השתלת מסתם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתלת מסתם
    שיר
    18/05/2009

שלום רב..
    שמי שיר ואני בת 19.5 כשהייתי קטנה נולדתי עם בעייה בלב ועשו כמה ניתוחים באחד מהם פגעו במסתם עד עכשיו חייתי עם זה בשלום ובסדר...בביקורת האחרונה הרופא הודיע שאני כנראה אצטרך לעשות השתלה ועפ"י צילום MRI לב אפשר לדחות את זה לסוף השירות הצבבאי שלי...

לפי מה שהבנתי ממה שהוא הסביר בחטף אפשר לומר, כנראה ישתילו לי מסתם אוראלי (ביולוגי מהחי ) רציתי לדעת מה הסיכון...? האם כרוך בכך סיכון של חיים..? האם אצטרך לקחת כדורים לתמיד לאחר ההשתלה

תודה מראש
    שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השתלת מסתם

הוספת תגובה

• משהו ששכחתי לומר...

שיר
    18/05/2009

בנוסף אמי בדקה את האפשרות לצינתור אבל זה נשלל...כנראה שהשתלה תצטרךלהעשות בניתוח לב פתוח נוסף...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם אורטלי

פרופ` גיל בולוטין
    21/05/2009

שיר שלום

אם אני מבין נכון מדובר במסתם האורטלי.
    בעיקרון בגיל צעיר מקובל להשתיל מסתם מכני. אולם, השתלת מסתם מכני מחייבת נטילת קומדין. לכן, לעיתים מעדיפים בנשים צעירות להשתיל מסתם ביולוגי שאינו מחייב נטילת תרופות לדילול הדם. זה מאפשר כניסה להריון (אם רוצים) באופן קל יותר. לאחר מספר שנים המסתם הביולוגי עשוי להפסיק לתפקד ואז מבצעים ניתוח נוסף ומשתילים מסתם מכני שיעבוד טוב עד לזיקנתך. ברגע שיושתל המסתם המכני יש צורך בנטילת תרופות לדילול הדם לכל החיים.

רמת הסיכון של הניתוח בגיל צעיר אינה גדולה, אבל תלוייה גם בסוג הניתוחים שעברת בעבר.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו