מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המלצה לניתוח CAGB, SYNTOX SCORE=36,עובדיה20/01/2013
הפרופ' המצנטר שנמנה על הבכירים בתחום אמר כי אין טעם לבצע פרוצדורה באמצעות סטנטים עקב ריבוי חסימות והוסיף כי קיים צורך וודאי ל- 3-4 מעקפים ועוד אחד חמישי בספק (כנראה שבפני עצמו אינו עומד בוודאות בקריטריון למעקף) ואת ההחלטה יקבל הרופא המנתח.
שאלתי היא האם עדיף לטפל בחלק מהחסימות ע"י מעקפים ובחלק האחר כמו בחסימה החמישית אצלי להשתמש בפרוצדורה חלופית שאיני יודע מהי כמו הסרת המרקם החוסם ניקוי? פקקת? או משהו דומה זאת במידה והעורק המקורי אכן שמור ותקין למעט נקודת החסימה.
האם השארת עורק מקורי אינה עדיפה ומקנה יתרון יחסי בעתיד.והאם עלי להלחם על זה ? למשל בדוח הצינטור מצויין ענף D1 כעורק שמוצר רק במוצאו בקוטר 2.75 מ"מ האם גודלו אינו מאפשר למנתח גמישות יותר טובה ואפשרות להעניק לו טיפול מקומי ולהשאירו בשלמות ? במקום מעקף ? האם יש מקום להתעקש על כיוון מסויים בפרוצדורה הניתוחית ? אולי לגבי ענף או עורק אחר ?
להל"ן הדו"ח המלא:
גיל 58,אקג-קצב סינוס תקין במנוחהLV= 142/16 MMHG, AORATA=142/80MMHG, LVEF=63% , צינתור רדיאלי מימין
עורק כלילי שמאלי ראשי - תקין
עורק שמאלי קדמי יורד - מחלה דיפוזית שמדגים היצרות 90% בסגמנט אמצעי והיצרות נוספת 75% בסגמנט הדיסטלי.
ענף D1 - מוצר 80% במוצאו (ענף גדול בקוטרו גדול מ- 2.75 מ"מ)
עורק עוקף - מוצר קריטית בסגמנט אמצעי 95% ומאיים על ענף מרגינלי.
עורק כלילי ימני - (דומיננטי)סתום 99% בסגמנט אמצעי ו-100% בסגמנט
. דיסטלי ומתמלא באמצעות קולטרלים ל- PDA (מ-LAD).
בתודה, עובדיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לניתוח CAGB, SYNTOX SCORE=36, - תגובה
ד``ר ינאי בן גל23/01/2013עובדיה שלום, על פי כל הקריטריונים וההתוויות הבין לאומיות, כמו גם מחקרים עדכניים שפורסמו לאחרונה : ראה STNTAX, ASCERT, FREEDOM.
על כן על פי הנתונים שהעלת (בסייג חשוב, שיש צורך שמנתח יראה אותך ישירות ואת סרט הצינתור) אני סבור שניתוח הוא האלטרנטיבה העדיפה עבורך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)

.jpg)



