שלושה חודשים לאחר החלפת מסתם אורטלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלושה חודשים לאחר החלפת מסתם אורטלי
    עדי
    03/07/2009

האם ידועה לכם התופעה של שיכחה אחרי ניתוח לב? כי מאז הניתוח אני ממש בקושי זוכרת דברים
    והכוונה לזכרון הקצר.
    האם זה חולף? ומתי? הבנתי שזה מהמכונת לב ריאה
    כמו כן עוד שאלה לי
    קבלתי בירושה מהניתוח LBBB
    ואני חייה איתו בשלום לבנתיים
    השבוע הייתי בביקורת אצל הקרדיולוג שלא אמר לי על שינוי כלשהוא מלבד שיש לי איוושה חזקה
    וכתב CLBBB
    האם יש הבדל ביןLBBB לבין CLBBB?
    והאם זה שכיח שאחרי ניתוח החלפת מסתם יש איוושה בלב?
    תודה ושבת שלום:-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עדי

ד''ר סאמר דיאב
    03/07/2009

שלום לך עדי
    הפרעות קצב לאחר ניתוח החלפת מסתם אורטאלי ידוע כולל ה- LBBB ו CLBBB. בינתיים להיות במעקב.
    ממה שכתבת לא כתוב איזה סוג של מסתם הושתל, ואם כרגע את סובלת ממשהו כמו חום קוצר נשימה כאבים בחזה. על פניו בגלל האוושה את צריכה לעבור בדיקת אקו לב, אם יש לך חום את צריכה לפנות לבית חולים ולעבור בירור. בכל אופן אקו לב את חייבת לעשות.
    בריאות שלימה ובהצלחה
    דר סאמר דיאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הושתל מסתם ביולוגי

עדי
    04/07/2009

אין לי חום וקוצר נשימה
    והקרדיולוג אמר לי שתמיד אחרי השתלת מסתם יש איוושה רק אצלי היא חזקה יותר
    עשיתי לפני חודש וחצי אקו והוא הייה תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי

ד''ר סאמר דיאב
    04/07/2009

שלום עדי .
    קודם כל השכיחה לאחר ניתוח לב דבר שיכול להיות וזה כמו שאמרת בגלל שימוש במכונת לב ריאה, בד"כ זה חולף ככל שמתרחקים מהניתוח. הרי בעיות נוירולוגיות לאחר ניתוח לב ידועות בד"כ רובם חולף עם הזמן, לדעתי אין מה לדאוג. בכל זאת במידה וזה נשאר לתקופה ארוכה יש להיות במעקב אצל נוירולוג. בינתיים מציע לחזור לשגרת החיים שלך. לגבי האוושה קשה לדעת מה זה אוושה חזקה ומה חלשה בגרגון הרפואי יש לחוזק של האוושה מספרים ולפי זה נוכל לדבר באותה שפה. אמרת שהיה לך אקו תקין לפני חודש וחצי אטך לא אמרת אם החה לך אז גם אוושה חזקה. מאחר ואין לך כרגע חום גבוה מולא קוצר נשימה לא לכנס ללחץ בכל זאת כנראה אוושה חלשה אך בכל זאת יש לעבור בדיקת אקו 3 בשביל השקט הנפשי.
    שיהיה לך יום טוב
    דר סאמר דיאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרט לך בדיוק מה כתב הקרדיולוג

עדי
    05/07/2009

על האיוושה:
    לב: קולות לב סדירים
    אוושה סיסטולית 6/2 גסה בנקודה האורטלית.
    מה זה אומר?????
    האם יכול להיות מצב אחרי החלפת מסתם אורטלי שיש איוושה
    המסתם הוחלף למסתם ביולוגי MAGNA 19 PERICARDIAL
    המון תודה:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בשפה הרפואית זו נקראת איוושה

עדי
    12/07/2009

קלה או חזקה? בפירוט שפירטתי לגבי האקו??????
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי

ד''ר סאמר דיאב
    14/07/2009

ראה תשובה קודמת
    דר דיאב סאמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי

ד''ר סאמר דיאב
    14/07/2009

שלום עדי.
    אוושה זה מה שהו סובייקטיבי מאשר אובייקטיבי, הדבר הכי טוב ומהיימן לבדיקת תפקוד ומבנה המסתם הינו אקו לב. ההצעה היא להיות במעקב קרדיולוגי. הרוטינה הינה אקו לב 3 חודשים אחרי הניתוח, חצי שנה אחרי היתוח ובהמשך פעם אחת בשנה.
    לסיכום בדיקת האקו היא זו שקובעת. אוושה יכולה להיות אחרי ניתוח.
    בריאות שלימה.
    דר דיאב סאמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עדי
    16/07/2009

אני ביום א באקו אדווח:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו