שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ראובן
    21/10/2009

שלום
    אני בן 33 לאחר צנתור דרך עורק ראדיאלי מימין עם חסימה בעורק ועם כאב חזק במיוחד בזרוע יד ימין . רציתי לדעת האם זו תופעה מוכרת ומה צריך לעשות עם זה? אני מטופל במרפאת כאב ועושה פיזותרפיה . ומה זה החסימה ?
    אני שבוע וחצי מהצינתור .
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ראובן

ד''ר סאמר דיאב
    25/10/2009

שלופ לך.
    לאחרונה חלה עליה ניכרת בצינתור דרך עורק רדיאלי. צינתור דרך היד הינו צינתור קל לחולה מבחינת ניידות כך שאפשר לרדת מהמיטה וללכת לאחר הצינתור לעומת זאת צינתור מהמפשעה צריך להשאר במיטה לפחות למשך 6 שעות עם סיכוי לסבוך של דימום וזיהום באזור המפשעה.
    אחד הסיבוכים בצינתור דרך היד הינו חסימה ופגיעה בעורק הרדיאלי. לכף היד יש שני עורקים שמספקים לה את הדם עורק רדיאלי ועורק אולנארי ובאחוז גבוה של האנשים יש קשר בינהם לכן גם אם פוגעים באחד העורקים עדיין לא תהיה פגיעה בכף היד. לכן לפני כל צינתור עושים בדיקה לגבי האם יש שר בין שני העורקים או אין ובמידה ואין קשרא אזי מבצעים את הצינתור מהמפשעה בד"כ.
    לכן מה שאתה מתאר יכול להיות סיבוך של הצינתור. מכיוון שעבר שבוע וחצי ואתה סובל רק מכאבים זה מדגיש שיש קשר בין שני העורקים, לגבי הכרב זה יכול לעבור עם הזמן.
    בכל אופן אפשר לעבור בדיקת US לבדוק זרימה בכף היד.
    בריאות שלימה
    דר דיאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו