אבי העורקים מסתם אאורטלי דו עלי והר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבי העורקים מסתם אאורטלי דו עלי והר
    איתי
    26/07/2011

שלום לכם אני אהיה בן 40 בעוד כחצי שנה,בביקורות קבועות מאז לידתי עקב מסתם אאורטלי דו עלי,ללא הרחבה של אבי העורקים.
    בבדיקה האחרונה ציינתי שירדתי במשקל כ15 ק"ג וכעת אני מתחיל בעבודת משקולות לעיצוב הגוף,נאמר לי שהדבר עלול ליצור בעיה באבי העורקים שתחמיר את מצבי ושעלי לשמוח כי עד כה אין קשר בין הצרות המסתם לאבי העורקים אצלי.
    נאמר לי לא לעבור משקל של 3 ק"ג במשקולות שזהו משקל נמוך וכמובן לא ראלי בעיצוב ובניית גוף ושרירים.
    האם יש פתרון והאם ההזהרה אכן במקומה ובחריפותה?
    איתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבי העורקים מסתם אאורטלי דו עלי והר - תגובה

ד''ר דני פינק
    26/07/2011

איתי שלום
    לאנשים עם מסתם ותיני דו עלי אשר אבי העורקים שלהם מורחב אכן קיימת לגביהם אזהרה שפעילות גופנית מאומצת שיכול להעלות את לחץ הדם לערכים קיצוניים הרי שקיימת לגביהם הסיכוי המוגבר יותר לדיסקציה (ביתור) אבי העורקים שהינו מצב מסכן חיים. ההנחה הינו שאצל אנשים אלו המחלה היא משולבת של המסתם ושל אבי העורקים ולהם סיכון גבוה יותר לדיסקציה של אבי העורקים.
    אם אכן בדיקות האקו מראים שהמסתם הוותיני שלך אינו מוצר ואינו דולף וכי קוטר אבי העורקים הינו תקין(מותאם לפי שטח הגוף שלך- דהיינו שבהנחה שמבנה גופך הינו של אדם ממוצע) הרי שקוטר אבי העורקים אינו עולה על 4 ס"מ- הרי שנטייתי הינו להרשות לך להרים משקולות במקל בינוני ולא משקלים מאד גדולים. מומלץ גם לעקוב אחר ערכי לחץ הדם שלך בזמן מאמץ זה ובמידה וערכי לחץ הדם מאד גבוהים(<200-250) הרי שהייתי נמנע מכך.
    בהצלחה
    דר דני פינק- מנתח לב וחזה.מחלות אבי העורקים
    מרכז רפואי שערי צדק
    ירושלים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

איתי
    02/08/2011

תודה רבה על התשובה
    איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו