מים בריאות לאחר החלפת מסתם טריקוספדיאלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מים בריאות לאחר החלפת מסתם טריקוספדיאלי
    ד''ר דני פינק
    23/05/2009

שלום רב תודה על תשבותך בשאלה הקודמת אימי אחרי החלפת מסתם טריקוספדיאלי
    כבר פעמיים עשו לה ניקור עקב מים בריאות ועכשיו מסתבר ששוב ישנה הצטברות ( הוציאו פעם ראשונה כליטר ובפעם השנייה לפני יומיים כ 3 ליטר )?
    האם תופעה זאת של חזרה של הצטברות מים בריאות יכולה לחזור מספר פעמים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מים מסביב לריאות

פרופ` גיל בולוטין
    23/05/2009

רני שלום

מים מסביב לריאות (נוזל פלאורלי) לאחר ניתוח לב יחסית שכיחים. בדר"כ ניקוז אחד מספיק. אם הנוזל חוזר צריך לנסות לבדוק מה הגורם והאם היתה נטייה לצבירת נוזל פלאורלי גם טרם הניתוח.
    באופן עקרוני יש אפשרות להכניס חומר שיגרום להידבקויות וימנע צבירת נוזלים, אך יש לטיפול גם תופעות לוואי ולכן משתמשים באפשרות זו רק אם אין מוצא אחר.

בברכה

דר' גיל בולוטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל פלאורלי חוזר

שחר
    21/07/2009

בחודש מרץ אובחנה אצלי דלקת ריאות עם נוזל פלאורלי אושפזתי בבי"ח תופלתי עם אנטיביוטיקה
    כעבור שבועיים צילום חזה הראה שנרפאתי לחלוטין.נסעתי לחול למשך חמישים יום.לקראת סוף שהותי בחול היתה לי ליחה דמית והובהלתי לבי"ח.בצילום נמצא שוב נוזל פלאורלי.
    עם שובי ארצה בתחילת יוני עברתי סידרה ארוקה של בדיקות שכללה:בדיקות דם מקיפות בדיקות שונות של הנוזל הפלאורלי(שהוצה בניקור) בדיקת ada ומנטו שהיו כולם סדירות.הרופא המטפל אמר
    לי שנמצה בנוזל סימן לדלקת והמליץ שלא נעשה דבר ורק אהיה במעקב.שאלתי היא מה בכל זאת ניתן לעשות?אני סובל מכאבים בחלק העליון של החזה בעיקר בנשימה עמוקה.אני על סף יאוש אנא עיזרו לי.נא תגובתכם המוסקלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל פלאורלי חוזר

פרופ` גיל בולוטין
    25/07/2009

שחר שלום

נראה לי שעברת בירור מקיף ונכון לנוזל הפלאורלי החוזר.
    אבל, להיות על הצד הבטוח, להשלמת הבירור ולהחליט על צורך בהוצאת הנוזל הייתי מציע שתפנה למרפאות המחלקה לניתוחי חזה ברמב"ם בניהולו של פרופ' בסט .04-8542717

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו