מסתם אבי העורקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסתם אבי העורקים
    מיכל
    02/04/2009

בבדיקת אקו שערכנו לפני שבועיים התגלה שמסתם אבי העורקים של בני בן ה-17 הוא בעל שני עלים ולא שלושה. בשלב זה יש לו היצרות קלה .האם עליו להתנהל אחרת מהיום והלאה לאור ממיצאים אלו? כיצד עובדה זו תשפיע על גיוסו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסתם אבי העורקים

הוספת תגובה

• מסתם דו עלי בעמדה אאורטלית

ד''ר עובד כהן
    03/04/2009

בשלב זה לבנך אין מה לעשות עם העובדה שיש לו מסתם בעל שני עלים במקום שלושה זה וריאנט אנטומי קיים ומוכר ב 1-2% של האוכלוסיה שיתכן ויגרום בעתיד הרחוק לצורך בניתוח להחלפת המסתם הנ"ל כתוצאה מהסתיידות של העלים שלו. היצרות של המסתם או בעיות אחרות.
    כאמור כרגע בנך מתפקד באופן נורמלי אך סביר מאד שה פתולוגיה הנ"ל תוריד לו פרופיל בצבא.
    בנוסף עליו לטול אנטיביוטיקה לפני כל פעולה כירורגית כמו טיפול שינים או ניתוח .
    מעבר לזה יש לבצע מעקב אקו לב פעם בשנה לראות את התקדמות המחלה.
    אני חייב לציין שבכל מקרה למעט הדברים שציינתי כאן בנך יכול לחיות חיים רגילים ונורמלים
    אין צורך להמנע ממאמצים פעילויות וכ' וגם אם תתפתח פתולוגיה על המסתם לאחר ניתוח החלפה הוא יוכל לחיות חיים רגילים לחלוטין
    כמובן שקיימת אפשרות שמצב המסתם ישאר סטטי כפי שהוא היום עם היצרות קלה שלא דורשת כל טיפול במשך עשרות שנים וכל מה שיצתרך הוא מעקב שנתי בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אוושות על עורקי התרדמה

עדי
    03/04/2009

מתוך דף שחרור של ביהח
    השתילו לי מסתם ביולוגי מפריקרד אני בת 38
    האם יתכנו כאלו דברים ןממצאים לאחר הניתוח?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו