מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצמות בית החזה לאחר מעקפיםקובי03/03/2010
שלום רב
לפני 3 שבועות עברתי ניתוח מעקפים (4), מיד לאחר הניתוח ועד היום עצמות החזה זזות / מתחכחות , ויש כל הזמן "קנקים" ,ובכל תנועת ידיים וחזה העצמות-החזה מתנועעות כשבימים האחרונים המצב אפילו מחמיר .
האם תופעה זו נורמאלית ומקובלת ?
(מהיום השני לאחר הניתוח רוב היום אני עם חגורת/רצועת-חזה ).
ראוי לציין כי נדמה לי שנפח החזה שהיה לי ירד, נהייה שקוע יותר מליפני הניתוח .
וכמו"כ-וקשה לי לנשום. כשאני שוכב על הגב מידי לילה אני עובר לכורסת ישיבה /שכיבה היות והנשימות כך קלות יותר .
האם גם תופעה זו שכיחה ?
אודה להתייחסותכם
בתודה ובברכה
קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קובי
ד''ר סאמר דיאב04/03/2010קובי שלום.
בהתחלה מאחל בריאות שלימה.
תופעה זו של כאבים בעצם החזה לאחר ניתוח ושמיעת קליקים ע"י החולים הינה תופעה מוכרת וחולפת עם הזמן, צריך טיפול נגד כאבים, להמנע מהרמת משקלות בחצי השנה הראשונה לאחר ניתוח.
אבל לפעמים יש תופעה של הפרדות מיכנית בין עצמות החזה כתוצאה מ: 1. פעולה מיכנית חריגה כמו הרמת משקלות או שיעול קשה או תנועה פיזית חריגה. 2. מצב זיהומי בו פצע הניתוח מזדהם והעצמות מתחת מזהמות וכתוצאה מכך מפתחים מחלה שנקראת אוסטיאומיאליטיס.
לפי התיאור שלך רוב הסיכוי שאין לך את שתי הבעיות הנ"ל אלא יותר כאבים רגילים שלאחר ניתוח, לא ציינת את הגיל, בד"כ חולים צעירים סובלים יותר מהכאבים כתוצאה מסף כאב נמוך. לגבי האפשרות של פגיעה מיכנית ללא זיהום הטיפול הינו חגורה והמנעות מהרמת דברים כבדים. במידה ויש זיהום מה שנראה אין לך מכיוון שלא ציינת שיש לך חום גבוה צמרמורות , צריך טיפול אנטיביוטי דרך הוריד. בכל אופן כדאי שהמנתח יבדוק אותך שוב ויתרשם בעצמו מהמצב כי מקרים אלו לא מספיק תיאור המקרה כי לפעמים תיאור של קליק שונה מחולה לרופא. יש לציין שיש אפשרות אחרת שנקראת בשפה הריפואית כפוסטפיריקרדיטומי ובה החולה סובל מכאבים בכל הגוף בעיקר בעצמות החזה, חום סביב 38 במקרים אלו הטיפול ע"י אספירין או איתובן למשך שבוע.
לגבי התלונה של קוצר נשימה בזמן שכיבה שחולף בישיבה, מצב זה מוכר אצל חולים כם אי ספיקת לב, לא ציינת לי מה מה מצב תפקוד הלב.
בכל אופן יש לפנות לבדיקת הכירורג שלך.
מאחל שוב בריאות שלימה. לכל שאלה אפשר ליצור קשר איתי.
דר סאמר דיאב
בכבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?