דליפה במסתם האורטלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דליפה במסתם האורטלי
    שי צדוק
    14/01/2008

שלום רב!
    קוראים לי שי ואני בן 15.התחלתי לשחק כדורגל בקבוצה ועשיתי בדיקות כלליות.בבדיקות אלו הרופא הבחין בבעיה כלשהי בלב אך לא ידע מהי.המשכתי לעשות בדיקות והרופא הסביר לי שיש לי דליפה במסתם האורטאלי.הוא המשיך והסביר לי שפתיחת המסתם תקינה אך,סגירת המסתם לקויה (אי ספיקה קלה- רגורגיטציה).
    אני רוצה להתאמן לא במסגרת של קבוצה אלא , אימוני ריצה עליות מדרגות משקולות שכיבות שמיכה כפיפות בטן וכו'.
    אחד מהרופאים אמר לי שאסור לי להתאמן הרבה אך אני יכול להרים עד 15 קילו ,ריצות קלות ועוד.
    לעומתו,רופא אחר אמר לי שאסור לי להרים משקולות בכלל ולא לרוץ בכלל.
    בנקודה זו אני רוצה לשוב ולאמר שיש לי אי ספיקה קלה. רציתי לדעת אם מותר לי להתאמן וכמה ואם יש דופק מקסימלי שאליו מותר לי להגיע (יש לי שעון דופק בבית).

בתודה מראש שי!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דליפה במסתם האורטלי

הוספת תגובה

• דליפה קלה במסתם האורטלי

ד''ר גיל בולוטין
    25/01/2008

שי שלום

ברוב המקרים אין משמעות קריטית לאי ספיקה קלה של המסתם האורטלי.
    אבל, אני ממליץ להראות את האקו (או לבצע חדש) אצל רופא המתמחה בכך (ברמב"ם מכון האקו בהנהלת דר' אגמון).
    להערכתי לאחר בדיקה כזו תוכל לחזור לבצע את רוב הפעילות הגופנית שאתה מעוניין כולל ריצה.

בברכה

דר' גיל בולוטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו