מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצרות קשה במסתם אורטלי 0.70שירי13/01/2009
עם מפל של 100 על 80 ללא סמפטומים מיוחדים וללא התרחבות חדר שמאל שאלתי היא: האם דחוף לעבור נתוח כי ביום יום אני מתפקדת מצוין ועושה גם קצת ספורט. מאד מפחדת מהניתוח וכיום להכנס לנתוח בשבילי זה כמו להכניס ראש בריא למיטה חולה אני כבר כשנה וחצי עם מפל לחצים גבוה שכזה חייבת לציין שאינני גבוה ולא שמנה שאלתי היא מה הסכונים? והאם זה באמת נכון ש50% מהאנשים במצבי אחרי שנתיים מתים? כמו שכתוב בפורום מסויים ומה הסכונים לדחות את הניתוח? והאם כדאי לשים מסתם ביולוגי(אני בת 39) כי אני לא רוצה להתעסק עם הקומדין. ומה הסכונים בניתוח?? אשמח לתשובה מקיפה תודה:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות קשה של המסתם האורטלי
פרופ` גיל בולוטין13/01/2009יערה שלום
אם אומנם אין לך שום סימפטומים ותפקוד החדר השמאלי תקין לחלוטין, אפשר להמתין.
יש רופאים שימליצו ללכת לניתוח כבר עכשיו, אבל זו לא שגיאה להמתין.
השאלה אם באמת אין לך סימטומים כמו קוצר נשימה או לחץ בחזה בזמן ביצוע מאמצים.
חולים רבים מורידים בתפקוד כדי להימנע מקוצר הנשימה ובעצם הם צריכים להיות מוגדרים סימטומטים.
זה נכון שיש תמותה גבוהה בקרב חולים עם היצרות קשה של המסתם האורטלי, אך זה בקרב החולים עם סימטומים של קוצר נשימה, לחץ בחזה או אירועי התעלפות במאמץ.
בקשר לסיכון בניתוח, הוא מאוד נמוך לאישה צעירה ובריאה.
אם תרצי הסבר יותר מפורט ועזרה בקבלת החלטות את יכולה לתאם פגישה.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדתי מינוני כושר בהמלצת קרדיולוג
עדי13/01/2009אבל אני עדין עושה הליכות ובעליה אני מגיעה לדופק 140 ללא קוצר נשימה כשאני עולה 2 קומות לפעמים אני קצת מתנשמת זה נקרא קוצר נשימה? איך אתה מגדיר קוצר נשימה? מעבר לזה אין לי כלום! ומתפקדת כרגיל רק מוגבלת קצת מהפחד תודה ד"ר על תשובתך המהירה:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן בפורום של תלהשומר
עדי13/01/2009השתוממו על מפל הלחצים שלי ואמרו שאנשים בכלל לא מגיעים למפל שכזה וממפל לחצים של 80 כבר מתנתחים ושאני צפויה למות:-) מהי דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרות המסתם
ד''ר דני פינק15/01/2009יערה שלום
בהמשך לשאלותיך-לגבי השאלה האם נכון ש50% תמותה תוך שנתיים- הרי שאלו נתונים התייחסים לחולים עם היצרות קשה של המסתם עם סימפטומים של אי ספיקת לב- מכיוון שלדברייך את אסימפטומטית דהיינו אין לך תלונות הרי שזה לא תופס לגבייךץ
אני הייתי מציע לך לעבור מבחן מאמץ עם אקו לב שיבדוק מה קורה למפל הלחצים אצלך בעת מאמץ.אני חושד שהוא יעלה אצלך ומבחינתי זה כמעט שווה ערך להיותך סימפטומטית ובמקרה זה הייתי ממליץ לך לעבור את הניתוח בעתיד הקרוב. מכל מקום לא מומלץ לבצע מאמצים גדולים בוודאי שלא הרמת משקולות וכן מומלץלהגביל את הפעילות האיירובית שלך.
לגבי בחירת המסתם אין מניעה להשתיל מסתם ביולוגי ולא תזדקקי לנטילת קומדין אך עלייך לדעת כי במקרה זה תצטרכי לעבור ניתוח נוסף בעוד כ-10 שנים עקב התבלות המסתם וחוזר חלילה אם תבחרי אז לקבל מסתם ביולוגי נוסף.רמת הסיכון הניתוחי שלך נמוך ביותר וניתן לבצע אותו עם חתך עורי נמוך יחסית כך שתוכלי ללבוש בגדים עם מחשוף. אשמח להרחיב את הדיבור אם תרצי מספר הפלאפון שלי רשום באתר
בכבוד רב
ד"ר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת מסתם אורטלי ושני מעקפים
רונן13/06/2009בין 86 לפני הניתוח היה פעיל וכושר גופני טוב לאחר הניתוח סובל מעודף ליחה ומתקשה להוציא אותה בעצמו ולכן הוא מונשם כבר שלושה ימים ומנקזים לו את הליחה עם צינור דרך הגרון, מה אפשר לעשות מהר כדי שיפסיק לסבול מאי הנוחות של הצנרת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?