דלקת גרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת גרון
    עדי
    29/01/2010

אני כ10 חודשים אחרי החלפת מסתם אורטלי לביולוגי וכואב לי מאד הגרון ואני מצוננת

במשטח גרון יצא סטרפ שלילי לפני כמה ימים, אבל היום לפתע יצאה לי נקודת מוגלה בגרון.

והתחלתי לקחת מיד מוקסיפן פורטה כי אני חוששת אולי הבמשטח לא היה תקין,

שאלתי היא: האם בכל מיקרה של מוגלה בגרון חובה לקחת אנטיביוטיקה? כי הבנתי מהקרדיולוג שלי שיש בעיה עם דלקות גרון , שיניים ופה זה עלול לרדת למסתם ולהרוס אותו,

ומה הם הסמפטומים לדעת אם החיידק ירד למסתם? ועד כמה זה שכיח?

תודה ד"ר ושבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גרון

הוספת תגובה

• דלקת גרון

ד''ר דני פינק
    31/01/2010

עדי שלום
    כעקרון משטחי הגרון הם מאד רגישים כך שאם הייתה תשובה שליליתרוב הסיכוי שאכן אין לך דלקת רון חיידקית . גם לעובדה שיצאה נקודת מוגלתית אין וודאות שישנו דלקת חיידקית. חבל שלא חזרת על המשט לפני שהתחלת את המוקסיפן. אין טעם לחזור על המשטח מכיוון שהתחלת אנטיביוטיקה והבדיקה תהיה כעת לילית. הייתי ממלץ לך מחמת הספק להשלים טיפול למשך שבוע.
    דכ הסימנים לכךשהזיהום חמור והוא מערב את המסתם ינו חום מתמשך חולשה כללית, אנמיה שמתהווה וכן תרביות דם חיוביו.לכן זאת הסיבה שמחלת חום אצל אנשים להם יש מסתמי תותביםהינו דבר שדורש התייחסות מחמירה ולהקפיד שאם יש חום מתמשך מעל 38 הרי שיש לגשת רופא להיבדק וליטןל מספר תרביות דם. ממה שאת מתארת רוב הסיכוי שמדובר בזיהום ויראלי של דרכי האוויר העליונות אך מכיוון שהתחלת אנטיביוטיקה- מחמת הספק הייתי משלים לשבוע ומפסיק
    בכבוד רב
    דר דני פינק- מנתח לב וחזה המרכז הרפואי שערי צדק= ירושלים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי

ד''ר סאמר דיאב
    31/01/2010

שלום עדי.
    את מברר לגבי מחלה שנקרא בשפה הרפואית אנדוקרדיטיס שהינה מחלה זיהומית שבה חיידק פוגע ברקמת הלב. הפגיעה בד"כ במסתמים, הסיכוי גובר במידה ויש מסתמים מותלים בעיק מיכנים, חולים עם מחלה מסתמית. המנגנון הוא שחיידק אשר מסתובב בדם למשל בעת מחלת גרון מגיע לנקודות בלב כמו במסתמים מתיישב שם וגדל למצב שיכול לפגוע במסתם וברקמות שליד.
    לשאלתך קודם כל אם התחלת אנטיביוטיקה צריך להשלים את ימי הטיול.
    נקודה שיניה חשובה הינה מכיוון שמושתל לך מסתם ביולוגי זה מוריד את הסיכון כמעט לרמת סיכון של בן אדם רגיל. לגבי הטיפול בכל מחלת גרון הייתי מציע לך לבדוק את הגרון אצל רופא משפחה כי הרבה פעמים המחלה ויראלית ולא צריך טיפול אנטיביוטי. לגבי אם בכל פעם שיש מוגלה אזי לקחת מוקסיפין, במידה ויש מוגלה סיכוי גבוה שמדובר בזיהום חיידקי ולא ויראלי ואז כדאי לטפל באנטיביוטיקה, שוב תמיד כדאי להבדק אצל רופא במשפחה ולא לקחת אנטיביוטיקה על דעת עצמך.
    להרגיעך גם אם זה זיהום חיידקי עם מוגלה עדיין הסיכוי למחלה אנדוקרדיטיס הוא נמוך הכוונה לא כל פעם שיש זיהום חיידקי אזי יש מחלה במסתמים.
    שיהיה לך יום טוב ובריאות שלימה
    דר דיאב סאמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו תמיד אתם מרגיעים ומקסימים תודה!

עדי
    31/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו