מים במעטפת הלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מים במעטפת הלב
    שולה
    06/05/2012

השאלה מופנת לדר פינק
    לפני כ- 5 שנים ניקזו מים ממעטפת הלב אצלי .
    שוב יש מים הם בכמות עד בינונית. המים מתווספים לאט אני לוקחת שני קולחצין ביום .
    האם יש תרופה אחרת , או נוספת כדי שהמים יספגו?. האם יש צורך שוב בניקוז המים? . פעם שעברה המים היו צלולים . מה עלי לעשות . הלב בסדר גמור.
    אני לא מרגישה לחצים או משהו שונה. לולא הבדיקה לא הייתי יודעת . אני מרגישה טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מים במעטפת הלב

הוספת תגובה

• מים במעטפת הלב - תגובה

ד''ר דני פינק
    06/05/2012

שולה שלום
    ראשית כל יש לברר מדוע שוב הצטברו נוזלים בתוך קרום הלב. לצורך כך רצוי לבצע בדיקות דם דרך רופא המטפל לשלול מחלות קולגן(רקמת חיבור) שחלק מהתסמינים של מחלות אלו הינו נוזל בקרום הלב. בנוסף כדאי להיבדק אצל קרדיולוג לשלול מחלות לב וכן ראומטולוג המומחה במחלות קולגן. במידה וכמות הנוזל אינו גדול מדי ואינו לוחץ על מדורי הלב וגורם לתמונה הנראת טמפונדה הרי שאפשר לעקוב אחר הנוזל ולטפל שוב עם קולכיצין ובמידה ואין תגובה לטיפול ניתן לשקול מעבר לפרדניזון. בכל מקרה כדאי לבצע את הבירור הנ"ל ולהיוועץ ברופא המשפחה
    בהצלחה ובכבוד רב
    דר דני פינק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו