מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לד"ר פינק אשמח אם תענה לשאלתיעדי08/09/2008
שאלה לי אליך מאחר ואתה מביהח הדסה עין כרם הבנתי שאצלכם הושתל מסתם אורטלי בצינתור אז קצת רקע לגביי בת 38 עם מסתם אורטלי ביקוספידלי עם הצרות קשה קוטר 0.75 ומפל לחצים של 100 עם 75 אחוז פליטה ללא התרחבות חדר שמאל וללא סמפטומים ואני מרגישה טוב, שאלתי היא האם לדעתך אני צריכה ניתוח או יכולה לחכות קצת? האם המפל שלי הוא המקסימלי ואני מסכנת את עצמי? והאם אפשר להחליף לי מסתם בצנתור? הבנתי שעשיתם את זה רק לאנשים מבוגרים ומהן התוצאות? האם טובות כמו בניתוח ואני רוצה שישימו לי בניתוח רק מסתם ביולוגי כמה זמן לדעתך יחזיק לי מעמד מנסיונך העשיר? אודה לך מאוד אם תוכל לענות על שאלותי וסליחה על הטירחה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת מסתם
ד''ר דני פינק09/09/2008שלום לך דנה
ראשית כל הנני מנתח ב"שערי צדק" ולא בהדסה. למרכז שלנו נסיון בהשתלת מסתם אאורטלי דרך צינתור ואנחנו היינו הראשונים בארץ לבצע זאת. חשוב לציין כי ניתוח זה הנעשה בצינתור מיועד כרגע אך ורק לחולים בעלי סיכון גבוה ביותר לניתוח בצורה הקוננבנציונלית -זץאץ אשר להם צפוי תמומתה סביב ניתוחית גבוהה מאד או\ו סיבוכים באחוז גבוה. בדרך כלל מדובר על אוכלוסייה קשישה עם הרבה מחלות רקע. חשוב לציין גם שכרגע עלות המסתם שהינו 22000 אירו הינו על החולה עצמו מבלי שתהיה השתתפות כלשהי מצד קופות החולים ומיטיב ידיעתי גם אם יש ביטוח משלים. לגופו של עניין ולשאלתך -לפי הפרמטרים האקוקרדיוגרפיים שהצגת הרי שיש לך היצרות קשה של המסתם האאורטלי. והייתי רוצה לדעת מה היה מפל הלחצים הממוצע שנמדד שכן פרמטר זה הוא מאד רגיש ואמין לקביעת דרגת ההיצרות. אלמנט נוסף שחשוב לדעת -האם נעשה לך סי.טי. של החזה לקביעת קוטר אבי העורקים העולה. ידוע כי לאנשים הסובלים ממסתם אאורטלי ביקוספידלי יש להם בשכיחות לא מועטה גם הרחבה של אבי העורקים העולה שבמידה והוא מורחב מעל 5 ס"מ ממומלץ להחליף אותו.
אשר להיותך אסימפטומטית- האם אכן כך? האם את פעילה מבחינה גופנית ואם כן האם אכן אין לך שום מגבלות כלשהן? יש היום נטיה לבצע לאנשים כמוך אקו במאמץ בכדי לראות מה קורה למפל הלחצים בזמן מאמץ. נטייתי להמליץ בפנייך לאור העובדה שאת כה צעירה עם מחלה מסמית משמעותית ביותר ובפתולוגיה זו קיימתסיכון מסוים לאירוע של מוות קרדיאלי פתאומי -הרי שמומלץ להחליף את המסתם הפגום בעתיד הקרוב. מן הראוי שתדעי שהסיכון הניתוחי שלך בניתוח הסטנדרטי נמוך ביותר עם אחוזי הצלחה גבוהים. משך אשפוז קצר של בין 5-7 ימים.כמוכן אני נוהג לבצע חתך עורי נמוך וקצר בבית החזה אשר יאפשר לך ללבוש שמלות או חולצות עם מחשוף מבלי לחשוש לחשיפת הצלקת.
לגבי בחירת סוג המסתם- אין שום מניעה או בעיה להשתיל מסתם תותב ביולוגי. הדבר הוא נכון לנשים בגילך בייחוד אם את מתכוונת להרות עוד.אין הבדל מבחינה כירוגית להשתיל מסתם מכני או ביולוגי. השוני יכול להיות אם מסילת מוצא החדר השמאלי שלך קטנה הרי שייתכן שנצטרך להשתיל מסתם מכני מהסיבה שמסתמים ביולוגים באים בגדלים קצת יותר גדולים מהמכניים והמסתם הביולוגי הקטן ביותר שקיים אולי יהיה גדול מדי- אך דבר זה הוא לא סביר וקיימים פתרונות כירוגים. לגבי אורך החיים של מסתם ביולוגי - הרי שלפי הספרות המסתמים הביולוגיים החדשים אורך חייהם הינו כ-12-15 שנה כאשר לרוב מסתמים אלו מושתלים באוכלוסיה מבוגרת מעל 65-70 כדי לחסוך מהם נטילת תכשירים נוגדי קרישה. באוכלוסייה צעירה ככל הנראה אורך החיים הוא קצת יותר קצר. ניתן להגיד לך שאם תבחרי לעבור את הניתוח בעתיד הקרוב ויושתל מסתם ביולוגי רוב הסיכוי שהוא יחזיק מעמד כ-10 שנים וייתכן יותר ואז תיאלצי לעבור ניתוח נוסף להחלפת המסתם שהתנוון. מן הראוי שתדעי שניתוח כזה הוא עדיין לאנשים בגיל 50 עדיין בטוח ובסיכון נמוך. כמוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר פינק על תשובך המהירה
עדי09/09/2008המפל הממוצע שלי הינו 65 ומקסימלי 100 האורטה לא מורחבת באקו נדמה לי שהיא 4ס"מ מעבר לכך עשו לי לפני כ9 חודשים אקו לב במאמץ וראו שאני אסמפטומטית והמפל נשאר אותו דבר ואין התרחבות של חדר שמאל סיטי לא עשו לי. אני חייבת לציין שאני 160 בערך ושוקלת 54 ואולי בגלל שאני די קטנה אז ההצרות אולי משמעותי אבל לי אין סמפטומים עד לפני חודש עשיתי כושר במכון כושר קרוסטריינר והעליתי דופק ל150 עכשיו כבר הגבילו אותי בגלל מפל הלחצים ואמרו לי לא לעלות דופק מותר לי אולי לעשות רק צעידות האם זה נכון? לגבי השתל המסתם בצנתור העלות של 22000 יורו לא מפחידה אותי ויש לי אפשרות לשלם אבל הבנתי שאין אפשרות כלל לעשות זאת לאנשים בגילי? ומה התוצאה הסופית של השתלת מסתם בצינתור איך האנשים היום? האם לא נפטרו חלקם? והאם ההצלחה היא כשל ניתוח? והאם מסוכן יותר הצינתור? אז מהי דעתך אני צריכה לעשות ניתוח דחוף? או יכולה לחכות? והאם אתה יכול להמליץ לי על מומחה לאקו באופן פרטי הכי טוב שיש? המון תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת מסתם
ד''ר דני פינק10/09/2008לדנה שלום בהמשך לשאלותיך
אין ספק שהנתונים האקוקרדיוגרפיים מצביעים על כך שיש לך הצרות קשה של המסתם. אני בכל אופן הייתי חוזר על אקו במאמץ כדי לראות בכל אופן אם יש דינמיקה בהשוואה ללפני 9 חודשיםץ אני מסכים עם ההמלצות לגבי הגבלת המאמצים . לגבי הנושא של מוות פתאומי הרי שאין מספיק נתונים לגבי זה בספרות - הנטיה לחשוב שזה נובע מהפרעת קצב ולאו דווקא משנית לעלייה פתאומית במפל הלחצים. לגבי מאמצים הרי שאם מפל הלחצים עולה הרי שזה שווה ערך לסימפטומים ואז עלייך לעבור את הניתוח בהקדםץ חשוב לדעת שבמצב של קריסה בהצרות קשה של המסתם האאורטלי מאד קשה להחיות את החולים האלה בגלל שאי אפשר להגדיל את תפוקת הלב עקב החסימה המכנית הקיימת שהיא קבועה דהיינו:היצרות המסתם.
הייתי ממליץ לך לעבור סי.טי של החזה כדי לראות מה הקוטר של אבי העורקים העולה שלך - האם הוא מורחב או לא?
אשר להשתלת המסתם בצינתור- עלייך לדעת שזו פרוצדורה חדשה כך שאין מספיק מעקב ארוך טווח לגבי ההצלחה. אחוז הסיבוכים והתמותה הם יחסית גבוהים למישהו כמוך שכן אין ספק שהניתוח הסטנדרטי עבורך הרבה יותר בטוח ואמין אם תוצאות ארוך טווח מצוינות. קשה לי להאמין שגם אם תוציאי את הכסף מכיסך יסכימו להשתיל לך בצורה הזו -זה פשוט לא מוצדק וגם לא אתי לחשוף אותך לפרוצדורה שעבורך קשור עם רמת סיבוכים לא קטנה. חשוב שתדעי שהניתוח הסטנדרטי הוא אמין ובטוח עם רמת סיכון נמוכה וגם אין לך מה לחשוש מההרדמה שכיום מאד בטוחה ורמת סיכון כמעט אפסית. אשר למומחה באקו - הרי שבאיזור המרכז יש לך את פרופ. אלכס שגיא בבית החולים בילינסון ובירושלים יש לך את דויד רוזנמן ב"שערי צדק" ודני גילון ב"הדסה"
לסיכום אין לך צורך לעשות את הניתוח בדחיפות אך הייתי ממליץ לך לחזור על הבדיקות בהקדם ולאחר שיהיו לך תוצאות אשמח להיפגש ולייעץ לך מה לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה אני באמת מעריכה
עדי11/09/2008את תשובתך המקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בנושא
עדי11/09/2008אני מבינה שאני צריכה להגביל מאמצים לידע כללי התעמלות סטטית כמו עיצוב הגוף עם הרמת משקולות של 1 קילו בכל יד מותר לדעתך? וצעידות לא מהירות עם שעון דופק עד איזה דופק בערך מותר לצעוד ואם בכלל מבלי להתאמץ הרבה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת מסתם
ד''ר דני פינק14/09/2008שלום לך דנה
לגבי שאלתך האחרונה- לצערי לא אוכל להגדיר לך את דרגת המאמצים המותרת שכן לפי כל הסממנים עלייך לעבור את הניתוח עם מפלי לחצים כאלה קשה לי להמליץ לך על ביצוע מאמצים כאשר אני יודע שאת מעלה את הסיכון שלך לאירוע לבבי. כל מה שאני יכול להמליץ לך זה שכדאי להימנע ממאמצים והייתי מגביל את עצמי להליכות לא מהירות ומאומצות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת מסתם
ד''ר דני פינק09/09/2008דנה בהמשך- כמוכן מן הראוי שתדעי שייתכן ובעוד 10 שנים את הניתוח הבא תוכלי לעבור דרך צינתור.אני מקווה שעניתי לך על כל השאלות. אשמח להיפגש איתך ולדון בהרחבה בכל הנושאים הרלוונטיים. אם את מעוניינת- נא ליצור קשר איתי לקביעת תור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה הקודמת טעיתי סליחה
עדי09/09/2008שורש הוארטה לפי אקו לא מורחב 28 ואורטה העולה28 תודה וסליחה ועוד שאלה כתבת שיכול להיות עם הצרות כשלי מוות קרדיאלי השאלה היא תוך כדי מאמץ או בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)