מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת מסתםאש01/03/2010
אני בת 37. לפני כשלוש שנים וחצי עברתי ניתוח להחלפת המסתם המיטראלי למסתם ביולוגי. בנוסף לפני כשנה וחצי החל פרפור פרוזדורים. אני מטופלת בסטולול ובמצב פרפור, הכדור שהופך אותי הוא קינידין. מאחר שהקינידין גורם לי לבעיות בתפקודי כבד, איני יכולה לקחת אותו באופן קבוע. לפני ארבעה חודשים ילדתי תינוקת חמודה. במהלך ההריון היו מספר אפיזודות של פרפורים. בתחילה אושפזתי בכל פעם עד להיפוך, עד שגילינו שעם הקינידין אני מתהפכת ולכן לאחר מכן במקרה של פרפור הייתי לוקחת בבית כדור קינידין ומתהפכת ואז ממשיכה עם הסוטלול.
בשבוע האחרון, לאחר כחצי שנה ללא פרפור (גם לא בלידה שהיתה טבעית וללא אפידורל) התחלתי להרגיש אי סדירות בקצב הלב. לא מדובר באותם פרפורים שהיו לי עד עתה, אלא משהו כמו - 3 פעימות "נורמליות" ופרפורון קטן וחוזר חלילה. ההרגשה היא כאילו הלב לא רגוע. הקינידין לא מצליח לסדר זאת. בנוסף, ומה שמדאיג אותי יותר, יש לי תחושה של מאמץ קל בנשימה, ואני חוששת שאולי יש גם בעיה עם המסתם. אני מטופלת אצל קרדיולוג, אולם הוא בחו"ל ואני עוד לא הספקתי לעשות אקו אבל הייתי שמחה לדעת איך אני אמורה להרגיש כאשר המסתם הביולוגי דורש גם הוא החלפה. האם מדובר בהרעה באופן מיידי או שיש סימנים מקדימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם מיטרלי ביולוגי
ד''ר עובד כהן01/03/2010הפורום הזה לצערי אינו יכול להחליף את הקרדיולוג שלך גם כאשר הוא בחו"ל. הטיפול בהפרעת הקצב שלך הוא מורכב ודורש מעקב מסודר וניטור של התרופות ולאור העובדה שחל שינוי במצב הפרעות הקצב לאחרונה יש צורך לשקול החלפת טיפול או היתערבות נוספת יש להוועץ בקרדיולוג מומחה להפרעות קצב (אלקטרופיסיולוג) הקיים בכל בית חולים.
לגבי המסתם באופן עקרוני על מנת לבדוק את המסתם יש לבצע בדיקת אקו של הלב. להערכתי במידה והמסתם היה לא תקין היית סובלת מקוצר נשימה, בצקת ריאות עייפות וכ', קצב לא סדיר אינו מהווה אינדיקציה לבעייה במסתם התותב.
אני ממליץ לבצע אקו בקרוב ולו רק בשביל השקט הנפשי שלך שבצורה עקיפה ירגיע אותך ויקטין אולי גם את הפרעות הקצב.
בברכה
עובד כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?