מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות גופנית לאחר צנתורתמר פ.30/06/2009
שלום לרופאים המכובדים.
אני עומדת לעבור צנתור בגלל איסכמיה, ורציתי לשאול האם לאחר צנתור מותר לעסוק בפעילות גופנית. הסיבה שאני שואלת היא כדי לדעת האם אוכל להמשיך באורח חיי הספורטיבי לפני הצנתור. זה חשוב לי מאוד ואני חוששת שלא אוכל לרוץ ולקפוץ יותר...
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור
ד''ר סאמר דיאב02/07/2009שלום תמר.
צינתור זו פעולה אבחנתית וגם טיפולית שבה מכניסים צנתר דרך עורק במפשעה ומשם דרך אבי העורקים ומזריקים חומר ניגוד לעורקי הלב בכדי לבדוק אם יש היצרויות או חסימות. במידה וימצאו מחלה ( היצרות או חסימה) מנסים לפתוח את זה ע"י בלון או סטינט ( מין קפיץ). פעולה כזאת מתבצעת כפעולה אמפולטורית כלומר החולה מגיע לבית חולים וטמשוחרר הביתה באותו יום או למחרת. פעולה זו בטוחה וכמעט ללא סבוכים. הסיבוכים : דימום באיזור הדקירה, הפרעות קצב ולפעמים אוטם בעורק של הלב, אך יש לציין שאחוז הסיבוכים קטן מאוד מאוד במיוחד אם נעשה במרכז טוב ע"י רופא מנוסה. במידה והפעולה נעשית ללא סבוכים האנשים חוזרים הביתה באותה יום ולמחרת יכול לחזור לעבודה ולפעילות היום יומית כולל ספורט.
שיהיה לך בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הליך השתלת קוצב לב מסובך לצוות
ישראל ,ס,02/07/2009לרופאים שבאתר שלום-יכול להיות שבקרוב, יודיעו לי אם ממליצים לי על השתלת קוצב לב,,,רציתי לדעת אם זה הליך מסובך לצוות שמשתיל אותו וכמה סיכון יש לחולה בהליך זה?
יש לי עיבוי שריר הלב,,,,אני קצת חושש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת קוצב
ד''ר סאמר דיאב03/07/2009שלום ישראל, נתחיל בזה שיהיה לך בהצלחה.
השתלת קוצב קבוע היום פעולה שמתבצעת במספרים רבים בארץ בכל מחלקות הקרדיולוגיה. הינה פעולה שמתבצעת כמעט כפעולה אמפולטורית ז"א שהחולה מגיע לבית חולים עובר את ההשתלה וחוזר הביתה למחרת או יומיים לאחר מכן. היום ההצלחה מתבצעת בהצלחה מאוד גדולה עם אחוז סבוכים קטן מאוד כמו, זיהום, הפרעות קצב, דימום ובמקרים נדירים מאור חור בשריר הלב. אך יש לציין שלכל פעולה פולשנית יש סבוכים אך הסבוכים כאן הם באחוזים נמוכים מאוד.
שוב שיהיה לך בהצלחה.
מידע מקיף יותר תוכל לשאול בפורום הקרדיולוגים כי הם מתעסקים בזה יותר. בכחירורגית לב אנחנו משתילים קוצבים בניתוח רק לאחר שהקרדיולוגים נכשלים בהשתלה אנדווסקולרית
דר סאמר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOK
ישראל ,ס,05/07/2009תודה רבה על התשובה! דוקטור סיאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיאב=דיאב!
ישראל ,ס,05/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינתור
ד''ר סאמר דיאב03/07/2009שלום תמר.
צינתור פעולה שמתבצעת במיאות כל יום בישראל. פעולה שנחשבת לאבחנתית וטיפולית. נכנסים דרך עורק במפשעה או ביד ומשם מגיעים להזריק חומר מסומן וכך נוכל לראות את עורקי הלב אם יש מחלה ( היצרות או חסימה). יש לציין שאחוז גבוה מהצינתורים התוצאה ה תהיה שהעורקים פתוחים וללא מחלה משמעותית, במידה ויש היצרות או חסימה אזי פותחים את זה ע"י סטנט או במידה והמחלה קשה אזי מפנים לניתוח מעקפים. הצינתור פעולה שמתבצעת באשפוז יום בו החולה מגיע עובר את הצינתור והולך הביתה באותו יום או יום למחרת וזה מכיוון שצינתור היום נחשבת לפעולה בטוחתצית עם אחוז קטן של צינתורים. בד"כ החולה חוזר לעבודה ואורח חיים שלו תוך מס' קטן של ימים. אין שום מניעה לעשות כל פעולת ספורט לאחר צינתור.
שיהיה לך בהצלחה.
דר סאמר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציתור-תמר
ד''ר סאמר דיאב03/07/2009שלום תמר.
צינתור פעולה שמתבצעת במיאות כל יום בישראל. פעולה שנחשבת לאבחנתית וטיפולית. נכנסים דרך עורק במפשעה או ביד ומשם מגיעים להזריק חומר מסומן וכך נוכל לראות את עורקי הלב אם יש מחלה ( היצרות או חסימה). יש לציין שאחוז גבוה מהצינתורים התוצאה ה תהיה שהעורקים פתוחים וללא מחלה משמעותית, במידה ויש היצרות או חסימה אזי פותחים את זה ע"י סטנט או במידה והמחלה קשה אזי מפנים לניתוח מעקפים. הצינתור פעולה שמתבצעת באשפוז יום בו החולה מגיע עובר את הצינתור והולך הביתה באותו יום או יום למחרת וזה מכיוון שצינתור היום נחשבת לפעולה בטוחתצית עם אחוז קטן של צינתורים. בד"כ החולה חוזר לעבודה ואורח חיים שלו תוך מס' קטן של ימים. אין שום מניעה לעשות כל פעולת ספורט לאחר צינתור.
שיהיה לך בהצלחה.
דר סאמר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?