מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מים בריאות לאחר החלפת מסתם טריקוספדיאליד''ר דני פינק23/05/2009
שלום רב תודה על תשבותך בשאלה הקודמת אימי אחרי החלפת מסתם טריקוספדיאלי
כבר פעמיים עשו לה ניקור עקב מים בריאות ועכשיו מסתבר ששוב ישנה הצטברות ( הוציאו פעם ראשונה כליטר ובפעם השנייה לפני יומיים כ 3 ליטר )?
האם תופעה זאת של חזרה של הצטברות מים בריאות יכולה לחזור מספר פעמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים מסביב לריאות
פרופ` גיל בולוטין23/05/2009רני שלום
מים מסביב לריאות (נוזל פלאורלי) לאחר ניתוח לב יחסית שכיחים. בדר"כ ניקוז אחד מספיק. אם הנוזל חוזר צריך לנסות לבדוק מה הגורם והאם היתה נטייה לצבירת נוזל פלאורלי גם טרם הניתוח.
באופן עקרוני יש אפשרות להכניס חומר שיגרום להידבקויות וימנע צבירת נוזלים, אך יש לטיפול גם תופעות לוואי ולכן משתמשים באפשרות זו רק אם אין מוצא אחר.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזל פלאורלי חוזר
שחר21/07/2009בחודש מרץ אובחנה אצלי דלקת ריאות עם נוזל פלאורלי אושפזתי בבי"ח תופלתי עם אנטיביוטיקה
כעבור שבועיים צילום חזה הראה שנרפאתי לחלוטין.נסעתי לחול למשך חמישים יום.לקראת סוף שהותי בחול היתה לי ליחה דמית והובהלתי לבי"ח.בצילום נמצא שוב נוזל פלאורלי.
עם שובי ארצה בתחילת יוני עברתי סידרה ארוקה של בדיקות שכללה:בדיקות דם מקיפות בדיקות שונות של הנוזל הפלאורלי(שהוצה בניקור) בדיקת ada ומנטו שהיו כולם סדירות.הרופא המטפל אמר
לי שנמצה בנוזל סימן לדלקת והמליץ שלא נעשה דבר ורק אהיה במעקב.שאלתי היא מה בכל זאת ניתן לעשות?אני סובל מכאבים בחלק העליון של החזה בעיקר בנשימה עמוקה.אני על סף יאוש אנא עיזרו לי.נא תגובתכם המוסקלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזל פלאורלי חוזר
פרופ` גיל בולוטין25/07/2009שחר שלום
נראה לי שעברת בירור מקיף ונכון לנוזל הפלאורלי החוזר.
אבל, להיות על הצד הבטוח, להשלמת הבירור ולהחליט על צורך בהוצאת הנוזל הייתי מציע שתפנה למרפאות המחלקה לניתוחי חזה ברמב"ם בניהולו של פרופ' בסט .04-8542717
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?