מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הסיכוי לדום לב חוזר?עמי01/11/2015
שאלה כללית שמסקרנת אותי בעקבות שיחה שהייתה לי: בחור בסוף שנות ה 20 לחייו לוקה בדום לב. הוא שורד את זה, עובר שיקום וחוזר לחיים רגילים (פגיעה מינימלית בתפקוד הרגיל).
מה הסיכוי שדום לב יקרה שוב?
האם הסיכון גובר או שמדובר באותו סיכון כמו לאדם שלא חווה דום לב?
האם יש משהו שניתן לעשות כדי למנוע את זה או שכמו בפעם הראשונה, זה עניין סטטיסטי נטו?
להבנתי, התקף לב נובע לדוגמה מאוטם או דלקת בכלי הדם שמובילים ללב (חוסר אספקת דם), לעומת זאת דום לב קורה כתוצאה מבעיה בפעילות החשמלית של הלב. מה המשמעות של זה, בהנחה שהוחלט שלא לשים קוצב לב בעקבות המקרה?
תודה
עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיכוי לדום לב חוזר? - תגובה
פרופ` גיל בולוטין01/11/2015עמי שלום
שאלה מורכבת שלא ניתן לענות עליה במסגרת הפורום בצורה טובה.
תלוי מה הסיבה לדום הלב: מחלת לב איסכמית (כלילית) שבמידה וטופלה בהמשך, יתכן שהסיכון ירד משמעותית, הפרעת קצב שיתכן שמחייבת השתלת דה-פיברילטור ועוד הסברים פחות שכיחים.
התשובה היא תלוי מה היתה הסיבה לדום הלב והאם טופלה.
בברכה
פרופ' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
עמי01/11/2015אני לא יודע מה הסיבה שגרמה לדום לב אבל הוחלט שלא לשים קוצב לב והוא עבר שיקום. אני משער שאם הוא אחרי שיקום וחזר לחיים רגילים אז הבעיה טופלה.
אם אני מבין נכון, בלי קשר להאם הבעיה טופלה או לא, היא גם רלוונטית לגבי רמת הסיכוי לאירוע חוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?