מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח להחלפת מסתם ההאורטלי-מהם הסיכונים בשיטת הזעיר פולשני?רועי18/04/2016
שלום רב, אני מתעד לעבור ניתוח להחלפת המסתם בחודש הקרוב. הבנתי שניתוח בשיטת זעיר פולשני/מינימל שאיננה כרוכה בפתיחת בית החזה היא שיטה יחסית חדשה ושאין עדיין מספיק סטטיסטיקות עבורה. אם זאת הבנתי שבהשוואה לניתוח המסורתי (ניסור עצם בית החזה) זמן ההתאוששות טוב יותר וישנם סיכונים(בעיקר זיהומים) פחותים יותר. רציתי לדעת בבקשה מה הסיכונים בניתוח זעיר פולשני?הבנתי,מקריאה ברשת,כי יש סיכוי שהמסתם ״יטייל״ בעוד כמה שנים בעורק דבר שמהווה סכנת חיים. אני בן 37,עד כה בריא לחלוטין, וההודעה על מצבי נחתה עליי כרעם ביום בהיר-אבקש התייחסות עד כמה שניתן לטיפול המומלץ עבורי. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להחלפת מסתם ההאורטלי-מהם הסיכונים בשיטת הזעיר פולשני? - תגובה
פרופ` גיל בולוטין19/04/2016רועי שלום
ישנן מספר שיטות להחלפת המסתם האאורטלי. חתכים קטנים, דרך חלק מעצם החזה ודרך המרווח הבינצלעי.
בנוסף צריך להחליט באיזה מסתם כדאי להשתמש: מכני, ביולוגי, או ביולוגי ללא תפרים.
לכל אחת מהשיטות יש יתרונות וחסרונות והבחירה צריכה להיות שלך על סמך הסבר פשוט אך מלא של השיטות והמשמעות.
אם תרצה אשמח לפרט יותר בפגישה.
בברכה
פרופ' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרועי - החלפת מסתם אאורטלי
רועי19/04/2016היי ד"ר גיל,
תודה על תשובתך המהירה.
אני כבר יודע שאני אמור לקבל מסתם מכאני,
השאלה שלי האם כדאי לעשות זאת בניתוח בשיטה המסורתית או בניתוח זעיר פולשני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח להחלפת מסתם ההאורטלי-מהם הסיכונים בשיטת הזעיר פולשני? - תגובה
ד``ר ינאי בן גל19/04/2016רועי שלום, אין כל סיכון מוגבר בניתוח זעיר פולשני כאשר הוא מבוצע על ידי צוות המיומן בכך וכאשר הוא מבוצע בחולים המתאימים.
לגבי המסתם, אין כל סיבה שמסתם יטייל בגוף. המסתם שמושתל באנשים בגילך אינו שונה כלל ממסתם כירורגי רגיל וככזה הוא אחוז היטב ברקמת הלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת מסתם אאורטלי
רועי19/04/2016ד״ר ינאי,
תודה רבה.
עזרתם לי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)