מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לאחר ניתוח מעקפיםנתי16/01/2013
אבא שלי אדם בן 54 ועבר לפני כשבועיים התקף לב, צינתור ויום לאחר מכן ניתוח של 4 מעקפים. היום הוא בבית כבר 3 ימים, והתחיל להתלונן על קור ונמלים בקצות האצבעות ביד ימין ובאצבעות בכפות הרגליים. תופעות אלו באות והולכות.
האם זה מעיד על משהו מסוכן? סימנים למשהו מסוים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לאחר ניתוח מעקפים - תגובה
ד''ר דני פינק16/01/2013שלום נתי
ראשית אני שמח שאביך עבר את הניתוח בהצלחה וכי הוא מחלים בבית. אשר לשאלתך, האם הוא סבל מתופעות אלו לפני הניתוח? האם הוא סובל מסכרת?
האם גייסו וריד מהרגל לצורך המעפקים? האם רגליו עדיין מאד נפוחות?
התופעות אשר אתה מתאר קרוב לוודאי אינם מסוכנות וייתכן והן תנוחתיות. יש לוודא כי בעת ישיבה ושכיבה רגליו יהיו מורמות כמה שניתן בכדי להוריד את הנפיחות ברגליים שאופייני לראות. תופעה זו בהחלט יכולה לגרום לתופעה של נימול והרגשת קור. לגבי הנימול ביד ייתכן והיא קשורה למתח שהופעל על העצבים היורדים מהצוואר לידיים במשך הניתוח כאשר בית החזה פתוח.
במידה ותלונות אלו לא חולפות תוך מספר ימים או מחמירים יש כמובן לפנות לרופא המשפחה לייעוץ
תודה
בכבוד רב והחלמה מהירה
דר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח מעקפים
חגית08/03/2014אבי היקר עבר לפני כחודשים וחצי ניתוח מעקפים היה מאושפז כ
חושים וחצי בהית חולים כתוצאה מכול התראומה שהוא עבר הבן אדם חלש לא יכול לעשות כלום הוא כול הזמן חושב שהוא לא נושם טוב ניסינו לקחת אותו להחלמה לאחר ניתוח מכוון שהמקום לא היה מתאים בשבילו מכוון שזה רק מלון ללא פעילות ספורטיבית המותאמת לבן אדם
אני מטוד מודאגת וכני לא יודעת מה לעשות איתו והוא גם עושה דיאליזה 3 פעמים
בשבוע רציתי לדעת שעם זה תופעות לאחר הניתוח או שאני צריכה לקחת אותו למשהו שידבר איתו כמו שיחות וכאלה והוא כול הזמן אומר שהוא לא מרגיש טוב והוא לא יוצא מהבית כול הזמן על הספה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח מעקפים - תגובה
ד``ר ינאי בן גל08/03/2014יש אנשים שבשל מחלות רקע קשות ומהלך ניתוחי מורכב אכן נזקקים להתאוששות ארוכה. ממליץ לך לפנות למרפאת המחלקה בה נותח אביך. כמו כן כדאי להתחיל תכנית שיקום לב שקיימת ברוב המרכזים הגדולים לחולים אחרי ארוע או ניתוח לב.
לעיתים למרות הכל ההתאוששות איטית מאוד ואף לא מלאה וזאת כאמור בשל מחלות הרקע שמהן סובל החולה. מקווה שאביך יחלים במהרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבור דר בן גל
חגית09/03/2014דר ינאי במקרה אתה מכיר את אבא שלי טיפלתה בו במחלקה קוראים לו עם אתה זוכר אקוקה משה אבא שלי ממש על הפנים אין לו כוח לכלום והוא ממש בדאון רציני יכול להיות שהוא צריך בדיקה אצל פסיכולוג בשביל להרים אותו על הרגלים .
ורציתי לדעת לביקורת במחלקה אצלכם לא קיבלנו העם זהנחוץ .
ועם אתה מכיר החלמה קרובה באזור השרון או המרכז להחלמה אפילו נלך פרטי כי החלמה בתל השומר על הפנים אין שם שום תנאים שמתאימים לאבא הוא צריך מקום שיתיאם לו גם לדיאליזה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?