שורש אאורטה מורחב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שורש אאורטה מורחב
    דוד
    08/12/2008

שלום, אני בן 43 ועוסק בפעילות גופנית אינטנסיבית (ריצה למרחקים ארוכים, רכיבת כביש ושחייה), כולל אימונים שבועיים רבים ותחרויות. בשלוש שנים האחרונות התרחב שורש האאורטה שלי מ-39 מ"מ ועד 47 מ"מ כיום (התגלה במבדקי מאמץ רגילים). אני לא סובל משום סימפטומים. לחץ הדם שלי נמוך ומטבע הדברים איני מעשן ואני רזה (75 ק"ג על 181 סמ). האם יש קשר ברור בין הפעילות להתרחבות שורש האאורטה ? האם זה קשור לעלית לחץ הדם בזמן מאמץ (בנתונים סבירים) האם עלי להפסיק/לדלל את הפעילות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שורש אאורטה מורחב

הוספת תגובה

• דוד

ד''ר דני פינק
    08/12/2008

שלום דוד אכן אבי העורקים שלך התרחב למימדים שנחשבים כמפרצתיים אך עדיין לא בטווח שיש אינדיקציה לניתוח. באופן ממוצע קצב הגדילה שלך הוא בסביבות 1.6-1.7 ממ בשנה שהוא קצת הרבה.חשוב לברר האם המסתם האאורטלי שלך הינו דו-עלי והאם ישנו עדות למחלה במסתם- אם אכן הדבר אזי שיש להעריך את מצבך מחדש ואין המקום כאן להאריך. אחד הגורמים להרחבה מפרצתית של אבי העורקים הינו יתר לחץ דם ולכן חשוב שתיבדק בזמנים שונים- במנוחה ובמאמץ מה ערכי לחצי הדם שלך. במידה ואכן הם גבוההים הרי שחשוב להתחיל טיפול תרופתי תכף ומיד. בכל אופן חשוב שאתה תהיה במעקב רפואי תקופתי לקביעת גודל שורש האאורטה ואת הבדיקה הבאה הייתי עושה תוך ששה חודשים. אני מנהל מרפאת אבי העורקים במרכז רפואי שערי צדק ועוקב אחרי אנשים כמוך ואשמח להכניס אותך למעקב אצלי- ניתן לקבוע תור דרך מכון הלב של בית החולים -המרפאה מתקיימת אחת לשבוע תודה ובהצלחה
    דני פינק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו