מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתלת מסתםשיר18/05/2009
שלום רב..
שמי שיר ואני בת 19.5 כשהייתי קטנה נולדתי עם בעייה בלב ועשו כמה ניתוחים באחד מהם פגעו במסתם עד עכשיו חייתי עם זה בשלום ובסדר...בביקורת האחרונה הרופא הודיע שאני כנראה אצטרך לעשות השתלה ועפ"י צילום MRI לב אפשר לדחות את זה לסוף השירות הצבבאי שלי...
לפי מה שהבנתי ממה שהוא הסביר בחטף אפשר לומר, כנראה ישתילו לי מסתם אוראלי (ביולוגי מהחי ) רציתי לדעת מה הסיכון...? האם כרוך בכך סיכון של חיים..? האם אצטרך לקחת כדורים לתמיד לאחר ההשתלה
תודה מראש
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו ששכחתי לומר...
שיר18/05/2009בנוסף אמי בדקה את האפשרות לצינתור אבל זה נשלל...כנראה שהשתלה תצטרךלהעשות בניתוח לב פתוח נוסף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתם אורטלי
פרופ` גיל בולוטין21/05/2009שיר שלום
אם אני מבין נכון מדובר במסתם האורטלי.
בעיקרון בגיל צעיר מקובל להשתיל מסתם מכני. אולם, השתלת מסתם מכני מחייבת נטילת קומדין. לכן, לעיתים מעדיפים בנשים צעירות להשתיל מסתם ביולוגי שאינו מחייב נטילת תרופות לדילול הדם. זה מאפשר כניסה להריון (אם רוצים) באופן קל יותר. לאחר מספר שנים המסתם הביולוגי עשוי להפסיק לתפקד ואז מבצעים ניתוח נוסף ומשתילים מסתם מכני שיעבוד טוב עד לזיקנתך. ברגע שיושתל המסתם המכני יש צורך בנטילת תרופות לדילול הדם לכל החיים.
רמת הסיכון של הניתוח בגיל צעיר אינה גדולה, אבל תלוייה גם בסוג הניתוחים שעברת בעבר.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?