החלפת מסתם ובסיס האורטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת מסתם ובסיס האורטה
    רוני
    22/11/2012

נולדתי עם מסתם אורטלי בעל 2 עלים בלבד והיצרות באורטה. בגיל 8 נותחתי בידי דני גור ואז חתכו את החלק הצר ביותר באורטה כמה שניתן היה אך נותרה היצרות. חשבו שאזדקק להחלפת המסתם האורטלי בגיל 20 אך בגיל עשרים בבדיקה אצל פרפסור רוגין הכל היה בסדר והצפי היה לגיל 60. בכל הבדיקות מאז הכל היה בסדר כולל בדיקה לפני 6 שנים שם גם לא ראו כבר כל היצרות באורטה. באופן כללי אני בריא לגמרי, ספורטיבי, עוסק בשייט מפרשיות תחרותי. גובה 184 משקל 81 לחץ 90 בבדיקה אחרונה 120/90. לאחרונה התחלתי לחוש קוצר נשימה במאמצים לא קשים במיוחד אך מעולם לא בשייט. בבדיקת אקו שנערכה אתמול גילו הייצרות קשה במסתם (כמובן שיש למסתם גם אי ספיקה אך לא חמורה) ובעייה נוספת חדשה שלא נראתה לפני 6 שנים שבסיס אורטה מורחב לכדי 5 ס"מ. המליצו לי לעשות ניתוח בחודש חודשיים הקרובים מקסימום. רציתי לשאול מה הסיכונים בניתוח שכזה? מה הסיכון בדחיית הניתוח והאם הוא מחוייב? האם יש מה לעשות בכדי לשפר את המצב ללא ניתוח? מה הסיכונים שלי עד הניתוח? הן מבחינת המסתם והן מבחינת בסיס האורטה. האם אני יכול להמשיך בשייט עד הניתוח? האם סקס מסוכן לי? סחיבת משקלים כבדים, ריצה וכדומה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מסתם ובסיס האורטה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

רוני7
    23/11/2012

אני בן 45 היום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מסתם ובסיס האורטה - תגובה

פרופ` גיל בולוטין
    26/11/2012

רוני שלום
    קרוב לוודאי שאתה זקוק לניתוח החלפת המסתם ושורש האאורטה.
    נשמע לי שניתוח בחודשיים הקרובים זו אפשרות סבירה.
    אבל, על מידת הדחיפות ניתן לדעת רק לאחר צפייה באקו שלך ולאחר התרשמות מהדרגה התפקודית שלך.
    באופן עקרוני אין יתרון בדחיית הניתוח.
    סביר שמותר להמשיך בפעילות ספורטיבית לא קיצונית עד לניתוח.
    לא מומלץ הרמת משקלים כבדים.

אם תרצה עוד פרטים אתה מוזמן עם בדיקות האקו שלך.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו