגל שמאל.
הבנתי שעקב כך ישנו סיכוי שאלד בניתוח קיסרי ולא ברגיל.
מהן הסיבות ליילד בקיסרי במקרה זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי למומחים - תגובה
פרופ' יריב יוגב15/07/2012לא ברור כי תצטרכי תפר
לא ברור כי תלדי בניתוח
מציע כי תפני לייעוץ מסודר
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםשירה12/07/2012
שלום.
אני בשבוע 12+2 אחרי IVF הריון תאומים זהים. מלפני יומיים התחיל לי דימום אדום טרי בכמות של כשליש כוס ולאחר מכן טיפטופים הלכתי למיון ביצעו US נצפו שני עוברים חיוניים עם דופק, לכאורה לא נראה משהו לא תקין פרט לדימום הומלץ להמשיך עם ה-4 אנדומיטרין ליום והבחנה של הפלה מאיימת.
למחרת הדימום כמעט פסק-בעיקר הופיע בניגובים.
היום בבוקר שוב דימום טרי בכמות לא גדולה, שוב מיון בוצע US נצפו עוברים חיוניים עם דופק אך נראתה שיליית פתח שכנראה ממנה הדימום בנתיים במנוחה הדימום קצת פסק והפך לגוון חום.
שאלותיי הן:
1. האם הדבר יכול לגרום לח"ו הפלה?
2. מה לעשות עם הדימומים? האם כל פעם לרוץ למיון? האם זה שכיח? מאוד מסוכן?
תודה מראש על כל הבהרה.
לילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד''ר אלי רימון13/07/2012הדימום מהשליה יכול לגרום להפלה אך פרט למנוחה אין טיפול
אין צורך לפנות בכל דימום כי פרט לסונר אין מה לעשות
פני רק אם הדימום משמעותי ונמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור צוואר בנוכחות תפר צווארימקווה לטוב10/07/2012
שלום
בעברי מספר רב של היסטרטסקופיות עקב הידבקויות בחלל הרחם.
כעת אני בהריון שבוע 17 עם תפר מניעתי שבוצע בשבוע 13, אולם נמצא כי הצואר מקוצר כ- 1.1 ס"מ מתחת לתפר ויש פאנלינג עד התפר. הצוואר מעט פעור כ- 1 ס"מ ורואים את הקרומים אך הם אינם בולטים החוצה. הומלץ על הפסקת הריון. האם ניתן בכל זאת לשמר את ההריון? לבצע תפר נוסף? מה המשמעות לגבי הריון נוסף (הרי הבעיה רק תלך ותחריף עם כל התערבות כירורגית נוספת). יש לציין שזהו הריון IVF שלא הושג בקלות. אשמח לקבל חוות דעת נוספת. (האם תתכן בעיה "טכנית" בביצוע התפר? תפר לא מספיק חזק?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור צוואר בנוכחות תפר צווארי - תגובה
ד''ר אלי רימון12/07/2012נראה לי שהם צודקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר חלשות יותרש09/07/2012
שלום,
אני שבוע 28+3, בשבועות האחרונים הרגשתי את תנועות העובר בצורה משמעותית לאורך כל היום. כמעט כל נסיעה, אכילה, תזוזה ואפילו שתיית מים גרמו לו לזוז ובדרך כלל גם לאורך זמן עם תנועות די חזקות. מיום שישי, חוזק התנועות לאורך היום ירד וגם קצת כמותן.. רק פעם או פעמיים ביום הוא פתאום מתעורר לשעה או יותר ומתחיל לבעוט חזק (בדר"כ בערב/ לילה) ואז שוב חוזר חלילה, התנועות מורגשות, אך עדינות בצורה משמעותית ממה שהורגלתי.. השאלה היא האם יש סיבה ללכת לבדוק במוניטור את הנושא? או עצם זה שפעם פעמים ביום הוא מתעורר כמו שצריך, זה בסדר?
יש לציין שאני מאוד מודאגת, וכל פעם שאני מחליטה שהגיע הזמן לבדוק הוא פתאום מתעורר.. אך זה ממש מדאיג אותי שחוזק התנועות ירד יחסית.. כמו כן יש לי בדיקה מחר בערב אצל הרופא..
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר חלשות יותר - תגובה
ד''ר אלי רימון09/07/2012גשי לבדיקה במוקד או במיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר נוסף
ש09/07/2012אני שוב אסביר- אני כן מרגישה אותו לאורך היום, אך התנועות חלשות יחסית (וקצת מועטות יותר).. ואז פעם- פעמים ביום הוא מתחיל לזוז לאורך זמן (חצי שעה -שעה) והתנועות הופכות לחזקות יותר כמו שהיה לפני.. למשל עכשיו, הוא התעורר פתאום לאחר שרוב היום היה רגוע יחסית..
האם ההמלצה עדין ללכת?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוק בגרון בשבוע 31ורד08/07/2012
שלום רב,
לפני כעשרה ימים סבלתי משיעול וכאב גרון ונשלחתי לבצע משטח. להלן התוצאות:
B.Haemolyticus Streptococcus
Non-gr.A positive
הדלקת עברה לאחר כמה ימים ולא נטלתי טיפול אנטיביוטי מאחר ולא ידעתי שהמשטח יצא חיובי עד היום! האם יכול להגרם נזק לעוברים? (הריון תאומים, שבוע 32)
האם יש צורך לטפל בחיידק? אין לי כבר כאב גרון...
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוק בגרון בשבוע 31 - תגובה
ד''ר אלי רימון08/07/2012אין סכנה לעובר
גשי לרופא משפחה לשקול טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר 2 קיסרייםאור05/07/2012
שלום ,אני לאחר 2 ניתוחים קיסריים מעוניינת בהריון 3 לאחר שנתיים. בהריון האחרון בוצעו 2 חתכים(אחד באותו מקום של חיתוך מהניתוח הראשון ועוד חתך חדש) עקב קושי חילוץ העובר.
1.האם במקרה זה -לא כדאי לי להיכנס להריון?
2.האם צריך לעבור בדיקת אולטרה סאונד לבדוק התאחות הצלקות ברחם ?
אשמח לדעתך הכנה והמיקצועית .בברכה אמא בחרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר 2 קיסריים - תגובה
פרופ' יריב יוגב05/07/2012כעיקרון אין מניעה מהריון נוסף
לצורך ייעוץ מסודר והערכה מציע כי תקבעי פגישת ייעוץ מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק האי קולי - כיצד בודקים??דחוףףף05/07/2012
בעקבות הטרגדיה שהתפרסה הבוקר על מות עובר בעקבות חידק האי קולי
הבנתי שיש סיכוי כי הוואגינה של האמא נדבקה בחיידק היות ולא נגבה כראוי או מכיוון שקיימה יחסים אנאליים ולאחר מכן רגילים והחיידק עבר גם לוואגינה
כרגע הנני בהריון ואכן קיימתי יחסים אנאליים, כיצד אוכל לבדוק האם הוואגינה שלי נדבקה בחיידק? ( אשמח לייעוץ היכן אוכל לבצע את הבדיקה אפילו באופן פרטי)
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק האי קולי - כיצד בודקים?? - תגובה
פרופ' יריב יוגב05/07/2012תרבית שתן ומשטח רקטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שקיפות עורפית - תאומיםמיה03/07/2012
בדיקת NT עם תאומים:
לפי אולטראסונד: 1:10,000 (Screening Risk)
לפי גיל (הגיל הוא 24): 1:1000 (לא ברור לי כיצד) (Age related risk)
Risk Cutoff : 1:270
לא מצליחה להבין, האם זה אומר שהתוצאה הסופית לרמת הסיכון היא 1 :270? (תוצאה מדאיגה מאוד), הלא כן?
האם מומלץ לעשות במצב זה מי שפיר?
אודה להתייחסות מהירה.
מוטרדת ביותר!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שקיפות עורפית - תאומים - תגובה
פרופ' יריב יוגב03/07/2012לא פרטת מה הייתה תוצאת הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ה RISK CUTOFF אינו התוצאה?
מיה03/07/2012Down Syndrome:
Screening Risk 1:10,000
Age related Risk: 1:1000
Risk Cutoff 1:270
Trisomy 18:
Age related Risk 1:4200
Risk Cutoff: 1:100
ONTD
Screening Risk 1:960
Age related Risk: N/A
Risk Cutoff: 1:145
האם משהו חסר???
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובי העורף הנמדד היה 1.5 ו 1.6
מיה04/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ה RISK CUTOFF אינו התוצאה? - תגובה
פרופ' יריב יוגב04/07/2012אינני מבין
מה הייתה מדידת השקיפות העורפית עצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1.5 ו 1.6
מיה04/07/2012האם זה עוזר?
המוזר הוא שלפי בדיקה זו חשבנו שהכול בסדר.
אך תוצאה שך 1:270, מטרידה אותנו המון
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואף בפירוט יתר נוסף
מיה04/07/2012עובר א' - NT1.34 mm, CRL 51.1mm
עובר ב' - NT 1.2 mm , CRL52.9 mm
לאור כל האמור, אינני מבינה מה הכוונה ב Risk Cutoff ל 1:270?
האם זו תוצאה סופית לשני העוברים?
תוצאה סופית בלבד?
מבולבת לגמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואף בפירוט יתר נוסף - תגובה
פרופ' יריב יוגב04/07/2012הבדיקה תקינה
ב Risk Cutoff ל 1:270 אין הכוונה לבדיקה שבוצעה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)