שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ציפי
    31/12/2008

שלום רב, האם לעשן כ-3 סיגריות ליום זה כזה נורא מבחינת בריאות הלב? אני ככה כבר שנים, וזה כיף לי. אני לא רוצה להפסיק. מה אתם אומרים? אני חייבת להפסיק לדעתכם? אגב, אני בת 50. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עישון

ד''ר עובד כהן
    31/12/2008

שלוש סיגריות ליום, זה 1000 סיגריות בשנה ומה שחשוב זה הנזק המצטבר.....
    זהו נזק קשה ביותר שחלקו הוא בילתי הפיך וחלקו הפיך. הנזק הינו גם לריאות וגם לכלי הדם.
    בסיגריה קיימים כ 400 חומרים המזיקים לבריאותנו מתוכם כ 50 חומרים מסרטנים בעיקר לכבד, לריאות - בנוסף חומרים הגורמים לדלקת כרונית ההולכת ומצטברת לאט לאט בכלי הדם וגורמת בסופו של דבר להתקפי לב וארועים מוחיים.
    הקצב של התקדמות המחלה הינו איטי בדיוק כמו קצב עישון הסיגריות שלך אבל לצערינו הרב הנזק הינו מצטבר ואם את בת חמישים ומעשנת כבר 25 שנה בערך הרי שהנזק הינו של 25000 סיגריות שזהו נזק עצום....
    קשה מאד להפסיק אך קשה יותר לחיות חולים וסובלים
    כדאי מאד להפסיק
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

ד''ר סאמר דיאב
    16/01/2009

שלום ציפי.
    בנוסף להסבר של דר כהן. בישראל מתים כל שנה כ- 400 אנשים כתוצאה ממחלות הקשורות לעישון פסיבי, נמצאים בקרבת אנשים מעשנים אך בעצמם לא מעשנים. כמו כן יש לציין שבזמן מלחמת העולם השניה אחוז סרטן הריאות אצל נשים היה מהנמוכים והמחלה בקרבתם הייתה נדירה וזה בגלל שהנשים לא עישנו. בהמשך אחוז הנשים המעשנות עלה ובהתאם גם סרטן הריאת עלה אצלן והיום סרטן ריאות אצל נשים נהיה מס' 2 מבחינת כלל מחלות הסרטן.
    זה שאת מעשנת 3 סיגריות ביום זה רק מקל עליך להפסיקו.
    סאמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו