מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרסטור והאטה על היצרות מסתם אאורטלינוני07/09/2009
שלום לרופאים המכובדים.
שאלתי היא:
האם התרופה "קרסטור", המשמשת להורדת שומנים בדם, גם מאטה היצרות במסתם אורטלי? האם נערך מחקר כלשהוא ששופך אור על הנושא הזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות אורטלית
פרופ` גיל בולוטין07/09/2009נוני שלום
בעקרון יש עדויות שכולסטרול גבוה, עישון ועוד מספר גורמים מאיצים את התהליך של היצרות אורטלית. לכן יש הגיון בטיפול בהורדת כולסטרול לנסות ולהאט את התהליך.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרסטור
ד''ר דני פינק08/09/2009הרבה תקווה נתלה בסטטינים כמעכבים ומאיטים תהליכי טרשת והסתיידויות בכלל ובאופן פרטני על גבי המסתם האאורטליץ לצערינו זה לא הוכח כטיפול יעיל לכך. כך שלשאלתך אין עדיין הוכחה שזה טיפול יעיל ולא הייתי בונה על כך!!!
ד"ר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז רגע, אני לא מבינה
נוני16/09/2009תודה לכם על התשובות.
רק לא הבנתי - האם יש טעם ליטול את התרופה או לא? כי נדמה לי שקיבלתי שתי תשובות שסוותרות זו את זו...
תודה על ההתייחסות וערב טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה של אחד הרופאים המכובדים?
נוני17/09/2009תודה וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסטטינים והיצרות אורטלית
פרופ` גיל בולוטין18/09/2009נוני שלום
באמת קיבלת שתי תשובות סותרות. שתי התשובות מסתמכות על מאמרים רפואיים מצויינים. זו לעתים הבעיה שבחלק מהמקרים לרפואה אין תשובה חד משמעית גם לנושאים חשובים כמו עצירת התקדמות היצרות אורטלית.
אני מצרף מטה קישור שמסכם מאמר בעיתון חשוב המוכיח ב 2007 את יעילות הטיפול בסטטינים להאטת התקדמות היצרות אורטלית ובאותו עמוד מציינים מאמר מ 2005 שהוכיח את ההיפך, שוב בעיתון רפואי ידוע מאוד.
לסיכום, אני במקומך הייתי מנסה את הטיפול, ואם אין תופעות לוואי משמעותיות הייתי ממשיך בטיפול ובנתיים ממתין למחקרים נוספים.
בברכה
דר' גיל בולוטין
http://www.news-medical. net/news/2007/01/30/21617.aspx* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?