מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח מעקפים לבת 80- דחוף !!!גילי24/09/2009
שלום רב,
סבתא שלי עברה היום ציתור לב , אך הרופאים לא שמו סטנט ולא בלון מכיוון שאמרו שהכל סתום מדי המליצו על ניתוח מעקפים ללא דחיה .
השאלה - מה הסיכון מול תועלת בגיל כזה, כלומר יכול להיות התקף לב, אבל מניתוח מעקפים בגיל כזה אפשר לא לצאת מחדר הניתוח?
מה דעתכם, אודה לתשובתכם לבהקדם האפשרי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעקפים בגיל 80
פרופ` גיל בולוטין24/09/2009שלום
חלק ניכר מהחולים שעוברים ניתוחי מעקפים הם בני שמונים ומעלה.
אומנם הניתוח יותר מסוכן מאשר בגיל 50 , אבל כאשר יש אינדיקציה נכונה, יותר בטוח לעבור ניתוח לב מאשר לא להיות מטופל.
כדי לדעת בפירוט את רמת הסיכון של סבתך צריך לדעת עוד פרטים רבים, כמו תפקוד הלב, מחלות נוספות וכמובן לראות ולבדוק אותה.
אם תרצי עצה נוספת, צרי קשר.
בהצלחה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בולוטין -תודה ועוד שאלה
גילי26/09/2009יש לה לחץ דם -מטופלת בקפטופריל, אספירין, אין לה סכרת ולא השמנת יתר.
מה שכן, אני מודאגת מהרדמה בגיל כזה, שבץ כתוצאה או סיבוך בניתוח.
האם לדאתך, סיכון של התקף לב יותר גדול מאשר סיבוך בניתוח? מהתקף לב רב האנשים מתאוששים וניתוח נראה לי הרבה יותר מסוכן בגיל כזה?
מה דעתך ?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח לב בגיל 80
פרופ` גיל בולוטין26/09/2009שלום
לחלק ניכר מהחולים יש יתר לחץ דם.
טוב שאין לה סכרת או השמנת יתר.
אם היא אישה פעילה הסיכון אינו מאוד גדול.
סכנת ההרדמה ירדה משמעותית בשנים האחרונות.
אבל, לתת תשובה מדוייקת, עם אחוז הסיכון, אני צריך לראות את החולה ואת הצנתור שלה.
בגדול, אם מציעים ניתוח, הסכנה בניתוח קטנה מהסיכון להמשיך ללא ניתוח.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל שמונים
ד''ר עובד כהן27/09/2009שלום רב
חלק ניכר מהחולים שלנו הם בגיל מעל שמונים. רובם הגדול שורד את הניתוח כשהמצב הכללי של המטופל הוא כולל מצבו הבריאותי ומחלות הרקע שלו הם הגורמים המשפיעים על מידת הסיכון וסיכויי ההשרדות בניתוח.
באופן כללי כמובן אין באפשרותי לדון במקרה הפרטי כיוון שאין לי כלל נתונים
אשמח לייעץ באופן פרטני
בברכה והצלחה
ד"ר כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?