שאלה לאחר ניתוח מעקפים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לאחר ניתוח מעקפים
    איל
    25/02/2008

שלום,
    אביה של אשתי עבר ניתוח מעקפים.
    הוא בן 54 סוכרתי
    עבר אירוע וצינתור לפני 8 שנים וכעט לאור סתימות ארוכות ומרובות עבר ניתוח מעקפים.

לאחר הניתוח הרופא המנתח דיבר אם המשפחה ומסר כי המצב שלו לא טוב וכי הסתימות קשות מאוד.
    הוא ביצע 4 מעקפים אבל אמר "הלוואי שיכולתי להגיד לכם שהניתוח שיפר במשהו את מצבו" כמו כן מסר כי כנראה לא ניתן יהיה לנתח בעתיד וודאי לא לצנטר וכי מצבו אינו טוב. הוא כן מסר כי כרגע מצב הלב טוב וכי הוא תקין ולא נפגע.
    אני מבין שמצב עורקיו של אביה של אשתי אינו טוב ובהקשר מספר שאלות:
    1. אם נכנסים ורואים כי העורקים ביידים וברגליים סתומים אף הם מדוע לבצע מערפים בכל זאת? הרי בסופו של דבר להחליף צינור סתום בצינור סתום שאינו מועיל זה מיותר ואף מסוכן לחינם?
    2. האם ישנם פתרונות אלטרנטייביים ללקיחת ורידים/עורקים מהחולה עצמו (השתלות ע"י תרומה או מבעלי חיים)?

תודה מראש
    איל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאחר ניתוח מעקפים

הוספת תגובה

• חוסר תקשורת

ד''ר עובד כהן
    25/02/2008

שלום אייל
    למיטב הבנתי פשוט לא הבנתם את דברי המנתח. הסתימות הקשות היו בעורקים שבלב ולא בכלי הדם התחליפים. פשוט כלי הדם בלב חולים בצורה קשה לכל אורכם והמנתח לא מצא מקום "סביר" להתחבר עם המעקפים החליפיים על מנת לחדש את אספקת הדם ללב. מצב כזה הוא באמת מתסכל גם את המנתח שעשה עבודה קשה מאד ותוך כדי הניתוח הגיע למסקנה שהעזרה שלו מוגבלת מאד וגם כמובן למנותח ולמשפחתו
    אני מאחל לאביה של אשתך בריאות ואריכות חיים אך הפיתרון העתידי בשבילו לא ימצא בניתוח לב פתוח.
    בברכה
    עובד כהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

איל
    26/02/2008

להבנתי דווקא הוא היה ברור מאוד, קשה לי להאמין שזה בגלל שהוא לא מצא מקום סביר מכוון שהוא אמר שהוא ביצע 4 מעקפים!

לכן מדבריו ניתן להבין כי בוצעו מעקפים אך נשמע כי הבעיה היא באיכות העוקרים והורידים שבהם מחליפים את הסתומים.

לכן חוזר בשאלתי מדוע להחליף סתום בסתום? האם לא בודקים את איכות העורקים שאיתם משתמשים טרם פתיחת בית החזה של החולה והעברתו למכונת הנשמה?

בקריאה המועטה שלי באינטרנט עד כה הבנתי שאכן בכ 7% מהחולים (נכון ל 2003) בארה"ב ישנה בעיה של איכות כלי הדם (בטרשת עורקים) שאינה מאפשרת ביצוע מעקפים.
    עולות מספר חלופות:
    1. ניסיונות לייצר כלי דם במעבדה (גידול סביב צינור) - ארה"ב 2003
    2. תרופות שיגרמו לגוף לייצר כלי דם תחליפיים ישראל 2006

האם אתה מכיר התפתחות בתחום? האם תרומה של כלי דם אינה אפשרית?

שוב תודה מראש
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

ד''ר עובד כהן
    29/02/2008

תסלח לי על ההתעקשות אבל אני די משוכנע שהבעייה היתה בכלי דם המקוריים בלב ולא במעקפים. כלי הדם הורידיים לא חולים בצורה שחוסמת אותם לעומת זאת הייתי בסרט של כלי דם חולים מאד בלב פעמים לא מעטות ותאמין לי זו חוויה מתסכלת ביותר. בכל זאת עושים את המעקף המתוכנן גם כשלא מוצאים אתר נקי ממחלה להתחברות כיון שזהו הסיכוי הטוב ביותר שניתן לתת לחולה במצב הזה למרות שזהו פתרון רע הוא הטוב ביותר במצב הנתון.
    אין עדיין כלי דם חלופיים למרות שעובדים על כך כבר שנים בחברות סטרטאפ ומעבדות למיניהם בקטרים גדולים יותר זה עובד לא רע אבל בקטרים בהם אנו משתמשים בלב 2-3 מ"מ זה פשוט נסתם ואין אפשרות להשתמש.
    בנוסף אין אפשרות להשתמש בכלי דם מאנשים אחרים או מחיות כיון שנוצרת דחייה וכלי הדם מפתח תהליך דלקתי שגורם להיצרות וחסימה תוך זמן קצר מאד.
    אני מציע שוב שאם יש לכם ספקות תגשו למנתח שיסביר לכם את הסיטואציה בצורה ברורה יותר ואז תהיה לכם תמונה ברורה לגבי הנתונים
    אין מצב גרוע כמו אי ודאות

בברכה
    עובד כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

איל
    02/03/2008

תודה על תשובתך,

לצערי התשובות שקיבלנו מהמנתח אינן רציניות בעיקר לאור היחס והגישה.

גם לי חבל שאני נדרש לפנות לפורום על מנת לחפש תשובות.
    את המשך הטיפול נעשה בצורה פרטית, ושוב חבל שבמדינה שלנו אותם רופאים נותנים יחס שונה בצורה מהותית בהתאם למקור התשלום (ולצערי לפעמים גם תשובות שונות לא רק יחס).

אבל אתה בהחלט אינה הכתובת לתלונותי
    שוב תודה
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו