מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי לנתח את האורטה העולהמאיר31/03/2017
שלום! אני בן 57 ללא מחלות רקע לפני 4 שנים בבדיקה אקראית התגלתה מפרצת באב העורקים העולה ברוחב 5 סמ.מאז מקפיד על ערכי לחץ תקינים וכל חצי שנה עושה אקו לב שמראה שהרוחב נשאר 5סמ. כמו כן יש דליפה מהמסתם האורטלי קלה בינונית חדר שמאל תקין.הייתי עוסק בספורט הפסקתי לחלוטין מחרדה.יש לי גם דופק נמוך במשך היום 62 _64 בלילה יכול לרדת ל54. אני מרגיש קוצר נשימה לעיתים תכופות.בקריאה באינטרנט הבנתי שהדלף מהחדר השמאלי לאורך זמן גורם לאי ספיקת לב כמו כן אני יודע שההתניה לניתוח כאשר רוחב האורטה מגיע ל5.5 סמ שאלתי האם לא כדאי לבצע את הניתוח שמצב החדר השמאלי עדיין תקין ולא לחכות עד להגעת האורטה 5.5 סמ האם הרכשת קוצר הנשימה נובעת מהדלף, הדופק הנמוך או מחרדה ?האם בדיקת האקו מספקת את כל הנתונים למצבי או שאני צריך בירור נוסף בדיקות נוספות אשמח לתשובתכם וחג שמח וכשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ינאי בן גל31/03/2017חששות במקומם. יש כאן שילוב של הרחבת אורטה ודלף מסתם. החלטה לנתח היא שילוב של הרבה פרמטרים: קוטר אורטה חומרת דלף המסתם קצב הרחבת אורטה , הגדלת חדר וירידה בתפקודו, מבנה מסתם, הסטוריה משפחתית, מבנה גוף, יחס לללקי הורטה האחרים ועוד ועוד. יש בדיקות שיכולות לאבחן הסיבה לקוצר הנשימה. גש למנתח לב לייעוץ מעמיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?