ניתוח אאורטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח אאורטה
    שם טוב
    17/02/2009

181/95 בן 63. ביקוספילדי מסויד מפל32/18 . אאורטה עולה לפי סיטי ואקו 47-48 ממ . סטטי 3 שנים.ללא סמפטומים. האם הגיע הזמן לניתוח בהתחשב במסתם, הטווח שאני שומע נע בין 45-55 ממ, מה דעתך במקרה שלי. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אאורטה

הוספת תגובה

• אורטה

ד''ר דני פינק
    17/02/2009

שם טוב שלום אכן הטווח שאתה מציין הינו מקובל למרות שהיום אנו עדים לתופעה שההנחיות להחלפת אבי העורקים הולכת ויורדת. ההנחיות מציינות שאם ישנה פתולוגיה מסתמית הדורשת התייחסות כירוגית אזי שכבר בקוטר של 4.5סמ ממולץ לנתח.כמוכן אם יש קצב גדילה של מעל 5ממ בשנה הרי שממולץ לנתח. במקרה הספיציפי שלך הנטייה שלי הינה לחכות עד שיגיע לקוטר של 5 סמ ואז לנתח כולל החלפת המסתם האאורטלי מכיוון שהוא מסויד וזה רק עניין של זמן עד שהוא יהיה מוצר ויזדקק להחלפה. אם הינך אסימפטומטי הייתי מייעץ לך לחזור על האקו בעוד 6 חודשים ולראות האם האאורטה גדלה והאם מםל הלחצים גדל על פני המסתם האאורטלי. חשוב לציין כי בינתיים חשוב שתיטול טיפול תרופתי היכול להאט את קצב הגדילה של האאורטה.טיפול זה כולל תכשירי חומי ביתא תרופה בשם אוקסר וטיפול באחד הסטטינים המורידים כולסטרול. במידה ובעוד 6 חודשים לא יחול שינוי ניתן לחזור על בדיקות אלו שנה לאחר מכן ואז לראות מה המימדים אז
    בכבוד רב
    דני פינק- מנתח לב חזה יחידת אאורטה
    מרכז רפואי שערי צדק ירושלים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו