ניתוח כריתת מיקסומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח כריתת מיקסומה
    טלי ט.
    31/01/2008

רציתי לדעת בבקשה מה מהלך הניתוח של כריתת מיקסומה.
    התגלה לקרובת משפחתי מיקסומה בעליה ימנית לב בגודל 3 ס"מ (גודל כדור פינג פונג)
    החולה כעת בתוך טיפולים כימוטרפיים,והמיקסומה התגלתה באקראי באקו לב.
    הרופאים שוקלים להפסיק את הכימוטרפיה כדי לבצע ניתוח לב פתוח.
    כמו"כ החולה עברה לפני שלושה חודשים ניתוח כריתה באזור האיליו-צקל ולב (ולאחריו התחילו בטיפולים כימותרפיים)
    מה הסיכונים והסיכויים בביצוע ניתוח במצב זה?
    האם הוא דחוף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כריתת מיקסומה

הוספת תגובה

• כריתת מיקסומה

ד''ר עובד כהן
    07/02/2008

בעיקרון מה שאת מתארת הוא גידול בעלייה ימנית החשוד למיקסומה אך יתכן שהוא גידול מסוג אחר. בכל מקרה גידול בסדר גודל כזה מחייב כריתה ויש צורך לעשות זאת בהקדם בגלל הסיכונים הכרוכים בהמצאותו שם. הן בגלל שהוא עלול לצור קרישי דם שיעופו לריאות, הוא בעצמו עלול להתנתק בשלמות או באופן חלקי ולהסחף לריאות, או לחסום את מוצא העלייה הימנית
    לכן קיימת דחיפות בביצוע הניתוח. במהלך הניתוח מחברים את החולה למכונת לב ריאה, משתקים את הלב, פותחים את העלייה הימנית והשמאלית וכורתים את הגידול בשלמות וסורקים את העליה השניה לוודא שאין גידולים נוספים באזורים השונים של הלב. הניתוח מבחינה טכנית הוא פשוט ולא מורכב ביותר. אך מצבה של החולה אינו ברור לי כיון שחסרים לי פרטים רבים ולכן קשה לי להעריך את מידת וקצב ההתאוששות שלה מהניתוח אין ספק שטיפולים אונקולוגים מקשים אל תהליך ההחלמה.
    אשמח ליעץ בפרוטרוט ולסייע בניתוח עצמו
    בברכה
    ד"ר כהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו