מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת מסתם אורטליעדי11/08/2008
שלום ד"ר יקר אני בת 38 אם מסתם אורטלי ביקוספידלי מלידה שקוטרו0.75 ומפל לחצים בסביבות 100 ללא סמפטומים עושה פעילות גופנית לעיתים חוטפת עייפות מבלי לעשות פעילות אבל לא יודעת אם זה קשור למסתם אמרו שלי שאני צריכה לעבור ניתוח ובררתי על ניתוח חתך קטן מהצד והבנתי שלא ניתן לעשות את זה באורטלי שאלתי היא מה דעתך על לשים מסתם אורטלי ביולוגי אני מאוד מפחדת מהקומדין והתופעות לוואי שלו כמו דימומים וסימנים כחולים מבלי לקבל מכה וזה לדעתי מגביל את כל מהלך החיים ואני אוהבת לחיות! לטוס להנות וכו שכחת לציין שיש לי 3 ילדים שאלתי היא: האם אפשר לקחת קלקסן להזריק במקום קומדין הבנתי שאין לו את תופעות הלוואי הנוראיות הללו, ושנית כמה זמן מחזיק מסתם ביולוגי? אמרו לי שבגילי יכול להחזיק גם 5 שנים? האם זה נכון וקשור לאורח חיים אם מורידים הילוך וחיים יותר בנחת המסתם מחזיק יותר מעמד?:-) והאם ניתן אחכ להחליף את המסתם בצינתור? המון תודה ד"ר אם תוכל לענות לי על כל שאלותי כי אני חוששת מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם אאורטלי
ד''ר עובד כהן12/08/2008שני שלום
במצב של חסימה אאורטלית עם מפל של 100 הלב צריך להתאמץ מאד בשביל להזריק מספיק דם בהתאם לצרכי הגוף והמאמץ הזה גורם להתעבות של שריר הלב ונזקים נוספים שבשלב מאד הופכים לבילתי הפיכים. ולכן במדדים כאלה מומלץ לבצע את הניתוח ולא לדחות אותו.
חתך קטן מהצד לא עושה את הניתוח פחות מורכב או פחות מסוכן מהניתוח הרגיל.
הצורה הטובה והבטוחה לעשות את הניתוח היא במתכונת הקוונוונציונלית ואחוזי ההצלחה של הניתוח בגילך ובמצבך הם מצויינים מעל 95 אחוזי הצלחה.
לגבי השאלה ביולוגי או מכאני החשש מקומדין הוא מוצדק ואכן מסתם ביולוגי יאפשר 10-15 שנים של שקט ללא קומדין על כל הטירדה והסיכונים לדימומים הכרוכים בטיפול בקומדין אבל...את צריכה להיות מוכנה לכך שבעוד כך וכך שנים תאלצי לעבור ניתוח נוסף זה השיקול המרכזי נגד המסתם הביולוגי. אני חייב לציין שכיום יותר ויותר אנשים צעירים מעדיפים מסתם ביולוגי כדי לא להיות תלויים בקומדין. למרות הצורך בניתוח נוסף בעתיד.
עם זאת רוב האנשים מתחת לגיל שישים מעדיפים מסתם מכאני הדורש טיפול ע"י קומדין.
בכל מקרה ממליץ לבצע את הניתוח עכשיו ולא לדחותו כייון שהעיתוי חשוב מאד במקרה שלך.
במידה ואת צריכה מידע נוסף אשמח לספק אותו..
בברכה והצלחה
עובד כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים על המסתם האורטלי שלי
עדי12/08/2008מאקו שעשיתי לפני חודשיים: מסתם אורטלי ביקוספידלי מסויד , מפל לחצים מקסימלי 100 וממוצע סביב 65, שטח מסתם 0.75 אי ספיקה אורטלי קלה עד בינונית, לא נמצאה התרחבות האורטה העולה, תפקוד תדין וערני של חדר שמאל עם מקטע של 75%. האם ד"ר נראה לך שהניתוח אמור להתקיים בחודשים הקרובים או ניתן לחכות כי אני ללא סמפטומים וחדר שמאל גם לא מורחב מהי דעתך??????? המון תודה ד"ר אני מאוד מעריכה את תשובתך המקצועית והמהירה. אגב על איזה מנתח לב מומחה למסתמים הכי טוב שיש אתה ממליץ מאזור המרכז ר"ג תל אביב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?